FACEBOOK

EB-sorsolás - könnyű csoportban

EB-sorsolás - könnyű csoportban
hozzászólás, 2011.11.11.

Elkészítették a januári eindhoveni EB csoportbeosztását. Magyarország könnyű csoportba került, továbbjutása szinte biztosra vehető, a következő körben viszont nehéz ellenféllel találkozunk. Ha csoportelsőként jutunk tovább, akkor ez már az elődöntőben történik.

 Elkészítették a januári eindhoveni EB csoportbeosztását:

A csoport

Olaszország
Hollandia
Magyarország
Macedónia
Törökország
Görögország

B csoport

Horvátország
Szerbia
Montenegró
Románia
Spanyolország
Németország

A csapatok körmérkőzéses rendszerben játszanak, tehát mindenki mindenkivel egy mérkőzést. A folytatás a hagyományok szerint alakul, a két csoportelső páholyból várja elődöntőbeli ellenfelét, a második-harmadik helyezettek keresztbe játszanak ki-ki meccset ugyanezért.

Válogatottunk EB-mérkőzéseit a Magyar Televízió közvetíti majd, s természetesen a vlv is a torna egész ideje alatt jelen lesz Eindhovenben.

VLV-VIDEÓ:



KEMÉNY DÉNES a vlv-nek:

- Játszottunk gyakran nagyon erős csoportban, ez most könnyebbnek tűnik, de igazából akkor lesz ennek haszna, ha meg is nyerjük a csoportot! Akkor ugyanis négy között vagyunk. Most ha belegondolok, amióta a csoportgyőzelem haszonnal jár, azóta mindig megnyertük. Ezt az athéni olimpián vezették be, 2004-ben, s 2004 óta nem volt olyan világverseny, hogy ha lehetett kevesebb meccset játszani, mi ne játszottunk volna kevesebb meccset. Bízzunk a tradícióban, ebben a rövid történelemben, vagyis abban, hogy sikerül a csoportot megnyerni, már csak azért is, mert nyertünk meg halálcsoportokat is - legutóbb a sanghaji vb-n, ahol nagyon erős csoport élén végeztünk a montenegróiak és a spanyolok előtt.

- Örülsz ennek a csoportbeosztásnak?

- Tudomásul veszem. Nem fejeztem ki érzelmeket akkor sem, amikor Athén előtt olyan csoportot "raktak össze", hogy az ezüstérmest és a bronzérmest is kétszer kellett megvernünk ahhoz, hogy aranyérmesek lehessünk.


VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- A csoport könnyű, de a folytatás sokkal nehezebb lesz. Bármilyen a csoport, nyerni kell, mert jövőre Olimpa és mert magyarok vagyunk!

SZÉCSI ZOLTÁN a vlv-nek:

- Nyilván a meccssorrendet is nézni kell, mert az sem mindegy. Csak a világbajnokkal vagyunk egy csoportban, de úgy gondolom, célul tűzhetjük ki a csoportelsőséget és így a közvetlen négybe jutást. Nem könnyű és akkor sem esünk kétségbe, ha nem így alakul, de aki Európa-bajnokságot akar nyerni, annak nem azt kell néznie, hogy kivel sorsolják össze. A csoport természetesen könnyű, de ez egyben azt is jelenti, hogy utána mindenképpen nehéz feladattal kerülünk szembe.

KISS GERGELY a vlv-nek:

- Az volt az első gondolatom, hogy ijesztően könnyű csoport, amilyen ijesztően nehéz a másik csoport. Ez a keresztbejátszásnál veszélyes lehet, viszont annyi előnye van, hogy az olaszokkal valószínűleg a csoportelsőségért fogunk játszani egy nagyon éles meccset, olyat, ami megfelel szinte egy egyenes kieséses mérkőzésnek, hiszen ha azt megnyerjük, rögtön az elődöntőben vagyunk. A csoport többi tagját két részre osztanám. A görögök és a macedónok, ha nem vagyunk kellően figyelmesek, okozhatnak gondot, a törökökkel és a hollandokkal ez nem fordulhat elő.

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Sokkal gyengébb a mi csoportunk, amit egyáltalán nem bánok. Szerintem az első háromba bármilyen összetételű csoportban bejutottunk volna. Viszont nem mindegy, hogy utána milyen állapotban érkezik egy csapat a ki-ki meccsekre. Ezt a csoportot könnyebb megnyerni is, ami nagyon jó lenne, de ha nem sikerül, akkor is pihentebben érkezünk az EB végére, ami ilyen kiegyenlített mezőnyben jól jöhet. Bár az olaszokat jónak tartom, de mindenképpen verhetőek és szinte biztos hogy azon a meccsen fog múlni a csoportelsőség.

Címkék:
sorsolás EB Eindhoven

4 régi hozzászólás

Chicago hozzászólása
Chicago34449
2011.11.12. 09:25

Varga Daninak van igaza. Ha Londonban az olimpian nyerni akarunk nyerni kel itt is, min ezusterem.

pif hozzászólása
pif34448
2011.11.12. 00:42

A britek nem rosszak sportdiplomáciában! A videón látható trükknek köszönhetően, majdnem bejutottak a ffi EB-re:) Most már a németek is tudják, milyen ha a szövetségben elromlik a nyomtató:/

balzs hozzászólása
balzs34446
2011.11.11. 21:00

Ez biztos hogy irányított sorsolás volt! ;) A másik csoportban nagy csaták lesznek. Majdnem bejött a vlv legjobb verziója. \", Hajrá magyarok!

Chicago hozzászólása
Chicago34445
2011.11.11. 21:00

Vegre, nekunk is lehet egy kis \"szerencsenk\"...:)