FACEBOOK

A Szeged Betoné a bronzérem

A Szeged Betoné a bronzérem
hozzászólás, 2011.05.16.

A Szeged Beton csapata megismételte tavalyi eredményét és bronzérmet szerzett az idei Vodafone OB-1-ben. Papeszék nemcsak megőrizték a Kőér utcában megszerzett négygólos előnyüket, hanem - ha nehezen is - otthon szintén győztek.

Vodafone OB-1, bronzmmérkőzés, visszavágó

Szeged-Honvéd 4:3 (1:1, 0:2, 0:0, 3:0)
Szeged, v.: Fekete, Füzesi
Szeged: Baksa, Török 1, Varga P., Kiss Cs. 1, Busila, Komlósi, Molnár T., Juhász Zs., Younger 1, Somogyi, Kayes 1, Németh (kapus). Vezetőedző: Kásás Zoltán
Honvéd: Gergely - Salamon, Bátori, Jansik, Szivós 1, Tóth M. 1, Gór-Nagy 1, Angyal, Hárai, Hangody, Lévai (kapus). Vezetőedző: Vad Lajos
Gól - emberelőnyből: 1/7, ill. 1/10
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. -/-
Kiállítás - cserével végleg: Szivós (32.p.)
Kipontozódott: Komlósi (22.p.)
Sárga lap: Vad Lajos (28.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

A meccs góljai kedden este vagy szerdán délelőtt a TiszapArt televízió jóvoltából.

FOTÓK:


vlv-képek



Iványi Aurél-képek



Kovács Attila-képek





A Telesport tudósítása

A meccs góljai (TiszapArt Televízió):


0:1 - Tóth Márton gólja


1:1 - Younger gólja


1:2 - Gór-Nagy Miklós gólja


1:3 - Szivós Márton gólja


2:3 - Kiss Csaba akciógólja ötméteresből


3:3 - Kayes csavargólja


4:3 - Török gólja



Éremátadás


Kásás Zoltán nyilatkozata

- Gratulálok Zoli a harmadik helyhez! Ezt a meccset hogy értékeled? És utána egy kicsit az évről!


- Hát, ez egy elég érdekes mérkőzés volt! Ugye, azt tudtuk, hogy a négygólos előny az nagyon szép előnynek látszik, de a mai szabályok mellett ez azért ez nem jelent biztonságot, és valahogy tudat alatt a társaság egy kicsit passzívan játszott. Ügyeltünk arra, hogy - a Honvéd ugye fiatalabb és „gyúlékonyabb” csapat, - ne tudjanak lefordulni. Ezt sikerült megoldanunk, tehát nem kaptunk lefordulásból gólt. Viszont mi kihagytuk a helyzeteinket, és azért az ritkán fordult elő, hogy három és fél negyeden keresztül egy gólt lőjünk! Nem mondom azt, hogy az volt a taktikánk, hogy a negyedik negyed közepétől lövünk három gólt... Mindenesetre örülök a győzelemnek, és örülök a bronzéremnek. Jobb lett volna döntőbe kerülni, de hát ezt korábban elszúrtuk…..

- Ezt az évet összességében, hogy értékeled? Várakozásnak megfelelően, vagy elmaradtatok?

- Nézd, ha a bajnokságban az ember, egy csapat elér egy helyezést - tavaly harmadikok lettünk - akkor a cél az, hogy megpróbáljuk még szebbre váltani az érem színét. Ez nem sikerült, de hát azt is tudni kell, hogy ez már nem kétcsapatos bajnokság volt, hanem sokkal kiegyensúlyozottabb, mondhatjuk azt, hogy hat erős csapat volt. Ilyen értelemben viszont örülök a bronzéremnek, mert sokkal több kemény mérkőzést kellett játszanunk, mint tavaly.

- Mit tudsz mondani a Szeged jövőjéről, a Te jövődről?

- Én megegyeztem a klubbal, még egy szezont mindenképpen itt leszek. A csapat ebben az összeállításában most játszott utoljára. Vannak távozók, vannak, akikkel nem nem hosszabbítunk szerződést, és lesz egy pár új játékos is. Ez most már rövid időn belül eldől, nyilvánosságra kerül.

- Nagyon szépen köszönöm, és gratulálok!

(Lejegyezte: Varga Boglárka)


Molnár Tamás nyilatkozata


- Papesz, gratulálok, ebből többet nem lehetett kihozni.
..

- Nagyon nehéz pszichésen készülni egy visszavágóra hazai pályán úgy, hogy az első meccset idegenben néggyel megnyerted. Kérdezted az első meccs után, hogy megvan-e a bronz. Hogyha egy másodpercig azt hittük volna, hogy megvan, akkor sokkal melegebb lehetett volna. Így is volt a harmadik negyedben egy periódus, amikor kettővel vezettek, és volt lehetőségük, hogy feljöjjenek egy gólra, de hát itt voltak a legközelebb, és úgy érzem, hogy még azért mindig messze voltak attól, hogy akár a döntetlenre is legyen esélyünk. A szemünk előtt volt az Eger-Honvéd meccs, ahol az Eger is ezt a kicsit egysíkú vízilabdát játszva, a támadójátékot feladva inkább arra törekedett, hogy minél kevesebb gólt kapjon. Nekünk is ez lehetett ma az egyetlen cél. Ennek ellenére belőhettünk volna egy-két emberelőnyt a mérkőzés kritikus részében, volt is rá esélyünk, de azt hiszem, hogy küzdenitudásból jelesre vizsgáztunk ma is. Ennek meg is lett az eredménye, a bajnoki bronzérem, ami a Szeged történetében nagyon nagy siker, különösen úgy, hogy két egymást követő évben sikerül megszerezni.

- Épp ezt akartam kérdezni, hogy az egész szezonnal hogy vagy megelégedve?

- Nyilván az őszi első hely, a tavaszi második hely, a szezon-alapszakasz második hely után – különösen úgy, hogy amilyen első tétmeccset játszottunk a rájátszásban a Vasassal hazai pályán, és a Honvéddal idegenben - lehet egy kicsit rossz szájízünk. De hát ebből is látszik, hogy van még mit dolgoznunk, hogy a kritikus pillanatokban mi tudjunk felülkerekedni az ellenfelünkön. Lehet, hogy még nem volt elég érett rá a csapat. Az Egernek is, most már lassan fél évtizedet kell várnia, hogy a bajnoki döntőt megnyerje, most is hátrányból kell. Nincs könnyű dolga, de drukkolunk nekik.

- Jön a válogatott szezon, te ezt egyelőre kívülről nézed, de a centerekkel problémák vannak. Nem fordult meg a fejedben, hogy esetleg reaktiválod magad?

- A centerekkel semmi probléma nincs, elfogytak sajnos. Tudomásul kell venni, hogy veszélyes üzem a centerpozíció, konkrétan egy vágóhíd, és nyilván a Gábornak a dereka, Ádámnak a nyaka sem az augusztusi napsütéstől sérült meg. Ezúton is kívánok nekik jobbulást. Remélem, hogy Ádám felépül a világbajnokságra, és Dénes problémáját megoldja. Én Dénesnek a pekingi olimpia után jövő májust ígértem...

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Török Béla nyilatkozata

- Gratulálok Béla! Megvan a bronzérem! Egy kicsit furcsa volt a meccs. Mesélj!


- Nagyon szépen köszönjük. A meccs szerintem borzasztó volt, teljesen ”antivízilabda”. Nagyon látszott, hogy mindent feladtunk annak érdekében, hogy a Honvéd két klasszis támadóját ki tudjuk venni a játékból – Szivósra és Háraira gondolok. Ezt igazából meg is oldottuk. Aztán a végén beláttuk, hogy kénytelenek vagyunk gólt lőni, illetve a Honvéd nyilván egyre idegesebb lett annak tudatában, hogy még mindig 2 mínuszban voltak. Így a végére nem + 4 lett, hanem + 5. Igazából nekem az is elég lett volna, ha + 1. Nem igazán érdekel. Valóban, így azért jó befejezni a bajnokságot.

- Elégedett vagy ezzel az évvel, klubszinten?

- Benne lett volna egy nagy bravúr, de úgy gondolom, hogy ez a realitás.

- Jön a válogatott idénye, mire számítasz?

- Nagyon szeretnék világbajnokságra utazni és világbajnok lenni, de addig még hosszú az út.

- Kívánom, hogy sikerüljön. Gratulálok!

- Nagyon szépen köszönöm.

(Lejegyezte: Tina)


Baksa László nyilatkozata

- Gratulálok Laci! Egy nagyon szép bronzérem lóg a nyakadban. A hangosbemondó, amikor átadták az érmeket, azt mondta, hogy te voltál a meccs hőse. Te is így érzed?

- Nem. Én azt mondom, a csapat volt a meccs hőse, mert a végén például Joe - pedig addig nem ment neki, - csavart egy fantasztikus gólt. Úgy gondolom azzal döntöttük el a mérkőzést. Az ötösnél például oda se mertem nézni, csak azt hallottam, hogy csattan a labda. Mondom, én ezt nem hiszem el, megint nem lőttünk gólt. Aztán a kipattanó után hallottam, hogy őrjöng a közönség... Szerencsére túl vagyunk ezen a szezonon. Én úgy gondolom, jó helyre és megérdemelten került ez a bronzérem. Az, hogy lehetett volna fényesebb, már egy hosszabb beszélgetést igényelne. Most jön egy kisebb pihenő. Nem sok, illetve remélem nem sok, mert azt még nem tudom, hogy hosszú lesz-e vagy nem. Ahogy ezt már elmondtam több helyen is, ezt a győzelmet ajánlom majd Jobba Miki bácsi tiszteletére, aki a múlt héten, 80 éves korában elhunyt és nagyon nagy szurkoló volt itt Szegeden.

- Most, hogy véget ért a bajnokság, mondtad is, hogy egy rövid pihenő következik. Ezt mivel fogod tölteni, ezt az egy hetet? Ha nem titok. Nagy vonalakban.

- Egyszerre két iskolát csinálok, így ezen a héten kellene vizsgáznom körülbelül húsz tantárgyból. Na most ez nem fog menni. Tanulni fogok és vizsgázgatni, meg persze a pihenésé lesz a főszerep. Szerintem lesznek levezető edzések. Ha jó idő lesz biztos, hogy fogunk lábtengózni, vagy felmegyünk kicsit kosarazni vagy valami ilyesmi. Megpróbálom magam nem összetörni. Ha jó idő lesz, napozok is, de mondom, legfőképp a pénteki vizsgáimra készülök.

- Most néhányan jönnek, néhányan mennek. Mire lehet számítani jövőre szerinted?

- Igen. Úgy néz ki, hogy négy játékos megy és nem tudom, hogy mennyi jön, mert négy játékosról tudjuk, hogy elmegy. Nekik ezúton is köszönöm, a munkát és azt, hogy hozzásegítették a csapatott a bronzéremhez. Az Euroligában ez volt az  első évünk, tanulóév volt. Úgy gondolom, hogy egyetlen olyan mérkőzés volt, amihez nem volt közünk, az a hazai Kotor-mérkőzés volt. Amúgy szerintem mindig maximálisan helyt tudtunk állni. Úgy gondolom, hogy az Euroliga óriási tanulási, fejlődési lehetőség. Remélem, hogy vesszük a két selejtezős akadályt és eljutunk a tizenhatos főtáblára. Ott igazából könnyű csapat nincs, aki jön, az jön. De én azt mondom, hogy itt a szegedi sátorban vagy mondjuk szeptember elején még a nyitott szegedi strandon bárki ellen fel tudjuk venni egy versenyt.

- Csak, hogy tiszta legyen a nézők számára is. Te ugye maradsz?


- Igen, én maradok.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)


Gór-Nagy Miklós nyilatkozata

- Körülbelül két perce lett vége ennek a mérkőzésnek, 4:3-ra nyert a Szeged, de ez baromira nem tükrözi a meccs képét. Megpróbáltátok, és majdnem sikerült… nagyon sokáig vezettetek 3:1-re. Mi hiányzott? Mi kellett volna még?

- Hát szerintem… négy gól, ha jól számolom… 3:1-től még.  Igazából nem tükrözi az eredmény a játék képét, de amikor csak kettővel megyünk, és van hátra négy perc, akkor el kell vállalni olyan szituációkat, amiből esetleg gólt kaphatunk. Sajnos - úgy gondolom -, hogy ez a harmadik hely nem ezen a meccsen dőlt el, hanem az előzőn, amikor abszolút fejvesztve játszottunk. Itt meg tulajdonképp végig tudtunk fegyelmezetten, odafigyelve játszani, azt mondom, bármi lehetett volna… Ebben az évben ezek szerint ennyi volt, kicsit ilyenkor mindig ugye keserű az ember szájíze, de talán megszépülnek majd a dolgok néhány héttel később…

- Úgy legyen! Mi a további programod a közeljövőben?

- Most lezuhanyozom jó forró vízzel, mert kicsit hűvös van itt, a napfény városában, aztán elutazom egy pár napra Erdélybe. A csapat összedobott egy kis cuccot a dévai Szent Ferenc Alapítványnak, azt elvisszük, illetve aztán nézem a híreket, hogy hogyan alakul a válogatott behívója. És ezúton szeretnék boldog születésnapot kívánni a VLV egyik szerkesztőjének, Sándornak!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


Gergely István nyilatkozata

- Hát Pista, világrekordot döntöttetek az öltözésben és az elutazásban. Mérges volt a csapat, amikor véget ért a meccs?


- Hát igen, mérges is, meg csalódott is, 3:1-re vezettünk az utolsó negyedig és nem tudunk odáig eljutni, hogy még tegyünk egy lépést, esetleg lőjünk még egy gólt. Azt mondom, hogy helyzeteink voltak, azokat be is lőttük, a többit azt meg meg se érdemeltük sajnos, igaz, azok a lövések nem is voltak helyzetek. Az7 egész bajnokságot értékelve azt mondom, hogy büszke vagyok nagyon sok játékosra, és vannak olyanok, akiktől sokkal-sokkal többet vártam, most picit csalódott vagyok emiatt. De hát mondjuk a csapat alakul, mindig is alakultunk, úgy jutottunk el idáig, hogy folyamatos változások történtek, és azt gondolom, hogy továbbra is a célunk a jövőre nézve is sokkal nagyobb annál, hogy itt megálljunk. Jövőre minimum a harmadik hely, de a döntőbe szeretnénk bejutni, ez a célunk, aztán hogy mi fog sikerülni, az kiderül, de céloknak lenniük kell. Ez a bajnokság így sikerült, sajnálom is, meg nem is, előre kell menni.

- Tudom, hogy szerdán lesz sajtótájékoztató, de most annyit azért előlegezz meg, hogy nagyon változik a csapat, vagy kicsit?

- Mivel engem nem hatalmaztak fel ezzel kapcsolatban..., hogy a mi nagy és mi a kicsi, ezt se beszéltük meg. Lesznek változások, ebben biztos vagyok, és nagyon remélem, hogy pozitív változások.

Köszönöm szépen!

- Én is köszönöm!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


Szivós Márton nyilatkozata

-
Marci, megint egy meccs, ahol hihetetlenül ideges voltál, remélem, hogy elmondod, hogy miért. Mi történt?

-
Először is nagyon csalódott vagyok, mert engem hosszú éveken keresztül becsaptak azzal, hogy azt mondták, hogy Szeged a napfény városa. És most vagyunk itt egy héten belül másodszor, és megint rossz idő van. Ez nagyon rosszul érintett engem. Megint rossz idő volt. Szerintem ez csak egy marketingfogás a szegediek részéről… A viccet félretéve, csalódott vagyok, mert úgy gondolom, hogy jól kezdtük a játékot, 3:1-re vezettünk, megfogtuk a Szegedet, szerintem egy kicsit elbizonytalanodtak. Még egy lépés kellett volna, és akkor úgy gondolom, hogy akár meg lehetett volna az a bravúr is, hogy mi legyünk a harmadikok.

- Most őszintén mondd meg, úgy kezdtétek, hogy megpróbáljátok, vagy úgy kezdtétek, hogy meglátjuk hogy alakul, és esetleg hátha?

- Nem, úgy kezdtük, hogy megpróbáljuk. Úgy gondolom, hogy ez látszott is rajtunk. De mindig pont az az egy lépés, ami kellett volna, az nem sikerült. Van ez így. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy egy nagyon jó évet futottunk. Ahhoz képest, hogy múlt évben a halálhírünket terjesztették, hogy nem lesz csapat, ahhoz képest nyertünk egy Magyar Kupát, és a LEN Kupában, s a magyar bajnokságban is elődöntőt tudtunk játszani. Úgy gondolom, hogy ez egy jó alap lehet a folytatásra, a jövőre nézve.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



A szegedi klub honlapján - elsőként az élvonalbeli csapatok közül - kedden délelőtt nyilvánosságra hozták a csapattal kapcsolatos személyi változásokat.

Mint ismert, Baksa László és Török Béla már hetekkel ezelőtt meghosszabbította a szerződését. Azóta aláírta az új megállapodást Molnár Tamás, Juhász Zsolt, Joseph Kayes, Aaron Younger, Kiss Csaba és Somogyi Balázs is.

Érkezik a horvát világbajnok Aljosa Kunac (a Fradiból), az egri nevelés Bálint Gergő (Szolnokról), Turzai Gábor (Szentesről), az OB I/B-s SZVPS-ből Nagy Péter kapus, illetve az ifiből Molnár Dávid kapus. A csapatkapitánnyal, Varga Péterrel és Lehmann Istvánnal szóban már megegyezett a szegedi gárda vezetése.

Mint a vlv kamerája előtt hétfő este elmondta: Kásás Zoltán legalább még egy szezonra a csapat vezetőedzője marad.

A Betonból Németh Zsolt, Vindisch Ferenc, Komlósi Péter, Andrei Busila távozik, ők a következő szezont más csapatban kezdik.

A Honvéd szerdán sajtótájékoztatón értékeli az évet és ismerteti a keretben bekövetkező változásokat.

3 régi hozzászólás

pif hozzászólása
pif33094
2011.05.17. 12:41

A regisztrációhoz kötött újra ingyenes mti 12:13-kor lehozta a szegedi személyi változásokat. Akik jönnek: Aljosa Kunac - Ferencváros Bálint Gergő - Szolnok Turzai Gábor - Szentes

balzs hozzászólása
balzs33093
2011.05.17. 12:30

Örülök hogy jövőre mégis 3 csapat indulhat az Euroligában, de akkor ez félrevezetés volt?: http://www.vlv.hu/news/6125/jovore-orszagonkent-csak-ket-csapat-indulhat-az-euroligaban

balzs hozzászólása
balzs33092
2011.05.17. 12:29

Gratulálok a Szegednek a bronzéremhez!