FACEBOOK

Steinmetz Ádám: mégis műtét

Steinmetz Ádám: mégis műtét
hozzászólás, 2011.03.14.

Nem bizonyult eredményesnek a hagyományos kezelés, így Steinmetz Ádámot pénteken megműtik Budapesten.

Az olimpiai bajnok center egy edzésen elszenvedett nyaksérülés következtében nemrégiben másfél hónapot hagyott ki. Itthon is vizsgálták, s úgy tűnt, hogy műtéti beavatkozás nélkül meggyógyítható az idegeket kellemetlenül irritáló gyulladás. Kotorba visszatérve még egy kezelést kapott Ádám, s mint már akkor elmondta: ha ez sem segít, nem lesz más megoldás, mint kés alá feküdni.

STEINMETZ ÁDÁM a vlv-nek:

- Biztossá vált, hogy műtétre van szükség - ezért is szerettem volna nagyon, ha szombaton nyerünk Herceg Noviban, s nem kellett volna még egy mérkőzés a legjobb négy közé jutáshoz a Jadranska Ligában, azon ugyanis már nem fogok tudni részt venni. Úgy néz ki, hogy valószínűleg két hónapig nem játszom mérkőzést, de erről majd az operáció után lehet bővebb információkat tudni.  Elég komoly fájdalmaim voltak már a szombati találkozó előtt és hát sajnos nem jött rendbe a sérülésem olyan értelemben sem, hogy hiányzik az erő és ezáltal a dinamika is a játékomból. Igazából a saját felelősségemre játszottam ezt a mérkőzést.

- Mit gondolsz, a szombati kotori meccset nélküled is megnyerheti a Primorac?

- Horvát centerünk szombaton kipontozódott - furcsa eset volt, nehezen bírja elviselni idegileg az egyoldalúan elfogult játékvezetést, az is csoda, hogy nem cserével állították ki, Magyarországon szerintem nem úszta volna meg. Így viszont legalább egy center azért maradt a visszavágóra és a térdsérülésből lábadozó Trajkovics már elkezdte az edzéseket, ő még az, aki centerposzton esetleg bevethető, bár szerintem még nem fog tudni játszani. Elvileg még így is nyerhet a csapat, mert normális körülmények között jobbak vagyunk a Herceg Novinál. A tét most már nagy és ahogy eddig is, sokan fognak kimenni a mérkőzésre. Rebesgetik, hogy talán egy fizetés érkezik hamarosan, azért az nagyot lendítene a csapaton a meccs előtt. Azt gondolom, hogy igen, nélkülem is jó esélye lehet a csapatnak a győzelemre. Nagyon drukkolok a fiúknak, nem is elsősorban a Jadran Liga, hanem a montenegrói playoffba vitt pontok miatt. Abban bízom, hogy ha jól sikerül a műtét és gyors lesz a gyógyulás, esetleg az utolsó egy-két mérkőzésen már játszhatok én is.  De nyilván nagyon nem mindegy, hogy az első-második vagy a harmadik-negyedik helyért játszik az ember... Ami azt illeti, az edzőnk még a jelenlegi állapotomban is igényt tartana rám, hiába mondom, hogy nincs meg az a minőség a játékomban, amit elsősorban magam elvárok. Megpróbáltunk minden alternatív megoldást, de most eljött az a pont, hogy nem lehet tovább várni, annál is inkább, mert ha úgy alakul, hogy Kemény Dénes számít rám, akkor alapvető feltétel, hogy nyár elejére teljesen egészséges legyek, csak így lehet esélyem részt venni a válogatott nyári programjában. Ahhoz, hogy meggyógyuljak, nem lehet már tovább várni az operációval.

- Mit fognak csinálni konkrétan a műtét során?

- Valószínűleg még egy porckorongot kivesznek. Aztán, hogy milyen módon teszik helyre a dolgokat, abba Tóni bácsi, a válogatott orvosa is beleszól, ez már szakmai kérdés. Most úgy néz ki, legalábbis azzal biztatnak, hogy folytathatom a vízilabdát, tehát nem kell befejeznem a pályafutásomat.

- Nagyon szorítunk és várjuk a műtét utáni híreket!

3 régi hozzászólás

sonpinori hozzászólása
2011.03.18. 19:58

Gyógyulást Ádi !!

B (régi) hozzászólása
2011.03.16. 16:11

Nagyon örülök annak, hogy Ádi elszánta magát erre a nehéz döntésre. Nélküle szerintem nem nagyon lesz esélyünk megnyerni az olimpiát, illetve vele is csak akkor, ha a tudása legjavát képes nyújtani. Hárai szerencsére egyre jobb, de szerintem másfél év alatt nem tud annyit fejlődni, hogy jobb legyen a 100%-os Steinmezt Ádámnál.

Rebo hozzászólása
Rebo32841
2011.03.15. 05:29

Mielőbbi teljes gyógyulást kivánok ÁDI !