FACEBOOK

Kállay is kés alá került

Kállay is kés alá került
hozzászólás, 2011.12.13.

Varga Dániel és Kis Gábor után a Montpellier játékosa, Kállay Márk is szinte ugyanolyan sérülést szenvedett. Nyár óta húzta, csak most műtötték meg, így a gyógyulási idő is hosszabb lesz.

KÁLLAY MÁRK a vlv-nek:

- A múlt héten műtöttek, elég hosszú procedúra volt, három és fél órás beavatkozás. A kézspecialista Tóth Ferenc főorvos végezte az Uzsokiban, ő műtötte Danit és Gabit is. Az enyém a legbonyolultabb eset, hiszen itt szalagplasztikára is szükség volt. Ez körülbelül annyit jelent, hogy ki kellett pótolni a szalagot, még akkor is, ha csak nagyon picike szalag szakadt el a kéztőcsontoknál. Vizsgáltak a franciáknál is, de ezek a vizsgálatok nem mutatták ki, hogy mi a probléma. Másfél hónap után sikerült elvégeztetni egy úgynevezett arthroscanner-vizsgálatot, ami kimutatta, hogy szalagszakadásom volt. Sajnos annyi idő telt el közben, hogy felszívódott az elszakadt szalag, ezt kellett pótolni. Az alkaromban lévő ínszalagok egyikéből kivágtak egy darabot és azt rakták be a régi helyére.

- Mit mondtak utána, hogy sikerült a műtét?

- Abszolút pozitívan nyilatkozott a főorvos, azt mondta, hogy sikeres volt a beavatkozás. Most már csak a lábadozási időszakon kell túllenni.

- Mikor leszel harcra kész?

- Ezt nem lehet előre megmondani, mivel a szalagplasztika elég hosszadalmas gyógyulási idővel jár. Szerintem várhatóan olyan négy hónap lesz a műtéttől számítva, a rehabilitációval együtt, vagyis április tjékán térhetek vissza.

- Mi a menetrend?

- Amilyen gyorsan csak lehet, egy "vizes gipszet" tetetek rá, ez ugye varratszedés után lehetséges. De hát nem lehet nagyon elé menni a dolgoknak, megvan ennek az üteme. Várhatóan három hónapig lesz gipszben a kezem, utána pedig gyógytorna következik.

- Vissza tudsz emlékezni, hogy melyik meccsen sérültél meg?

- Kotorban történt a dolog, szeptember elején, a BL-selejtezőben. A csoport első három meccsén nem éreztem semmit. Az utolsó előtti mérkőzést játszottuk, éppen a Szegeddel és ekkor már éreztem, hogy a kezem néha-néha fáj a lövésnél, belehasít. Nem tudom, hogy ez egy test test elleni küzdelem után vagy annak következményeként történt, esetleg  csak egy sima lövésnél sérültem meg. Másnap volt az utolsó meccsünk a Harkov ellen, ott már nagyon kínos volt a helyzet, emlékszem, egy gólt lőttem, de a lövés után nagyon fájt a kezem - jeleztem is egyből az edzőnek. Utána volt egy kéthetes pihenési időszak, amikor nem volt meccsünk, jártam mindenféle kezelésre, vizsgálatokra, de hát, mint kiderült,  nem megfelelőre. Volt szó ínhüvelygyulladásról, mondták hogy kössem be, szedjek fájdalomcsillapítót, majd meggyógyul, ez most így utólag persze bánt, hiszen a rossz diagnózis miatt húzódik el a gyógyulásom.

- Milyen a szerzősésed, hogy érint ez a sérülés anyagilag?

- Van biztosításom kint, de annyit mondhatok, hogy nem járok jól. Sőt, a műtétre hazajöttem, s emiatt jogi vita is várható.

- Márk, mielőbbi gyógyulást kívánok.

(Lejegyezte: Tina)


Elszállt a balkéz