FACEBOOK

Tom Hoad Kupa - idén a Szeged zárja Ausztráliában az évet

Tom Hoad Kupa - idén a Szeged zárja Ausztráliában az évet
hozzászólás, 2010.11.26.

Évről évre magyarokat is meghívnak az ausztráliai Perthben hagyományosan megrendezett Tom Hoad Kupára. A karácsony és újév közötti tornán idén a Szeged-Beton csapata szerepel. Kásás Zoltán vezető edzőtől arról érdeklődtünk, van-e szerepe a meghívásban annak, hogy az ausztrál válogatott Younger és az új-zélandi Kayes jelenleg a Tisza partján űzi saját maga és Tom Hoad kedvenc sportját.

- Természetesen van. Ennek is köszönhető a meghívás. Méghozzá nem csak Younger miatt látnak szívesen minket, hanem, Kayesre is kíváncsiak, hiszen "Józsi" korábban a Fremantle-ben, Tom Hoad csapatában játszott. Tomot én is nagyon-nagyon régóta ismerem, 1983-ban ő intézte, hogy egy évre kimenjek.

- Mettől meddig tart az út?

- December 25-én utazunk el és január 3-án indulunk vissza, 4-én érkezünk. Gyorsan kell majd visszaakklimatizálódni, hiszen 8-án már Kotorban játszunk Euroliga-meccset.

- Kik vesznek részt idén a perth-i tornán?

- Egyelőre nem tudunk részleteket. Azt sem, hogy a mi csapatunkból megkérnek-e valakit arra, hogy másutt játsszon - ugye tavaly például Varga Dániel nem a tornán egyébként részt vett Vasasban szerepelt. Annyit hallottam, hogy hívták a Jug Dubrovnikot is, de ők nem vállalták éppen az Euroliga miatt. Azt is tudom, hogy nagyon szerették volna, ha Benedek Tibi és Tamás (Kásás Tamás, a szerk) is megy és egy nemzetközi csapatban szerepel, de nekik január 2-án már edzésen kell részt venniük Reccóban.

- Hányan utaztok Ausztráliába?

- 13-14 játékos, nem emlékszem pontosan. Jön velünk Lehmann Pista is, aki már edzeget, de még nem teljes értékű.

- Milyen útvonalon mentek?

- Egy európai városon és Hongkongon keresztül, visszafelé Hongkong mellett Párizst érintjük. Minden átszállásnál sokat kell várni a csatlakozásra, úgyhogy fárasztó út lesz. Még így is nehéz volt helyeket találni a repülőn a karácsonyi forgalom miatt.

- Hogy zajlik egy ilyen út költségvetése, mennyire nyúlnak zsebbe a meghívók?

- Hozzák-viszik a csapatot kint, az ott-tartózkodással kapcsolatos minden költséget fedeznek, beleértve az étkezést is. A hagyományoknak megfelelően programokat is szerveznek, szép helyekre viszik el a részvevőket. Mindemellett még a repülőjegyek költségéhez is hozzájárulnak valamennyivel.