FACEBOOK

Euroliga-forduló - előzetes

Euroliga-forduló - előzetes
hozzászólás, 2011.04.26.

A Recco matematikailag is csoportelső lehet, a Rijeka bebiztosíthatja a négy közé jutását, a Vasas pedig megszerezheti első pontjait - meg a kellő önbizalmat a Szeged elleni vasárnapi bajnokira. El-előzetesünk.

Euroliga negyeddöntők, ötödik forduló.

A csoport

A csoport állása négy forduló után:

1. Partizan Belgrád 12,
2. Jug Dubrovnik 7,
3. Budva 3,
4. Herceg Novi 1 pont

A Partizan már bejutott a Final Fourba.

18.00 Jug Dubrovnik-Partizan Belgrád

19.00 Jadran Herceg Novi-Budva


B csoport

A csoport állása négy forduló után:

1. Pro Recco 12,
2. Primorje Rijeka 6,
3. Mladost Zágráb 6,
4. Vasas 0 pont

A Pro Recco már az FF-mezőny tagja.

20.15 Primorje Rijeka-Pro Recco

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Úgy mentünk neki az előző meccsnek, ami végül lett is, hogy azt mondtuk, a Recco simán nyer. Én most úgy gondolok erre a meccsre hogy mi beleadunk apait-anyait és ez elég tud lenni itthon a Recco ellen... Ennél többet viszont nem fogadkoznék mert egyrészt nem is az a fő célunk, hogy a Reccót megverjük (de jól jönne), tehát inkább úgy mondom: ahogy esik úgy puffan, de az biztos hogy mi mindent beleadunk a meccsen...

VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Ez nekünk egy lehetőség, hogy bebiztosítsuk a helyünket a final four-ban, de hát azért az ellenfél a Recco... Szerintem az lesz, hogy mindenki belead annyit amennyit tud. Azért elég fáradt a csapat, nem lesz pihentető meccs, mindenki nagyon el fog fáradni. Ha a közönség magával visz minket és nekünk is menni fog a játék, akkor lehet bármi, de hát tudod..., hát most mit mondjak? Szóval szerdán Recco, megpróbálunk nyerni, ha nem sikerül akkor a Vasas ellen kell bebiztosítani a továbbjutásunkat. Azt sem bánom persze - nemrég beszéltem Földi  Lacival - ha a Vasas nyer Zágrábban, tehát...: HAJRÁ VASAS!

KÁSÁS TAMÁS a vlv-nek:

- Mint mindig, most is győzni megyünk. Gondolom, nagy a lelkesedés most náluk, bejutottak a bajnoki döntőbe és megfelelő önbizalommal várják a szerdai meccset. Minden bizonnyal telt ház lesz, ami nagyon jó.


18.30 Mladost Zágráb-Vasas (Sport2 TV, vlv, vodapolo)

STEINMETZ BARNABÁS a vlv-nek:

- Mindenképpen szoros, jó meccset akarunk játszani. Hazai pályán biztos sokan őket tartják esélyesebbnek. Nem tudom, a zágrábiak teljesítményét mennyire befolyásolja a közelmúltban lezajlott edzőcsere. Mindenesetre az biztos, hogy mi jobban fogunk játszani, mint a budapesti meccsen, amit egy góllal nyert meg a Mladost. Szoros mérkőzést, nagy küzdelmet lehet várni, mindenképpen folytatni akarjuk azt a jó játékot, amit az elmúlt hetekben bemutattunk, s aztán ezt a hazai rájátszásban szeretnénk majd újra kamatoztatni.

KISS GERGELY a vlv-nek:

- Nekünk most elsősorban vasárnapra kell készülnünk, ennek tükrében próbáljuk bizonyítani az Euroligában is a formánkat. Bármit játszunk szerdán, semmit sem ér, ha a Szeged ellen vasárnap nem tudunk jó eredményt elérni. Tehát azt mondom, ennek a meccsnek az a jelentősége, hogy tartanunk kell azt a lendületet, amivel elindultunk. Sokat javult a játékunk, úgyhogy én bízom a győzelemben is. Ha úgy játszunk, mint Reccóban az első három negyedben, akkor szerintem nyerhetünk. Szeretnénk az összes riválisunknak fricskát mutatni...

NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Úgy megyünk ki, hogy mindent megteszünk azért, hogy nyerjünk. Szeretnénk helytállni, egy jó meccset játszani azért is, mert ez segíthet nekünk a vasárnapi meccs szempontjából. Ha szerdán jó teljesítményt nyújtunk és jó eredményt érünk el, az újabb lökést adhat nekünk. Erre pedig szükségünk lesz vasárnap, a Szeged ellen.

FÜLÖP BENCE a vlv-nek:

- A cél mindenképpen a pontszerzés, de nem döntetlennel, hanem győzelemmel. Amikor a Mladost nálunk járt, egy góllal kaptunk ki, akkor a harmadik negyedre kellett volna jobban odafigyelnünk és nem lett volna gond. Ami a "saját tervemet" illeti, azzal lennék elégedett, ha sokat és hasznosan játszanék, gólt lőnék vagy gólpasszt adnék, esetleg sikerülne megakadályoznom az ellenfél gólszerzését egy fontos pillanatban.

VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Megpróbáljuk felhasználni ezt a mérkőzést arra, hogy felkészüljünk a Szeged elleni létfontosságú meccsre, amit ha megnyerünk, már döntősök vagyunk. Igyekszünk felszabadultan játszani, s ebből még egy jó meccs, egy jó eredmény, akár egy győzelem is kisülhet.

3 régi hozzászólás

B (régi) hozzászólása
2011.04.27. 09:12

A Vasas továbbjutása még az általad vázolt forgatókönyv szerint is elég kilátástalan már, tekintve hogy a három csapat összevetésében a Vasas -8 gólon áll most, a Mladost nullán, a Rijeka pedig +8-on. Az más kérdés, hogy mi van akkor, ha valami sportdiplomáciai csoda folytán a Recco elleni eredmény rangsorolna a három csapat közötti pontazonosság esetén, akkor ugyanis a Vasas már abszolút pariban van a két horvát csapattal, de erre meg azt mondom, hogy ha a Recco ma csak eggyel nyer Rijekában, akkor a Rijeka ebben az összevetésben is jobb a Vasasnál. És hát ne felejtsük el azt sem, hogy a Recco és a Rijeka között az átlagosnál szorosabb a kapcsolat... Én úgy tudom, hogy a FF-ban keresztbejátszás lesz.

admin hozzászólása
admin32984
2011.04.27. 08:19

A FF-ba külön sorsolás lesz vagy a két csoport 1-2 keresztbe játszik?

Norbi hozzászólása
Norbi32983
2011.04.27. 00:06

Bár lehet, hogy valamit benéztem, de amennyiben a Vasas megnyeri a hátralévő két meccsét (Rijeka otthon, Mladost idegenben) és a Recco pedig papírforma szerint legyőzi a két horvát csapatot, akkor hármas körbeverés és holtverseny lesz a második, továbbjutó helyen. Miért kezeli mindenki úgy a hátralévő két meccset, mintha nem lenne tétje??? Én csak remélni tudom (több ez mint remény:)), h egy Kiss Gergő vezette csapat nem így gondolkodik (és tud számolni).