FACEBOOK

Shenzen: USA-HUN 8:7

Shenzen: USA-HUN 8:7
hozzászólás, 2011.08.17.

Nem jutott a legjobb nyolc közé a magyar válogatott a shenzeni Universiadén, miután a nyolcaddöntőben egygólos vereséget szenvedett az Egyesült Államok csapatától.

Shenzen, Universiade, nyolcaddöntő

USA-Magyarország 8:7 (0:2, 2:0, 4:1, 2:4)
G.: Vámos 3, Angyal 2, Török, Bátori

Csurka Gergely a vlv-nek, közvetlenül a lefújás után:

Az utolsó negyed előtt 6:3-ra vezetett az USA, aztán lett 7:4, innen jöttünk vissza 7:7-re. Az utolsóelőtti támadásban nem adtak semmit a centerbejátszásra, nem volt tökéletes, aztán 19 mp-cel a vége előtt befújtak egy ötméterest, ami kissé véleményes volt, de adható (centerforgatás). Baksa kezéről a kapufára ment, onnan épp át a gólvonalon...

Béla rálőtte az utolsóból - irdatlan kapufa...

Több volt ebben...

SZABÓ ZOLTÁN ELEMZÉSE ÉS UNIVERSIADE-SZTORIJA

SZÉKELY BULCSÚ a vlv-nek:

- Megfogadtam, hogy a bírókkal nem foglalkozom, most sem a játékvezetésre fogom, hogy kiestünk, de azért azt gondolom, hogy ami Sanghajban, az USA-meccsen nem sikerült az ausztrál bírónak, az most az olasznak sikerült. Láttam a fiúk arcán, és aki itt volt, nem hiszem hogy bárki mást mondana, ezt a vereséget nem érdemeltük meg. Természetesen nekünk magunkban kell keresni a miértre a választ és megtalálni a megoldást. És bármennyire hihetetlen, ennek a csapatnak a játéka az itteni három mérkőzés alatt folyamatosan javult. Nem szabad egy kalap alá venni még az előző két meccset sem ezzel a maival. Ez egy igazi ki-ki mérkőzés volt, nagyon-nagyon jól kezdtünk, hatalmas tűz volt a fiúkban, az első negyedet 2:0-ra hoztuk. Tényleg úgy ment minden, ahogy elterveztük. Félidőben 2:2-vel fordultunk, aztán a harmadik negyed volt az, ahol elmentek az amerikaiak, méghozzá azzal, amit pontosan tudtunk és amit meg is beszéltünk, lefordultak, el tudtak mozdulni, ott jött egy-két buta hiba, amit kihasználtak, mert vannak annyira jók. Az utolsó szünetben 3:6 volt az állás. Én azt kértem a fiúktól, hogy haljunk meg egyásért, úgy harcoljanak, ahogy csak tudnak, mutassák meg, hogy milyen játékosok, sportemberek. Nagyon érdekes volt, hogy lőttünk egy gólt és rögtön utána mi kaptunk egyet. Amikor az ember megpróbál felzárkózni, úgy tűnik, sikerrel és akkor a középkezdésből kap egy gólt, az általában ki szokta ütni a legtöbb, ilyen helyzetben lévő csapatot. Olyan hihetetlen akarat és tűz volt ezekben a gyerekekben, hogy 7:7-re felhoztuk magunkat, sőt, voltak további lehetőségeink is. Az utolsó percen belül a mi centerünknek beadott labdánál elengedték szerelést, akkor azt gondoltam, azt akarják, hogy a vízben dőljön el a meccs. A túloldalon viszont tízegynéhány másodperccel a vége előtt ugyilyen helyzetben büntetőt ítéltek, amibe Baksa Laci még beleért, de becsúszott valahogy. Még lőttünk egyet - kapufa éle, kapus feje és onnan ki, ez már valahogy törvényszerű volt.

Rettenetesen büszke vagyok a fiúkra, annak ellenére, hogy nem ezekkel a tervekkel jöttünk ki, nem a 9. helyért szerettünk volna játszani. Ma tényleg igazi csapat volt a társaság és bárki bármit mond, bárki bármit gondol, nekünk most egyetlenegy feladatunk van, az, hogy augusztus 25-én úgy érkezzünk Voloszba, hogy vb-t akarunk nyerni! Nyilván adhatott volna egy nagyon nagy lökést, hogyha most jó eredményt érünk el, de hát már többször elmondtam, egy sportoló életében vannak nehéz pillanatok, s nem az a bajnok, aki nem esik el, hanem az, aki fel tud állni. Ezzel a szemlélettel megyünk tovább. Azt mondtam a fiúknak, hogy nyilván csalódtak, de ma délutántól, a vacsorától nem foglalkozhatunk mással, csak az előttünk álló feladatokkal. Ha elkezdünk vissza-visszatekintgetni, akkor az hatással lesz a vb-re. Tovább kell mennünk, erőt merítve a jó dolgokból.

A magyar csapat csötörtökön játszik legközelebb, a Brazília-Kína találkozó vesztesével.

21 régi hozzászólás

wasserball hozzászólása
2011.08.19. 11:17

Tisztelt szerkesztő. Nem tudom hogy fordulhat elő, hogy egyforma névvel be lehet jelentkezni a fórumra. Az alábbiakban szintén\"wasserball\" néven beíró hozzászóló - bár sok mindenben egyetértek vele - de nem én vagyok, viszont az én hozzászólásom valamilyen oknál fogva nem jelent meg. Ez persze nem rendített meg, csak érdekes! Üdv a másik wasserball

guuuszti hozzászólása
2011.08.18. 13:27

Egyetértek az előttem szólókkal: Rolling, Waterpoló, Ájszkjúb pösze. Ez az eredmény nem meglepő; azt hiszem, hogy az okokkal kapcsolatban azoknak akik a vízilabda berkekben egy kicsit jártasak sok újat nem fogok mondani, de le szeretnék írni néhány száraz tényt: Tapasztalatból tudjuk, hogy a válogatottba kerülés sajnos nem a játékosok teljesítményén múlik! Előnyt élvez az akinek a felmenői között a vízilabdával kapcsolatban álló személy van.(játékos volt, edző, bíró) Nem mindegy, hogy a játékos melyik egyesületből jön, vannak előnyt élvező klubok. (Margit sziget, Komjádi) Egyik hozzászóló már írta: Szempont, hogy ki milyen magasra nőtt - sőt talán a legfontosabb, ha nem az egyetlen. (Lám, lám itt az Universiadén sem jelentett semmit!) Nem veszik figyelembe a játékintelligenciát és a mentális képességeket. (Pedig fejben dől el minden!) Érzékelhető hogy lehetnek még más szempontok is, de ez már büntetőjogi kategória is lehet....... Ilyen válogatás mellett nem kell csodálkozni az eredményen! Bíráskodás: Minden vesztett meccs után előkerül ez a téma. De miért??? Magyarországon az összes bajnokságban ugyanilyen a bíráskodás! Ezt tudja is mindenki, aki jár meccsekre, néz közvetítéseket. Felismerhetőek az \"egyenlőbb\" klubok. Nagyon ritka a Kemény Dénes által emlegetett \"Semleges mint a kapufa!\" - féle játékvezető. El kell fogadni, hogy ha a játékvezető látta, akkor megtörtént, ha nem látta, akkor pedig nem. (Sajnos sokszor szelektív a látásuk.) Erre egy dolog a megoldás, annyival jobbnak kell lenni, hogy a bíráskodás ne tudja befolyásolni az eredményt. De szerintem, ha 4-5- gólos előnyről ki tudunk kapni az ellenféltől, akkor talán ne a bírókban keressük a hibát! Kérdés, hogy a fenti állapotokon hogyan lehetne javítani? Ha elfogadjuk, hogy \"A fejétől bűzlik a hal.\" akkor a jelenlegi vezetésnek (MIvel ők márt letették az asztalra amit le kellett) át kellene adni a stafétabotot egy fiatalabb generációnak. Ezt pedig minél gyorsabban, mert fennáll a veszély, hogy néhány év alatt a vízilabda is a magyar foci szintjére süllyed le! Azért kívánok mindenkinek további jó szurkolást, és reméljük, hogy a voloszi VB-re összeszedik magukat a fiúk! Mert a remény hal meg utoljára!

pösze hozzászólása
pösze33895
2011.08.18. 09:16

Egyetértek rollinggal meg anya véleményével is. Egyszerüen hihetetlen, hogy egész nyáron nem tudnak komoly tornán résztvenni, vagy akár rendezni. Így nem lehet világversenyre felkészülni. A másik pedig az, hogy semmi értelme nem volt a túlkorosakat kivinni. Ez számukra igazából kárpótlás volt a felnőtt VB helyett és erősen úgy tűnik h igy is kezelték. Persze gondolom h Csucsunak utasításba adták ezt a kompenzációt, de akkor viszont miért nem mentek inkább más, junior korból már kiöregedett, de azért jó játékosok, a többi országhoz hasonlóan,a junior VB csapatot pedig egybe kellett volna itthon tartani. Sajnos az is elgondolkoztató, hogy 1-2 egyébként tehetséges játékos túl nagy arcot kapott attól, hogy egyébként mindenfajta korábbi eredmény nélkül egyből a felnőtt válogatottba érkezett. Ez nem igazán tesz jót a sportág belső összhangjának, a válogatottságot minden szinten ki kell érdemelni, nem lehet évjáratokat, vilkágversenyeket kikerülve felnőtt világversenyekre \"kirepülni\", rossz pedagógia ez a Dénes részéről... A juniorok kiegészülve a most itt maradt játékosokkal össze fogják szedni magukat, nagyon szorítok értük, mert lehet a Csucsut szidni, de azért mégis ez a korosztály legjobb összeállítása. Hajrá magyarok!

anya hozzászólása
anya33894
2011.08.18. 06:22

Bocsi, ha felreertheto voltam , de az eredmenyek felsorolasanal csak azt akartam erzekeltetni, hogy az elmult evekhez kepest az idei szezon mennyivel gyengebre sikeredett a poloban, mint ami a szovetseg, a szakmai vezetes es a szurkolok elvarasa volt. Martin elnok ur azt nyilatkozta a VB elott, hogy a fiuk dontot fognak jatszani, ez sajnos nem sikerult, szerencsre a minimum elvaras teljesult, de ha Nagy Viktor nem kap bele hatranyban abba a lovesbe az USA elleni meccs vegen, lehet hogy 4be sem vagyunk sajnos... A lanyokkal szemben pedig az elvaras annyi volt, hogy szereplesuk biztato legyen az olimpiai kvalifikacio szempontjabol. Sajnos eddig egy potencialis olimpiai resztvevot sem tudtunk megelozni. Nem valoszinu, hogy ha kijutunk egyaltalan az olimiai selejtezore akkor a VB 9dik csapatot tamogatnak a VB ezustos gorog, a hazai olasz, a legeredmenysebb europai orosz stb csapatokkal szemben. Arrol mar nem is beszelve, hogy egyetlen noi csapatunk sem indul a nemzetkozi kupakban az olimpiat megelozo evben, ami mutatja hogy mennyi penz van mifelenk erre a sportra klub szinten. Az universiade fiukra visszaterve, az eddigi szereples katasztrofalis vagy azert mert a szovetseg hozza nem erto vezetoi belementek abba , hogy egy ezen a szinten egyertelmuen gyenge csapat egy rutintalan szakmai vezetovel es az utobbi evekben ezzel a korosztallyal leszereplo segitovel mennyen a vilag 2dik szamu sportesemenyere vagy azert mert egyszeruen a jatekosok hozzaalasa olyan mint az ezt megelozo ifi EBn stb ahol a jelenlegi univerziade csapat huzo emberei rendszeresen kilogtak \"bulizni\" ejszakankent, sot pl az egyik nagy sztarunk az akkori mindent eldunto olasz meccs elotti reggeli edzesen a fulet fajlalva kint ult mig a csapat tarsak pontosan tudtak, hogy valojaban mi tortent vele az ejjel... Ennek ellenere azt gondolom, hogy a junior VBn elvarhato az erem - ha nem is az arany -, de ez az univerziade nem a legjobb felkeszules eddigiek szerint. A csapat onbizalma alaposan megtepazodott, a nemzetkozi megitelesunk romlott es azt is nehez mostmar megmagyarazni, hogy miert nem a junior csapat utazott ide hiszen van 3 tulkoros akik szinte vegig vizben vannak igy a juniorok kevesebbet jatszanak es nehany csapattarsuk ott sincs...Termeszetesen ha a tulkorosok dontobe repitettek volna a juniorokat, mint pl valoszinuleg a szerbeknel fog tortenni, akkor azt mondtam volna, hogy hozzaertoen valasztottak ki a magyar tradicoknak megfeleloen szereplo csapatot. Igy viszont folosleges volt ezt a 3at utaztatni, hiszen nelkuluk is kb ugyan ott vegzett volna a garda. Bocs hogy hosszu voltam, de nagyon elkeserit az idei ev eddigi \"vizilabdas\" mercevel mert sikertelensege. UI mas csapatsportban mas elvarasok vannak, a focit meg kulon kell kezelni a tobbi sporttol kedves sirkhan

wasserball hozzászólása
2011.08.18. 00:24

Ez a csapat nincs együtt...nem kell magyarázkodni...a fiúk a klubcsapataikban sokkal jobbak voltak... viszont biztatni kell őket, mert nekik is szükségük van rá, ezekből a fiúkból nagy játékosok lesznek, én hiszek bennük, higgyen mindenki bennük!!!!!!

csakavl hozzászólása
csakavl33890
2011.08.17. 23:39

Székely \"mester\" nyilatkozata sajnos kicsit a Fekete Lovagra emlékeztet :) http://www.youtube.com/watch?v=JN5mQ7WQzN0

sirkahn hozzászólása
sirkahn33889
2011.08.17. 22:36

@anya:\" Ha Volosz-ban nem nyerunk (legalabb ermet), akkor az idei ev esemenyei: Vilag Liga - ffi nem indult, noi nincs a legjobb 8ban; VB ffi 4dik noi 9dik; Universiade noi nem indult , ffi 9(legjobb esteben). Nehez lesz a kiemelt latvany sport kategoriaban maradni... \" Mert a többi látványsport (kosár, kézi, foci) aztán olyan sikeres.... KIcsit mindenki csukja be a szemét, és képzelje el, hogy a fociválogatott VB 4, vagy a kosárválogatott VB 4, vagy a kéziválogatott VB 4.... Ugye milyen hihetetlen?! (Talán a kézilabda nem annyira) Maradjunk annyiban, amit Gerendás Gyuri is mondott: BÁRMELYIK magyar csapatsport boldogan lenne ennyire sikertelen, mint a vízilabda....

anya hozzászólása
anya33888
2011.08.17. 17:40

Az USA csapataban 21-24 eves jatekosok szerepelnek akik az amator amerikai bajnoksagban jatszanak tanulas mellett. Penzt senki nem kap kozuluk. Az osztondijert es a sport szeretete miatt poloznak. A mienk kozul nem 1 nek millios havi fizetese van, 5en mar felnott valogatottnak mondhatjak magukat, de sajnos ilen-olyan okok miatt csapatunk nem bizonyitott eddis semmit. Sima vereseg a japan B valogatottol (sanghaji VB csapatbol a legjobbak nem mehettek az universiadera, mert mar nem tanulok). Meg simabb zako az olasz inkabb C, mint B valogatottol(kozuluk senki sem szerepelt a VB gyoztes csapatban, sot vannak koztuk 2sodik ligas jatekosok is). Ha Volosz-ban nem nyerunk (legalabb ermet), akkor az idei ev esemenyei: Vilag Liga - ffi nem indult, noi nincs a legjobb 8ban; VB ffi 4dik noi 9dik; Universiade noi nem indult , ffi 9(legjobb esteben). Nehez lesz a kiemelt latvany sport kategoriaban maradni...

ob1 hozzászólása
ob133887
2011.08.17. 15:47

ismét csak magyarázkodás...!!

ebreszto hozzászólása
2011.08.17. 14:26

Rolling, teljesen egyetertek. Egyszeru nem lehet mindig erre meg arra fogni, tonkrement itt mar minden es biztos, hogy nincsen mar visszaut. Konyorgom egy Magyart vizilabdaban ne verjen mar meg egy rizsevo Karatebajnok? Utana meg, ahh ugyis mindegy, hogy 2. vagy 3. helyen vagyunk....olaszok. Majd jott egy csapat a Yale-rol, aki meg eleteben nem jatszott europai orszagban, csapat ellen, sot talan meg azt sem tudja, hogy merre van es meg ok is.... Le se merem irni, hogy mi lesz egy kina vagy brazil ellen... Szegyen gyerekek es ebreszto MVLSZ! Szekely Ur, ami meg nem megy, azt nem kell eroltetni...

Tom hozzászólása
Tom33882
2011.08.17. 14:14

Rolling, abszolút egyetértek, mást nem is tudok hozzáfűzni.

Ájszkjúb hozzászólása
2011.08.17. 14:13

A Vb-n hatalmas leégés lesz, hiszen ezen a tornán ugyanúgy U20-okkal felálló Szerb és Spanyol csapat simán lelépte eddigi ellenfeleit, mit várhatunk akkor mi ettől a csapattól?? ..

Ájszkjúb hozzászólása
2011.08.17. 14:11

Mi ez ha nem szégyen???? 3 meccs, 3 vereség, Japántól, Olaszország B-től és USA B-től... a 3 meccs alatt 4 játékos tudott gólt dobni a magyar csapatból, a többi az kérdem én mit keres a csapatban? Ebből a csapatből jópár játékos hiányzik, akinek ott lenne a helye..

Wáterpóló hozzászólása
2011.08.17. 14:08

A fiatal felnőtt válogatottak nemtartanak sehol ahhoz képest, hogy ilyen idősen hol tartottak a mai nagy öregek. Nem mindig csak a magasság alapján kellene összeállítan a válogatottat:) Grat az eredményhez!

Rolling hozzászólása
Rolling33878
2011.08.17. 13:23

Nem láttuk a meccseket, így nem igazán lehet érdemben hozzászólni a dolgokhoz, csak gondolatokat lehet elmondani. Azt gondolom, hogy egy magyar férfi/fiú vízilabda-válogatott számára a 8-ba jutás alapkövetelmény akárkik az ellenfelek. Szerzett pont nélkül kikerülni a 8-ból kudarc. Lehet, hogy a többi válogatott felnőtt játékosokkal játszott, de nálunk is ott volt Baksa, Vámos, Török, Bundschuch, akik már felnőtt válogatottak, és a többiek is általában stabil OB1-es játékosok. Ráadásul fizikailag talán mi voltunk a legnagyobbak és legerősebbek. Nem lehet mindig mindent megnyerni, de látni kell, hogy Athén óta folyamatos a zuhanás minden szinten. A pekingi arany sok mindent elfedett, de 7 év alatt az egyetlen győzelmünk volt felnőtt szinten, és az utánpótlás is évről évre gyengébben produkál. A klubcsapatok is visszaestek. Volt idő, amikor az volt a kérdés, hogy egy vagy két csapatunk lesz a 4 között, most meg már a 8-ba is csak szerencsével és egyéb módon tudunk odakerülni. Visszajöhet Londonra Kásás, egészséges lehet Kis Gábor, jöhet a bivalyerős Varga Tamás, és akár még nyerhetünk is, de a magyar vízilabda akkor sem lesz a legjobb, csak legfeljebb Pekinghez hasonlóan elfedi a problémákat. Ha azt akarják az illetékesek, hogy ne legyen London után orosz, német, spanyol, olasz visszaeséshez hasonló (több) évtiezedes visszaesés, akkor végre szembe kellene nézni a problémákkal. Nagyon belterjes a magyar vízilabda, Pest, Eger, Szeged, Szolnok, talán Debrecen és Pécs, Szentes. Ennyi. Hol van az ország több mint felét kitevő Dunántúl, hol van Debrecent kivéve Kelet-Magyarország? Azon is el kellene gondolkozni, hogy azért mert valaki jó és intelligens játékos volt, lehet egyből a mély vízbe dobni kapitányként. Edzők nem lesznek a semmiből (a nagyon szűk kivétel erősíti a szabályt), meg kell tanulni az edzőséget. Az nem lehet, hogy valaki még tegnap játszott, ma meg kapitány. Lehet, hogy 2024-ben Székely lesz az olimpiát nyerő magyar válogatott kapitánya, de előbb neki is tanulnia kell. Azon is el kell most már gondolkozni, hogy meddig lehet azt a felkészülést követni, hogy nem játszunk komoly csapatokkal, csak himi-humi felkészülési tornákat rendezünk, ahol unásig játszunk középszerű ellenfelekkel, aztán a világversenyeken a nem sok komoly csapat mindig megver bennünket egy apró góllal.

szemabandi hozzászólása
2011.08.17. 13:10

SZÉGYEN!!! Már az is vicc volt amikor kitaláltál, hogy Csucsu bácsi legyen a juniorok edzője, na de ez a szereplés meg aztán egyenesen röhejes. Komoly gondok lesznek így!!!

sportos hozzászólása
sportos33876
2011.08.17. 10:36

sajnálatos az eredmény.Csak azt magyarázza meg valaki ha ez a csapat a u-20 VB-re készül akkor miért nem véd 1percet se a junior csapat kapua??az is rejtély hogy ezt a korosztályt miért nem utaztatták nemzetközi tornákra.Itt játszottak elöször együtt,ráadásul van köztük olyan játékos aki még soha nen szerepelt a válogatottba.A szövetség mégis mit gondolt???Olyan mintha az edzők keze meg \"lenne kötve\".Ajátékosok önbizalma a nullával lez egyenlő.

ms hozzászólása
ms33875
2011.08.17. 10:30

A felnőtt válogatott komoly felkészülési meccsek nélkül, a juniorok pedig abszolúte meccs nélkül állnak oda egy világversenyre. A felkészülés ezen módját illene felülvizsgálni. A fiatalok gyorsan javíthatnak a VB-n, hajrá!!!

szamárhegy hozzászólása
2011.08.17. 10:13

Ebben a meccsben benne volt ez az eredmény, az igazán fájó, hogy egy átlagosan 14,5 cm-el alacsonyabb, 16,5 kg-val könnyebb, sokkal gyengébb szintű pólókultúrával rendelkező csapattól is kikaptunk. Egyébként is, nem tudom, hogy a mezőny legmagasabb, legerősebb és legjobb póló kultúrából érkező csapata hivatkozhat e bárkivel szemben arra, hogy a mezőny egyik legfiatalabb csapata vagyunk.

mendemonda hozzászólása
2011.08.17. 09:47

Nyert meccs nélkül kiesni. Elég gáz. Ha fociról lenne szó, akkor elfogadnám. Csucsu, ez nagy bukta a számodra is!

Oláh Ervinné hozzászólása
2011.08.17. 09:28

Fel a fejjel Fiúk!!!!! Kemény út vezet a sikerekhez! változatlanul hiszünk és bízunk bennetek! Senior Kajakos Nagyi