FACEBOOK

Negyedik hely

Negyedik hely
hozzászólás, 2011.07.30.

Magyarország 12:11-re elvesztette a sanghaji világbajnokság bronzmérkőzését. A vb-t Olaszország nyerte, miután a döntőben hosszabbításos meccsen egy góllal legyőzte Szerbiát. Helyszíni riport.


Sanghaji tudósításaink a Volvo
Autó Hungária Kft. támoga-
sával készülnek

A vb döntőjében: Szerbia-Olaszország 7:8 (0:1, 2:0, 1:4, 3:1) (1:2, 0:0) - hosszabbítás után
Sanghaj, világbajnokság, döntő, v.: Tulga (török), Koganov (azeri)
Szerbia: Soro - Avramovics, Gocsics, Udovicsics 1, Cuk 1, Pijetlovics 1, Nikics, Alekszics, Radjen, Filipovics 3, Prlainovics 1, Mitrovics. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics
Olaszország: Tempesti - Perez, Gitto, Figlioli 1, Giorgetti, Felugo 1, Figari, Gallo 1, Presciutti 2, Fiorentini, Aicardi 3, Deserti. Szövetségi kapitány: Alexandro Campagna
Gól - ötméteresből: 1/3, ill. -/-
Gól - emberelőnyből: 1/12, ill. 4/12
Kipontozódott: Alekszics, Gitto, Deserti
Kiállítva - cserével végleg: Pastorino

A vb bronzmeccsén: Magyarország-Horvátország 11:12 (2:5, 2:3, 5:3, 2:1)

Sanghaj, világbajnokság, bronzmérkőzés, v.: Borrell (spanyol), Stavridisz (görög)
Magyarország: Nagy V. - Gór-Nagy, Madaras 1, Varga Dénes 3, Szivós, Hosnyánszky 1, Kiss G. 1, Varga II. Zs., Varga Dániel, Biros 3, Steinmetz Á. 1, Hárai 1, Szécsi (kapus). Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Horvátország: Pavics - Burics 1, Boskovics 4, Dobud 1, Jokovics 1, Muslim, Karacs, Buslje 1, Sandro Sukno 1, Baracs, Paskvalin, Obradovics, Buljubasics 3. Szövetségi kapitány: Ratko Rudics
Gól - emberelőnyből: 7/14, ill. 3/8
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 2/2
Kipontozódott: Sandro Sukno (29.p.)
Kiállítva - cserével végleg: Boskovics (32.p.), Buslje (32.p.)
Sárga lap: Kemény Dénes (28.p.)

Magyarország ezzel a világbajnokság negyedik helyén végzett, s kvalifikálta magát a jövő évi londoni olimpiára. A bronzérmet a horvátok kapják.

Csapatunk álmosan kezdett, hosszú percek teltek el kidolgozott akció nélkül. Hátul pedig a sok védekezési hiba miatt sorra kaptuk a gólokat, s mire észbe kaptunk, a horvátok már három-négy góllal vezettek. Kemény Dénes kapust is cserélt, de játékosaink nagyon lassan tértek magukhoz. A mélypontnál ötgólos magyar hátrányt regisztrált az eredményjelző. Ettől kezdve folyamatosan jöttünk felfelé, s a végén majdem sikerült kicsikarni a hosszabbítást, de csak majdnem...

A meccs fontos pillanatában a játékvezetők súlyos hibát követtek el: kétgólos horvát vezetésnél fórt kaptunk, Varga Dániel azonnal rálőtte, s az előtte "álló", kiállított Dobud blokkolta a lövést. Ezért a világon mindenütt ötméteres jár a támadó csapatnak, itt lefordulhattak a horvátok, s góllal fejezték be az akciót. Mivel a televíziós felvételt csak később tudjuk produkálni, elkértük a sanghaji stábtól a meccsfelvételt, hogy megmutassuk az ominózus jelentetet. Íme:


A kiállított Dobud blokkol


ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE


SZABÓ ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

A magyar gólok az MTVA engedélyével

Biros Péter első gólja, ötméteres


Madaras Norbert gólja


Varga Dénes első gólja


Steinmetz Ádám gólja


Hárai Balázs gólja


Kiss Gergely gólja


Biros Péter második gólja


Hosnyánszky Norbert gólja


Varga Dénes második gólja


A kiállított Dobud blokkol


Varga Dénes harmadik gólja


Biros Péter harmadik gólja


Kemény Dénes nyilatkozata


- Dénes, gratulálok a negyedik helyhez. Kérlek,  foglald össze, hogy értékeled ezt a meccset!  Miért adtunk olyan nagy előnyt az elején?

- Aki látta a két nappal ezelőtti meccset, az elképzelhetett sokféle forgatókönyvet, hát a legkevésbé kedvező alakult ki. Eltelt egy idő, hogy a csapat a 48 órával ezelőtti élményére ne negatívan, hanem pozitívan reagáljon, körülbelül másfél- két negyed. Összességében néhány gyengébb egyéni teljesítmény sajnos az egész világbajnokságot végigkísérte. Amikor  Vodafone Kupán után azt éreztem, hogy abban van a fejlődési lehetőségünk, hogy ha valakinek nem megy, akkor az közepes játék legyen. Ezt nem tudtuk megoldani. Végig voltak a mérkőzésen olyan egyéni teljesítmények, amelyek nem érték el a közepest. A győzelmek is ennélfogva nagyon nehezen jöttek. Nem tudtunk energiákat spórolni és a döntetlennél, majd hosszabbításos elődöntőn, valamint a mai mérkőzésen is azt lehetett látni, hogy abban a fázisban, amikor nem ment, akkor is fel tudok menteni néhány játékost, aki küzdött, jól játszott és limitálta a károkat. De nem mindenkit. Úgy látszik, érni kell még ennek a csapatnak. A három évvel ezelőtti starthelyzethez képest szerintem előrébb is állunk. Az volt várható, hogy idén közel vagyunk a legjobb csapatokhoz, jövőre meg utolérjük őket. Úgy tűnik, hogy a két utolsó vereség ellenére utolértük őket, játékban mindenképpen. Remélem, a csapat olyan erős lesz, hogy nem lesz többet  ilyen világversenyen rendszeresen két-három inkább gyenge, mint közepes teljesítmény a csapaton belül, mert azt igen nehéz újra meg újra korrigálni a többinek és az hosszútávon energiákba kerül és a legvégén vannak a legnehezebb meccsek.

- Mi az, amit a leginkább pozitívnak tartasz?

- Egy másodperc, most mutatja a volt amerikai főtitkár, hogy hogy nyúlhat bele egy lövésbe egy kiállított játékos. Úgy gondolom, hogy  a játékvezetői kar, arra, amit ezen  a világversenyen a magyar csapattal produkált, ezzel az ítélettel feltette a koronát. Lehet, hogy ugyanígy elveszítjük ezt a bronzmeccset, sok-sok hibát csináltunk - elsősorban azzal foglalkozunk -, de a bírónak olyannak kellene lenni, mint a kapufának, semlegesnek. Na most ezen a VB-n végig nem az volt. Ilyet pedig még nem is láttam, amióta bevezették ezt a szabályt, hogy a szabaddobást kapura lehet lőni, hogy kiállítás után az a játékos blokkolja ki, akit kiállítottak. Illetőleg láttam már, de ezért ötméteres jár. Mindez ugye az utolsó negyed közepén, nagyon fontos helyzetben történt. De ma nem ezért vesztettük el a bronzmeccset, hanem mondom, az első két negyedben túl sok volt a gyenge teljesítmény. De azt kell mondjam, nyert már csapat gyengébb teljesítménnyel is meccset, ha azonosak voltak a feltételek.

(Lejegyezte: P. K. T.)



Madaras Norbert nyilatkozata

- Szervusz Norbi, elment ez a bronz… Az első két negyedben mintha még az egész csapat aludt volna, olyan tompák voltatok. Mi volt ennek az oka?

 - Szerintem a meccs az elején ment el. Én azt gondolom, hogy összekaptuk magunkat. Tényleg, komolyan mondom, hogy eléggé össze tudtuk magunkat kapni a tegnapelőtti meccs után, csak olyan rosszul kezdődött ez a mai. Hogy mondjam, ez eléggé visszalökött minket, és onnan nagyon nehezen tudtunk kijönni. Gyakorlatilag kellett az is hozzá, hogy ők hibázzanak egy-két pillanatban, és az tudott meglökni minket előre. De mondjuk ettől függetlenül a védekezésünk az egész vb-n nem volt megelelő, voltak pillanatok, negyedek, amikor jól alakult, volt három-négy védekezés egymásután maximum, de azon kívül nem volt jó.

 - Most egy rossz napot fogtatok ki, vagy nem tudtátok feldolgozni az elődöntőbeli kudarcot?

 - Lelkileg az előző is, de először is kezdjük ott, hogy sajnos nekünk az ő játékuk fekszik szerintem a legkevésbé. Nekik van egy nagyon jó tengelyük, a bekkekre és a centerekre gondolok, ami az erősségük, és ennek a semlegesítése nekünk talán a legnehezebb. Ettől függetlenül szerintem az előző mérkőzés vége és a mostaninak az eleje nyomta rá erre a meccsre a bélyegét. Ahogy itt kezdtünk, azzal folytattuk az előzőt, és abból már nem tudtunk kimászni.

 - Az egész vb-t majd értékeljük később, most mennyire vagy csalódott a mai meccs után?

 - Igazából nagyon, mert tényleg nem úgy készültünk, hogy lejövünk, és lejátsszuk ezt a meccset, hanem igenis úgy, hogy lejövünk, és megnyerjük, és ezért nagyon bánt…

 (Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Varga Dénes nyilatkozata


- Szia Dumi! Nem vonom kétségbe, tényleg mindent megtettetek, de szörnyű volt nekünk is nézni az első két negyedet, mondjuk a harmadik feléig. Te mit éreztél, mi volt a baj?

- A védekezés, mint olyan, abszolút nem állt össze, valójában így az egész tornán….. Nem nagyon tudok most belemenni…., csak a szerb meccs kapcsán lett volna igazságos az, hogy mi most itt nyerjünk, mert már olyat nem tettünk le – most így védekezésben - hogy azt reálisan túl tudjuk lőni. Mert azért fizikailag már nagyon fáradtak voltunk, minden gólért meg kellett küzdenünk, elég bravúros gólnak mondhatók ezek. És hát, mi is lőttünk tizenegyet, de nagyon sok a tizenkettő. Tehát ezt nem engedhetjük meg magunknak. 
- Ha nem lenne a szerbek elleni első három negyed, akkor nagyon rossz érzésekkel mennénk innen el, de hát volt az a három negyed, tudtok úgy játszani, akkor mit lehet ebből levonni következtetésként?

- Ha nagyon pesszimista volnék, azt mondanám, hogy ez egy óriási ajándék volt, és a szerbek nem voltak topon. De nem igaz, mert tényleg jól játszottunk ott és tényleg tudunk úgy, de egyszerűen úgy néz ki, még nem tudjuk kezelni, befolyásolni a saját formánkat. Nincs egy origó, ahová esetleg visszatérünk, ha baj van. Úgyhogy, ezt ki kell alakítani.

- Mi lehet a megoldás?


- Hát, az, hogy csiszoljuk a játékunkat. De egészen az alapokig lemenve, mert bázis-hibáink vannak. Olyanokból kaptunk gólt, amikből nem kéne, és ugyanakkor tudunk bravúrosan is védekezni, ami már arra vall, hogy rettenetesen össze vagyunk szokva, s ugyanez a támadásra is igaz. Mondjuk arra kevésbé.

- Köszönöm szépen!


(Lejegyezte: Varga Bogi)


Varga Dániel nyilatkozata


- Dani, mondhatom, hogy elvettek tőled egy gólt?


- Nem vagyok benne biztos, de most már többekkel beszélgettem erről. Az történt, hogy a kiállított játékos blokkolta le azt a lövésemet, amit nagyjából üres kapura ment volna, s ebből ráadásul gólt kaptunk. Nagyon-nagyon fontos pillanat volt, mert lőtt gól helyett kapott gól lett belőle, de azért nem szabad azt hinni, hogy ez itt a súlypontja az egész történetnek. A horvát csapat végig vezetve vert meg minket ezen a mérkőzésen, úgy, hogy 5:1 is volt talán… Mindegy, nagyon elhúztak! Nagyon rosszul játszottunk, nem volt védekezésünk, és hát azért ez a fő oka annak, hogy arról beszélünk, hogy ez a meccs ott a blokkal, ha ugye ötméterest fújnak, és Dobud kipontozódik, akkor mi van. Mert ha jól játszunk, akkor ez nem egy érdekes momentum, mert akkor már három-négy góllal is vezettünk volna. De nagyon rosszul játszottunk. És amit nem értek – elmesélem kontrasztként -, hogy a bemutatás előtt van az a szobaszerűség, ahol várakozunk. Most a tizenhárom horvát játékos közül egy-kettő állt, zsebre dugott kézzel, sétálgatott le-fel, a többiek a padon ültek, rágták a körmüket, persze, volt egy-két ilyen vállveregetés, hogy gyerünk, hogy menjünk…. Tehát olyan szinten lélektelenek, hitetlenek voltak, hogy hozzánk képest, akiknél tényleg teljesen más testbeszéd, meg kommunikáció volt. Ehhez képest beugrottunk a vízbe, és láttad, ami történt! Én sem nagyon akartam elhinni, de uh, szóval teljesen ellenkezője jelent meg a vízben, mint amit ott láttunk, a bemutatás előtt. Na, hát ez engem nagyon rosszul érintett!

- Jó, hát ez az ő saját ügyük! Viszont ti meg álmosak voltatok, nem pörögtetek, és úgy tűnt, a védekezési hibák is nagyobb mennyiségben fordultak elő,mint korábban.


- Figyelj, azért kritikusnak kell lenni! Tehát amikor elmondtam az első három győzelem után - Kazahsztánról nem beszélek -, hogy agyon erős ez a csapat, és nagyon egyben vagyunk, meg hogy felérünk a hátrányból, akkor azért arról nem beszéltünk soha, (márpedig most már öt komoly meccset összevéve beszélhetünk), hogy kaptunk vagy ötven gólt, tehát nincs rendben a védekezésünk. Sok mindenre lehetünk büszkék, meg szerintem sokkal jobbak vagyunk, mint tavaly, vagy tavalyelőtt, de ez még mindig nem elég! Az tény, hogy benne vagyunk az elitben, tavaly ilyet nagyon még nem mertem mondani, mert úgy éreztem, hogy egy-két csapattól le vagyunk maradva. Persze, közeledünk az olimpiához, és az minden optimizmusra is okot ad, hogy ilyen jól játszunk, de az utolsó két meccsünket elveszítettük, és úgy, hogy kaptunk, persze hosszabbítással, de huszonhárom-huszonnégy gólt! Én most hirtelen ezt látom a legnagyobb problémának. Pont!

- Köszönöm szépen! Jó utat haza!


- Köszi, Neked is!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Beck György nyilatkozata


- Gyuri! Te vagy a csapatvezető. Pár mondatot kérnék, az egészet hogy értékeled és egy mondatot azért erről a mecsről is...


- Amit célul tűztünk ki a vb-re, hogy biztosítsuk a kijutást az olimpiára, az megtörtént. Megmutattuk a világnak, hogy ez a csapat olimpiai esélyese Aki látta a szerbek elleni meccsünket, abban fel sem vetődhet, hogy nem tartozunk az esélyesek közé. Sajnos a szerbek elleni mérkőzésen nem sikerült a győzelem, a mai pedig egyértelműen tipikus bronzmeccs volt, a két vesztes csapat közül az tud jobban kijönni ebből, amelyik kevésbé tört össze pszichésen. Sajnos az elején nem ment az előző meccs miatt, utána folyamatosan jöttünk fel, ez jó volt.

- Gondolom, egyetértünk abban, hogy a csapatban benne van az az ugrási lehetőség, amellyel a csúcsra érhet. Hogy alakul a menetrend, hogyan próbáljátok az itt látott hibákat kiküszöbölni?

- Mivel az olimpiai részvétel megvan, nagyjából 12 hónap van a felkészülésre. A jövő év elején Európa-bajnokság, de utána csakis az olimpiára lehet készülni. Azt gondolom, elemezni fogjuk a hibákat és ezekből tanulva, én azt hiszem , hogy komoly, jó csapatunk lesz. Érdemes lesz Londont nézni!

- Köszönöm szépen.

A VILÁGBAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE:

1. Olaszország
2. Szerbia
3. Horvátország
4. Magyarország
5. Spanyolország
6. USA
7. Montenegró
8. Németország
9. Ausztrália
10. Kanada
11. Japán
12. Románia
13. Kazahsztán
14. Brazília
15. Kína
16. Dél-Afrika


SANGHAJI TUDÓSÍTÁSAINK:

 VB-ROVATUNK A RÉSZLETES PROGRAMMAL, EREDMÉNYEKKEL

TUDÓSÍTÁSUNK A CSAPAT ÉRKEZÉSÉRŐL

MEGNYITOTTÁK A VB-T

A MONTENEGRÓ ELLENI NYITÁNY BEHARANGOZÓJA

MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ - ÉLŐ KÖZVETTÉS

GYŐZELEMMEL STARTOLTUNK

KÖVETKEZIK: KAZAHSZTÁN


MAGYARORSZÁG-KAZAHSZTÁN - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

KAZAHSZTÁN KIPIPÁLVA

EGY LÉPÉS KELL A CSOPORTELSŐSÉGHEZ

MAGYARORSZÁG-SPANYOLORSZÁG - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

NEGYEDDÖNTŐBEN A CSAPAT

A FOLYTATÁS MENETRENDJE

MADARAS-APUKA ÜZENETE ZÉTINEK

AZ USA-VAL VÍVJUK A NEGYEDDÖNTŐT

MAGYARORSZÁG-USA - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

MAGYARORSZÁG-SZERBIA AZ ELŐDÖNTŐBEN

SZERBIA IS LEGYŐZHETŐ

MAGYARORSZÁG-SZERBIA - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

MÁR A KEZÜNKBEN VOLT...

A BRONZÉRT, A HORVÁTOK ELLEN

MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

NEGYEDIK HELY

26 régi hozzászólás

pmesi2 hozzászólása
pmesi233770
2011.08.01. 15:55

Szia Carvaly! Tegnap este azon ment fel a pumpa, hogy ki írták a facebook- on a vlv- sek, hogy időbe szólnak, hogy mikor jönnek haza a fiúk de ez nem történt meg. És nem értetem, hogy akkor mért ígérgetnek. Ez a hülyének nézés egy régi történet ugyan így vártam egy világverseny után, hogy írják mikor jönnek haza miután nem történt meg írtam nekik egy rendes hangvételű üzenetet, hogy írják meg. Erre kaptam egy olyan választ, hogy ők már napokkal ezelőtt ki írták ( én egy hete néztem az oldalt) és mért nem figyeltem jobban mert aznap jöttek meg amikor írtam nekik. Vagyis arra volt az üzenet ki hegyezve, hogy én vagyok a hülye. Akkor erre nem szóltam semmit. Nem szokásom hisztizni de ez már kiverte a biztosítékot.

s.zsuzsi hozzászólása
2011.08.01. 10:21

Jó lett volna tudni, hogy mikor érkeznek pontosan...Bizonytalanra nem indulok el messziről. Megérdemelte volna a Csapat az így is megnyilvánuló szimpátiát...

Carvaly hozzászólása
Carvaly33767
2011.08.01. 08:19

Én egy ismerősömtől úgy hallottam, hogy fél 12 fele érkeznek haza ma a srácok. De a gépeket ismerve elméletileg 11-12 között... Pmesi amúgy mivel ejtettek pofára és néztek hülyének?

Gigi hozzászólása
Gigi33765
2011.07.31. 23:13

Sisinho! Én megtettem. Nem volt rendben minden e-mail cím, ezek többsége működött, ha más is csatlakozna: jmaglione.fina@adinet.com.uy , presidenza@federnuoto.it , pipat.p@mama.co.th , husain@ocasia.org , nory.kruchten@education.lu , matsons@xtra.co.nz , dneuburger@tseconsulting.com , helsam@mweb.co.za , aleshin@ministry.gov.ru , swimming@roc.ru , amin_swimming@yahoo.com , president@koe.org.gr , faridallam2@yahoo.fr , presidente@fpnatacao.pt , pfrischk1961@gmail.com , gyarfas@naptv.hu , eugepolo@inder.cu , omendoza@coqui.net , dennis@onoc.org.fj , mmsportdoc@aol.com , presidente@cbda.org.br , jpn-swimming@japan-sports.or.jp , olatokunbothomas@hotmail.com , qiuping.zhang@yahoo.com , zhangqiuping@139.com , larfaouimustapha@yahoo.fr , b.consolo@bluewin.ch , primertenientealcalde@ayuncordoba.es , rblanco@coe.es , ecg@godfrey-godfrey.ca , Francis.luyce@ffnatation.fr , cubapolo@inder.co.cu , werner.torekov@telia.com

gasoline hozzászólása
2011.07.31. 22:02

Dénes vajon kire gondolt a 2-3 gyengén teljesítő játékosra utalva? Én nagyon nehezen találok ilyet. Talán Geri és Hosi?

gasoline hozzászólása
2011.07.31. 22:00

Csak két kérdés: Hány gólt kaptunk és lőttünk átlövésből, 5m-en kívülről, akcióból? Mennyi volt a fórarány a bronzmeccsen? Ezzel lehetne kicsit árnyalni az egyébként nyilvánvaló bírói hibák és csalások által teljesen eltorzított hozzáállást. Sajnos azért mert volt 2,5 káprázatos negyedünk (rengeteg szerencsével, pl. asszem 4 szerb kapufával), nem kell azt gondolni, hogy... Rengeteget kell még dolgozni és akkor meglehet a hőn áhított siker. Az olimpia-fókusz meg már négy éve is gyenge duma volt, magyaráztuk a bizonyítványunk. Én azt mondom, nyerjük meg inkább az EB-t hatalmas csatában, mint úgy az olimpiát, mint, ahogy az Pekingben történt. HAJRÁ MAGYAR VÍZILABDA!

apurimax hozzászólása
2011.07.31. 20:45

A legfontosabb: GRATULÁLOK! Az a csapat amelyik így (is) tud játszani mint a szerbek ellen megérdemel minden dícséretet. Akit érdekel ez a játék láthatta a történéseket. Most kicsit mással foglalkoznék. Kérem azokat az embereket akik a sportból élnek és vezetőnek tekintik magukat, és a nemzetközi szövetséghez kapcsolódnak valamilyen formában vegyék a kalapjukat. A munkájuk fabatkát sem ér. Ez bebizonyosodott a csapat mérkőzésein a játékv(el)vezetésben. Adják át a helyüket fiatalabb tenni akaró embereknek, ne tíz körömmel kapaszkodjanak az asztalukba. Ha már segíteni nem tudnak, legalább ne ártsanak. Ne legyenek irigyek a feltörekvőkkel szemben, hanem inkább azt a vajmi kevés ismeretségüket vessék latba, hogy az újak jobb fogadtatásban részesüljenek. Az a baj, hogy a jelenlegiek \"áldásos tevékenysége\" nemcsak válogatott szinten, hanem a klub és utánpótlás csapatainknál is fellelhető. Ha csúnyábban akarnék fogalmazni: el a kövületekkel. Természetesen elismerve azt az igen keveset amit talán sikerként könyvelhetnek el. (Miket is?) Sajnos ez nem csak a vizilabdára vonatkozik, hanem az egész magyar sportra. Akad néhány igen okos, eredményekkel rendelkező sportolónk aki ismert és nemcsak asportteljesítményét iosmerik már el. Kérek minden vezetőt, ne az egyéni érdekeiket nézzék, hanem az általuk képviselt nemzet sportóinak az érdekeit. Segítsék őket. Szándékosan nem írtam neveket, de ha valaki kívánja szívesen leírom.

kerteszmoni75 hozzászólása
2011.07.31. 15:02

Nekünk, magyaroknak az is szép,ha olimpiát nyernek a fiaink.

pmesi2 hozzászólása
pmesi233757
2011.07.31. 14:30

MIKOR JÖNNEK HAZA A FIÚK???????????????????????

gyurex72 hozzászólása
2011.07.31. 06:50

Ja, és persze a döntőt megnyerjük!!!!

gyurex72 hozzászólása
2011.07.31. 06:49

Először is gratulálok a fiúknak és megjegyezném halkan, hogy ezekből a meccsekből lehet, sőt kell tanulni. Van még 1 év az Olimpiáig, és fejben, mentálisan és nem utolsó sorban játékban is fognak fejlődni. 1 év: pont ennyi kell se kevesebb se több és újra döntőt játszunk az Olimpián. Hajrá Magyarok!!!!

Sisinho hozzászólása
Sisinho33754
2011.07.30. 21:20

Aki szeretne tiltakozni a bírói ítéletek ellen azt javaslom tegye meg, szurkolóként ennyit tehetünk, ha már a diplomáciánk egy nagy nulla..Talán ha minél többen kifejezzük felháborodásunkat majd érzik kis hazánk \\\"törődését\\\"...talán... De legalább elmondhatjuk, hogy megtettük a tőlünk telhetőt.Minden szó nélkül nem lehet ezt annyiban hagyni, félek Londonban is ez vár ránk. Márpedig nem azért utazom majd odáig, hogy azt nézzem végig a bírók eldöntik a meccset a játékosok helyett ilyen példátlan módon, mert ez megengedhetetlen, főleg egy világeseményen, főleg egy kiélezett meccsen..és hát egyáltalán megöli a sportágat! Úgyhogy hajrá, akinek van egy kis ideje írjon pár sort a Fina-nak, íme a címjegyzék, amit nyilvánosan meg lehet egyébként találni a fina honlapján, köztük Gyárfás Tamásé is! jmaglione.fina@adinet.com, uy presidenza@federnuoto.it, pipat.p@mama.co.th, husain@ocasia.org, nory.kruchten@education.lu, matsons@xtra.co.nz, dneuburger@tseconsulting.com, helsam@mweb.co.za, aleshin@ministry.gov.ru, ekumbub@yahoo.com, president@koe.org.gr, faridallam2@yahoo.fr, presidente@fpnatacao.pt, gyarfas@naptv.hu, eugepolo@inder.cu, omendoza@coqui.net, denni_smiller@hotmail.com, mmsportdoc@aol.com presidente@cbda.org.br, jpn-swimming@japan-sports.org.jp, qiuping.zhang@yahoo.com, larfaouimustapha@yahoo.fr, b.consolo@bluewin.ch, rafael.blanco@aopandalucia.es, francis.luyce@ffnatation.fr, ecg@godfrey-godfrey.ca cubapolo@inder.cu, werner.torekov@telia.com

editsun hozzászólása
editsun33752
2011.07.30. 20:38

Re: vitya, realmadrid31 - a telesport.hu-n meg tudjáőtok nézni a meccseket

szamárhegy hozzászólása
2011.07.30. 20:23

Amit Dumi nyilatkozott, az jó iránynak tűnik, a védekezést darabokra szedve, apránként összerakva kellene a végletekig begyakorolni, hogy ez a része rendíthetetlen legyen a játékunknak. Ehhez viszont, sok-sok közös munka és az olimpiai keret korai véglegesítése szükséges.

marika0721 hozzászólása
2011.07.30. 19:31

Gratulálok a 4. helyért a fiúknak, nagyon bízom a csapatban, majd megmutatjátok Londonban. Ezekből a hibákból sokat lehet tanulni és később majd erőt meríteni.Sajnos a bíráskodás nagyon sújtotta a csapatot, ez ellen nem biztos, hogy lehet valamit is tenni. Szomorú, hogy a mai modern technika mellett nincs lehetőség felülbírálni azonnal a bírók rossz ítéletét. Fiúk fel a fejjel, haladjatok tovább a megkezdett úton, és Londonra teljes egészében összeáll a csapat, és újra \"BAJNOK\" lesz. A további munkátokhoz sok sikert, kitartást kívánok, a csapat segítőinek is szintén.

Vitya hozzászólása
Vitya33749
2011.07.30. 18:52

csatlakoznék én is realmadrid31 kéréséhez, úton voltam egész VB alatt, még netem sem volt, elhűlten olvasom most egyszerre az egészet... Kellenének azok a felvételek, nagyon, előre is köszönöm, bárki is segít ebben! viktor.zsiros(kukac)gmail.com

Wáterpóló hozzászólása
2011.07.30. 18:20

MIÉRT NEM BORÍTOTTÁK AZ ASZTALT A BÍRÓKRA?????????????????????????MIÉRT NEM ÁLLTAK FEL ÉS JÖTTEK HAZA??? MIÉRT KELL MEGHUNYÁSZKODNUNK MINDIG? KAPJA BE A FINA A LÁBUNKAT! HA HAGYJUK ÉS ELVISELJÜK HOGY EZT TEGYÉK VELÜNK, LEGKÖZELEBB IS MEG FOGJÁK TENNI!!!

ngle hozzászólása
ngle33745
2011.07.30. 17:49

Én Kemény Dénest szeretném megkérdezni, mi van akkor, ha azután, hogy a kiállított játékos blokkolta a V.Dani lövését és az 5m-es helyett, továbbot intett a játékvezető és jöhettek a horvátok, \"kiveszi\" a fiúkat a vízből? Ha azt mondja, köszi, de mi ilyen feltételekkel nem játszunk tovább. \"Megbüntetthették\" volna a csapatot? Ha igen, akkor mivel?

pmesi2 hozzászólása
pmesi233744
2011.07.30. 17:37

Nem tudjátok mikor jönnek haza a fúk?

realmadrid 31 hozzászólása
2011.07.30. 17:21

Egy kis segítség kérése?(ami nem is kis segítség lenne nekem) Van valaki(ill tudtok-e valakit)akinek megvannak a válogatott meccsek bármilyen formátumba? Lehetőleg minél korábbról kezdődően? Aki tud segíteni kérem irjon az email címemre: atario@freemail.hu Köszönettel: Patyi Roland József

hafujaszel1 hozzászólása
2011.07.30. 17:10

Tudja már valaki, hol és mikor lehet fogadni a csapatot? Szurkolóként úgy érzem, most KUTYAKÖTELESSÉGEM KINT LENNI! Ti hogy vagytok ezzel?

realmadrid 31 hozzászólása
2011.07.30. 17:00

Gratulálok a fiúknak a 4. helyért! (Ami simán lehetett volna MIN 2. hely) Remélem, hogy a saját magunk által elbukott elődöntőből még rengeteget fog meríteni a csapat, a stáb és a DIPLOMÁCIA!!!!!- Aminek egyre nagyobb szerepe van ill lesz. Igen is kell indulni minden versenyen!!!(jó benyomás, diplomácia és ami még ennél is fontosabb: ERŐ FELMÉRÉS!!!!!!) Hajrá MAGYAROK!!!!EVVEL A JÁTÉKKAL LONDONBAN SIMÁN A DÖNTŐSÖK LESZÜNK!!!! ILYEN \"ŰRVIZILABDÁZÁST LONDONBA\"!!!

alain87 hozzászólása
alain8733736
2011.07.30. 16:36

alex vilag bajnok vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!te vagy a legyob magyar polos mindig montam.ciao ciao szerbek olasz-magyar es let volna a igazi donto.by by udovicic

elaci hozzászólása
elaci33735
2011.07.30. 16:19

55 éves vagyok, láttam a nagy elődöket vízilabdázni (lábbal gólt \"rúgni\", mint Csapó vagy Faragó), és soha nem foglalkoztam a játékvezetéssel. Amit viszont most átéltem, az már sérti a pólóba vetett hitemet. Nagyon nagy szerepe lesz abban a sportdiplomáciának, hogy Londonban ne járjunk így! Ma lehet, hogy bealudtunk a mérkőzés elején, de felháborító, hogy a kiállított játékos blokkol, és nem egy lesz közte, hanem három a javukra. Mikor lányom mondta, hogy ugyanaz a görög bíró van, mint a szerbek ellen, akkor mondtam, hogy elég. Persze lehet, hogy így sem lett volna meg a bronz, de aki sportolt, tudja mi az, hogy egy közte vagy három az ellenfélnek. Itt valaki írta, hogy nem vettunk részt Világligában, ezért lehet így, és sajnos a látottak alapján el tudom képzelni. A FINA és játékvezetés ezek szerint úgy van ezzel, hogy \"mit képzelnek a magyarok, idejönnek, és hazaviszik az aranyat?\" Ha ez így van, előrevetíti annak lehetőségét, hogy \"az Olimpián négyszer egymás után nyernek, a szerbeknek pedig egy sincs? \" Meg kellene érteniük, hogy a a világversenyek és az Olimpia nem életműdíj. Az nyer, aki ott és akkor a legjobb. Én a FIÚKAT a legnagyobbakkal együtt emlegetem, meggyőződésem, ezzel a munkával, valamint a szakértői stábbal pártatlan bíráskodás mellett, meglesz a londoni arany!!!

kobazsa hozzászólása
kobazsa33731
2011.07.30. 14:52

Csatlakozom! Köszönet a gyönyörű játékért!

vlsz hozzászólása
vlsz33727
2011.07.30. 14:18

Annyira érdekelne, hogy fordított bírói ítéletek esetében a szerbek vagy a horvátok mögött álló szakvezetés, szövetség vagy azoknak akiknek ez a dolguk,mit tennének? S nálunk miért nem tesz senki semmit??Már az is felfoghatatlan, hogy ilyen fantasztikus játékosok külföldön kénytelen játszani; pedig szívük szerint itthon lennének; mert idehaza nincsenek méltóképpen megbecsülve.Milyen világ ez, ahol ilyen Kincseket, mint ezek a fantasztikus Emberek, évtizedek óta nem fizetik meg annyira, hogy itt maradjanak?Miért nincs valaki,aki a bajban kiállna mellettük a nagyvilág előtt?!Miért hagyják ezt az iszonyat korrupciót s miért nem lehet követelni a videóbíráskodást vagy szólni egyáltalán valamit, hogy ez így nem mehet tovább?!Hatalmas gratuláció a csapatnak,Déneséknek mindenkinek, mert ezen a vb-n is megtapasztalhattuk: minden téren ti vagytok a Jók, a legjobbak, akkor is, ha negyedikek lettetek!!Köszönet érte!