FACEBOOK

Bátori Egerben - csökken a bajnok költségvetése

Bátori Egerben - csökken a bajnok költségvetése
hozzászólás, 2011.06.06.

Sajtótájékoztatón ismertették hétfőn Egerben a bajnoki címvédő új játékoskeretét. A klub költségvetése 15-20 százalékkal csökken, viszont a sportág legtehetségesebb fiataljai közül többen is a hevesi fővárosba igazolnak.

A klub honlapján szereplő hivatalos tájékoztatás szerint szűkebb költségvetéssel működik a 2011-2012-es bajnokságban a ZF-Eger férfi OB I-es vízilabda csapata. A hétfői sajtótájékoztatón Bárány Attila ügyvezető elnök ismertette a  végleges keretet. A címvédő együttest  továbbra is Gerendás György-Tóth Kálmán edzőpáros irányítja. Távozott Egerből az olimpiai bajnok Kis Gábor, a vállsérüléssel bajlódó kanadai Aaaron Feltham, az új kihívásokra vágyó Hegedüs Gábor, továbbá Nébald Olivér, Nikolaosz Kotszidisz, Petrovai Márton, Sántavy Máté. Egerbe igazolt a Honvédból Bátori Bence, Pécsről Bisztritsányi Dávid és a japán válogatott Naganuma Atsushi, Szolnokról Mezei Tamás és a holland válogatott Wiwo Geritse. Visszatért a csapathoz Kassáról Chilkó Márton.

Bárány Attila az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke elmondta, hogy a  2011-12-es szezonban 15-20 százalékkal kisebb  költségvetéssel kell dolgozniuk, az viszont megnyugtató, hogy  mögöttük áll a ZF Hungária Kft., és Eger önkormányzata.

Gerendás György az egriek vezetőedzője a célokat is megfogalmazta:

- Ha nem jutunk  bajnoki döntőbe az csalódás lesz. Látni kell azonban az  objektív helyzetet, hogy tavaly azért tudtunk kiemelkedni, mert plusz anyagi forrásaink voltak. A következő szezonra az 1-3. helyezés a realitás. Erősödnek a riválisok is, úgy gondolom erős bajnokság lesz. Olyan csapatunk lesz, amellyel nem csak a bajnokságban, hanem a különböző kupákban is sikeresen szereplünk. Bízom benne, hogy szerethető és jó együttes jött össze. A címvédés a célunk. Továbbra is számítunk a helyi utánpótlás legjobbjaira, akik kiegészíthetik a jelenlegi 16-os keretet.

A 2011-2012-es játékoskeret:

Szécsi Zoltán, Bisztritsányi Dávid (kapusok)

Biros Péter, Hosnyánszky Norbert, Varga II. Zsolt, Binder Szabolcs, Kevin Graham, Kovács Gábor, Bundschuh Erik, Takács János, Jakab Damján, Bátori Bence, Mezei Tamás, Wiwo Geritse, Chilkó Márton, Naganuma Atsushi (mezőnyjátékosok)