FACEBOOK

Gabi Hernandez a Pro Recco kispadján - felkészül: Sandro Campagna?

Gabi Hernandez a Pro Recco kispadján - felkészül: Sandro Campagna?
hozzászólás, 2020.05.06.

Olasz sajtóhírek szerint kétéves szerződésének lejártával távozik a Pro Reccótól Ratko Rudics. Utódja a 45 éves Gabriel Hernandez lehet, de csak átmeneti időre.


Ratko Rudicsot (a világ legeredményesebb szövetségi kapitányát) azért szerződtette két évre a Pro Recco, mert a tulajdonos, Gabriele Volpi nagyon unta, hogy hiába játszik egész évben kiemelkedően csapata, a BL-trófeát nem tudja megszerezni. Sőt, Rudics szerződtetését megelőzően három éven át úgy bukta a BL-t a Recco, hogy a végső fináléba is csak egyszer jutott be, akkor pedig vereséget szenvedett az Olympiakosztól.

Rudics első reccós szezonjában év közben szokás szerint végig szaladt a szekér, a BL-főtáblán 14 meccsből 14-et megnyertek, 11 pontos előnnyel végeztek csoportjuk élén! Elképzelhetetlennek tűnt, hogy ne tegyék fel az i-re a pontot. Aztán a hannoveri final eight első napján még simán túljutottak a házigazda németeken, de az elődöntőben újra megremegett kéz és láb: egy góllal kikaptak az Olympiakosztól. (A döntőt a Fradi nyerte emlékezetes csatában, ötmétereslövésekkel.)

A jelenlegi szezonban ismét jó esélyük volt, bár hosszú ideje tartó veretlenségüket az OSC elvette. A koronavírus-járvány aztán mindennek véget vetett. A LEN kedden bejelentette, hogy a 2019-20-as európai klubtornák nem folytatódnak. A Fradi még egy évig mindenképpen címvédő marad, Rudics lejáró szerződését pedig nem hosszabbítják meg.

Maurizio Felugo klubelnöknek sok teendője van mostanában, többek között azért, mert Filipovics, Mandics és Kayes szerződése is lejár.



A 72 éves Rudics távozása után nagy generációváltás következik, olasz sajtóhírek szerint Gabriel "Gabi" Hernandez veszi át a csapatot. Hernandez játékosként kétszeres világbajnok (1998 Perth, 2001 Fukuoka), s két olimpia végén is részvevőként nézhette, ahogy a torna végén a magyar csapat feláll a dobogó legfelső fokára. A spanyol válogatott szövetségi kapitányaként 2014 és 2016 (Rió) között dolgozott.

Szintén olasz sajtóhírek szerint Elvisz Fatovics, a Jug Dubrovniktól hét éve(!) az ausztrál válogatott élére szerződött horvát szakember és az "ős-proreccós" Alberto Angelini, a Savona jelenlegi edzője volt még komoly jelölt. Ám a legérdekesebb információt egy, az olasz viszonyokat jól ismerő magyar szakemnbertől hallottuk. E szerint Volpi első számú kiszemeltje évek óta Alessandro Campagna, akit már most szerződtetttek volna, csakhogy a koronavírusjárvány ezen a téren is közbeszólt. Mint ismert, az olimpiát egy évvel elhalasztották, márpedig Campagna jelenleg az olasz válogatott szövetségi kapitánya, a legutóbbi világbajnokságon az ő irányításával lett aranyérmes Itália.

Így tehát Gabi Hernandez szerződése nagy valószínűséggel csak egy esztendőre szól majd.



Május 9-én, szombaton a Pro Recco hivatalosan bejelentette, hogy Gabriel "Gabi" Hernandez a csapat vezetőedzője.