FACEBOOK

Kis Gábor idén már nem játszhat

Kis Gábor idén már nem játszhat
hozzászólás, 2011.11.06.

Kis Gábort vasárnap megműtötték. Jobb kezének hüvelykujjánál dróttal rögzítették az elszakadt szalagot. Biztos, hogy Kicsi idén már nem tér vissza, körülbelül két hónap lesz a gyógyulási idő.

- A feltárást követően az a látvány fogadott minket, amire számítottunk, a szalag el volt szakadva. Ezek után rutinszerűen lett helyretéve egy drót áthúzásával, csontfúrás segítségével. Aztán összevarrtuk és gipsszel rögzítettük az operált kezet. A beteget ezután áttoltuk az 1-es kórterembe, ahol Dóri nevű barátnője már nagyon várta. Gábornak türelmet kívánok a gyógyuláshoz, és ígérem, hogy senkinek nem árulom el az ébresztést követő első szavait...(-:

Mindezt Varga Dániel olimpiai bajnok vízilabdázó nyilatkozta vasárnap a vlv-nek.

Nincs tévedés! Dani szerette volna látni, mi történt az ő kezével nem is olyan rég, hiszen pontosan ugyanilyen beavatkozás után várja még most is a gyógyulását. Az egyik orvostól, dr. Tóth Ferenctől kért engedélyt arra, hogy jelen legyen Kis Gábor operálásánál. A válasz kedvező volt: "Ha a két Gábor (Tóni bácsi, a másik műtőorvos és Kis Gábor, a paciens a szerk.) beleegyezik, nincs akadálya a dolognak.

- Ezek után én is beöltöztem, s a bemosakodáson és az 50 perces műtéten kívül mindent ugyanúgy végigcsináltam, mint Tóni bácsi. Az első tíz percben kicsit nehezen kaptam levegőt és gyakran néztem a saját kezemre, mi hol is van, de nagyon érdekes volt.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)

Természetesen "igazi orvost" is megkérdeztünk az Uzsoki utcai kórházban történt beavatkozásról. Dr. Gábor Antal, a válogatott orvosa elmondta, hogy a műtét jól sikerült. Ugyanolyan szalagszakadást kellett rendbe tenni, mint Varga Dániel esetében és a módszer is ugyanaz volt. A válogatott és a Szolnok centere 4-5 hétig nem mehet vízbe, gipszben lesz a keze, ezt követi majd a gyógytorna, a három-négy hetes utókezelés. Orvosa szerint Kis Gábor mintegy két hónap múlva játszhat meccset.

KIS GÁBOR a vlv-nek:

- Nagyon csalódott vagyok, mert a drótozás miatt nem kaphatok vízigipszet és így nem kezdhetem el két hét múlva az edzéseket. Bíztam abban, hogy ha már ki kell hagynom, legalább a rehabilitáció második felében edzeni tudok és nem az lesz, mint a gerincműtét után, hogy három hónap fekvés után kezdem el az edzéseket. Emiatt le vagyok törve, de sajnos ez van.

Kis Gábor várhatóan hétfőn délután hagyhatja el a kórházat.


Kis Gábor még műtét előtt jókedvűen
integet a vlv olvasóinak

1 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs34419
2011.11.06. 20:23

Jobbulást!