FACEBOOK

A cséká ugrásszerű javulást vár

A cséká ugrásszerű javulást vár
hozzászólás, 2011.08.31.

A csoportkör után az eddigi tapasztalatokról és a várható esélyekről beszélgettünk Bátori Bencével, a voloszi junior vb-n szereplő magyar U20-as válogatott csapatkapitányával.

- Két könnyű ellenféllel kezdtetek...

- Úgy játszottunk ezeken a meccseken, ahogy kell, mindkét csapatot megvertük annyira, amennyire csak tudtuk. Emellett próbáltuk összerakni a védekezést.

- Sikerült is - két meccs, három kapott gól...

- Igen, 50 percig nem is kaptunk gólt, ezért is nagyon bosszantó, hogy az olaszok elleni meccsen a harmadik negyedben hatot kaptunk. Mi semelyik csapattól nem kaphatunk hatot egy negyed alatt!

- Na de hát mi történt abban a bizonyos negyedben, hiszen a meccset jól kezdtétek?!

- Jól kezdtük, másfél negyedig nagyon jól játszottunk, ami úgy gondolom, a védekezésnek volt köszönhető. Sajnos már az Universiadén is előfordult, hogy a harmadik negyedben gyengébb teljesítményt nyújtottunk, és most itt is előjött ez a probléma. Aznap este még volt egy kisebb fejmosás, de reggeltől már csak előre néztünk. Kielemeztük a hibákat és megbeszéltük, hogy mit csinálunk másképp a jövőben a harmadik negyedben.

- A szerdai meccs megint sima volt, de gondolom, már mindenkinek a csütörtöki nyolcaddöntőn jár az esze. A brazilok jönnek - kell tőlük tartani?

- A brazilokkal játszottunk két éve a vb-n, ott nyertünk, csütörtökön is csak mi jöhetünk ki győztesen a vízből, ez nem kérdés.

- Itthon is így gondolja mindenki, ezért érthető, hogy már folyik a találgatás, mire visszük majd a negyeddöntőben a csoportgyőztesként oda került házigazdák, a görögök ellen... Őket mennyire ismeritek? Állítólag ez a korosztály nagyon erős.

- Két éve döntőt játszottak a vb-n három éve pedig negyedikek lettek az eb-n. Nem ismerjük őket igazán, mert nem játszottunk még velük, de egyelőre csak a brazilok elleni meccsel szeretnénk foglalkozni - lépésről lépésre haladunk előre.

- Gondolom, azért fél szemmel figyelitek a többi csoportot is. A szerbek a spanyolok elleni vereséggel szintén másodikok lettek, a mi águnkra kerültek, de mintha nem lennének olyan acélosak, nem?

- Elég acélosak, mert ebből a csapatból hét játékos ott volt az Universiadén, amit megnyertek, de ennyire előre végképp nem szeretnénk nézni.

- Azt tudod-e, hogy hányadik vagy a góllövőlistán?

- Nem tudom.

- Második. Egy góllal lemaradva az olasz Luca Damonte mögött.

- A legfontosabb, hogy a csapat nyerjen. Nem az a célunk, hogy egyéni díjakat söpörjünk be, hanem hogy szeptember 4-én mi álljunk fel a dobogó legtetejére.

- Jó, de most mentünk végig azokon az ellenfeleken, akik még a döntőbe jutás előtt várnak rátok. Képesnek tartod a csapatot az ő legyőzésükre, hogy álltok a fejlődésben, az összecsiszolódásban?

- Képesnek tartom a csapatot, bárkinek a legyőzésére ezen a világbajnokságon. Folyamatosan, egyre jobban csiszolódunk össze. Én úgy érzem hogy a következő meccseken ugrásszerűen javulni fog a játékunk.

- Köszönöm, várjuk a híreket!


Az A csoport végeredménye:

1. Görögország 7, 2. Ausztrália 7, 3. Franciaország 4, 4. Kanada 2, 5. Puerto Rico 0 pont

A B csoport végeredménye:

1. Olaszország 8, 2. Magyarország 6, 3. Irán 3, 4. Kazahsztán 3, 5. Kuvait 0 pont

 A C csoport végeredménye:

1. Horvátország 8, 2. Montenegró 6, 3. Brazília 4, 4. Egyiptom 2, 5. Üzbegisztán 0 pont

 A D csoport végeredménye:

1. Spanyolország 8, 2. Szerbia 6, 3. USA 4, 4. Mexikó 1, 5. Dél-Afrika 1 pont

A csütörtöki nyolcaddöntők:

USA-Ausztrália (a győztes ellenfele az elődöntőbe jutásért: Olaszország)

Franciaország-Szerbia (a győztes ellenfele az elődöntőbe jutásért: Horvátország)

Irán-Montenegró (a győztes ellenfele az elődöntőbe jutásért: Spanyolország)

Magyarország-Brazília (a győztes ellenfele az elődöntőbe jutásért: Görögország)

1 régi hozzászólás

pösze hozzászólása
pösze34010
2011.09.01. 17:33

Brazilok is kipipálva, 15-12...:-)))