FACEBOOK

Győzelemmel startoltunk

Győzelemmel startoltunk
hozzászólás, 2011.07.18.

Izgalmas mérkőzésen, az utolsó negyedben kétgólos hátrányból fordítva legyőztük Montenegrót a sanghaji vb nyitómérkőzésén. Gólok, nyilatkozatok, fotók.

Magyarország-Montenegró 11:10 (2:3, 3:2, 2:4, 4:1)
Sanghaj, v. Naumov (orosz), Tulga (török)
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy 1, Madaras 1, Varga Dénes 1, Szivós, Hosnyánszky 1, Kiss G. 1, Varga Dániel 1, Biros 4, Steinmetz Á. 1, Hárai. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Montenegró: Sefik. Drasko Brguljan, 1, Radovics, 1, Damjanovics 1, Vukcsevics 1, Ticsics, Klikovac, Nikola Janovics 2, Ivovics 2, Darko Brguljan, Petrovics 1, Jokics 1. Szövetségi kapitány: Petar Porobics
Gól - emberelőnyből: 4/5, ill. 6/8
Gól - ötméteresből: 1:1, ill. -

A VLV ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

SZABÓ ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE

Felváltva vezettek a csapatok annak ellenére, hogy a meccs alatt végig sokkal több emberelőnyt kaptak a montenegróiak. Az utolsó negyednek kétgólos hátránnyal indultunk neki, s szerencsére sikerült fordítanunk, méghozzá úgy, hogy közben mi is kaptunk gólt. Biztató, hogy nehéz pillanatokban mindig volt valaki, aki sikeres megoldást választott, s az is, hogy a 11 magyar gólon - a csapatkapitány Biros Péter kiemelkedő eredményessége mellett is - nyolc játékos osztozott.

KEMÉNY DÉNES hivatalos nyilatkozata a sajtóközpontnak:

- Úgy gondolom, furcsa stílusban bíráskodtak a játékvezetők. Nem játszottunk úgy, ahogy tudunk, a negyedik negyedben viszont szerencsére jól pólóztunk, de javulnunk kell.



Sanghaji tudósításaink a Volvo
Autó Hungária Kft. támoga-
sával készülnek

VARGA DÁNIEL hivatalos nyilatkozata a sajtóközpontnak:

- Elégedett vagyok a teljesítményemmel. Azzal is, hogy három pontot szereztünk a legnevesebb csapatok egyikével szemben. A cél az, hogy megnyerjük a világbajnokságot.

A magyar csapat legközelebb szerdán, magyar idő szerint 13.40-kor játszik, az ellenfél Kazahsztán.

További hétfői eredmények:

A csoport

Kazahsztán-Spanyolország 5:18 (1:3, 0:4, 2:5, 2:6)

B csoport

Románia-Ausztrália 8:9 (4:2, 2:1, 1:2, 1:4)
Kovács István csapata sokáig magabiztosan vezetett, meglepetés az eredmény.

Szerbia-Kína 17:5

C csoport

Brazilia-Horvátország 5:14 ( 0:5, 1:3, 3:4, 1:2)

Japán-Kanada 5:11 (1:3, 2:2, 0:3, 2:3)

D csoport

USA-Németország 7:9 (0:4, 2:2, 4:1, 1:2)

Olaszország-Dél-Afrika 17:1 (5:0, 3:0, 5:0, 4:1)
(Alex Giorgetti három gólt lőtt)


vlv-képek


Kovács Anikó-képek


VLV-VIDEÓK:

(A meccs magyar góljai az MTVA engedélyével.)


Varga Dániel gólja


Hosnyánszky Norbert gólja
 

Biros Péter első gólja


Varga Dénes gólja


Steinmetz Ádám gólja


Biros Péter második gólja, ötméteres


Biros Péter harmadik gólja


Madaras Norbert gólja


Gór-Nagy Miklós gólja


Biros Péter negyedik gólja


Kiss Gergely gólja


Kemény Dénes nyilatkozata


- Gratulálok Dénes a győzelemhez! Milyen volt a reggeli káposzta?

- A töltött káposzta? Ezt ugye nem szokás reggelizni, de azért a magyar ezek szerint jobban reggelizik, mint a halakhoz szokott montenegrói csapat. Én úgy gondolom, senkinek nem jó reggel játszani. Montenegrón egyáltalán nem lehetett látni, hogy reggel van a meccs, mert frissen üdén és jól pólóztak. Szerencsére egy idő után, úgy érzem, hogy elfáradtak. Nyílván azért az egy-két játékos, aki nem szerepel a világbajnokságon és fontos, hiányzott nekik, kevesebb cserét engedett meg neki – azért elég hosszú egy meccs.

- Nagyon szoros volt végig a meccs, felváltva vezettek a csapatok. Az utolsó negyed előtt kégólos hátrány volt, az azért elég nehéznek tűnt...


- Addig túl sok gólt kaptunk, az utolsó negyedben pedig csak egyet – ez volt a döntő. Nyertünk már meg mínusz kettőről negyedeket, de általában 3:0-ra, most szerencsére négy gólt lőttünk, de kaptunk egyet.

- Ez a győzelem mekkora lendületet adhat, felszabadul-e a csapat a feszültség alól?


- Önbizalmat mindenképpen kell, hogy adjon. Meg kell nézni a többi mérkőzést, hogy csupán a mai meccs ajándéka volt-e, ez a hülye bírói felfogás, vagy konzekvens lesz. Azt majd meglátjuk.

- Sok derült ki ma a titkokból?


- Nincsenek titkaink, az én életem nyitott könyv. Köszönöm!

(Lejegyezte: Tina)



Biros Péter nyilatkozata

- Gratulálok Péter a csapat győzelméhez és az egyéni teljesítményedhez! Nagyon nagyot játszottál!

- Gratulálok a csapatnak, elsősorban, azt hiszem, ez a legfontosabb, hogy a VB nyitómeccsén – nekünk is nyitómeccs – nyertünk. Megszereztük a három pontot, hogy milyen körülmények között, az számunkra lényegtelen, de ez egy nagyon jó győzelem volt. Én úgy érzem, még jobban összekovácsolhat minket ez a siker a mérkőzés jellegéből adódóan, ahogy nyertünk. Úgyhogy ehhez aztán még különösen gratulálok saját magunknak. Az erő, úgy érzem, kijött a végén, ami az előző két évben hiányzott belőlünk.

- Volt egy kis plusz teher is rajtatok, lehet, hogy ha ilyen plusz teher nincs, akkor még jobb az eredmény?

- Mire gondolsz?

- Hát a játékvezetésre.

- Az elején nem foglalkoztunk vele, a végén már azért egy kicsit bosszantó volt. Mindegy, kaptunk ennyi hátrányt, vagy rosszkor kaptuk, lényegtelen. A legfontosabb a három pont. Ha így nyerünk minden meccsen, akkor kéz kezet mos alapon hazamehetünk egy aranyéremmel. Lehet még hezitálni ezen a meccsen, hogy mi volt, aztán holnaptól el lehet kezdeni a következő meccsre gondolni.

- Montenegró volt a legnagyobb rivális, megvan már ezzel a győzelemmel szerinted a csoportelsőség?

- Én úgy érzem, hogy azért Spanyolország is nagyjából hasonló erőt képvisel. De hát ugye a legfontosabb az lesz, hogy ne aludjunk bele a kazah meccsbe. Most megvertük az idézőjelben legnagyobb ellenfelet, és jön a leggyengébb a csoportban. Hát majd emlékeztetek mindenkit, hogy azért az nem úgy megy...

- Jó munkát és jó pihenést!

- Köszönjük!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


 
Varga Dénes nyilatkozata

- Nagyon izgalmas volt! Én kevésszer játszottam ilyen meccset! Ekkora hátrányból illetve nyomásból felálltunk, 4:1-es utolsó negyed volt. Elképesztően jól játszottunk az utolsó negyedben, elviseltük a nyomást és a terhet. Peti nagyon nagyot játszott, és összességében ez tanúskodik arról, - ha valakinek kérdése van -, hogy milyen csapat vagyunk, hát ilyen, aki feláll ennyire az utolsó negyedben!

- Nehezebb volt mint vártad?


- Meglepett, hogy így lejtett a pálya, mert nagyon sok hátrányt kaptunk. Ha visszanézném, lehet, hogy azt mondanám, mind jogos volt, nem tudom, lehet, hogy nem fognám a bírókra, de nagyon nehéz volt ilyen hátrányban védekezni.

- Mekkora lendületet ad nektek most ez a győzelem?

- Akkorát, hogy a kazahokon biztos, hogy keresztülgázolunk!

- Remélem is! Köszönöm Dumi, jó pihenést!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata


-
Miki, nagy gólt dobtál, és nagyon örültél neki. Mi is nagyon örültünk. Hogy volt az a szituáció?


-
Szerintem az a szituáció adódott, ami itt a válogatottban nekem többnyire adódik, hogy ha kiesnek a hátsó kiváló lövőkre, akkor ott marad a fal, és meg kell oldani az egy az egyes szituációt. A látszat csalóka egyébként, mert minden gólnak örültem, de akkor most többet mutatott a kamera a gólomnál.

- Milyenek a montenegróiak? Keményebbek voltak, mint vártad?


- Nem mondanám, hogy keményebbek lettek volna, mint vártuk. Igazából azt játszották, amit vártunk tőlük, egy nagyon stabil és jó játékosokból álló garnitúra. Ami egy picit nehéz volt, az tényleg ez a nyomás, amit kívülről kaptunk. Nem számoltunk vele, nem kaptuk vissza illendőségből azokat a fórokat, azokat a kontrákat, amit illett volna. Úgyhogy ez volt.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Nag
y Viktor nyilatkozata

- Gratulálok Viktor! Nagyon kellett ez a jó bemutatkozás, mindenki várta otthon is. Gondolom elégedett vagy...


- Maximálisan elégedett vagyok. Nagyon fontos volt a csapat számára ez a győzelem, hogy megadja a lökést a VB-n. Szerintem mindenkinek jól jön a plusz önbizalom, amit kapunk ezzel a győzelemmel.

- Kicsit azért menjünk bele a meccsbe. Ők vezettek, aztán mi, majd megint ők, aztán megint mi. Voltak kétgólos különbségek is mindkét oldalon. Mennyire viseli meg ez az embert lelkileg?

- Én nem foglalkoztam ezzel. Amikor a harmadik negyed végén azt hiszem kettővel vezettek, 9:7-re és 10:5 volt a kiállítási arány oda, még akkor sem aggódtam. Valahogy éreztem magunkban az erőt, azt, hogy meg tudjuk fordítani és éreztem, hogy jobbak vagyunk. Fizikálisan biztosan jobbak voltunk/vagyunk náluk, el is fáradtak a végére. Nagyon örülök annak, hogy a fórokat jól lőttük be, csak egyet hagytunk ki, ha jól emlékszem és ez nagyon fontos.

- A saját teljesítményedet hogy értékeled?

- Jónak értékelem, ahhoz képest, hogy ez volt az első meccs, egy fontos ellenfél ellen – elégedett vagyok.

- Voltak fontos védéseid….

- Úgy gondolom lesz még ennél jobb is.

- Gratulálok Viktor még egyszer és jó pihenést kívánok.


- Köszönöm.

(Lejegyezte: Tina)


 
Hosnyánszky Norbert nyilatkozata

- Szép volt Hosi!

- Köszönjük!

- Nagyon nehéz volt? Kemény meccs volt?


- Nem mondhatnám, hogy nagyon-nagyon kemény volt, tudtuk, hogy ezt fogják játszani, tehát erőltetik ezt a második centert, azt viszont nem tudtuk, hogy gyakorlatilag ők labda nélkül, legalábbis az elején, mindenre kiállítást kapnak, nekünk meg minden egyes kiállításért meg kell szenvednünk, és tiszta kiállítást kell kiharcoljunk. Ez van, de szerencsére így is abszolváltuk.

- Voltak közben izgalmak, az utolsó negyed valódi dráma volt. Hogy élted meg? Mikor hitted el, hogy meglehet a meccs? Amikor kimaradt az emberelőnyük?

- Én Madi góljánál tudtam, hogy meglesz.

- Komolyan?


- Igen. Madi góljánál tudtam, mert utána volt egy jó emberhátrányos védekezésünk, és akkor Geri gólja már hab volt a tortán, de mondjuk az is kellett nyilván a végére, de Madi góljánál éreztem, hogy megnyerjük.

- Milyen a csapatunk?

- Szerintem jó. Ennél sokkal jobb lesz még.

- Köszönöm szépen, jó munkát, jó pihenést!

- Köszönjük!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Madaras Norbert nyilatkozata

- Szia Norbi, gratulálok! Nincs két perce, hogy Hosi azt mondta ebbe a kamerába, hogy a te gólodnál érezte, hogy meglesz!

- Kezdjük az elején! Szerintem vagy az izgalom miatt, vagy  - nem is tudom - első meccs, valahogy az elején úgy nézett ki, hogy nem jön ki, hogy jobbak vagyunk, pedig én úgy éreztem, jobbak vagyunk. Elmentek, megfordítottuk, ők vezettek az utolsó negyed előtt, de hál’ Istennek összeszedtük magunkat, pont amikor kellett.

- A végén elfáradtak ők, azért tudtunk nyerni?

- Szerintem sokat számított, hogy 9:7 után fel tudtunk jönni, ott látszott, 9:7 után elhozták a labdát, elkezdtek támadni, próbáltak egy „biztonságibb” játékot csinálni, de nagyon hamar kiegyenlítettünk, és onnantól megint nyílt volt a meccs, mi voltunk - azt hiszem - onnan már lélektanilag feljebb.

- Sok játékosunk lőtt gólt, ez jó, ugye?

- Szerintem ez nagyon jó! Az mindig nagyon fontos, hogy ne az legyen, hogy egyvalaki lő ötöt, és a többiek egyet-egyet hozzátesznek, vagy két ember lő kétszer ötöt. Azt mondom, hogy ennél azért lesz még nehezebb meccsünk. Jók voltak, jók voltak, - főleg fizikailag -, de szerintem a spanyol taktikailag jobb csapat lesz, tudatosabb lesz, és hasonlóan nehéz meccset várok ellenük.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Steinmetz Ádám nyilatkozata

- Gratulálok ez egy jól sikerült bemutatkozás volt! Mesélj légy szíves! Hogy kezdődött? Milyen fordultok voltak benne?

- Hat órai keléssel kezdődött, mint az elmúlt négy nap a mérkőzésre való ráhangolódás jegyében. Úgy érzem, hogy nem volt probléma az álmossággal, összeszedetten játszottunk az elején is, mégis az ellenfelünk, annak ellenére, hogy már a második negyed végén érezni lehetett rajtuk a fáradtságot, kezébe vette az irányítást. Egy nagyszerű utolsó negyedet produkálva végül is meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Nagyon büszke vagyok a csapatra. Kellett egy jó kezdés, és bízom benne lesz ilyen folytatás vagy jobb.

- Közismert, hogy beszéled a nyelvüket. Volt köztetek kommunikáció?

- Mérkőzés előtt és után, szigorúan. Mérkőzés közben ugyanaz a keménység volt, ami mindig is jellemezte ezeket a párharcokat. Nekem azért is emlékezetes marad ez a mérkőzés, mert először játszottam magyar válogatottként Montenegró ellen. Egyben kicsit furcsa is volt korább játékostársaim ellen játszani. De ilyen az élet, és örülök, hogy a végén mi voltunk boldogabbak.

- Mekkora lendület lesz ettől a győzelemtől?

- Bízom benne, hogy nagyobb, bár nem döcög a szekér, de azért a hibáinkból tanulni kell, minél gyorsabban le kell vonni a következtetéseket. Annak ellenére, hogy a kapusaink jó teljesítmény nyújtanak a felkészülés során folyamatosan, soknak tartom a kapott gólok számát. Nem szabad arra építeni, hogy majd úgyis többet lövünk, mint ők. Elsősorban ezen kell változtatni, másodsorban nagyobb agresszivitást várok a csapattól. Biztos vagyok benne, ahogy közeledünk a végjáték felé, ez be is fog következni – ez gólokat jelenthet még.

- Köszönöm szépen

(Lejegyezte: Tina)



Varga Dániel nyilatkozata

- Először is, gratulálok! Mennyi a pulzusod, mennyire vagy ideges?

- Köszönjük a gratulációt. Nem vagyok ideges, de nagyon boldog vagyok. Nem tudom a pulzusomat megmondani, talán a szám kanyarodásának ívéből lehet következtetni arra, hogy alapvetően jól érzem magam.

- Jó, hát mesélj egy kicsit a meccsről! Az elején kicsit mintha megleptek volna minket, álmosan kezdtünk, nem?


- Nem, szerintem nem kezdtünk álmosan. Csináltak egy olyan fórt, amivel megleptek. Hát most hogy ez álmosság, fene tudja… Hál’istennek csak egy gólt lőttek belőle, az volt az első góljuk, utána azért mindig ott tudtunk lenni. De azért a meccs krónikájához és az igazsághoz hozzátartozik, hogy mi többet voltunk hátrányban: nem emberhátrányban, gólhátrányban, amit ha már így elszóltam magam csatolnék ahhoz, hogy viszont emberhátrányban is majdnem kétszer annyiszor voltunk, mint ők. És hát 13 fórból könnyebb gólt lőni, mint 8 fórból.

- Végre egy erős ellenfél volt, tétmeccsen ráadásul, meg is nyertétek. Ott az utolsó negyedben rendkívül fordulatos volt, feljöttetek a padlóról, aztán utána visszaestünk, úgy tűnt, hogy még döntetlen is benne van. Mennyire volt éles az utolsó egy perc, hogyan érezted bent?


- Borzasztó éles volt. Én éreztem a csapaton, hogy nagyon jó pszichés és fizikális állapotban vagyunk. Amitől féltem, az a játékvezetők kiszámíthatatlansága. Főleg Naumovra gondolok, mert ha csak az utolsó egy-egy támadást nézzük, elöl kaptunk egy kontrát labda nélkül, hátul meg kaptunk egy kiállítást simán, és emiatt lehetett egy picit izgulni, hogy mire képes a játékvezető. Aztán megkaptuk a hátrányt is, azt jól védekeztük ki, egy időkéréses hátrányt, hogy el sem tudták lőni. Szerintem ezzel elmondtam minden lényegeset a meccsről, mert ha időkéréses emberelőnyt Montenegró nem tudja ellőni, akkor az jól védekezés miatt történik.

- Mennyire van jelentősége annak, hogy sok játékosunk lőtt gólt?

- Ez nagyon jó a csapatnak is, nagyon jó az egyéneknek is, hogy túl vannak az első gólon. Mindenképpen pozitív kicsengése van, jó észrevétel, én is észrevettem, és örülök neki :-)

- Köszönöm szépen! Jó pihenést, és azt mondta a Dumi, mikor arra kérdeztem rá, hogy mekkora lendületet ad a csapatnak ez a győzelem, hogy a "kazahokon keresztülgázolunk". Remélem te is így gondolod!

- Szerintem Dumi ért hozzá, és jót mondott.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)

25 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs33425
2011.07.19. 19:05

szamárhegy! Azért gondoltam hogy ez lehetett az oka hogy kimaradt a pekingi keretből, mert ez a helyzet hogy a meccsek végén éles helyzetben nem olyan biztosan lő mint addig, nem egyszer és nem csak a válogatottban, hanem bajnokikon is előfordult vele. Ettől még hasznos játékos, de a meccs végeredményét eldöntő, utolsó gól sokszor fontosabb, mint a korábban lőtt gólok, ezért nem szabad hogy ha adott esetben a játékosok közül valaki a legtisztább helyzetben van, akkor lepasszolja olyannak aki kevésbé jó pozícióban van, mert nem meri elvállalni a lövést. Ettől nyilván kevésbé rossz ha elvállalja és esetleg nem lesz belőle gól, és ezzel nem hárította másra a felelősséget.

szamárhegy hozzászólása
2011.07.19. 13:11

balzs, Az a kihagyott helyzet úgy viszonyult mondjuk a mostani meccshez, mintha Biros Peti 3-4 gól után kihagyott volna egy óriási helyzetet, azon a meccsen Szivós Marci a legjobb 2-3 magyar játékos közé tartozott, hihetetlen a igazságtalan, hogy a többiek passzivitása és az ő aktív, felelősségvállaló játéka miatt hárítják annak a meccsnek a felelősségét, tudnék mondani még a válogatottban is olyan korábbi játékost, aki nagyon keveset hibázott, mert a felelősséget nagyrészt a többiekre hárította. Melyik játékos a hasznosabb, aki 10-ből 1 helyzet ellövését vállalja fel, de az bemegy, vagy aki a többiek tanácstalanságát is látva 10-ből 5-t vállal el, és \'csak\' 3-4 gól születik?

balzs hozzászólása
balzs33422
2011.07.19. 10:30

APREAND! Egyetértek, és részemről is lezárva! coffee! Ezzel én is így voltam, sokszor nagyon zavaró hogy semmit nem látni a meccsből olyan távolról mutatják. Ma hajrá lányok, holnap hajrá fiúk, hajrá magyarok!

coffee hozzászólása
coffee33421
2011.07.19. 09:55

Örülök, hogy ilyen tartalmas tudósításban van részünk a VB-ről! Riportok, élő közvetítés; jók a belinkelt oldalak is! Csak így tovább!:) Csak engem zavart a TV közvetítésben, h szinte végig madártávlatból mutatnak mindent? A visszajátszások voltak kb csak közeliek... Ennek is van persze előnye, de számomra néhol így élvezhetetlen volt a kép:( Hajrá Fiúk, hajrá magyar vízilabda! :)

APREAND hozzászólása
APREAND33420
2011.07.19. 09:24

Véleményem ,hogy zárjuk le a Nagy Viktor vitát,mindenkinek van véleménye és meglátása ,nem vagyunk egyformák.Mint ahogy kapusaink se.Nyerjük meg a VB-t én ezt kivánom és szerintem ebben nincs vita köztünk.És ez legyen a legnagyobb gondunk aranyérammel a fiuk nyakában,hogy Nagy Viktor nagyképü-e vagy sem (külömben szerintem sincs semmi nagyképüség a nyilatkozatában csak magabiztosság és az nem baj az kell is egy kapusnak)

v001 hozzászólása
v00133419
2011.07.19. 09:04

Már ne is haragudj Balázs, de ez a nyilatkozat minden, csak nem nagyképű. Szerintem neked nem szimpatikus Viktor, ezért gondolod ezt róla. De ezzel a nyilatkozattal semmi baj sincs, a nagyképűségnek még a nyomát sem lehet felfedezni benne. Amúgy még ha nagyképű is lenne, akkor is van mire!

szerk hozzászólása
szerk33418
2011.07.19. 02:31

Hosi-gól javítva, Constansnak köszönjük a jelzést!

balzs hozzászólása
balzs33417
2011.07.18. 22:26

APREAND! Hogy a legaktuálisabbat említsem szerintem ez is nagyképű nyilatkozat ami a mai cikkben van. Persze minden relatív egy focistához képest nyilván ez is szerénynek tekinthető, de én a többi magyar válogatott vízilabdáshoz viszonyítva értem ezt. Elolvasva a Kemény üzenetek című könyvet, a kapitány is ezt várja el a játékosoktól. Nagyon jó hogy nyertünk, de ez a támadások érdeme, nem a védelemé, így elég furcsa hogy azt nyilatkozza hogy meg van elégedve. Ez az első és másod kapus dolog abszolút igaz volt pl. a pekingi olimpián is, mert nagyon jól kiegészítették egymást Gergely és Szecska, amikor az egyiküknek nem ment, ment a másiknak és ezzel bebizonyították hogy jó döntés volt Gergelyt kivinni Nagy Viktor helyett, viszont azt eddig nem láttam, hogy Nagy Viktor mivel szolgált rá arra, hogy kiszorítsa Gergelyt a válogatottból. Szivós Marcinak én is szurkolok, mert tehetséges, szorgalmas játékos, de az olimpiákra valószínűleg azért nem került ki, mert a fontos, akár meccset eldöntő szituációkban megremegett a keze, pl. a 2007-es vb-döntőben a horvátok ellen, aminek nagy szerepe lehetett abban hogy 2008-ban nem volt ott Pekingben, de remélhetőleg ezt mostanra \"kinőtte\".

Marci hozzászólása
Marci33416
2011.07.18. 20:59

Nagy Viktor jól védett, több bravúrt is bemutatott, a kapott gólok pedig nem az ő lelkén száradnak. Viktor nagyképű nyilatkozatairól beszélni tájékozatlanságra vall, hiszen én nem igazán láttam tőle ilyet, pedig talán állíthatom, hogy az elmúlt 2-3 évben nem sok minden kerülte el a figyelmemet ami vele kapcsolatos. Ha mégis, akkor elnézést, egyébként sem személyes támadásnak szántam az előző sorokat.

pif hozzászólása
pif33415
2011.07.18. 20:29

Technikai kérdés: Ez a \"Gól - emberelőnyből: 4/5, ill. 6/8\" ezek a hivatalos jegyzőkönyvből vett emberelőny alatti gólok/LÖVÉSEK (goals/SHOTS), nem?! Eddig úgy vettem észre, hogy a nagyobb számhoz az összes emberelőnyt (azaz másik csapat össz. kiállítását: 20C+20F) írjuk.

APREAND hozzászólása
APREAND33414
2011.07.18. 19:59

Különben Szecskának is egy biztonságot és külön motivációt ad hogy nem egyedül csak rá számitanak ,és van még egy fantikus ,szivből a győzelemért küzdő kapus társa.Különben is is ha megfigyeltétek Dénesnél nincs első és másod kapus,mindig jó érzékkel nyul hozzá hogy melyiket melyik meccsen dobja a\" mély vizbe\".azért írom ezt ha esetleg ezért van sérelme valakinek.de ez vonetkozik a mezőnyjátékosokra is.Pl. én nagyon szurkolok Szívos Marcinak egy kimagasló jó meccsért ,mert Ő tényleg megérdemli,2 Olimpiáról maradt le és nem tudása meg hozzá állása miatt csak egyszerüen nem jókór volt kimagasló formában az adott időben.

pif hozzászólása
pif33413
2011.07.18. 19:58

Nagy meccs volt! Köszönjük a fotókat is! Nagyon tetszettek a Hosi-Sefik, Biros-Sefik szitukban a Sefik arckifejezések. Én a meccs előtt nem tudtam aludni, csak utána dőltem ki.

APREAND hozzászólása
APREAND33412
2011.07.18. 19:40

balzs. kérlek ird meg hol nézhetem meg Nagy Viktor legalább egy nagyképü nyilatkozatát! figyelemmel kisérem a Magyar vizilabdát és nekem még nem tünt fel.Lehet hogy figyelmetlen vagyok.

vardali hozzászólása
vardali33411
2011.07.18. 19:36

Jó meccs volt, nagyon féltem ,hogy kikapunk. Sőt, 3 negyed után már biztos is voltam benne. Nagy Viktort igazságtalanul ne bíráljuk, ha ilyen ítéletek mellett kikaptunk volna 2-3-al, akkor sem szólhattunk volna semmit. Norbinak szerintem igaza van, lesz még nehezebb is, de ez sem volt könnyű, igaz, inkább magunk miatt.

balzs hozzászólása
balzs33410
2011.07.18. 19:12

jozsi47! Azt gondolsz amit akarsz, de válogatott szezon van és én a Magyar Válogatottnak szurkolok (nem azért keltem fel fél 4-kor hogy vasas játékosokat kritizáljak), ami szerintem (is) jó összetételű, egyre jobb csapategységet alkot, egyedül Nagy Viktor lóg ki belőle (részben sportszerűtlen, nagyképű nyilatkozatai, részben nem túl meggyőző válogatottban nyújtott teljesítménye miatt) sem Kiss Gergelyt, sem a most már újra vasasos Steinmetz Ádámot sem jutna eszembe kritizálni csak azért mert vasasos, főleg hogy mindketten nagyon jól játszottak, bár a legjobb Biros Peti volt. :) Egyébként ha elolvasod amit írtam - ha már személyeskedsz - feltűnt, hogy sokat játszottunk emberhátrányban, bosszantott is, és magyar szurkolóként nézem a meccseket és drukkolok a magyar csapatnak, pont ezért írtam hogy remélhetőleg a továbbiakban jobban fog menni Nagy Viktornak a védés. (Nyilván ha olyan jól összeáll a védelem hogy a kapusig el sem jut a labda az sem baj, akkor mindegy hogy megy neki...) A gólpasszához gratulálok, soha rosszabb indításokat neki! Hajrá magyarok!

Constans hozzászólása
2011.07.18. 18:24

Halihó! Gratu a Csapatnak! A szerkesztőnek üzenem,hogy hosi golja helyett a Kiss Gergőé van berakva. Üdv.

APREAND hozzászólása
APREAND33408
2011.07.18. 18:13

Csak csatlakozni tudok Rolling és jozsi47 hozzászolásához.Aki Nagy Viktort birálja az nem ért a vizilabdához.Ember hátrányban tisztára kijátszott figurákat kivédeni az nem kapus tudáson mulik.Bravurnak szoktuk nevezni de minden hozzá értő tudja hogy ez nagyfoku szerencse is helyzetekben.A potya golok nem itt mérhetőek. És még egyszer ajánlom a kételkedőknek meg kritikusoknak(már reggel is ajánlottammikor még senki nem nyilatkozott) hogy a védései mellett nézzék meg ujra az összefoglalóban (az origo.hu-n megtaláljátok) a 4-2 montenegroi vezetésnél azt az egész pályás paszt ami laikusnak természetes ,de aki tudja hogy miről szól a vizilabda annak ez a golpassz egy kapustól csak elimerést érdemel.(sok mezőnyjátékos is megirigyelheti. Hozzá teszem nem vagyok Vasas szurkoló,csak szeretem Hazánk vizilabdáját és szurkolok nekik,nem elfogultan de reálisan. Hajrá MAGYAROK

jozsi47 hozzászólása
jozsi4733407
2011.07.18. 17:43

Gratulálok a csapatnak a győzelemhez ezen a cseppet sem könnyű meccsen. balzs! Neked viszont nem tudok gratulálni.Csak sajnálni tudlak és szánakozni tudok rajtad.Neked még ilyenkor is amikor a válogatott játszik az a legfőbb gondod,hogy találhass magadnak egy Vasas játékost akibe bele lehet kötni. Gondolom ha bárki más védett volna és nem a vasasos Nagy Viktor,akkor neked is feltűnt volna,hogy a góljaink felét emberhátrányban kaptuk és a védekezésünk se volt az igazi. A következő meccsünket próbáld meg magyar szurkolóként és nem Vasas gyűlölőként nézni.

Rolling hozzászólása
Rolling33405
2011.07.18. 13:39

Gratula a csapatnak, hittel és alázattal játszottak és elbírták a bírói nyomást. Aki Nagy Viktor teljesítményér bírálja, az nem ért a vízilabdához. Valóban sok gólt kapott, de egyrészt szinte állandóan hátrányban játszottunk, és tuti kijátszott gólokat lőttek a montenegróiak, másrészt sokszor nem állt össze a védőfal, és ilyenkor a kapus teljesen kiszolgáltatott. Amit meg lehetett fogni,azt Nagy Viktor megfogta, sőt hozta a bravúrokat is. A védelem összeállása komoly tartalék lehet a következő meccsekre.

benedikt hozzászólása
2011.07.18. 11:32

nem tudja esetleg valaki, hogy nem adnak-e valahol online közvetítést a meccsekről, mert tavaly az eb-ről volt. ?

AlonSolya hozzászólása
2011.07.18. 10:59

NAGYON GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!! Sikerült!! bírok ide vagy oda.. megcsináltátok!! :) http://www.youtube.com/watch?v=otZ5EYc30UU

balzs hozzászólása
balzs33401
2011.07.18. 10:43

Gratulálok a csapatnak, hogy megnyerték a meccset és győzelemmel mutatkoztak be a világbajnokságon a bírói nyomás és Nagy Viktor gyenge teljesítménye ellenére, hogy gyakorlatilag a negyedik negyedig ami kapura ment labda az neki mind gól volt, hasonlóan a 2008-as eb-hez. Remélem a további meccseken ha ő véd, él és nem visszaél a lehetőséggel. Hajrá magyarok!

Wáterpóló hozzászólása
2011.07.18. 10:15

Természetesen éjjel élőben néztem a meccset, nem is lehet ilyen meccs után már reggelig elaludni!!!HAJRÁ MAGYAROK!!!! Tulga hihetetlen egy kö**ög, nembaj így is meglett, de hogy ennyire csaljanak ellenünk mindig, GRAT a szánalmas vizilabda sportvezetőknek (természetesen NEM a kapitányra gondolok) és diplomatáknak!!!

Pep hozzászólása
Pep33399
2011.07.18. 09:35

GRATULÁLOK!!! HAJRÁ MAGYAROK!!!

APREAND hozzászólása
APREAND33398
2011.07.18. 08:34

Hát nem lesz könnyü dolgunk,most már egyértelmü, hogy a világ megunta a folyamatos Magyar sikereket és kő keményen tesznek érte. A Montenegro csapatát ugy kellene felsorolni hogy hét mezőnyjátékos és + 2 fő (a birók).Dénes lassan az emberelőnyt nem is kell gyakoroltassa a fiukkal csak az emberhátrányos szitukat. Azért nézzétek meg a Nagy Viktor egészpályás passzát Biros Petinek a kapus és védő játékos közé halál pontosan kézre.,ezért vagyunk akkor is a világ legjobbjai. Csak igy tovább. Hajrá MAGYAROK