FACEBOOK

Kis Gábor hétfőn kórházba vonul

Kis Gábor hétfőn kórházba vonul
hozzászólás, 2011.04.07.

Súlyos porckorongsérvvel a MÁV kórház lakója hétfőtől Kis Gábor, a ZF Eger és a magyar válogatott centere. Egyelőre hagyományos kezeléssel, injekcióval és infúzióval próbálják "visszanyomni" a komoly fájdalmat okozó kitüremkedést, de ha ez nem sikerül, műtét következik. Ezzel kérdésessé válhat Kicsi szereplése a bajnoki rájátszásban, sőt a nemzeti csapat nyári mérkőzésein is.

A center másfél hete érzett először komoly fájdalmat, akkor még úgy tűnt, hogy egy rossz mozdulat következménye a lumbágószerű részleges mozgásképtelenség, amely különösen a reggeli felkelésnél nehezítette meg az életét.

Kicsi és az MRI

Hogy ne kizárólag végtelenül szomorú legyen ennek az írásnak a tartalma, elmondjuk, miért kellett Kicsinek Kaposvárra mennie MRI (mágneses rezonancia)-vizsgálatra, oda-vissza 760 kilométert autózva emiatt.

Hát azért, mert Budapesten csak olyan MRI-készülék van, amibe tavaly már egyszer belefeküdt, de az orvosi utasítást, hogy vegyen mély lélegzetet, nem tudta végrehajtani, ugyanis mellkasa nem bírt kellően felemelkedni a testét körülvevő készülékben. Pánikgombot kellett nyomnia, hiszen gyakorlatilag beszorult a szerkezetbe, amit nem a magyar vízilabda-válogatott centerének méreteire terveztek...

A Honvéd elleni bajnokin még beinjekciózva játszott, de a válogatott hétfő-keddi felkészülésén már nem tudott részt venni, mert amint kiment a testéből a fájdalomcsillapító hatása, elviselhetetlen fájdalmat érzett. Gábor Tóni bácsi, a válogatott orvosa MRI-vizsgálatra küldte, amit Kaposváron végeztek el. A leletet Kicsi maga hozta Budapestre, s csütörtökön késő délután kapta a telefont: nehogy edzen este, mert súlyos porckorongsérve van, azonnali orvosi kezelést igényel.

KIS GÁBOR a vlv-nek:

- Tóni bácsi Veres doktorral egyeztette a vizsgálat eredményéből leszűrhető következtetéseket, s azt állapították meg, hogy hatalmas porckorongsérv, gerincsérv van a derekamban. Hétfőn befekszem a kórházba, Veres doktor, aki mindenki szerint ennek a betegségnek a specialistája, azt mondta: lát valami esélyt, hogy esetleg egy infúzió- és injekciókúrával vissza tudják nyomni a kitüremkedést. Megerőltető edzéseket egy darabig biztos nem tudok végezni, de ha sikerül ez a kezelés, a rájátszáson talán szerepelhetek. Ha nem, akkor műtét kell, amit nagyon-nagyon nem szeretnék... Hosszú távon biztos nem lesz probléma, hiszen sok ember túljutott már ilyen sérülésen, de nagyon sajnálom, hogy engem a bajnokság legfontosabb szakaszában ér. El vagyok keseredve...

- A vízilabdaszurkolók nevében mielőbbi gyógyulást kívánunk!


2 régi hozzászólás

kathleen hozzászólása
2011.04.09. 12:50

Fel a fejjel és mielőbbi gyógyulást!

sonpinori hozzászólása
2011.04.08. 19:09

Gyógyulj meg Kicsi nagyon-nagyon szorítok !!!!