FACEBOOK

Így lesz a vasárnapi sorsolás

Így lesz a vasárnapi sorsolás
hozzászólás, 2011.10.15.

Vasárnap délelőtt 11-kor kezdődik egy zágrábi szállodában az európai kupatornák következő szakaszának sorsolása. Kollégánk a helyszínről frissíti folyamatos élő közvetítésünket. Most ismertetjük, miként zajlik majd le a procedúra.

Úgy tudjuk, először az Eurokupa (a LEN Kupa utódja) 16-os mezőnyének tagjait párosítják össze. A párok oda-vissza játszanak egymással, s a két meccs alapján továbbjutók kerülnek a negyeddöntőbe.

A mezőny:

SZOLNOK, HONVÉD, Panioniosz (görög), Medvescsak Zágráb (horvát), Mornar Split (horvát), Crvena Zvezda (szerb), CN Sabadell (spanyol), Sintez Kazany (orosz) - csoportelsők

Savona (olasz), Sturm Csehov (orosz), Dinamo Moszkva (orosz), Panathinaikosz (görög) Schuurman Borculo (holland), Chios (görög), Posillipo (olasz), Nagyvárad (romániai) - csoportmásodikok

A sorsolás a következőképpen zajlik:

A 2. selejtezőkörben csoportelsőként végzett nyolc csapat nevét egy kalapba rakják.

A kalapból kihúznak egy csapatnevet, ez a klub az első nyolcaddöntő első mérkőzésének pályaválasztója lesz. Az ő csoportjából második helyen végzett és így továbbjutott csapat automatikusan a 8. nyolcaddöntő-pár egyik tagja lesz, mégpedig szintén az első meccsen pályaválasztóként.

A "győztesek  kalapjából" húzzák ki a következő csapatnevet is. Ez a klub a 8. nyolcaddöntő vendégcsapataként játszik majd először. A kihúzott csapat csoportjában második helyen végzett csapat az 1. nyolcaddöntő vendégcsapata lesz.

A kalapból kihúznak egy újabb csapatnevet, ez lesz a 2. nyolcaddöntő otthon kezdő csapa. A vele másodikként továbbjutott csapat automatikusan a 7. nyolcaddöntő hazai pályán kezdő csapata lesz.

És így tovább, eszerint a szisztéma szerint.

A sorsolás menetéből is látszik, hogy a legutóbbi selejtezőfordulóban csoportelsőként végzett csapatok csak csoportmásodikkal kerülhetnek össze, tehát a két magyar résztvevő ebben a fázisban biztosan elkerüli egymást.


A Bajnokok Ligája sorsolásának menete:

A legjobb 16 csapatot előzetes kiemelés alapján négy kalapba osztották. Az első kalapba a tavalyi római Final Four négy részvevője került, a második kalapba további négy, bajnoki elsősége alapján a főtáblára automatikusan kvalifikált csapat. A harmadik és a negyedik kalapban a selejtezőfordulókból bejutott csapatok szerepelnek, aszerint hogy első vagy második helyen jutottak tovább.

A mezőny:

1. kalap:

Partizan Belgrád (szerb), Pro Recco (olasz), Budva (montenegrói), Jug Dubrovnik (horvát)

2. kalap:

Eger,
Olympiakos (görög), Spartak Volgográd (orosz), Spandau 04 Berlin (német)

3. kalap:

Vouliagmeni (görög), Szeged, Marseille (francia), Mladost Zágráb (horvát)

4. kalap:

Herceg Novi (montenegrói), Rijeka (horvát), Vojvodina (szerb), Vasas

A sorsolás úgy kezdődik, hogy az első kalapból húznak egy csapatnevet, ez a csapat az A csoportba kerül. Ezután ugyancsak az első kalapból kihúznak még egy csapatnevet, amelyet a B csoportot jelképező kehelybe helyeznek. A harmadik kihúzott a C csoportba, végül az első kalapból utolsónak maradt csapat a D csoportba kerül. Ezt a metódust megismétlik a további három kalap esetében is, azzal a kitétellel, hogy az előző selejtezőfordulóban egy csoportban szerepelt csapatok nem kerülhetnek össze.

A Bajnokok Ligája játéknapjai:

1. forduló: 2011. október 22. vagy 23.
2. forduló: 2011. november 9.
3. forduló: 2011. november 26. vagy 27.
4. forduló: 2011. december 14.
5. forduló: 2012. február 8.
6. forduló: 2012. február 25.


Nem sokkal élő közvetítésünk befejezése után közöljük a főtábla várható menetrendjét, amit a sorsoláson alkalmazott számozás alapján számítunk ki. (Ez nem lesz hivatalos, mert az érintett csapatoknak indokolt esetben, kölcsönös megegyezés esetén módjuk van "cserélni", változtatni.)

Ugyancsak azonnal megkezdjük a helyszínen lévő sportvezetők és a sorsolás fejleményeit vélhetően a vlv-n nyomon követő érintett vízilabdázók reagálásainak összegyűjtését és folyamatos közlését.

Várjuk olvasóinkat a képernyők elé, szurkoljunk együtt, hogy a sorsolás kedvező legyen klubcsapatainknak!


Itt tartják a sorsolást

 

1 régi hozzászólás

B (régi) hozzászólása
2011.10.16. 00:05

Budva, Spandau, Marseille, Vasas.