FACEBOOK

Döntőben a Pro Recco és a Partizan

Döntőben a Pro Recco és a Partizan
hozzászólás, 2011.06.03.

Két sima meccsen, különösebb izgalmak nélkül alakult ki az Euroliga szombati döntőjének párosítása. A Partizan a Mladostot, a Pro Recco a Budvát verte megerőltetés nélkül. Utóbbi meccsen a címvédő első öt góljából négyet magyarok lőttek, ekkor már el is dőlt a meccs.

Euroliga, Final Four, elődöntők

Partizan Belgrád-Mladost Zágráb 12:9 (2:1, 4:1, 2:3, 4:4)
Róma, v.: Tulga (török), Spiegel (német)
Partizan Belgrád: Soro, Chtzaitheodorou, Radjen 1, Korolija 2, Alekszics, Pijetlovics 2, Prlainovics 1, Radovics 3, Mandics, Mitrovics 3, Vujasinovics, Cuk, Zsivojinovics. Vezetőedző: Igor Milanovics
Mladost Zágráb: Pavics, Vukicsevics 1, Perics, Letica, Petkovics 1, Pavicsics, Udovicsics 2, Brlecsics, Karacs 1, Muslim 2, Hinics, Buljubasic 1, Loncar 1. Vezetőedző: Kobescsak
Gól - emberelőnyből: 3/10, ill. 5/11
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 1/1

A Partizan végig vezetve, magabiztosan nyert, csupán győzelmének aránya volt kérdéses. A zágrábiak szétesően játszottak, nem derült ki igazán, hogy mire képes a Belgrád.


vlv-képek


Pro Recco-Budva 9:4 (3:1, 2:0, 1:1, 3:2)
Róma, v.: Alexandrescu (román), Borrell
Pro Recco: Tempesti, Burics, Madaras 1, Perrone, Kásás 1, Felugo, Filipovics 1, Figlioli 1, Benedek 2, Zlokovics 2, Ivovics, Molina, Nikics 1. Vezetőedző: Pino Porzio
Budva: Sefik, Petkovics 1, Basics, Danilovics 2, Ljubanovics, Ticsics, Pejakovics, Paskovics 1, Vukcsevics, Zanetics, Trbojevics, Jokics, Boyd. Vezetőedző: Krivokapics
Gól - emberelőnyből: 4/6, ill. 2/9
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. -

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL



vlv-képek


Szombaton a bronzéremért 19.30-as kezdettel a Mladost Zágráb a Budvával játszik. A döntő 21 órakor kezdődik, s a tavalyi elődöntő két csapatának (Pro Recco és Partizan Belgrád) mérkőzését - a megszokott módon - élőben közvetítjük.

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE AZ ELŐDÖNTŐKRŐL

VLV-VIDEÓK:


Madaras gólja - hang nélkül


Kásás gólja - hang nélkül


Benedek első gólja - hang nélkül


Benedek második gólja - hang nélkül

MADARAS NORBERT a vlv-nek:


Madaras Norbert nyilatkozata

- Gratulálok Norbi! Elég simán ment, nem?

- Nyílván az volt a szándékunk, hogy jól kezdünk, hogy az elején el tudjunk menni, ez össze is jött. Ott egy picit megálltunk…

- 5:1-nél, 6:1-nél meg lehet állni…

- Hát annak is betudható, lehet, hogy már a holnapi nap járt a fejünkben. Egész más meccs lesz holnap, sokkal nehezebb lesz!

- Őszintén mondd meg: nehezebbre számítottál egy kicsit?

- Én az mondtam, hogy nekik eddig a legjobb, legerősebb pontjuk a kapus volt. Tehát hogyha Sefik jól véd, akkor itt azért minden lehet, mert őbenne benne van az, hogy olyan napot fog ki, hogy bajba kerülünk… Az elején kilyukasztottuk, tehát lőttünk három-négy gólt, és azzal megváltozott minden, mi is elhittük, hogy lehet, ők meg nem hitték el, hogy lehet…

- A holnapi nappal kapcsolatban mersz-e bármit mondani előre?

- Nem! Nehéz lesz! Sokkal nehezebb lesz mint ez a mai meccs! A két legjobb csapat találkozik.

- Erős volt a Partizán…

- Erős… nagyon jók. Nem láttuk, de tudjuk, hogy jók.

- Nagyon jó pihenést kívánok éjszakára, és holnap találkozunk! Gratulálok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


KÁSÁS TAMÁS a vlv-nek:


Kásás Tamás nyilatkozata

- Szia Tomi! Nagyon odatettétek magatokat, gratulálok, nagyon jól játszottál te is. Mi van az ujjaddal?

- Miért? Volt valami baja?

- Nem, én nem láttam. Te hogy érzed?

- Nem, nem is akarok rá gondolni, jól van.

- Mesélj egy kicsit erről a meccsről. Úgy tűnt, hogy nagyon sima, az elejétől kezdve végig uraltátok.

- Hát odatettük magunkat, ahogy te is mondtad, de hát melyik meccsen, hogy ha nem ezen, ami számunkra ugye a legfontosabb volt. Most már a holnapi a legfontosabb, de eddig a mai volt, úgyhogy jól kezdtünk, ez nagyon fontos volt. Úgy gondolom, hogy elöl, hátul végül is nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Nem is nagyon szeretnék már a mai meccsről beszélni, hanem a holnapira koncentrálnék mostantól.

- Na, hát akkor a holnapiról mondj valamit. Mire számíthatunk?

- Egy kemény meccsre. A Partizan nagyon jó. Nem tudom mennyi lett a Mladost-tal a meccs, de szerintem simán nyertek.

- Hárommal nyertek.

- Hárommal nyertek. Hát úgy tudom, hogy Vujasinovicsnak talán az utolsó meccse lesz, és nagyon szeretné megnyerni a Partizannal az Euroligát, úgyhogy úgy gondolom, hogy mindent be fognak vetni a győzelemért.

- Jóban is vagytok vele, úgyhogy biztos segítitek majd őt. :)

- Persze, persze. Mindenféleképpen, majd a meccs után esetleg egy sört megiszunk vele, reméljük, hogy jó hangulatban. Kemény meccs lesz, nüanszokon fog múlni, jól kell védekeznünk, mint mindig, a kapusunknak jól kell védenie, elöl pedig türelmesen kell játszani, mert ennyi jó játékossal a végén úgyis helyzetekbe fogunk kerülni, és azokat be kell majd lőni.

- Köszönjük szépen Tomi, gratulálok!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


BENEDEK TIBOR a vlv-nek:


Benedek Tibor nyilatkozata

- Gratulálok Tibor! Azt hiszem úgy zajlott minden, ahogy el lehetet képzelni. Belül is így lehetett érezni?

- Igen, ezt mondtam tegnap, hogy nem lehet Őket lebecsülni, de meg kell próbálni nem nagyon elfáradni, hogy a holnapi igazán nagy mérkőzésen maradjon erő. Én személy szerint megpróbáltam így csinálni, úgy láttam a többiek is, mert nem voltunk annyira "behergelve", mint ahogy kell mondjuk holnapra.

- A meccs az első perctől kezdve sima volt? Nem éreztél semmi veszélyt?

- Nem, nem éreztem. Itt azon múlt, hogy a kapusuk hogy fog védeni. Egy-egynél még nem lehetet tudni, de azért 5:1-nél már érezhető volt, hogy nem lesz gond.

- Tényleg tudtatok pihenni? Norbit kivették például az első negyed után, egy kicsit az edző is tartalékolt?

- Jól eloszlik ez mindig. Az első negyedben Ők végig bent voltak, az utolsó támadásra jutottunk mi be, mert nem volt gól. De általában azért négypercenként váltunk sort. Úgyhogy ez most is így volt. Szerintem gazdálkodott mindenki erejével az edző.

- Szerencsés véletlen volt, hogy magyar gólok döntötték el a meccset? Mert hát azért az első három gól után gyakorlatilag vége volt.

- Szerintem abszolút véletlen. A fiúk nyilván már nagyon régen játszottak tétmeccset, úgyhogy hiányzott nekik a góllövés. De hát ez, ahogy láttad, azért jobbára megoszlik.

- Holnap este mire lehet számítani? Most aztán tényleg mindent bele fogtok adni, gondolom nincs tartalékolási lehetőség. Biztosan nem láttátok a meccset, jó a Partizan, de talán azért nem olyan veszélyes.

- A Partizánra jellemző most már évek óta, hogy irtózatosan belekezdenek az elején. Ott megpróbálnak rögtön nagyobb előnyt szerezni és akkor utána már nagyon nehéz velük. Ugyanez volt tavaly a nápolyi elődöntőben, ahol 3:0-ra vezettek, de nem csak ellenünk, minden mérkőzésüket így kezdik. Úgy hogy ha az elején ezt sikerül megakadályoznunk, akkor már egy lépéssel előrébb vagyunk, mert Ők hamarabb elfognak fáradni, mint mi.

- Köszönöm szépen Tibi! Jó pihenést! Holnap este találkozunk.

(Lejegyezte Romanek Brigitta)

2 régi hozzászólás

bors hozzászólása
bors33186
2011.06.04. 18:20

a Reco nem volt túlságosan meggyőző - verhető!

sibajnok hozzászólása
2011.06.04. 10:15

Go Recco!