FACEBOOK

Udovicsics volt a világ legjobb vízilabdázója 2010-ben

Udovicsics volt a világ legjobb vízilabdázója 2010-ben
hozzászólás, 2011.01.11.

A LEN után a FINA is Vanja Udovicsicset találta 2010 legjobb vízilabdázójának. A szerb válogatott csapatkapitánya tavalyi teljesítményével minden idők legjobb pólósai közé verekedte magát.

A LEN Magazine már novemberben nyilvánosságra hozta az európai szakemberek és újságírók közötti felmérés eredményeként kialakult listát, amely szerint Vanja Udovicsics a szavazatok 59 százalékát szerezte meg, megelőzve  a horvát Damir Buricsot (29 százalék) és az olasz Stefano Tempestit (12 százalék).

Mostani közleményében a FINA nem tette közzé, hogy Udovicsics kiket előzött meg a világ legjobb vízilabdázója címért folytatott versengésben.

A szerb válogatott kapitánya annak ellenére fantasztikus évet tudhat maga mögött, hogy a Pro Recco nem tartott rá igényt, lejáró szerződését a nyáron nem hosszabbították meg.

Ő volt az, aki januárban, a magyarokkal közös szegedi edzőtáborozás egyik edzőmeccsén kiütötte Kis Gábort, így bosszulva meg a római vb-n kapott könyököst.

Májusban a nápolyi Final Four eredményhirdetésénél a legjobb játékosnak járó díjat vehette át.

Júliusban a Világliga nisi szuperdöntőjében lett a torna legjobb játékosa.

Szeptemberben, a zágrábi Európa-bajnokságon a gólkirályi címet és az MVP-nek járó elismerést is megszerezte.

Vanja Udovicsics jelenleg a Mladost Zágráb játékosa, csapata két fordulóval az Euroliga csoportkör befejezése előtt gyakorlatilag már csoportelsőnek tekinthető.