FACEBOOK

Bajnoki döntőt játszik a Primorje Rijeka!

Bajnoki döntőt játszik a Primorje Rijeka!
hozzászólás, 2011.04.25.

A Varga-testvérek csapata az elődöntő harmadik meccsén egy góllal legyőzte a Zágrábot és bejutott a döntőbe, ahol a Jug Dubrovnik várja.

Horvát bajnokság, elődöntő, harmadik mérkőzés

Primorje Rijeka-Mladost Zágráb 8:7 (0:2, 3:1, 3:1, 2:3)
Rijeka, v.: Peris, Stampalija
Primorje Rijeka: Car, Glavan, Paskvalin 2, Krapics, Varga Dénes, Frankovics, Tiskivski 1, Jelaca 1, Varga Dániel 2, Baracs 1, Beltrame, X. Garcia 1, Brala, Krizman. Vezetőedző: Zoran Roje
Mladost Zágráb: Pisk, Vukicsevics, Perics, Letica, Petkovics, Pavicsics, Udovicsics 1, Brlecsics, Karacs 1, Muslim 2 (1), Hinics, Buljubasics 2, Pavics, Loncsar 1. Vezetőedző: Vjeko Kobescsak
Gól - emberelőnyből: 5/10, ill. 2/6
Gól - ötméteresből: -, ill. 2/2

VLV-VIDEÓ:



- Szervusz, Dumi! Gratulálok és egy részletesebb beszámolót szeretnék kérni, mert egyelőre nem sokat tudni a meccsről. Hogy történt, hogy zajlott, hogy alakult a meccs és mi volt utána?

- Kicsit az előzményekről: az itteniek azt mondták hogy megkaptuk a két legcsalóbb bírót, ezt rögtön az első negyedben éreztük is.

- Van ilyen a vízilabdában?

- Hát most felbukkant, most volt kettő és tették is a dolgukat, ami azt jelenti, hogy adtak olyan ötméterest ami nem volt az, illetve emberelőnyöket, nekünk pedig kontrákat, szóval egészen felháborító volt és ki is zökkentett minket az első negyedben. Már 3:0 volt oda, aztán a másodikban felálltunk, 3:3, és a harmadikban történt az, hogy amikor Dani lőtte a második gólját, Hinics holtidőben "megpumpálta" de nagyon látványosan. Lett is egy kis bunyó, a cserekapusunk odament a gólbíróhoz és bedobálta a labdákat, hogy eltaláljon zágrábos játékost. Egész jó kis csetepaté kerekedett, ütötték egymást páran, aztán mire ez elcsendesült, a sok reklamálás következtében Hinicset kiállították 4 percre cserével. Ötméterest nem kaptunk valószínűleg azért mert holtidőben történt, de 4 percig fórban játszottunk és elmentünk ezzel 6:3-ra. Azt hiszem, így fordultunk az utolsó negyedre, aztán gyorsan kaptunk két gólt, de onnantól már nem volt meleg a süti.

- Hogy van a döntő, mikor lesz, mi a rendszer, két győztes meccs?

- Úgy tudom, három és a jövő héten, szombaton kezdődik.

- Hát az hosszú is lehet.

- Az nagyon hosszú, remélem, rosszul tudom :-)

- Mesélj még, nektek hogy ment szombaton?

- Dani lőtt két gólt, az jókor jött, fontos volt, meg hát a gól az mindig jó. Én nem tudtam a csapat sikeréhez góllal hozzájárulni. Ez van, örülök, hogy nyertünk, igazából mindenki boldog volt az uszodában, leszámítva azt a pár zágrábi játékost, hiszen telt ház előtt játszottunk és mindenki nekünk szurkolt. Úgyhogy ez szép lassan feledtette velem az egyéni kudarcot.

- Hát tulajdonképpen most már tényleg teljesítettétek az év eleji elvárást, másodiknál rosszabak nem lehettek.

- Nem is biztos hogy akarunk ennél jobbak lenni, mert akkor a következő évben nagyon magasan lenne a léc :-) De mivel sportemberek vagyunk, törekszünk majd nyerni. Szó se róla, úgy érezzük ,hogy már az első évben minden lépés kijött nekünk. Ha erősítünk jövőre még akkor is nehéz lesz megismételni ezeket a sikereket.

- Mit tűztök ki célul szerdára?

- Úgy mentünk neki az előző meccsnek, ami végül lett is, hogy azt mondtuk, a Recco simán nyer. Én most úgy gondolok erre a meccsre hogy mi beleadunk apait-anyait és ez elég tud lenni itthon a Recco ellen... Ennél többet viszont nem fogadkoznék mert egyrészt nem is az a fő célunk, hogy a Reccót megverjük (de jól jönne), tehát inkább úgy mondom: ahogy esik úgy puffan, de az biztos hogy mi mindent beleadunk a meccsen...

(A videóbeszélgetés tartalmát lejegyezte: Klucsó Bence)

VLV-VIDEÓ:



- Szia Dani ! Gratulálok a meccshez, a játékodhoz, egy kis beszámolót kérnék...

- Szia! Köszönjük szépen, köszönöm a gratulációt. Hát a beszámolót a Dumi már elmondta, ahhoz képest én se nagyon látom másként a dolgokat.  Az jutott eszembe többször, hogy az ilyen meccsek miatt vagyok itt, ezért döntöttem úgy, hogy ide jövök játszani, mert minden olyat átéltem, amit át lehet élni klubszinten. És nem csak most, hanem több meccsen is, amikre jó élménnként gondolok vissza. Szóval igazi rangadó volt, a bajnoki döntőbe jutásért játszottunk a Mladost Zágráb ellen, telt házzal, verekedéssel, szép gólokkal. Kemény volt, de jó volt persze, mert nyertünk.

- Ezt a Hinics féle alciót elmesélnéd? Beszámolt róla a Dumi, de elég röviden. Mi történt? És megsérültél?

- Nem jött ki belőle jól Hinics.. Az történt,  hogy a gólom után, amikor lementem víz alá lövést követően, Hinicsen láttam, hogy elindul felém. Elkezdett rúgni meg ütni, de egyáltalán nem talált el mert én azon nyomban lementem a kapu felé úsztam. Ő viszont próbált követni. Amikor feljöttem, láttam, hogy nagy verekedés van, ami eltartott egy-két percig talán háromig is. Feltűnő volt, hogy nagyon sok palack és labda repült be a vízbe. A sok labda ottlétének az oka a cserekapusunk volt, aki lejött a lelátóról és kivette a gólbíró kosarából a labdát, azzal dobálta az ellenfél kapusát. Szóval volt egy kis balkáni hangulat. Ilyen brutaéitás máskor is előfordul, és a játékvezetők általában nem merik meghúzni a négyperces kiállítást... Most elég tökösek voltak, ugyanis Hinicsről van szó, aki meghatározó játékosa a Mladost-nak. Ennyi a beszámolóm a meccsről.

- Gyakorlatilag ez a kiállítás döntötte el a meccset?

- Hát nézd,  3:3-nál lőttem a gólt. azzal lett 4:3, utána a 4 perc alatt lőttünk még 2 gólt így 6:3-al zártuk volna a harmadik negyedet, ha nem kaptunk volna pár másodperccel a negyed vége előtt egy gólt. Tehát 6:4-el zártuk, így plusz 2-vel jöttünk ki a 4 percből. Mondhatjuk, hogy ez döntötte el, de azért a Mladost-nak volt még esélye. Jól védekeztük a hátrányokat és lőttünk még akciógólt is.

- Hogy lesz a döntő menete?

- Az előző kiírással ellentétben kicsit másképpen, mert ugye a final fourt is későbbre tették egy héttel, ezért a miénket is elcsúsztatták egy héttel. Tehát nem most szombaton játszunk a Dubrovnikkal, hanem egy héttel később. Minden megy a normális rendben, csak egy héttel később. Három győztes meccsig tart a döntő.

- Szerdáról van valami mondanivalód?

- Szerda, tényleg. Keveset gondolok rá. Ez nekünk egy lehetőség, hogy bebiztosítsuk a helyünket a final four-ban, de hát azért az ellenfél a Recco... Szerintem az lesz, hogy mindenki belead annyit amennyit tud. Azért elég fáradt a csapat, nem lesz pihentető meccs, mindenki nagyon el fog fáradni. Ha a közönség magával visz minket és nekünk is menni fog a játék, akkor lehet bármi, de hát tudod..., hát most mit mondjak? Szóval szerdán Recco, megpróbálunk nyerni, ha nem sikerül akkor a Vasas ellen kell bebiztosítani a továbbjutásunkat. Azt sem bánom persze - nemrég beszéltem Földi  Lacival - ha a Vasas nyer Zágrábban, tehát...: HAJRÁ VASAS!

(A videóbeszélgetés tartalmát lejegyezte: Klucsó Bence)