FACEBOOK

Varga Dániel: öt hétig gipszben a jobb kéz

Varga Dániel: öt hétig gipszben a jobb kéz
hozzászólás, 2011.09.30.

Varga Dániel műtét utáni gyógyulása a vártnál tovább tart, a játékos hat hétig vízbe sem mehet. Addig színházba jár - egyebek között.

 - Szia Dani! Hogy vagy, mi történt veled a műtőben, tudod-e, hogy milyen műveletek zajlottak ott?

- Nem tudom pontosan, hogy mi történt, mert altatásos műtét volt. Körülbelül két és fél órán át tartott, mivel kicsit más volt belül a helyzet, mint amire számítottunk. köszönhetően leginkább annak, hogy három és fél héttel a szakadás után történt a beavatkozás.

- Beépítettek "pótszalagot"?

- Nincs pótszalag, drót van! Öt hétig gipszben van a kezem, utána még egy hétig bent lesznek a drótok, majd amikor kiveszik azokat, akkor kezdhetem el a gyógytornát.

- Mit fogsz ez alatt az idő alatt csinálni, milyen edzéseket?

- Egyáltalán nem mehetek vízbe, mert nyílt seb van a kezemen, a fertőzés lehetősége miatt nem lehet megkockáztatni az edzést. Tehát most hat hétig nem edzem, viszont OB1-es mérkőzéseket nézek, majd egy két Jadranska Liga-meccset is. Pótolom azt a szabadidőt, ami nyáron elmaradt, remélhetőleg el is tudok utazni valahova. Fényterápiára is járok, beszélgetek sokat, sétálok a városban, nagyon szép a belváros és most még jó idő is van, találkozom a barátaimmal, végre el tudok menni színházba.

- Most itthon vagy, maradsz a varratszedésig?

- Igen, itthon vagyok, a varratszedésig nem tudok maradni, mert kedden van a Rijeka-Herceg Novi meccs, amit megnézek, szeretném azt is, hogy ne felejtsenek el a srácok... Szerdán már itthon leszek, mert csütörtökön lesz a varratszedés.

- Mit szóltak a horvátok ehhez a diagnózishoz?

- Elfogadták és kicsit szégyenkeztek is, mivel az, hogy a gyógyulás most ennyi ideig tart, miattuk, az ottani orvosi ellátás miatt van. Nagy szerencse, hogy a sorsolás miatt Szegedre került a csapat, mert így meg tudtam mutatni Tóni bácsinak, aki megállapította, hogy ezt azonnal operálni kell.

- Miért nem vették ezt kint észre?

- Nem minősítem a kinti ellátást, mert volt már, amiben segítettek. Mindenesetre mindenki tudja: nem arról van szó, hogy én nem akarok vízbe menni, vagy szeretem, ha megoperálnak, hanem itt el lett rontva valami a részükről és eléggé rosszul is érzik magukat emiatt.

- Tehát neked ilyen szempontból nem kínos a dolog?

- Nincs miért kínos legyen, ez egy edzés közbeni sérülés volt. Én megtettem mindent az orvos utasításai szerint a leggyorsabb gyógyulás érdekében, de kiderült, hogy az utasítás nem volt helyes.

- Milyen a lelkiállapotod?

- Nagyon jól vagyok. Tényleg, amiket az előbb felsoroltam, azokra mikor lett volna időm? Itt vagyok szeptember végén, süt a nap és azt csinálok, amit akarok, ezek azért jó dolgok.

- Azért mielőbbi gyógyulást kívánunk!

(Lejegyezte: Tina)