FACEBOOK

Honvéd-Eger 7:8

Honvéd-Eger 7:8
hozzászólás, 2011.05.01.

A beteg Szivós Marci nélkül is derekasan helytállt a Honvéd a veretlenségét tovább őrző Eger ellen a Kőér utcában, a rájátszás szombati negyedik fordulójában. Az összes gól, fotók és négy-négy videónyilatkozat.

Vodafone OB-1, rájátszás, negyedik forduló

Honvéd-Eger 7:8 (1:2, 2:1, 2:2, 2:3)
Kőér utca, v.: Marjay, Horváth
Honvéd: Gergely - Székely, Mátyás, Salamon 1, Bátori 1, Jansik 1, Tóth M. 1, Gór-Nagy, Angyal 1, Hárai 2, Hangody. Vezetőedző: Vad Lajos
Eger: Szécsi - Sántavy, Graham 2, Hosnyánszky, Kovács G. 1, Hegedüs 2, Varga II. Zs. 2, Kotsidis 1, Binder, Bundschuh, Biros. Vezetőedző: Gerendás György
Gól - emberelőnyből: 3/11, ill. 2/9
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. -/-
Kipontozódott: Bundschuh (25.p.)

A VLV ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

CSURGA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A MECCSRŐL


TT-képek



Kovács Anikó-képek


VLV-VIDEÓK:

Bundschuh húzása, kapufa

0:1 - Hegedüs első gólja

0:2 - Kotsidis gólja

Salamon kihagyott büntetője

1:2 - Bátori gólja

2:2 - Hárai ejtésgólja

3:2 - Angyal Dániel gólja

3:3 - Graham első gólja

3:4 - Varga II. Zsolt első gólja

4:4 - Jansik Dávid gólja

5:4 - Hárai második gólja

5:5 - Kovács Gábor gólja

5:6 - Graham második gólja

Gergely-védés

5:7 - Hegedüs második gólja

6:7 - Tóth Márton gólja

6:8 - Varga II. Zsolt második gólja

7:8 - Salamon gólja


Gergely István nyilatkozata

- Azt látom, hogy idegesebb vagy, mint a szezonban bármelyik meccs után. Miért bánt ennyire ez a vereség?


- Sajnos ez a mérkőzés példázta az egész évünket. Mindig ott vagyunk, bármi lehetne, átbillenhetnénk a "jó oldalra" is, ahol esetleg egy kicsit a sikerben is megfürödhetnénk, és egy góllal mindig visszatérünk oda, hogy mégse. Ezen a mérkőzésen volt jó pár olyan akciónk elöl-hátul, ami tisztán mutatja, hogy miért tartunk ott, ahol tartunk, miért vagyunk egy lépéssel lemaradva a három csapattól, akik előttünk állnak. Azért, mert nem érünk oda, azért, mert egy picikét elgondolkozunk, azért, mert egy picikét túlhelyezzük a lövéseket. Ez egyéni dekoncentráltság. Azért vagyok ilyen szomorú, mert igazából nem volt tétje ennek a mérkőzésnek és mégis voltak ugyanolyan hibák, amiket év közben elkövettünk, amelyek miatt lemaradtunk a bajnoki döntőről, s amelyek miatt nehéz lesz a harmadik helyet behúzni, ha így folytatjuk, sajnos. Boldognak is kellene lennem, mert jól sikerült ez az év, de azért mégis bántja az embert, ha csak egy kicsivel marad le a vonatról. Jobb lemaradni fél órával, mint ha látom, hogy megy el és nem tudtam rá felugrani. Bízom benne, hogy jövőre elérjük a vonatot és időben ott leszünk, a jó pozíciókban. Most már nem marad más, mint ezen dolgozni és a harmadik helyet megkaparintani.


Tóth Márton nyilatkozata

- Gratulálok, Marci, a druszád nélkül is nagyon jól játszottatok és voltak pillanatok, amikor úgy tűnt, hogy meg is nyerhetitek a meccset. Elfáradtatok a végére?


- Köszönjük szépen. Igen, elfáradtunk. Kicsit olyan volt ez a mérkőzés, mint az idei szezonunk: úgy néz ki, hogy a végére elfáradunk. Ettől függetlenül gratulálok az Egernek és sok sikert kívánok a továbbiakban nekik. Mi most a döntőért folyó küzdelemből kiszálltunk, a következő két mérkőzést arra kell felhasználnunk, hogy felkészüljünk a bronzmeccsre.

- Azért még erről a mérkőzésről kérnék két mondatot. Elment az Eger az elején és simának tűnt, de visszatornásztátok magatokat, sőt, voltak pillanatok, amikor két góllal is vezethettetek volna, emberelőnyben játszottatok. Mi hiányzott? Egy Szivós Marci? Vagy mi volt a gát?

- Hát, ha így nézzük, igen, nagyon jó eredmény, hogy Marci nélkül produkáltuk ezt az egygólos, tisztességes vereséget. Azt gondolom, hogy nagyon sok jó dolgot csináltunk, viszont nagyon som rosszat is. És hát bárcsak lenne már egy olyan mérkőzés, hogy csupa rossz dolgot csinálunk, mégis nyerünk. Sajnos nem így történt. Úgy érzem, hogy több volt ebben a mérkőzésben, de nem szeretném ezzel megkérdőjelezni az Eger győzelmét, mert mindenképpen megérdemelték.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!


Mátyás Zoltán nyilatkozata

- Hát Matyi, nem sok hiányzott most sem, de nem sikerült, ahogy általában nem szokott sikerülni így a végén, amikor meccs közben még van esélyetek. Mi a gond?


- Nem tudom. Talán az, hogy a mai meccsen is az volt, hogy a csapatból mindenki akart, hajtott, teljesített, de mindenkinél volt egy-egy olyan hiba, ami így összességében azt eredményezte, hogy egy góllal kikaptunk a végén. Sajnos tényleg ez már a sokadik meccs idén, hogy jól állunk, kemény megpróbáltatásra kényszerítjük az ellenfelet, de valahogy az a picike hiányzik a végén, hogy mi tudjuk megnyerni a mérkőzést.

- És hogy lehet ezen változtatni?

- Hát.., nem is tudom, talán majd tapasztalattal, rutinnal előbb-utóbb átlépjük ezt a gátat. Mondjuk idén már túl sok mérkőzés nincs hátra, de szerintem el fogunk jutni arra a szintre, amikor beér annyira a társaság, hogy ezeket a szoros szituációkat is úgy tudja megoldani, hogy győztesen hagyja el a medencét.

- Ezzel a vereséggel elveszítettétek az esélyeteket a döntőbe jutásra. Mennyire tudtok tiszta lappal indulni akár a Szeged, akár a Vasas lesz az ellenfél, hogy a harmadik hely meglegyen?

- Én úgy gondolom, hogy az idei évben nyújtott teljesítményt tekintve nincs okunk szégyenkezni. Akármelyik csapatot fogjuk kapni, teljes erőbedobással odaállunk arra a két helyosztó mérkőzésre és remélhetőleg meg tudjuk szerezni a bronzérmet. Én nem érzem, hogy ez teher lenne a csapatnál, annyi, hogy tényleg ezeket az apró hibákat, amiket most elkövettünk, valahogy ki kéne küszöbölni és akkor szerintem jó eséllyel pályázhatunk a harmadik helyre.


Gór-Nagy Miklós nyilatkozata

- Gratulálok Miklós. Nagyon jól játszottatok Marci hiányában is, egyenrangú partnerek voltatok, vezettetek, majdnem meg is nyertétek, de azért a végén nem sikerült. Te hogy értékeled? Egy ilyen meccs után milyen a hangulatod?


- Nehéz... Kicsit csalódott vagyok. Az, hogy egyenrangú partnerek vagyunk, hazai pályán nekünk igazából nem egy csoda-dolog, hanem minimális elvárás. Űgy látom, hogy nagyon összeszedetten játszottunk, összekaptuk magunkat. Nem volt könnyű hetünk, páran betegek voltak és van, aki még nem is gyógyult meg. Jó lett volna nyerni, szerettük volna tartani azt a jó sorozatot, hogy az Eger a Kőér utcában nem tud minket megverni. Ez most nem sikerült, de nincs miért szomorúnak lenni. Készülünk a következő mérkőzésre.

- A döntőbe jutásra most már elszállt a matematikai esély is. Le tudjátok-e zárni az eddigieket? Nulláról fogtok indulni a bronzmeccsen, s akárki az ellenfél, mennyire tudjátok felszívni magatokat, nyilván nem mindegy, hogy bronzérem vagy negyedik hely...

- Abszolút nem mindegy, nem kérdés, hogy fel kell szívnunk magunkat, neki fogunk ugrani az ellenfélnek, bárki is lesz az. Annyiban talán könnyebb dolgunk van, hogy egy nappal korábban tudjuk elkezdeni a készülést, mert holnap azért valószínűleg eldől, hogy ki játszik a  döntőben. Nüanszok fogják eldönteni a bronz sorsát, ebben biztos vagyok, de nagyon bizakodom, mert az egész éves teljesítményünk alapján, illetve a játék képe alapján megérdemelnénk a bronzérmet.


Szécsi Zoltán nyilatkozata

- Gratulálok Szecska, egy egészen jó kis izgalmas meccset csináltatok, pedig elvileg nem volt semmilyen tétje. Voltak fordulatok, szép gólok, védések. Hogy láttad belülről?

- Gratulálok a csapatnak, mert sikerült győznünk egy olyan meccsen, ahol borzasztó nehéz volt végig koncentrálni, nem is csináltuk meg, voltak olyan időszakok amikor nem koncentráltunk, akkor rendre ránk jött a Honvéd, sőt talán el is mentek egy góllal, arra nem emlékszem.

- Ők támadtak a két gólért emberelőnyben.

- Igen, de akkor mindig összekaptuk magunkat, odafigyeltünk 3-4-5 percig és sikerült kiegyenlíteni, visszavenni a vezetést és ezt tartottuk végig. Úgy gondolom, hogy ez tökéletesen az a meccs volt, amelyen pont annyi energiát fektettünk bele, hogy egy góllal nyerjünk, de lehet hogy ha az elején egy kicsit tovább koncentrálunk, akkor a végén könnyebb lett volna. Nincsen ha, gratulálok magunknak, mert nyertünk, méghozzá úgy, hogy sokszor elkezdhettünk volna kapkodni, hülyeségeket csinálni, tehát sokszor hoztuk magunkat olyan helyzetbe, hogy mentálisan összeroppanhatunk, de nem tettük, előrenéztünk és megnyertük ezt a meccset.

- Érdekel a te véleményed is arról, hogy a veretlenség mennyire van a fejetekben, nem jelent-e terhet, illetve szeretnétek-e megőrizni esetleg a bajnokság végéig?

- Nézd, én ismerek egy olyan csapatot, amely egyszer veretlenül, sőt pontveszteség nélkül nyert olimpiát. A vége nehéz volt, de behúztuk! :-)

- Köszönöm szépen, gratulálok.


Kovács Gábor nyilatkozata

- Isten éltessen Gábor a születésnapodon! Gratulálok a meccshez, a gólodhoz. Hogy érzed magad?

- Köszönöm szépen. Fáradtan érzem magam, hajtós kis meccs volt, fordulatokban gazdag, de a vége a lényeg, hogy sikerült nyerni. Igazából a Honvédnak nem volt veszítenivalója, de nekünk sem, így talán egy kicsit mind a két csapat jobban tudott készülni, mi a döntőre, a Honvéd pedig a bronzmérkőzésre.

- Az elején 2:0-ra vezettetek és nem tűnt úgy, hogy bármilyen probléma lehet. Aztán mi történt?

- Igazából nem tudom, 2:0 után szerintem kicsit kieresztettünk. Ezt tudom mondani. Ahhoz, hogy felébredjünk, az  kellett, hogy a Honvéd átvegye a vezetést.

- Azt mikor tudtátok meg, hogy Szivós Marci nem játszik?

- Hát az első labdára úszásnál...

- Gondolom, hogy egy kicsit megkönnyebbültetek ettől.

- Igen, mondhatjuk, persze, hát mindig megkönnyebbülés, ha az ellenfél csapatából a legjobb játékos nem játszik.

- Mi lesz a következő meccsen?

- Vasas… Ugyanúgy megyünk neki, mint ahogy ennek a mérkőzésnek. Ugyanilyen elszántan, mert hiszen ha most belealszunk a maradék két mérkőzésbe, akkor ez átmehet a döntő hangulatára, és azt nem szeretnénk.

- Megfordul a fejetekben, hogy még mindig veretlenek vagytok, s hogy ezt jó lenne megőrizni?

- Természetesen megfordul és jó lenne ezt megőrizni. Annál szebb lenne a bajnokság vége...

- Köszönöm szépen, gratulálok mégegyszer és estére jó mulatást.

- Nagyon szépen köszönöm.


Varga II. Zsolt nyilatkozata

- Gratulálok a győzelemhez! Azért ez nehéz szülés volt...


- Igen, nehezebb volt, mint gondoltam. Arra számítottam, hogy két góllal szépen végig vezetünk és nyerünk. Remélem, nem veszik tőlem ezt nagyképűségnek. Jól megy a csapatnak, és megmondom őszintén, erre számítottam. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy keményen edzettünk a héten. Kicsikét úgy gondoltuk, hogy ezt a hetet még meg lehet fogni így a végső csaták előtt. Nehezen jött a holtpont, a harmadik negyed után éreztem, hogy átestem rajta, egy kicsikét már jobban kaptam levegőt, jobban éreztem magam a vízben. Szerencsére a meccs nem ment el.

- Továbbra sincs még Kis Gábor, így megint sok centerposztos szerep jutott neked. Gondolom ez is az oka, hogy ilyen fáradt vagy.

- Igen, fejben én is úgy készülök, hogy ha lesz a Gábor, nagyon jó, ha nem, akkor pedig ezt kell végig játszani, erre kell készülnöm. Ha a végén be fog tudni szállni, az egy plusz löket lesz a csapatnak. Egyébként azt gondolom, hogy így is nagyon nagy esélyünk van a végső győzelemre. Jó a csapat, jó a hangulat, és tényleg egymásért játszottunk ma is. A körülményekhez képest, azt gondolom, nem született annyira rossz eredmény.

- A végén a szituáció kísértetiesen emlékeztetett a legutóbbi itteni találkozásotokra. A Honvéd támadhatott az egyenlítésért, akkor ugye – a körülményeket most nem ismertetném – de egyenlített a Honvéd, 10:10 lett. Nem emelkedett meg egy kicsit a pulzusod itt a legvégén az utolsó másodpercekben?

- Igen, a végén megint sikerült kapnunk egy gólt. Én akkor azt gondoltam már, amikor az utolsó gólt belőttük, hogy az a végeredmény, de "sikerült" a végén kapni egy gólt, amivel döntetlen lett. Azt gondolom, ez az utolsó egy talált gól volt, 14 másodpercnél otthagytak, teljesen visszaúsztak, úgy gondolták, hogy ha belövöm, belövöm, nincs jelentősége, de hát kiderült a végén, hogy volt jelentősége, mert sikerült nekik még egy gólt lőni a végén, és ha ezt nézzük, megint döntetlen lehetett volna.

Na, de hát nem így alakult…

- Nyertünk. Most nem azt mondom, hogy elégedett lettem volna egy döntetlennel, de az volt a cél, hogy mindenképpen szerezzünk pontot, mert így már biztos, hogy mi vagyunk a döntőben az elsők. Így három ponttal még szebb.

- Az utolsó két meccsen mire kell figyelnetek? Már inkább pihentek a döntőre, vagy éppen ellenkezőleg, fel kell pörögni a döntőre?

- A holnapi meccs eredményétől függ hogy a Vasas elleni mennyire lesz fontos mérkőzés. Bár azt gondolom, hogy minden mérkőzés nagyon fontos már csak a presztízs miatt is. Ne gondolja senki, hogy minket otthon meg lehet verni! Hajtani fog mindenki az utolsó két meccsen is. De hát azt persze a fejünkből nehéz lesz kiverni, hogy akkora jelentősége már nincs, ugye elsők vagyunk, akárki akármit játszik. Én azt gondolom, hogy fejben már biztos, hogy inkább a döntőre fog mindenki készülni.

- Köszönöm szépen, gratulálok még egyszer!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


Bundschuh Erik nyilatkozata

- Azt mondta a csapatkapitány most, amikor elment melletünk, hogy nagyon jó voltál. Te hogy értékeled?

- Lehetett volna jobb is.

- Na, mesélj a meccsről egy kicsit! Hullámzó volt.

- Hát, hullámzó volt, de nyertünk, az a lényeg. Első helyről indulunk neki a döntőnek, és hát most van két hetünk felkészülni a döntőre. Nem volt egy egyszerű mérkőzés, de sose szokott az lenni itt, a Honvéd uszodájában.

- Elmentetek 2:0-ra, akkor nagyon simának tűnt. Mi történt utána?

- Jó kérdés. Nem tudom pontosan, mi történt utána. 2:0-ra elmentünk, utána kiegyenlített a Honvéd, hát ilyen ez a sport.

- Aztán vezetett...

- Aztán vezetett, ilyen ez a sport, egyszer fent, egyszer lent. Az a lényeg, hogy a végén mi lőttük a győztes gólt, és kész.

- Mennyire volt fontos nektek, hogy megőrizzétek a veretlenséget?


- Elvileg annyira nem volt fontos, mert már döntőben voltunk, de mivel első helyről akartunk nekiindulni a döntőnek, így fontosnak tartottuk, hogy mi nyerjük meg a meccset

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok! 

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


Vasárnap

19.30 Vasas-Szeged (SportKlub, vlv, vodapolo)


Az 5-8. helyért:

BVSC-OSC 11:7 (2:0, 3:3, 3:2, 3:2)
G.: Deme 3, Kriszt 2, Zsoldos, Nagy S., Paján, Hopkins, Ambrus F., Szűcs L., ill. Cseh A. 2, Zentai, Herczeg, Tiba, Korényi, Cserdi

Szentes-UTE 10:8 (3:1, 1:2, 5:2, 1:3)
G.: Turzai, Németh D., Szabó Z. 2, Nacsev, Szabó L., Beleon, Rácz., ill. Rékási, Papp 2, Bakó, Markó, Balczer, Blank