FACEBOOK

Magyarország-Szerbia az elődöntőben

Magyarország-Szerbia az elődöntőben
hozzászólás, 2011.07.26.

Magyarország és Szerbia vívja a sanghaji világbajnokság egyik elődöntőjét, miután a mieink izgalmas meccsen, egy góllal győzték le az olimpiai ezüstérmest, a szerbek pedig a várakozásnak megfelelően, különösebb gond nélkül léptek túl a németeken. Ezzel Magyarország olimpiai kvótát szerzett férfi vízilabdában. Videók, fotók a helyszínről.


Sanghaji tudósításaink a Volvo
Autó Hungária Kft. támoga-
sával készülnek

Neggyedöntők:

Magyarország-USA 9:8 (1:3, 3:2, 3:2, 2:1)
Sanghaj, világbajnokság. v.: Koryzna (lengyel), Flahive (ausztrál)
Magyarország: Nagy V. - Gór-Nagy, Madaras 2, Varga Dénes 2, Szivós, Hosnyánszky 1, Kiss G. 1, Varga II. Zs., Varga Dániel 2, Biros 1, Steinmetz Á., Hárai. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
USA: Moses - Varellas 3, Hudnut, Powers, Wright, Alexander, Beaubien, Azevedo 1, Bailey 3, Hutten 1, Smith, Buckner. Szövetségi kapitány: Terry Schroeder
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Gól - emberelőnyből: 6/11, ill. 3/12
Kipontozódott: Gór-Nagy (30.p.)

Szerbia-Németország  9:4 (2:0, 0:1, 4:3, 3:0)


A döntőbe jutásért csütörtökön, magyar idő szerint 10.50-kor: MAGYARORSZÁG-Szerbia

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MAGYAR-AMERIKAI MECCSRŐL


CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

SZABÓ ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL


A másik ágon:

Horvátország-Montenegró 9:6 (2:2, 2:1, 4:0, 1:3)

A horvátok végig vezetve, magabiztosan jutottak tovább. 14 másodperccel a meccs vége előtt "kisebb tömegverekedés" alakult ki a horvát kapu előtt, a kedélyek csak néhány perc alatt csillapodtak le annyira, hogy be lehessen fejezni a mérkőzést.

Olaszország-Spanyolország 10:6 (2:1, 3:3, 3:1, 2:1)

A másik elődöntőben így csütörtökön, magyar idő szerint 15 órakor: Horvátország-Olaszország



vlv-képek



Kovács Anikó-képek


VLV-VIDEÓK:

(A magyar gólok az MTVA engedélyével)

Madaras Norbert első gólja


Hosnyánszky Norbert gólja


Madaras Norbert második gólja


Varga Dániel első gólja


Biros Péter gólja


Kiss Gergely gólja, ötméteres


Varga Dénes első gólja


Varga Dénes második gólja


Varga Dániel második gólja


Kemény Dénes nyilatkozata


- Gratulálok az elődöntőhöz és borzasztó kíváncsi vagyok, hogy hogy értékeled ezt a meccset?

- Én meccs előtt megnyugtattam a játékosokat, hogy korrekt és igazságos lesz a bíráskodás. Megmondom őszintén, hogy átvágtam őket, és ezt már halálbiztosan tudni lehetett a tegnapi női eredményt követően. (Az USA női csapata nem jutott tovább - a szerk.) Úgyhogy én úgy gondolom, hogy itt mindenki szabályváltoztatásról beszél, szerintem emberváltoztatásra van szükség. Egyébként meg gratulálok a játékosaimnak a karakterükhöz, mert nem jól játszva, ekkora ellenszéllel, egy ilyen fontos meccsen győzni tudtak.

- Mennyi tartalék van még a csapatban? Van-e lehetőség még további fejlődésre? Mert szükség lesz rá.

- Én úgy gondolom, hogy ezen a meccsen mi voltunk az esélyesek és az összes problémát figyelembe véve, hogy nem igazán ment a támadójáték (ez az első ilyen alkalom), a védekezés valamivel jobban ment, mint eddig, de ennek ellenére kaptunk gólokat - most  fordul a kocka. Most már lehet bátran és anélkül a feszültség nélkül játszani, hogy úgymond kötelező győzelmek lennének. Nyilvánvaló, hogy egy elődöntőben az ember győzni akar. de az elődöntőig eljutni - meg kell nézni itt a mezőnyt - nem sok mindenkinek sikerül. Ha jól számolom, négynek.

(Lejegyezte: P. K. T.)



Madaras Norbert nyilatkozata

- Gratulálok Norbi! Nem mondhatnám, hogy nagyon sima volt, és rajtad is látszódnak az izgalmak…

- Nem az izgalmak, de nagyon elfáradtam, azért nehéz ellenük játszani. Amelyik játékosuk nem is olyan ügyes, nem is olyan technikás, azért az is jól úszik, izmos, úgyhogy nehéz volt. De magunknak tettük nehézzé szerintem az 5:2-vel megint… olyan alvások, olyan védekezés, amit nem lenne szabad. 5:2 után ez a legjobb, amit ki lehet hozni egy meccsből. A lényeg az, hogy megvan az olimpia, kezdjük úgy! Ez azért pozitívum, hogy nincs Kanada, mármint a selejtező… De még mindig nagyon sokat lehetne javulni, és kell javulnunk!

- Tehát ez egyben azt is jelenti, hogy van tartalék?

- Van tartalék, csak most már majdnem azt mondom, hogy Szingapúr óta, ahol elkezdtünk nehezebb csapatokkal játszani, voltak a szerbek, az ausztrálok, mindig lehetne javulni, és valahogy inkább mindig ilyen izzadós meccseket játszunk, és a védekezésünk még mindig nem az igazi. Most megint a második felében lett jobb, vagy akkor állt össze. Nyilván ez az egyestől a tizenhármas sapkáig igaz, nyilván mi sem segítjük a Viktort, talán neki is egy-egy beakad. Az ilyen 5:2-es meccseket ilyen szinten már általában az nyeri meg, aki vezet 5:2-re. Ugyanígy volt az előző VB-n a szerbek ellen a negyeddöntőben. 5:2 volt nekik, megfordítottuk, de végül a hosszabbításban mégis ők győztek. Ezt nem szabad!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Nagy Viktor nyilatkozata


- Gratulálok Viktor! Megvan az elődöntőbe jutás, értékeld a mérkőzést!

- Elég egyszerű lesz, mert megint az első félidő, inkább az első három negyed nehézre sikeredett. Az utolsó negyedet, ami végülis a legfontosabb volt, megnyertük egy góllal és továbbjutottunk - a lényeg az, hogy nyerni tudtunk. A mutatott játék alapján nyögvenyelősen, szenvedve, de a lényeg, hogy nyertünk. Teljesen mindegy, hogy hány góllal is, de megvan. Ez volt az első számú feladatunk, hogy nyerjünk egy góllal, ezt teljesítettük. Maximálisan elégedett vagyok, az más kérdés, hogy megint nehezen kezdődött a meccs számunkra. Végig vezettek az amerikaiak, de úgy érzem, hogy a szerbek ellen ez nem így fog történni. Valószínűleg őket fogjuk kapni, most megy a meccs, sejtem, hogy őket fogjuk kapni.

- Nagyon feljavult a teljesítményed az utolsó negyedre, jól láttam?

- Igen, de ez már nem az első meccs, amikor a végén jobbat produkálok, mint a meccs elején. Ahogy a csapat, úgy én is igyekszem tenni annak érdekében, hogy az első negyedben is olyan teljesítményt tudjak/tudjunk nyújtani, mint a negyedik negyedben vagy a negyedik negyed végén. Meglátjuk, várom már a szerb meccset!

(Lejegyezte: Tina)



Biros Péter nyilatkozata


- Péter, szívből gratulálok, nagy örömöt szereztetek, gondolom, hogy magatoknak is, de mindenkinek otthon. Nagyon izgalmas volt, hogy értékeled ezt a meccset?

- Hát ezt a kezdést akartuk elkerülni, ahogy kezdtünk. Már nem ez az első alkalom, hogy így kezdünk. Valószínű, hogy a szerbekkel játszunk ugye a következő meccsen, hát azért ez ott nem hiszem, hogy bele fog férni. Követtünk el nagy butaságokat hátul, de a második fele ennek a mérkőzésnek, úgy érzem, hogy dicséretet érdemel, ahogy küzdöttünk a másikért. Nem tudom, hogy miért nem tudjuk így elkezdeni a meccset. De ha így elkezdenénk, azt hiszem, hogy nem lenne problémánk egy ilyen amerikai mérkőzésen. Azért nyertünk, gratulálok a csapatnak, de hát rengeteg hibával, ami nem ránk jellemző.

- Nagyon elfáradtatok a végén?

- Úgy érzem, hogy kölcsönösen sikerült mind a két csapatnak elfáradni, de mondom, hogyha nem követjük el ezeket a buta hibákat, akkor úgy érzem, hogy könnyebb dolgunk lett volna. Természetesen akkor is elfáradunk, de úgy érzem, hogy nagyobb különbségű győzelmet arattunk volna.

- Egy ilyen nehezen kicsikart győzelem, mert ez azért az volt, jobban összehozza a csapatot, mint hogy ha nyertetek volna 3-4 góllal? Tehát lehet ebben bízni, hogy még további erőt ad?

- Azért erre nem lehet bazírozni, hogy mindig így fogunk nyerni, azért nagyon játszunk a tűzzel. Ha nyernénk két nap múlva ilyen arányban, hát azt hiszem, az teljesen mindegy lenne, tényleg azt mondom, hogy sokkal kevesebb hibával kell játszanunk.

- Most már azért sokkal felszabadultabban játszhattok, a legjobb négy közé kerülés, az olimpiai kvóta valószínűleg megvan ezzel, úgyhogy felszabadultan lehet játszani.

- Úgy érzem, ezzel idáig sem volt baj, inkább azt mondom, hogy a védekezésünk nem volt igazán megfelelő. Elöl most az első két negyedben ugye nem úgy ment, ahogy szokott, de azért azt hiszem, a gólok termelésével jól állunk. A védekezés, ami eddig jellemző volt ránk, az nem működik most valamiért. Mindegy. Tényleg, ha így nyernénk mind a két meccsen, ami hátra van, akkor azt hiszem, hogy mindenki boldogan összetenné a kezét, és boldogan mehetnénk haza, otthon pedig boldogan fogadhatnának minket.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Steinmetz Ádám nyilatkozata
 
- Ádám, szívből gratulálok! Ez egy nagyon megharcolt, nagyon kiszenvedett győzelem volt, de győzelem. Megvan az a cél, amiért tulajdonképpen jöttetek, négy között van a csapat. Mesélj milyen érzés!


- Az a cél, az nincs meg, mert mi a világbajnoki győzelemért jöttünk. Ez csak egy nagyon fontos lépés volt afelé, és mint ahogy előzőleg említettem, egy igen-igen erős amerikai csapat próbált megakadályozni minket ebben. Ezúton is szeretném megköszönni a drukkolást a szurkolóinknak. Szerintem a végén ezen is múlott és még volt tartása a csapatnak. Kiélezett helyzetben, azt gondolom, hogy túlontúl sok esélyt kapott a végén az amerikai válogatott és ennek is köszönhető, hogy lélektanilag össze tudtuk kapni magunkat, kiküzdöttük a négy közé jutást.

- Elfáradtatok-e nagyon és mennyi tartalék van még, mennyi fejlődési lehetőség?

- Az amerikai csapat jobban elfáradt, pedig ők a fizikumukról híresek, a jó úszástudásukról. Én személy szerint jól éreztem magam a vízben. Két nap múlva egy újabb érdekes párharc vár ránk. Most fog eldőlni, hogy Szerbia vagy Németország közül ki lesz az ellenfelünk. Valószínűleg a szerbek, tehát nem lesz könnyű mérkőzés. De erőt kell merítsünk abból, hogy tényleg eddig nem csak a tétmeccseket, hanem a felkészülési mérkőzéseket is hozni tudtuk. Remélem, még azt a picit hozzá fogjuk tudni tenni, ami az egyre nehezebb csapatok ellen majd szükségeltetik.

- Köszönöm szépen. Gratulálok!

(Lejegyezte: Tina)



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata


- Gratulálok Miklós! Nem lehetne úgy nyerni, hogy ne izguljuk halálra magunkat?

- Ez a játék akkor szép, hogyha izgalmas. Biztos, hogy a gólarányunk eddig, ha jól számolom, a kazah meccset kivéve, plusz 3 – de nagyon fontos győzelmek ezek. Úgy gondolom, a csapat erejét mutatja, hogy ilyen nagyon kiélezett és kemény meccseken végig higgadtak tudunk maradni és annak ellenére, hogy ha jól számoltam négy fórt is főlé-mellé puskáztunk. Tényleg hideg fejjel, egymásért küzdve kigyötörjük magunkból a győzelmet és szerintem ez így is fog maradni a végéig.

- Tudtok még továbblépni? Nyílván kell is, mert a szerbek ennél is erősebbek. Van-e még tartalék, hogy érzed?

- Úgy gondolom, hogy abszolút van tartalék, hiszen ha a meccs képét megnézzük, akkor nem úgy vertek meg minket, hogy ziccerig játszott helyzetekkel, gyönyörű szép figurákkal levízilabdáztak minket, hanem igazából egyéni hibákból adódó gólokat kaptunk, amiket szerintem a legkönnyebb orvosolni. Nagyon egyszerű, ha jól,u keményebben fogunk szorosan adott szituációban, akkor nem jut be fault nélkül centerbe labda. A fóroknál, ha esetleg jobban koncentrálunk, akkor kapura mennek a lövések. A jó játék még bennünk van bőven, de a győzelemmel nem vagyunk adósak.

- Köszönöm Miklós és gratulálok!

(Lejegyezte: Tina)



Kiss Gergely nyilatkozata

- Gergő, gratulálok! A frászt hoztátok ránk megint. Van benned felszabadultság-érzés, hogy négy között vagytok?

- Bizonyos szinten mindenképpen. Köszönjük azoknak, akik felkeltek reggel 8-kor magyar idő szerint, és esetleg késtek a munkából, és nézték a meccsünket, mert szükség van ezekre az erőkre. Ezekből az apróságokból lehet építkezni, hogy az ember hallja, tudja, hogy pozitív energiákkal vagyunk körülvéve. Az, hogy 5:2-re vezetett három szünnapunk után az amerikai válogatott, nem mondom, hogy benne van a pakliban, mert úgy kellett volna nekiesni az amerikaiaknak, hogy mindent megteszünk az elején azért, hogy vezessünk, és megmutassuk nekik, hogy ez nem az ő meccsük lesz. De hát adtuk alájuk a lovat, és aztán 5:2 után az utolsó esélyünk volt, hogy összeszedjük magunkat, és akkor elkezdtünk szépen lassan építkezni. Szó sem volt szárnyalásról, vagy parádéról, hogy 5:2-ről 9:7-re megfordítottuk a javunkra, de azért szépen, küzdelmesen kivédekezve jó sok emberhátrányt, dolgozva, hajtva mentünk előre.

- Most jön egy nap, és utána tiszta lappal indultok.

- Ennek a meccsnek a győztesével, szerb-német…

- Igen, ez valószínűsíthető, hogy a szerb lesz. Nem kérdezem, hogy mire lehet számítani, mert nagyjából tudom, de mégis, mit tudsz ígérni?

- Megígérem, hogy nagyon fogunk pihenni most, és készülni videóval és taktikával a szerbek ellen. Én nagyon bízom benne, hogy minden testrészünk a helyén lesz a szerbek ellen, és mentálisan és fizikailag is úgy fogunk játszani, ahogy a szerbeket le lehet győzni, mert egy nagyon jó csapat. Legyőzhető csapat, de csak akkor, ha teljesen, 100 százalékosan odatesszük magunkat.

- Köszönöm Gergő, jó pihenést mára, és gratulálok még egyszer!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


SANGHAJI TUDÓSÍTÁSAINK:
 

 VB-ROVATUNK A RÉSZLETES PROGRAMMAL, EREDMÉNYEKKEL

TUDÓSÍTÁSUNK A CSAPAT ÉRKEZÉSÉRŐL

MEGNYITOTTÁK A VB-T

A MONTENEGRÓ ELLENI NYITÁNY BEHARANGOZÓJA

MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ - ÉLŐ KÖZVETTÉS

GYŐZELEMMEL STARTOLTUNK

KÖVETKEZIK: KAZAHSZTÁN


MAGYARORSZÁG-KAZAHSZTÁN - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

KAZAHSZTÁN KIPIPÁLVA

EGY LÉPÉS KELL A CSOPORTELSŐSÉGHEZ

MAGYARORSZÁG-SPANYOLORSZÁG - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

NEGYEDDÖNTŐBEN A CSAPAT

A FOLYTATÁS MENETRENDJE

MADARAS-APUKA ÜZENETE ZÉTINEK

AZ USA-VAL VÍVJUK A NEGYEDDÖNTŐT

MAGYARORSZÁG-USA - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

14 régi hozzászólás

sumerian01 hozzászólása
2011.07.28. 01:38

Ti MIND zsenik vagytok!!! Emlékezzetek az oroszok elleni olimpiai döntőre! Akik így tudnak MINDENKIT leiskolázni, azoknak semmilyen erőszakkal nem lehet útját állni. A szerbek csak vadak. Ti viszont a megtestesült HOMO LUDENS vagytok! Csak JÁTSZATOK!!!

gulyasandrea84 hozzászólása
2011.07.27. 10:48

Gratulálok fiúk a tegnapi győzelemhez, csak így tovább. Magabisztos játékkal a szerbek legyőzhetők. A szerbeknek is vannak gyenge pontjaik, csak meg kell találni és akkor minden sikerülhet. Hajrá Magyarok!

szamárhegy hozzászólása
2011.07.27. 09:33

Szerbek 10-3-as előnyt hoztak, a horvátok pedig 10-2-őt, mi pedig 11-6-ot, igaz \'kénytelenek\' voltunk :) az emberelőnyös helyzeteket kihasználni, mert akciógólok most nem mentek annyira, szóval maradt még tartalék, és a játék sok eleme nagyszerűen megy. Hajrá srácok!

nolika hozzászólása
nolika33496
2011.07.27. 00:16

nézzétek meg a meccs képeit, különös tekintettel azt, ahol két kínai ücsörög a doppingos asztalnál egy RUBIK KOCKA társaságában! Kedves amerikai barátaink még sehol sem voltak, amikor az a bizonyos kocka már el volt vetve:D! Hajrá Magyarok!

lajos hozzászólása
lajos33495
2011.07.26. 20:53

Köszönöm srácok ezt a győzelmet is.Igazán izgalmas meccs volt.Ennek a kis országnak ti nagyon nagyon sok örömet tudtok okozni ti vagytok nekünk a legnagyobbak!Jó pihenést kívánok,és ha lehet ilyet kérni verjétek meg a Szerbeket!Hajrá Magyarok

Doniz hozzászólása
Doniz33493
2011.07.26. 14:04

Spanyolország: pipa, USA: pipa, Szerbia: PIPA!!! Képzeljétek az aranyat a nyakatokba; érezzétek, hogy a dobogó legtetején álltok, s nem lesz gond! Küldöm (illetve sokan küldjük) Nektek a pozitív energiát!!! Hajrá MAGYAROK, hajrááá Srácok!!! Veletek vagyunk! (:

s.zsuzsi hozzászólása
2011.07.26. 13:04

Megint volt \"tartás\" a csapatban, kellet is a problémák leküzdésére. Igazi férfimunka volt, gratulálok!

balzs hozzászólása
balzs33491
2011.07.26. 12:15

Izgalmas meccs volt gratulálok a csapatnak! Egyre jobbak az amcsik is, meg ahogy néztem a németeket a szerbek ellen a meccs első részében, egész szívósak ők is, vagy a szerbek nem hajtottak annyira nem tudom, mindenesetre ez a mostanában szokásos egygólos győzelem tökéletes lenne a szerbek ellen is az elődöntőben! Hajrá magyarok!

bors hozzászólása
bors33489
2011.07.26. 12:01

Ennek a magyar csapatnak megvan a tudása és a fizikai ereje is a szerbek megveréséhez, de úgy látom, hogy a lelki/érzelmi erővel gond lehet...

ngle hozzászólása
ngle33488
2011.07.26. 11:40

Nagyon örülünk a győzelemnek, de talán nem kellene az USA-ba járnia Kemény Déneseknek, mert mindent \"eltanulnak\" tőlünk. Kicsit olyan volt, mintha önmagunkkal játszottunk volna. Gratulálunk, mindent bele a szerbek ellen.

Dorka hozzászólása
Dorka33487
2011.07.26. 11:30

Ezen a szinten már nincsenek könnyű meccsek. Jó játékkal a szerbek is verhetőek. szóval HAJRÁ MAGYAROK! :)

APREAND hozzászólása
APREAND33486
2011.07.26. 11:20

De elcserélnénk a felkészülési redményt egy mostani 12-11-re.Meg kell tudjuk csinálni ,elmult a fóbia !!! megérzésem hogy simábban verjük mint USA-t. Így legyen. Hajrá Magyarok

Pep hozzászólása
Pep33485
2011.07.26. 11:17

Nekik még nehezebb lesz. Hajrá Magyarok!!!

johny25 hozzászólása
johny2533484
2011.07.26. 11:00

szoval donto elotti donto... nehez lesz...