FACEBOOK

Vanja Udovicsics kontra Kis Gábor - a vizsgálat lezárult, nem történt garázdaság

Vanja Udovicsics kontra Kis Gábor - a vizsgálat lezárult, nem történt garázdaság
hozzászólás, 2010.03.30.

Lezárta a rendőrség a nyomozást a magyar és a szerb válogatott január 25-i szegedi közös edzésén történt fizikai atrocitás ügyében. Az MVLSZ-nek megküldött határozat szerint nem történt sem vétség, sem bűncselekmény.

Emlékezetes, hogy a két válogatott kétkapuzása során egy centerpassznál Kis Gábort Vanja Udovicsics inzultálta, társai pedig a magyar játékos segítségére sietők útját állták.

Gyorsan kiderült, hogy Udovicsics a római világbajnokság negyeddöntőjének utolsó perceiben Kis Gábortól elszenvedett víz fölötti ütést torolta meg, vélhetően előre megtervezetten, a társak segítségével.

Januárban ellentmondó hírek láttak napvilágot arról, hogy a rendőrség miért indított nyomozást, volt olyan információ, hogy "hivatalból", mert a helyi lapból megismerték a történteket, más források szerint két egyenruhás rendőr éppen a helyszínen volt, látta az esetet, s ők kezdeményeztek eljárást. Mindenesetre a vizsgálat garázdaság gyanúja miatt indult meg, s a nyomozás során a rendőrség meghallgatta Kemény Dénest és Kis Gábort, valamint beszerezte és megvizsgálta az esetről készített videófelvételeket.

Az ügyet lezáró határozat azon alapul, hogy a történtek nem haladták meg a vízilabda sportágban előforduló durvaság kereteit, így garázdaság nem történt.

1 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs28676
2010.03.31. 15:07

Ez várható volt.