FACEBOOK

Pro Recco: micsoda 25 név!!

Pro Recco: micsoda 25 név!!
hozzászólás, 2011.08.23.

Szerdán megkezdi a felkészülést a következő klubszezonra a Pro Recco. Közöljük a három klubtornán induló csapat 25 játékosának nevét.

A Pro Recco az elmúlt hat év mindegyikében megszerezte az olasz bajnoki címet (eddig összesen 25-ször) és mindig döntőt játszott az Euroligában. Győznie azonban csak háromszor sikerült (2007, Milánó, 2008, Barcelona, 2010, Nápoly), háromszor meglepetésre alulmaradt a Final Four utolsó, mindent eldöntő meccsén (2006, Dubrovnik, 2009, Rijeka, 2011, Róma).

Az utóbbi esztendőkben gyakorlatilag már külön csapat szerepelt a nemzeti bajnokságban és az Euroligában, s annak ellenére, hogy az idegenlégiósok alkalmazására vonatkozó szabályok egyre szigorodtak (jelenleg két idegen állampolgár lehet egy időben vízben a bajnoki meccseken), a Recco hatalmas összegekért egyre másra igazolta le a világklasszisokat. Rossznyelvek szerint nem csak azért, hogy erősebb legyen, hanem azért is, hogy a világ legjobb játékosai ne szerepelhessenek az ellenfeleknél. Ezzel a "habzsolással" a Recco kivívta a vízilabdaszurkolók ellenszenvét, ugyanakkor a csapat rendszeresen a sportág legszebb hagyományait felvonultató, csodálatos játékot produkál, s azt se feledjük, hogy három magyar pólós zseni is a soraikban sztolgál: Benedek Tibor olasz állampolgárként nem foglal el idegenlégiós helyet a bajnoki csapatban, Kásás Tamás és Madaras Norbert pedig idén is csak a nemzetközi tornákon vesz részt a Pro Recco színeiben. (Hárman együtt összesen 8 olimpiai bajnoki címet jegyeznek, s mint tudjuk, jelen időben magyarokon kívül nincs senki, aki aktív játékosként ilyen éremmel büszkélkedhet.)

A hamarosan induló új klubszezon előtt több újdonságról is be tudunk számolni a Pro Reccóval kapcsolatban.


Amikor Rómában elvesztették a legutóbbi Final Four döntőjét a Partizan Belgráddal szemben, maguk a játékosok is találgattak, milyen következménye lesz a csalódást jelentő eredménynek. A lefújást követő percekben a reccósok mindent elképzelhetőnek tartottak a következményeket illetően, azt is, hogy az észak-afrikai kőolajkitermelésen és -szállításon meggazdagodott Gabriele Volpi elnök módosítja korábbi ígéretét, hogy a klub 2013-ban esedékes századik születésnapjáig mindent finanszíroz. Vagyis, hogy szélnek eresztik a világsztárokat. És azt is, hogy minden szempontból még jobban koncentrálnak a sikerre - ami egyúttal további sztárok leigazolását is jelenti.

Nos, a jelek azt mutatják, hogy az utóbbi változat valósul meg.

A Pro Recco félhivatalosan meg is erősített sajtóhírek szerint a 2011-12-es szezonban nem csak az olasz bajnokságban és a Bajnokok Ligájára keresztelt Euroligában indul, hanem az eddig csak horvát, montenegrói és szlovén csapatokat tömörítő Jadranska Ligában is. Újdonság, hogy - szintén hivatalosan még meg nem erősített információk szerint - más edzi a csapatot a bajnokságban és más a nemzetközi tornákon. Sőt, talán pontosabb a fogalmazás, ha azt mondjuk, hogy még inkább kettéválik a "hazai" és a "külföldi" Recco, amit az is fémjelez, hogy a nemzeti bajnokságban induló társaságot mostantól Jonathan Del Galdo, a Bogliasco eddigi edzője irányítja. Úgy tudjuk, hogy ez a változás nem "csorbítja" az eddigi mindenható vezetőedző, Giuseppe Porzio tekintélyét, "Pino" továbbra is élvezi Volpi elnök teljes bizalmát és minden fontos kérdésben ő dönt.

Választ kaptunk arra a kérdésre is, hogy tovább erősítik-e a csapatot, nos: igen!

Visszatér a klubhoz a korábban már itt járt Giacoppo (a bajnokságban tavaly egyedüli rivális Savonából), új igazolás Deni Fiorentini (szintén a Savonából...), a szerb Pijetlovics és Prlainovics (mindketten szerepeltek a Recco-verő Partizanban a FF idei római döntőjében...), a horvát Sandro Sukno (a Jug Dubrovnikból) és az olasz vízilabdázás nagy tehetsége, a kapásszélen játszó, 17 éves Andrea Fondelli a Camogliból.

Azok a játékosok, akik részt vettek a sanghaji világbajnokságon, egy kicsit többet pihenhetnek, ők augusztus 29-ére kell, hogy visszaérjenek Reccóba. Mindenki más szerdán ott lesz az első edzésen. Jól mutatja a Pro Recco különleges helyzetét, hogy ekkor mindössze nyolcan lesznek vízben, 17-en később csatlakoznak. Utóbbiak közül csupán négy játékos nem jött haza éremmel Sanghajból: a montenegrói Ivovics, a spanyol Molina és Perrone, valamint Madaras Norbi...

Úgy tudjuk, hogy még maguk a játékosok sem ismerik pontosan, miként oszlik a bő keret a két csapatra, de az biztosnak tűnik, hogy a három magyar közül Benedek, a Pro Recco csapatkapitánya továbbra is mindkét gárdát erősíti, Kásás és Madaras pedig csak a nemzetközi tornákon szerepel.

Döbbenetes névsor következik.

A PRO RECCO 2011-12-ES KERETE

Augusztus 23-án kezdik az edzéseket:

BENEDEK TIBOR,
KÁSÁS TAMÁS,
Luigi Di Costanzo,
Andrea Fondelli,
Massimo Giacoppo,
Federico Lapenna,
Borisz Zlokovics,
Dario Gennaro

Augusztus 29-én csatlakoznak:

MADARAS NORBERT,
Damir Burics,
Maurizio Felugo,
Niccolo Figari,
Dusko Pijetlovics,
Andrija Prlainovics,
Aleksandar Ivovics,
Sandro Sukno,
Pietro Figlioli,
Filip Filipovics,
Deni Fiorentini,
Alex Giorgetti,
Niccolo Gitto,
Guillermo Molina,
Giacomo Pastorino,
Felipe Perrone,
Stefano Tempesti

vlv-kép Barcelonából (2008)

vlv-kép Nápolyból (2010)
Címkék:
Pro Recco

1 régi hozzászólás

qqcska hozzászólása
qqcska33969
2011.08.25. 19:15

:-/ személy szerint nem tetszik ez a konstrukció, vagy Volpi-s hozzállás. Gyere buci, megveszlek kilóra... kvázi egy világválogatottat évi kb. 12 meccsre... Kásást és Benedeket megértem, de Madaras-nak miért jó, ha az olimpia előtti évben ilyen kevés meccset játszik??? (A pénzt értem és elfogadom.)