FACEBOOK

Egyre nagyobb a pólóláz Fiumében - Varga Dumi csavargólja a Herceg Novinak

Egyre nagyobb a pólóláz Fiumében - Varga Dumi csavargólja a Herceg Novinak
hozzászólás, 2011.01.13.

A Primorje Rijeka még nem vesztett pontot és toronymagasan vezet a Jadranska Ligában. Szerdán azt a Herceg Novit verték hat(!) góllal, amely négy napja, a Komjádi uszodában már-már alázta a Vasast. A kikötővárosban érezhetően erősödik a pólóláz, a Varga-testvérek pedig természetesen főszereplők mindebben...

Jadranska Liga, 7. forduló

Primorje Rijeka-Herceg Novi 13:7 (3:1, 3:3, 4:2, 3:1)
Rijeka, v.: Stampalija, Vlasics
Primorje Rijeka: Car, Glavan 1, Paskvalin 3, Krapic 1, Varga Dénes 3, Frankovics 2, Tiskivski, Jelaca 1, Varga Dániel 1, Barac, Brala, X. Garcia 1, Jurisics, Krizman. Vezetőedző: Roje
Herceg Novi: Scsepanovics, Szekulics 1, Crepulja 1, Janovics 1, Dj. Filipovics, Vidovics, Kalinics, Gojkovics 2, Premus 2, Tesanovics, P. Filipovics, Kovacsics, Sarics. vezetőedző: Tucak
Gól - emberelőnyből: 2/8, ill. 4/9
Gól - ötméteresből: -, ill. -

VARGA DÉNES a VLV-nek:

- Végig vezetve, nagyon magabiztosan, szép gólok tömkelegét lőve átmentünk a kicsit fáradt benyomást keltő és sok esetben pontatlan, nagy mellényű Herceg Novin. Nagy boldogságot okozva magamnak és hallhatóan a közönségnek is,  eddigi pályafutásom egyik legnagyobb gólját sikerült csavarnom, büszke vagyok rá!

- Hogy esett ez a gól?

- Körülbelül a félpályánál éreztem hogy a körülöttem lévő védők kicsit kóvályognak és egy hirtelen iramváltással akkora előnyt sikerült szereznem a pálya jobb oldalán, olyan 4-5 méteren, hogy a passzoló játékos (Xavi) ki tudott szolgálni én pedig megnéztem hogy hol a kapu, s a legjobb megoldásnak azt éreztem hogy azonnal csavarok. De úgy beakadt a jobb felsőbe hogy magam is alig tudtam elhinni, gyakorlatilag tökéletes helyre érkezett!

- Milyen volt a meccs utáni hangulat? Sokáig voltatok fenn?

- Igen, ünnepeltünk...

- Mennyire volt fontos ez a meccs nektek?

- Most már mind az.

- A Vasas-Herceg Novi után erősebb Hnovira számítottatok?

- Megmondom őszintén, a Vasas-meccset látva nem. Nekünk annyira összeállt a védelmünk, hogy biztos voltam abban, olyan elkerülhető gólokat nem fogunk kapni mint (és ezt szerintem a Vasas-játékosok is így látják) amilyen több is esett a Komjádiban.

VARGA DÁNIEL a VLV-nek:

- Az első támadástól kezdve jobbak voltunk, végig vezettünk a meccsen, teljesen a mi akaratunk érvényesült. Úgy érzem, hogy meccsről meccsre jobb a védekezésünk, ezáltal a kapusteljesítmény is javul, ami szintén visszahat az egész csapat játékára. Ennek is köszönhető, hogy egyre magabiztosabbak vagyunk elöl is. Nagy kultúrája van itt annak, hogy minden a védekezésből indul ki, és rendre igazolódik is, hogy ez mennyire fontos alapelv. Elől nagyon szép gólokat lőttünk, kiemelkedett persze Dumi csavarja.

- Érzékelitek-e, hogy Rijekában a jó eredmények hatására jobban odafigyelnek a vízilabdára? Ennek milyen jelei vannak?

- Többek között a telt ház. Nagy öröm, hogy a város felfedezte magának a vízilabda-meccset, mint eseményt. És nemcsak hogy telt ház előtt játszunk, hanem fantasztikus hangulat is van. A tradicionálisan konzervatív szurkolói viselkedés kezd ordibálásba, kiabálgatásba, énekelgetésbe, kereplő használatába átcsapni. Ez az egyik. Aztán olyan jelei is vannak, hogy sokan gratulálnak uszodán kívül is. A gyerekek odajönnek, kezet fognak, fényképezgetnek, szóval egyre aktívabb a rajongói hozzáállás.

- A csapatvezetők hogy értékelik a teljesítményeteket?

- Odlican, odlican, ami azt jelenti, kitűnő. Természetesen elégedettek. Azért nekem fura, hogy meccs után nincsen megbeszélés, tehát az edző véleményét a következő edzés előtt ismerjük meg, esetenként másfél nap múlva. Ez nem baj, csak én ahhoz szoktam, hogy gyorsan kapok visszajelzést az edzőtől a csapatról és a saját teljesítményemről.

- Mi a következő feladatotok?

- A hétvégén is edzünk, mert jövő szerdán Barcelonában játszunk Euroliga-meccset a Barcelonetával. Ott már bebiztosíthatjuk a továbbjutást. Jövő szombaton pedig Dubrovnikban folytatjuk a hosszú menetelésünket.