FACEBOOK

Jadranska Liga - Final Four Rijekában

Jadranska Liga - Final Four Rijekában
hozzászólás, 2011.04.01.

Befejeződik a hétvégén a három ország csapatainak részvételével zajló Jadranska Liga idei versenysorozata. A négyes döntőnek az alapszakasz győztese adhat otthont, s Rijekában óriási várakozás előzi meg a sporteseményt. Varga Dánielt és Varga Dénest, a hazaiak két meghatározó játékosát kérdeztük: mire számíthatunk szombaton, az elődöntők napján?

Jadranska Liga, Final Four, 2011.4.2-3.

Szombat, elődöntők

18.00 Mladost Zágráb-Jug Dubrovnik

20.00 Primorje Rijeka-Jadran Herceg Novi

Vasárnap

16.00 bronzmeccs

18.00 döntő

VARGA DÁNIEL a vlv-nek:
 
- Nagy a felhajtás itt Rijekában. Vízilabdában szokatlanul nagy érdeklődés kíséri az eseményt. Erről tehet egyrészt a csapat, hogy ilyen eredményes, másrészt - aminek nagyon örülök, - végre áldoznak kommunikációra. Olyannyira, hogy egy külön pr-cég foglalkozik az eseménnyel kapcsolatos hírveréssel és a szervezéssel. Érdeklődésben és jó hangulatban nem lesz hiány, ebben biztos vagyok. A jegyeket csütörtökön kezdték árulni, és úgy tudom, még aznap el is fogyott mind. Ami a szakmai megközelítést illeti: eddig úgy általánosságban készültünk a hétvégére, csütörtökön gyakoroltunk először "Herceg Novi-specifikus" dolgokat, tehát például hogy Janovics bemegy második centernek, két balkezesük van, milyen szerepet tölt be Gojkovics. Ebben a három dologban látom én magam is a Herceg Novi legnagyobb erejét. Összegezve elmondhatom, hogy a sajtóstól kezdve az edzőkön át a játékosokig mindenki készül arra, hogy ez a hétvégi torna a rijekai csapat történetének egyik fontos és sikeres eseménye legyen.
 
- Hogy vagy egészségileg, milyen hangulatban várod a szombati elődöntőt?
 
- Az egészségem rendben van, köszönöm kérdésedet, és amikor nem gondolok a szakdolgozatom május 2-i leadási határidejére, a hangulatom is kifejezetten jó.

- Milyen párosítást vársz a vasárnapi döntőre?

- Jug-Primorje

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Egyszer volt alkalmunk mérkőzni a Herceg Novival és akkor sikerült magabiztosan győznünk. Mivel most a tét nagyobb és egy final fourban biztos több motivációt éreznek, talán jobban fognak játszani, de mi most szombaton is legyőzzük őket, mert az kell ahhoz, hogy döntőt nyerjünk.

- Érzel-e felelősséget, esetleg nyomaszt-e valamennyire, hogy gólkirályként sokat várnak tőled a hétvégén?

- Nem, ez az én szerepem, ebben tudok igazán kiteljesedni. Ám az ellenfélnek természetesen nem elég csak ellenem készülni mert igazi csapattá nőttük ki magunkat. Nem egyszer volt példa arra, hogy egy ember sok góljának köszönhetően nyertünk rangadót, de arra is, hogy a terheket megosztva nyertünk. A Budva ellen például Frankovics lőtt négyet, a Vasasnak viszont tizen lőttük a 13-at...

- Milyen döntőbeli párosításra számítasz?

- Rijeka-Dubrovnik.

A horvát televízió 2-es csatornája szombaton a Mladost-Jug elődöntőt, vasárnap a döntőt közvetíti.

2 régi hozzászólás

bors hozzászólása
bors32899
2011.04.02. 21:57

Jadran-Primorje 9-7 A döntő: Jug-Jadran

bors hozzászólása
bors32898
2011.04.02. 19:41

Jug-Mladost 12-8