FACEBOOK

A Montpellier nyerte a francia alapszakaszt

A Montpellier nyerte a francia alapszakaszt
hozzászólás, 2011.05.23.

Jászberényi Gábor csapata, a Montpellier megnyerte a francia bajnokság alapszakaszát és kedvező pozícióból várhatja a rájátszást. Interjúnk az egykori válogatott kapussal.

- Mi újság, Gábor? Jó hírek jönnek felőletek.

- Azóta, hogy legutóbb beszéltünk mind az öt meccsünket megnyertük. Most a hétvégén az utolsó fordulóban a velünk azonos pontszámmal álló Nice csapatát vertük 11:8-ra úgy, hogy végig vezettünk, uraltuk a meccset, a harmadik negyed közepén már 7:2 volt ide, aztán kicsit kiengedtünk. Rengetegen voltak a szép uszodában, mindenki belelkesült, ilyen jól még soha nem szerepelt a Montpellier mint idén!

- Mi a helyzet a Marseille-jel? Hogy zárult az alapszakasz és mi a folytatás menetrendje?

- A Marseille is nyert, azonos pontszámmal végeztünk, de mi állunk elöl, mert náluk döntetlent játszottunk velük, itthon megvertük őket. A folytatásban, az elődöntőben két győzelem kell a továbbjutáshoz. Elég furcsa a rendszer, mert az első meccset játsszuk idegenben, a visszavágó lesz itt és ha ezután összesítésben döntetlen az állás, akkor egy nappal később, szintén nálunk lesz a mindent eldöntő harmadik meccs. A döntőbe jutásért az Aix Les Bans csapatával kell megküzdenünk, szerintem nem lehet kéltséges a győzelmünk. A másik ágon a Marseille és a Nice csap össze, az már keményebb lesz. A döntőben ugyanilyen szisztéma szerint két győzelmet kell szerezni, ott is nálunk lesz a pályaelőny.

- Hogy ítéled meg egy teljes szezon után, mennyit fejlődött a csapatod?

- Ilyen hosszú szezonom nem volt még, a sztrájk miatt még csak most kezdődik a rájátszás, máshol már véget ért. Sokat fejlődött a csapat, lehet látni az eredményeken is. Tavasszal minden meccsünket megnyertük. Amiket ősszel elvesztettünk, azok is butaságok miatt mentek el, voltak csere nélküli kiállítások, eltiltások. Arra építünk, hogy a védekezésünk legyen jó, próbálom nekik mindig mondani. Mert ez a csapat bárkinek tud lőni 10 gólt, s ha 6-7 gólon tartjuk az ellenfelet, akkor minden meccset megnyerünk - ezt most már kezdik megérteni a többiek. Az is sokat számít, hogy kezd megjönni az önbizalom. Eddig eszébe se jutott senkinek, hogy a Marseille legyőzhető, most már kezdik elhinni magukról, hogy képesek erre.

- Van szponzor, aki jövőre még jobban megerősíti a csapatot?

- Van. Úgy tudom, lesznek cserék, jó játékosok jönnek. Neveket nem mondok még, de lesz magyar is, lehet, hogy kettő. Folynak a tárgyalások, a honfitársaimmal gyakorlatilag én tárgyalok.

- Minek köszönhető ez a szerep?

- Az edző elégedett a mentalitásommal, azt mondta, hogy ha lenne még két magyar, az jelentősen erősítené a csapatot. Egyébként is általában három embertől, a csapatkapitánytól, egy másik játékostól, és tőlem kér véleményt. Vannak egyébként otthonról jelentkezők, mert ez egy nagyon-nagyon jó hely. Természetesen nem "barátilag tárgyalok", hiszen jövőre már a nemzetközi kupában is szeretnénk eljutni valameddig, az az érdekem, hogy olyan játékosokkal erősödjünk, akik valóban lendítenek a csapat szekerén.

- Köszönöm az információkat, várjuk a további híreket Franciaországból!