FACEBOOK

Katonás Gergő: ,,Életem legjobb formájában vagyok,,

Katonás Gergő: ,,Életem legjobb formájában vagyok,,
hozzászólás, 2011.12.11.

Több mint nyolcéves szünet után szerepelhet újra a magyar válogatott színeiben Katonás Gergő. A Vasas jobbkezes játékosát arról is kérdeztük, mi minden változott azóta, hogy legutóbb a magyar himnuszt hallgatta meccs előtt.

- Földi Lacitól tudtam meg a hírt a csütörtöki edzés előtt, örültem nagyon és a játékostársak is, mind gratuláltak, nagyon jó érzés volt.

- Milyen emlékeid vannak a válogatott 2002-2003-as időszakából?

- Jók az emlékeim, annak ellenére, hogy nyerni akkor nem sikerült semmit. A magyar válogatottban mindig nagyon jó dolog játszani, különleges a légkör ebben a csapatban. Azóta sokat változott a válogatott összetétele, de úgy gondolom, hogy a hangulat ugyanolyan lehet,

- Gondolom, nagyon sok minden megváltozott a legutóbbi kerettagságod óta...

- Legfőképpen a vízilabda volt más, maga a játék. Statikusabb volt, más szabályokkal, még a labdát is máshova adtuk, mint ahogy most passzolunk. Ma nagyon pörgős minden és hát kemény, keményebb sokkal, mint akkor.

- Hogy értékeled a saját tudásodat? A teherbíró képességed, a tehetségedet, a technikádat. Mennyit sikerült fejlődnöd az elmúlt nyolc év alatt?


A 31 éves Katonás Gergő "rutinos újonc". Már 1997-ben ifjúsági Európa-bajnok volt, 2002-ben és 2003-ben összesen 15 mérkőzésen szerepelt és három gólt lőtt a felnőtt magyar válogatottban. Tagja volt a belgrádi Világkupa-tornán ezüstérmes és a kranj-i Európa-bajnokságon bronzérmes Kemény-csapatnak.

2003-ban az FTC-től Olaszországba szerződött, előbb a Chiavari, majd a Salerno elismert idegenlégiósa volt. 2007 óta a Vasas játékosa.

- Én úgy érzem, hogy sokat. Érettebb lettem, ez a plusz hét évnyi tapasztalat, rutin, amit szereztem, nagyon sokat számít a mai játékomban. Voltam külföldi klubnál is, sok komoly nemzetközi meccset játszottam klubszinten. Azt gondolom, hogy sokkal tapasztaltabb és érettebb játékos lettem. Én egyébként is kicsit későn érő típus vagyok, azt hiszem, most jutottam el oda, amit életem legjobb formájának lehet nevezni. Ha össze kellene vetni a 20-25 éves önmagamat a mostanival, szerintem mind fizikailag, mind a játéktudást tekintve nagy lenne a különbség a mostani énem javára.

- Kemény Dénes a keretismertetéskor röviden kitért az "újak" esetleges megragadási esélyére, arra, hogy személyenként egyezteti majd a nektek szánt szerepet. Mire számítasz?

- Úgy gondolom, hogy elsősorban a védekezében tudnék segíteni a csapatnak, akár a mezőnyben, akár a centert fogva. Szerintem ebben a válogatottban a helyem nagyjából itt lehetne. Center ugye nem vagyok, de ezen kívül ahol jobbkezes játékost be lehet vetni, ott engem mindenhol fel lehet használni. Azt hiszem ilyesfajta feladatra számíthatok Dénestől és természetesen a legjobb tudásom szerint igyekszem majd mindent teljesíteni. Úgy gondolom, képes vagyok magas szintű teljesítményre.

- A család, a barátok mit szóltak az újbóli kerettagságodhoz? Gondolom, sok sms-t kaptál.

- Persze, és mindenki nagyon örült, gratulált. Különösen jó érzés volt, hogy olyan emberek is, akiktől nem számítottam erre, nem gondoltam, hogy ez számukra is nagy örömöt jelent. Nagyon jó érzés volt látni a csapattársaim örömét, s érdekes volt, hogy még én is csak egy órája tudtam a hírt, amikor Varga Dani Rijekából gratulált - nagyon naprakész volt...

- Gergő sok sikert a visszatéréshez, találkozunk a válogatott edzésén!

(Lejegyezte: P. K. T.)


KATONÁS GERGŐ-VIDEÓK A VLV-N



Katonás Gergő-képek

4 régi hozzászólás

ndodi hozzászólása
ndodi34615
2011.12.12. 17:19

Biztos lehetsz benne, válogatott szintü játékos. Bár nem az egyetlen! Régóta ott lenne a helye a válogatottban. És én is sok sikert kívánok neki!!!!!!!!

Kopeti hozzászólása
Kopeti34612
2011.12.11. 17:44

Én nem vagyok benne biztos, hogy válogatott szintű játékos, de sok sikert neki.

szamóca hozzászólása
2011.12.11. 17:09

az egyetlen? biztos? hajrá Geri! amúgy Katonás Gergő ( nem Gergely )

im hozzászólása
im34610
2011.12.11. 16:03

Nem akarom magamnak vindikálni a dicsőséget, hogy én hívtam fel KD figyelmét Katonásra, de itt én voltam az egyetlen, aki megjegyeztem korábban, hogy a sok alkalmatlan helyett inkább őt kéne behívni a keretbe. Őszintén remélem, hogy kap lehetőséget a bizonyításra, és bizonyítja is, hogy tényleg ott a helye.