FACEBOOK

Euroliga-előzetes

Euroliga-előzetes
hozzászólás, 2011.03.25.

Az Euroliga-negyeddöntők harmadik fordulójában reménytelen vállalkozást kísérel meg a Vasas: otthonában kellene legyőznie a világ legjobb klubcsapatát. Nyilatkozatok és az első fotó Madaras Ágostonról.

Euroliga-negyeddöntő, harmadik forduló, 2011.3.26-27., szombat-vasárnap

A csoport

A csoport állása két forduló után:

1. Partizan Belgrád 6,
2. Jug Dubrovnik 3,
3. Budva 3,
4. Herceg Novi 0 pont

Szombat

18.00 Jug Dubrobnik-Herceg Novi

Vasárnap

18.00 Partizan Belgrád-Budva

B csoport

A csoport állása két forduló után:

1. Pro Recco 6,
2. Primorje Rijeka 3,
3. Mladost Zágráb 3,
4. Vasas 0 pont

20.00 Primorje Rijeka-Mladost Zágráb

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Már az előző héten elkezdtük hegyezni a védekezésünket a Zagrebra, így hát biztosan érzem, hogy jó formát mutatunk ellenük szombat este. Érzésem szerint elégnek kell lennie akár egy, a múltkorihoz hasonló teljesítménynek, mivel ahogy azt a Vasas ellen is láttam, sok szempontból kedvez nekik a hazai pálya. Mi pedig ha tét van, itthon mindig győztesen hagyjuk el az uszodát.

20.30 Pro Recco-Vasas (Sport2, vlv, vodapolo)

A piros-kékek pénteken korán reggel, Milánó érintésével utaztak el a Ligúr-tenger partjára. Rossz hír, hogy a napok óta lázzal, hőemelkedéssel bajlódó Vámos Márton nem tarthatott a többiekkel. A nyilatkozatokból is kiderül, hogy a magyar bajnok játékosainak nincsenek illúziói, legfőképpen a magukkal szembeni elvárásnak szeretnének eleget tenni, hogy jó meccset játszva, becsületes harc végén hagyhassák el a sori medencét a találkozó végén. Hogy aztán ez az eredményben mire lesz elég a hazai pályán mindenkit becsületesen megszóró Recco ellen - azt majd meglátjuk az esti tévéközvetítésben. Mindenesetre érdemes annak tudatában figyelni a meccset, hogy Steinmetz Barnabás csapatkapitány kérésére hátul megpróbálják tartani a fiúk a nyolcgólos limitet, vagyis jó védekezéssel elérni, hogy ennél többször ne kelljen középkezdésre felállniuk a meccs során.

KISS GERGELY a vlv-nek:

- Az egyetlen esélyünk az, hogy megpróbálunk nyerni a sokkal esélyesebb Recco ellen, amely minden poszton két világsztárral játszik, s csak mutatóban van olasz játékosuk. De ha így nézzük, akkor ki se menjünk - 5:0 oda játék nélkül  és az jó lesz... Úgyhogy nem ezt kell néznünk, hanem azt, hogy hol lehet rajtuk fogást találni. Mindent elsöprő lendülettel kell játszanunk, nagyon állhatatosan, kitartóan küzdeni és akkor apró réseket tudunk találni az ő hatalmas falukon. Ebben az esetben van keresnivalónk esélyünk lehet egy szoros meccsre akár vagy esetleg jogosak lehetnek még egy kicsit vérmesebb remények is. Ha azt játsszuk, amit ők szeretnének, akkor tönkrevernek minket is, mint ahogy tették más csapatokkal eddig hazai pályán. Egy kicsit lelki feladat is lesz ez.

NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Arra készülünk, hogy játszunk egy jó meccset. Építkezésre kell felhasználni ezt a találkozót, úgy kell kijönnünk a végén a vízből,  hogy az eredménytől függetlenül a legjobb formánkat hoztuk. Én azért bízom abban, hogy ha sikerül a legjobb formát produkálni, akkor az eredmény se lesz rossz. A következő hétvégén a Szegeddel játszunk, s már a most szombati Euroliga-találkozó segíthet abban, hogy azt a hazai rangadót megnyerjük. Azt tűztük ki célul, hogy nyolc gólnál ne kapjunk többet.

VÖRÖS VIKTOR a vlv-nek:

- Nagyon nehéz meccs lesz, az biztos, igazából arra vagyok kíváncsi, hogy a Recco ebben a szezonban ki fog-e kapni bárkitől is. Olyan brigád van most ott, hogy én nem nagyon látok csapatot, amely meg tudná őket verni. Megbeszéltük, hogy kimegyünk, nincs veszíteni valónk, próbálunk kevés gólt kapni, elöl meg lehetőleg befejezni a támadásokat. Különösebben nem tudunk készülni ellenük, hiszen minden poszton olyan játékosuk van, aki a világ bármely csapatában megállná a helyét. Próbálunk harapni, marni, semmiképpen nem feltett kézzel megyünk.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Érdekes az olasz szisztéma, csütörtökig a válogatottal voltak az olasz játékosaink, tehát itt nem nagyon vették figyelembe, hogy szombaton nekünk fontos Euroliga-mérkőzésünk lesz. Olyan nagyon sokat persze nem számít, mert Felugo pihenőt kapott, csak Tempesti és Figlioli játszott, a többiekkel együtt készülhettünk. Én azt mondom, hogy nem kell különösebben mást nyújtani, mint korábban, hiszen eddig nagyon jól játszottunk. Viszont az kell, hogy hazai pályán hozzuk, amit az előző mérkőzésen, s ha úgy játszunk, nyerünk. Ha a most következő két Vasas-meccset megnyernénk, akkor már a Final Fourban lennénk és hát a hazai pálya mindenképpen nagy előny. Abban a tudatban, hogy itthon nyertünk, sokkal könnyebb lenne a visszavágón játszani.

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Az eddigi meccseken - a Mladost és a Rijeka ellen - jól játszottunk, magabiztosak voltunk. Bízom benne, hogy szombaton is ezt a sorozatot folytatjuk. Van a Vasasban néhány kiemelkedő játékos, rájuk jobban kell majd figyelnünk. Egy magyar csapat ellen mindig kicsit más játszani, gondolom ez most sem lesz másképp, de az évek alatt már megszokhattam hogy sokszor találkozunk a Vasassal.

- Nem vagy kimerült? Ágoston hogy alszik éjszakánként?

- Nem vészes, eszik többször éjszaka, utána néha sír. De már rutinosabb vagyok mint Zéténnyel. A múlt hétvége, a szülés utáni néhány nap fárasztó volt, de hétfőtől nagyjából visszaállt minden a rendes kerékvágásba. Azon kívül persze, hogy eggyel többen vagyunk, ami néha fura. :) Bármerre nézek a lakásban, gyerek van! :)

- A csapatnál hogy fogadták a hírt?

- A csapattársak gratuláltak, de többükkel szinte nem is találkoztam a héten, mert a Világliga-forduló miatt a válogatottal voltak.