FACEBOOK

Tévériport Horkaiékkal

Tévériport Horkaiékkal
hozzászólás, 2011.11.08.

Egy hónapja irányítja a férfi vízilabda utánpótlásának munkáját a Horkai György nevével fémjelzett új vezetés. A közszolgálati televízió egyik edzésükön járt. Megmutatjuk a Sport7 riportját.


- Nem hiszem el, hogy a magyar vízilabdázók ilyen rosszak! - utalt az elmúlt évek utánpótlás-eredményeire Horkai György, Montreal olimpiai bajnoka aki nemrégiben vette át az utánpótlás csapatok szövetségi edzői feladatkörét Székely Bulcsútól. (Két segítője a sydney-i olimpiai aranyérmes, még ma is aktív pólós Varga I. Zsolt és Petlyánszki Péter, az ifjúsági válogatott eddigi vezetőedzője.)

Horkai Györgyöt a szövetség elnöksége - Kemény Ferenc utánpótlásigazgató javaslatára - szeptember végén kérte fel a feladat ellátására. Az utánpótláskapitány most a közszolgálati televízió Sport7 című műsorában beszélt terveiről.

Ami a tényeket illeti: a 93-as születésűek 2012 szeptemberében Európa-bajnokságon, a 94-es születésűek ugyancsak jövőre, decemberben világbajnokságon vesznek részt. A feladat erre a két világversenyre felkészíteni a csapatokat. Az új szakvezető bekérte az edzőktől a javaslatokat, azok névsorát, akiket alkalmasnak tartanak a nemzeti színek képviseletére. Mintegy 60 emberről van szó, ezt a keretet fogja leszűkíteni segítőivel körülbelül 25 főre, ekkora létszámmal már lehet dolgozni.

- Hiszek a munkában, eddig is mindig abban hittem, annak idején is. Biztos, hogy ezek a fiúk sokat fognak dolgozni, és annak kell, hogy eredménye legyen! - nyilatkozta Horkai György.

A riportban megszólaló Varga I. Zsolt szerint kérdés, hogy az elmúlt tíz év, amikor a világ legjobbjai voltunk, nem okozott-e elkényelmesedést, valószínű, hogy valamit "be kell megint hozni", hogy emelkedjen a színvonal.

A szakmai stáb nagy lelkesedéssel látott munkához, s a jövő év őszéig mintegy 200 edzést tart. Tisztában vannak azzal, hogy az ő tevékenységüket is a versenyeredmények minősítik majd.

VIDEÓ: HORKAIÉK EDZÉSÉN (M1 SPORT7):