FACEBOOK

Szolnok-Kazany az Eurokupában

Szolnok-Kazany az Eurokupában
hozzászólás, 2011.11.11.

Elkészítették az Eurokupa negyeddöntőinek sorsolását. A bravúros idegenbeli győzelemmel továbbjutott Szolnok ismét orosz csapatot kapott. Az első meccs itthon, a visszavágó Kazanyban lesz.

Eurokupa, negyeddöntők

Crvena Zvezda (szerb)-Posillipo (olasz)

Panionios (görög)-Savona (olasz)

Medvescak (horvát)-Sabadell (spanyol)

Szolnoki Dózsa Közgép-Sintez Kazany (orosz)

Az első mérkőzést a november 25-27-i hétvégén, a visszavágókat december 14-én, szerdán kell megrendezni.

MARNITZ GERGŐ a vlv-nek:

- Nem örülök annyira a Kazanynak, mert nagyon messze van és decemberben eléggé hideg lesz Oroszországban... Erős csapatot kaptunk, jó eredményeket ért el, megverte a Nagyváradot Nagyváradon, most pedig a Chios ellem jutott tovább. Az első meccsünk még messze van, egyelőre a Magyar Kupára és a bajnokságra koncentrálunk, a többiekkel sem beszélgettünk még részletesebben az Eurokupa-esélyekről.

Úgy gondolom, nem lehetetlen a továbbjutás és csak ismételni tudom magamat: ha úgy állunk hozzá, azzal a mentalitással, azzal az elánnal, azzal a nyerni akarással, amivel Ruzában, akkor minden esélyünk megvan arra, hogy továbbmenjünk. Ha olyan rossz első negyedet produkálunk, mint itthon legutóbb, akkor gondok lehetnek. Én azonban csak a pozitív forgatókönyvet tudom elképzelni...

KIS GÁBOR a vlv-nek:

- Nagyon büszke voltam a csapatra a Csehov-meccset követően, mivel fantasztikus fegyelmezettséggel játszottak, jól védekeztek és a hiányommal is meg tudtak birkózni - úgy mondom ezt, hogy természetesen nem tartom magam pótolhatatlannak. Azt gondolom, hogy a Kazany picikét gyengébb csapat a többinél, jobban örülök ennek az ellenfélnek, mintha mondjuk a Posillipót vagy a Savonát kaptuk volna. Őket jó lenne a "végére tartogatni"...

Az utazás természetesen nem jó, de most a meccset kell néznünk és nem azt, hogy egy finom kávét tudjunk meginni szép környezetben a tengerparton. Úgy gondolom, van esély a továbbjutásra. A csapat még nem száz százalékos, de éppen a Csehov ellen bizonyították a fiúk, hogy ebben az állapotban is ütőképesek tudnak lenni.


A Sintez Kazany 2007-ben LEN Kupát nyert, egyszeres orosz bajnok (szintén 2007), kétszeres Orosz Kupa-győztes. Jelenleg öt forduló után 9 ponttal a bajnokság harmadik helyén áll a 10-10 pontos Sturm Csehov és a Szpartak mögött.

A csapat jó játékosokból áll, legtöbbjük neve ismert a magyar szurkolók előtt is: Zannajev, Asajev, Sztyepanjuk, Novokszanov, Halturin, Elizarov, Zinnatullin.

A Sintez Kazany a nyolcaddöntőben az idén nagyon megerősödött görög Chiost győzte le. Az első mérkőzésen, hazai pályán 11:8-ra győztek az oroszok, a visszavágón 9:7-re kaptak ki, így egyetlen gól különbséggel jutottak tovább.


                                         A Sintez Kazany csapata

1 régi hozzászólás

B (régi) hozzászólása
2011.11.11. 12:11

Kaphatott volna könnyebbet is a Szolnok, de legalább lehet megint jó messzire utazni...