FACEBOOK

Eurokupa - reménykedjünk...

Eurokupa - reménykedjünk...
hozzászólás, 2011.11.08.

Két Eurokupa-csapatunk hátrányból fut neki a nyolcaddöntő visszavágójának. A Honvédnak itthon négygólos hátrányt kell behoznia a címvédővel szemben, a Szolnoknak győznie kell a Sturm Csehov otthonában.

Eurokupa-nyolcaddöntő visszavágók

Panioniosz (görög)-Panathinaikosz (görög)

A Panioniosz az első meccsen idegenben nyert, 8:6-ra

Chios (görög)-Sintez Kazany (orosz)

Az oroszok otthon 11:8-ra nyertek

Crvena Zvezda (szerb)-Nagyvárad (romániai)

Az első meccs 9:9-es döntetlent hozott

Dinamo Moszkva (orosz)-Medvescsak Zágráb (horvát)

A Medvescsak otthon 12:11-re nyert.

Posillipo (olasz)-Mornar Split (horvát)

A Posillipo Splitben nyert 7:4-re

CN Sabadell (spanyol)-Schuurman Borculo (holland)

A Sabadell Hollandiában 10:5-re nyert.


Sturm Csehov (orosz)-SZOLNOK

Az első mérkőzést a Szolnok nagy nehezen mentette döntetlenre, 13:13 lett a végeredmény. Azóta Kis Gábor súlyos sérülést szenvedett, a kezét megműtötték, természetesen el sem utazott Oroszországba.

MARNITZ GERGŐ a vlv-nek:

- Kicsin kívül más sérült nincs. Igazából próbáltunk már a Pécs elleni meccsen is a Csehovra készülni elsősorban a védekezést gyakoroltuk. Próbálunk azokból a pozitív momentumokból építkezni, amiket az előző meccsen jól csináltunk és persze a negatívumokat kijavítani.

- Hogy elemeztétek ki a meccset? Leültetek, és időnként megállítottátok a felvételt?

- Igen. Főként a kapott gólokat elemeztük, megbeszélve, hogy mit kellett volna csinálni.

- Milyen formában vagytok?

- Azt gondolom, hogy jó formában van a csapat. Szerintem pótolni fogjuk a Gabit, illetve megpróbáljuk pótolni, amennyire tudjuk. Én abszolút pozitívan állok a meccshez, szerintem van esélyünk a továbbjutásra, még ott kint is.

- Hogy fogjátok pótolni Gabit? Regős elsősorban?

- Elsősorban igen, Regős Áron, másodsorban pedig megpróbálunk beállni azokkal a kisebb emberekkel centerbe, akik tudnak centerezni.

- Tehát több ember fog centerezni?

- Igen, igen. Igazából, aki előbb felér, az megpróbál beállni centerbe, mondhatjuk így is.

Milyen légkörre, milyen körülményekre számítasz?

- Megmondom őszintén - a legrosszabbra számítok, mert akkor csak pozitívan tudok csalódni. Remélem, hogy a bíráskodás jó lesz, mert hogy ha így lesz, akkor…, habár ilyet nem is mondok inkább. Sok rosszat hallottam a Csehovról ilyen szempontból, köztudott, hogy nagyon nehéz nyerni abban a ruzai uszodában. De nem lehetetlen! Úgyhogy megpróbáljuk.

- Nyernetek kell, ez egyértelmű.

- Igen, igen.

- Hogy vélekedsz a hétvégi programotokról?

- Egyelőre nem szeretnék beszélni a hétvégéről. Most sokkal fontosabb a Csehov-meccs, de annyit mondhatok, hogy nagyon-nagyon szeretnék Magyar Kupa-döntőt játszani.

- Köszönöm szépen!


(Lejegyezte Romanek Brigitta)


Az oroszok természetesen nagy figyelmet szenteltek Kis Gábor sérülésének. Képünkön a vaterpolonline.ru beharangozója, amelyben a begipszelt kézzel integető Kis Gábor vlv-fotója virít...

18.30 Honvéd-Savona (Sport1 Televízió és vlv)
A felnőttjegy ára 1200 forint, diákok és nyugdíjasok 600 forintért nézhetik meg a meccset. (12 éven aluliaknak ingyenes.) Négy együtt érkezőből egynek nem kell jegyet váltania. A Honvéd kéri szurkolóit, hogy lehetőleg piros felsőruházatban érkezzenek a meccsre.

Az első találkozón, hosszú buszozást követően, az "ismert okok" miatt meglehetősen rossz mentális állapotban négygólos hátrányt szedett össze a magyar csapat. Így tehát pusztán a hosszabbítás eléréséhez ugyanennyi góllal kell nyerni. 

GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Azt kell, hogy mondjam, óriási bravúr kell ahhoz, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. De úgy gondolom, hogy nagy löketet adott nekünk a Magyar Kupa legutóbbi két mérkőzése, abszolút úgy érzem, hogy visszataláltunk egy rendkívül határozott és nagyon szervezett játékhoz, ami igazából tavaly az eredményekre vezetett, és amit nem játszottunk kint Savonában. Úgyhogy azt gondolom, hogy ha ez sikerül, és kevés gólon tartjuk a Savonát, mi pedig meglőjük azt a mennyiséget, amit szoktunk, akkor megvan a közte öt, és nagyon fogunk örülni.

- Tudtok valamit a Savonáról? A bajnoki eredményeik alapján ők is erősödtek az elmúlt hetekben.


- Igen, látszik, hogy jó formában vannak, de minket ez nem foglalkoztat, nem érdekel. Igazából magunkkal foglalkozunk, abszolút. Ha kellő önbizalommal, és bátorsággal, szervezetten, és azzal az elánnal ugrunk vízbe, mint az előző két meccsen, illetve előtte is néha-néha, akkor úgy gondolom, hogy lehet a Savona bármilyen jó formában, nekünk fog állni a zászló.

- Eltelt két-három nap a Vasas kiverése óta, foglald össze légy szíves, hogy milyen visszhangok voltak, magánéletileg, meg a klub környékén? Esetleg jelentkeztek új szponzorok, szóval történt-e valami fejlemény?


- Magánéletileg: nagyon-nagyon sokan gratuláltak, meglepően sokan, ami igazából talán azt is mutatja, hogy az emberek egyrészről tudják, hogy nálunk nincs minden rendben, és nagyon szurkolnak nekünk Emellett pedig óriási fegyverténynek tartják, hogy ilyen lelkierőről tettünk tanúbizonyságot, hogy ennyire együtt van a csapat, hogy tényleg ez a helyzet még jobban összekovácsol minket. Ez az egyik része. A másik rész meg, aminek igazából örülök, az a sportújságírók "ténykedése" volt, az, hogy leírták: kissé érthetetlen volt, ami a parton történt – én nem is beszélek erről többet, Csurka Gergő, Szabó Zoli, de még a Nemzeti Sport is megemlítette ezt a momentumot.

- Akkor, bár tudom, hogy most csak a szerdáról szabad beszélni, de azért volt itt egy MK-sorsolás is. A hétvégén is lesz dolgotok, és hát nem is könnyű.


- Abszolút igazad van, de ha megnézzük a másik két csapatot, akkor melyikre mondtuk volna, hogy könnyű? A négy között vagyunk, itt már nincsen meglepetés, bárki jött volna, azt mondanánk, hogy nagyon nehéz dolgunk van. Persze, igen, az lesz, de az Egernek is nagyon-nagyon nehéz dolga lesz.

- Hogy álltok fizikailag? Van-e sérült, beteg?

- Nem, minden rendben van, abszolút. Volt is idő kipihenni a meccset, meg a sorozatos terhelés igazából úgy gondolom, hogy fekszik nekünk. Nem lesz gond azzal, hogy fáradtak vagyunk és sérültünk sincs.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)