FACEBOOK

Varga Dánielt vasárnap megműtik

Varga Dánielt vasárnap megműtik
hozzászólás, 2011.09.24.

Varga Dániel jobb kezét műteni kell. Az olimpiai bajnok, aki a Primorje Rijeka játékosaként tartózkodik Magyarországon, szombaton felkereste a magyar válogatott orvosát, dr. Gábor Antalt. A vizsgálatok szalagszakadást állapítottak meg, ezért Danit Budapesten, az Uzsokiban már vasárnap megműtik. A játékosra legalább egy hónapos kihagyás vár.

- Ma reggel Tóni bácsinál megröntgenezték a kezemet és miután kiderült, hogy elszakadt a szalag, mielőbbi operációt javasolt. Nagyon hálás vagyok az érintetteknek, akik holnap délelőtt csak ezért "összeállnak" és megoperálják a kezemet.

- Mennyi ideig tart a felépülés?

- Várhatóan négy hétig kell, hogy rögzítve legyen az ujjam, utána fokozatosan lehet majd egyre jobban terhelni.

- Mikor történt a sérülés?

- Három héttel ezelőtt, egy edzésen ficamodott ki a hüvelykujjam. A sérülés után labdás edzéseken nem vettem részt, így ki kellett hagynom a Recco elleni edzőmeccseket és a Marseille-i gálán is csak nagyon rövid időt tölthettem a vízben. Az ujjam már gyógyulófélben volt, legalábbis kevésbé volt érzékeny, el is kezdtem kisebb taktikai elemek gyakorlásánál használni a jobb kezemet. Az egyik ilyen gyakorlásnál, e hét elején sajnos összeütköztem egy kézzel, megfájdult ismét és mivel a pénteki szegedi meccsre nem lett használható, kértem, hogy hazamehessek és megmutathassam Tóni bácsinak.

- Nagyon szomorú vagy?

- Nagyon, mert az elmúlt három hét munkával, lábtempóval, vegyes edzésekkel telt, csak abban nem volt részem, amiért csinálom az egészet: a játékban. A következő négy hét is erről fog szólni. Nem beszélve arról, hogy októberben a sorsolásnak köszönhetően nagyon fontos meccseink lesznek: Recco, Mladost, Jug Dubrovnik, Budva, Herceg Novi és legalább két Euroliga-meccs. Most ezekről hiányozni fogok, ez a legnagyobb baj...

- A műtét után meddig maradsz itthon?

- Még nem tudom, ezt még nem beszéltük meg. Az biztos, hogy a varratszedés itt lesz, hogy előtte visszamegyek-e Rijekába, azt még nem tudom. Szeretnék maradni, mert mégiscsak itt vagyok a legjobb kezekben.

- Dani, szorítunk és gyors gyógyulást kívánunk!