FACEBOOK

A Fradi műhibára hivatkozik - A Magyar Kupa-elődöntőn történtek kivizsgálását kérik

A Fradi műhibára hivatkozik - A Magyar Kupa-elődöntőn történtek kivizsgálását kérik
hozzászólás, 2010.11.24.

A vlv értesülése szerint a Magyar Kupa elődöntőjében a későbbi győztestől vereséget szenvedett FTC hivatalos kérelmet nyújtott be a szövetségnek a Groupama Honvéd-FTC Fisher Klíma találkozón történtek kivizsgálását kezdeményezve. Az írásos dokumentumban szó esik arról, hogy a mérkőzésen a játékvezetők műhibát követtek el.

A hivatalos kivizsgálást kezdeményező levelet Farkas József, az FTC Vízilabda Nonprofit Kft. ügyvezetője jegyzi. A dokumentum idézi a versenykiírás és a kapcsolódó szabályok azon pontjait, amelyek megsértése esetén óvásnak van helye. A Fradi vezetői úgy ítélik meg, hogy az FTC vereségével végződött elődöntő során voltak olyan bírói ítéletek, amelyek kimerítik a műhiba fogalmát. Kifogásuk elsősorban arra irányul, hogy játékosuk, Varga Zsolt elleni súlyos szabálytalanságot nem követte büntető, míg a Ferencváros javára - megítélésük szerint - "kisebb szabálytalanság" miatt ötször is ötméterest ítéltek a bírók.

A dolog érdekessége, hogy a levél hivatalosan valószínűleg nem minősíthető óvásnak, hiszen az ezzel kapcsolatos formai követelményeinek nem tesz eleget (többek között azért sem, mert jóval az előírt 48 óra elteltével, kedden 17 órakor érkezett be a szövetségbe). A műhibaként értékelt bírói döntésre viszont kifejezetten óvást megalapozó okként hivatkozik.

A Theodora Magyar Kupa szombati első elődöntőjében a Honvéd izgalmas mérkőzésen, 9:7-re győzte le az FTC-t. A találkozón a zöld-fehérek részéről nem csak az váltott ki felháborodást, hogy ellenfelük ötször dobhatott büntetőt (négyből gól lett), míg ők egyszer sem, hanem az is, hogy Varga Tamást a harmadik negyedben cserével, végleg kiállították.

Az MVLSZ illetékese a vlv érdeklődésére kedden este megerősítette, hogy a Ferencváros hivatalosan kérte az elődöntőn szerepelt játékvezetők teljesítményének vizsgálatát. A beadvánnyal szerdán kezd el foglalkozni az erre hivatott testület.


Kupaktanács az ominózus meccs közben