FACEBOOK

Mi újság? - Kásás Tamás

Mi újság? - Kásás Tamás
hozzászólás, 2010.06.15.

A háromszoros olimpiai bajnok itthon van, élvezi a szabadságot. A következő szezonban is a Pro Reccót erősíti, de csak az Euroliga-meccseken, akárcsak idén. A mostani vakáció egy részét pedig Amerikában tölti, ahol a pihenés mellett a New York Athletic színeiben részt vesz a bajnokság hatos döntőjében.



- Nem történt velem semmi különös, itthon vagyok, pihenek, élvezem a szabadságot. Szerencsére az időjárás jobb lett, megijedtem kicsit, mikor a kinti 25 fokból hazajöttem a 13 fokba, szerencsére most már nyár is van. Minden rendben velem. Konkrét programom július 23-ig nincsen, akkor megyek Amerikába. Játszani is fogok, de azért ez inkább vakáció lesz.A New York Athletic Club színeiben fogok részt venni a bajnoki hatos döntőben. Ez három vagy négy meccset jelent maximum. Egy hetet New Yorkban leszünk, ott egy vagy két edzésen is részt veszek, utána átmegyünk Kaliforniába, Long Beach-be, ahol a hatos döntőt rendezik. És utána még van egy plusz egy hét nyaralás, ha már arra járunk - Hawai-on.

- Mi ez a hatos döntő? Hasonló a máltai nyári bajnoksághoz?

- Túl sokat nem tudok róla, de az Egyesült Államokban nincs profi bajnokság, ez talán még valamennyire senior tornának is nevezhető, nincs korhatár, fiatalok és idősebbek is játszhatnak. A máltai bajnokságban azért elég kemény meccsek is szoktak lenni, meglátjuk ez milyen, utána fogok tudni többet mondani. Mindenesetre kicsit legalább mozgok, nem lustulok el teljesen. És hát nem ez a lényege, hanem igazából a nyaralás.

- Kikkel fogsz ott játszani, hallhatunk neveket a csapatból?

- Ebben a csapatban lesz a fél amerikai válogatott, például Moses, talán Azevedo is. Ott lesz Sasha Sadovyy is. Vele együtt utazok, együtt fogunk lakni. Ő korábban a Reccóban volt, most Camogliban játszik.

- A torna mennyire lesz show-műsor?

- Nem tudok részleteket, de szerintem nézők lesznek, az amerikaiak szeretnek kijárni ilyen programokra, a medence mellett biztos elhelyeznek barbecue-kat.

- Hogy került szóba a szerepeltetésed?

- Sadovyy évek óta játszik kint, ő kérdezte meg, lenne-e kedvem az idein részt venni. Végül is, miért ne?

- Egészségileg hogy vagy, minden rendben van?

- Teljesen jól vagyok, nincs panaszom. Egy kis pihenő után el kell kezdenem mozogni egy héten kétszer-háromszor, mert meg szokta érezni a szervezetem, hogyha hosszabb időre leállok.

- A jövő éved már véglegesen eldőlt? Mert azért eddig csak nem teljesen száz százalékos verziót hallottunk.

- Maradok kint. Most még várok egy utolsó telefont Reccóból, de szóban már megállapodtunk.

- Ugyanaz a konstrukció, mint az elmúlt évben?

- Igen. Szerencsére az Euroligában az új lebonyolítási rendszer szerint még több meccs lesz, bár idén sem panaszkodhattam, jól feküdt nekem ez a tíz meccses évad, de az nem baj, ha hat mérkőzéssel több lesz.

- Jó pihenést kívánunk!

33 régi hozzászólás

Tomute hozzászólása
Tomute31363
2010.06.18. 12:55

Ádi nem lesz, nem jön.

Rolling hozzászólása
Rolling31362
2010.06.18. 10:59

Kicsit furcsa, hogy eddig még nem foglalkozott itt a vlv-n senki sem a mai Sportban megjelent hírekkel, mely szerint Steinmezt Barna szerződést bontott a Fradival (ez már tény), és a Vasasba visszatérni látszik Ádámmál együtt. Ez utóbbi még nem tény, ahogy Kiss Gergő érkezése sem.

totka30 hozzászólása
totka3031347
2010.06.17. 12:16

Ja-Ja! D:-)

Socio hozzászólása
Socio31346
2010.06.17. 11:56

Mi is nevetünk rajtad,ne aggódj. :D

cowk hozzászólása
cowk31344
2010.06.17. 11:29

:D

totka30 hozzászólása
totka3031342
2010.06.17. 10:07

Cowk Szövegértelmezésben neked súlyos gondjaid vannak. Összevissza hablatyolsz valótlan dolgokat,hozod az igazi keverős-kavarós formát.Menj szoci politikusnak,ott sokra viheted. Ezzel a provokatív nagyképű stílussal rontod az oldal színvonalát. A továbbiakban rád energiát kár fecsérelni,menthetetlen vagy.

Socio hozzászólása
Socio31341
2010.06.17. 10:04

Először is ismét nem a kérdésre válaszoltál,mint általában,már meg se lepődöm. Másodszor,a döntő utolsó meccse után hazaérve az usziból felnéztem ide,de kizárólag a te idióta,szánalmas provokálásodat kellett néznem,ami cseppet nem volt normálisabb,mint a többi Vasas szurkoló reakciója a Kicsi-Hosi ügyben nemrég,amiről írtál. Azért is tapsot érdemelsz,hogy kitetted az aláírásodba egy darab Eger szurkoló egy mozdulatát,ezzel az egész vidéket azonosítva. Csodás. De amúgy ha te akkora nagy ember vagy,akkor mutatkozz már be,kíváncsi vagyok melyik komoly csapat játékosa/edzője vagy,vagy akármi. Mert úgy viselkedsz,mintha te sz.rtad volna a vízilabdát,szóval tényleg érdekel ki is vagy te. De mindegy is,nyilván jön majd az elterelő szöveg,mint mindig, lényeg hogy mindenki hülye,csak te nem. Ja és persze tudom hogy 'aranyos hogy van véleményem',meg hasonlók..unalmas már.

cowk hozzászólása
cowk31339
2010.06.17. 09:55

nezd, nem allok le veled vitatkozni, mert tegnap mar bizonyitottad, hogy szellemileg nem vagyunk egy szinten. azert par teny: - ami neked provokacio, az masnak kommunikacio - tenykent kezeled a sajat beteg elmed altal generalt baromsagokat - mindezek utan felsobbrenduen kozlod, hogy neked ehhez jogod van, nekem meg nincs, mert kozom van az oldalhoz ezzel lezartnak tekintem a "vitat" lol

totka30 hozzászólása
totka3031338
2010.06.17. 09:04

Cowk,nem érzed kissé álszentnek amit írsz?Ha te belelátsz a moderált bejegyzésekbe,akkor nyilván van közöd valamilyen szinten az oldalhoz is.Te magad hányszor provokáltad a népet?Amire nyilvánvalóan jönnek a reagálások.Kissé magas lovon ülsz néha,nem gondolod?Pedig tudsz te normális hangnemben is írni. Az,hogy időnként elszabadulnak itt az indulatok,az sok mindenki felelőssége.A Vasas vezetői,amikor kisstílű bosszúból megpróbálják lejáratni a két játékost,mert eligazolnak,a szurkolóké amikor vidékeznek,arcoskodnak,fenyegetőznek(ez külön vicces,mert a lelátón is változtak az erőviszonyok és nem a Vasas javára) és természetesen egyes egri szurkolóké,amikor minősíthetetlen stílusban írnak. Vagy esetleg azért megy itt a provokálás,mert így nő az olvasottság,jobb a statisztika,jobban eladható az oldal?

cowk hozzászólása
cowk31334
2010.06.17. 07:45

majd kuldok egy listat a moderalt kommentekrol, le fog esni az allad..

Daret hozzászólása
Daret31333
2010.06.17. 06:35

A bajnoki döntőt letudtam azzal, hogy személyesen gratuláltam Földi Lacinak a zsinórban 4. bajnoki címükhöz. Azt hiszem, ez elég korrekt a részemről! (Ezt te nem láttad, nem hallottad, nem voltál ott, és tkp. semmi közöd sincs hozzá...) Most pedig kíváncsian tekintek a következő idényre, és semmiképpen sem szeretnék unalmas (Eger-Vasas) meccseket nézni, ha érted, mire gondolok.

szamóca hozzászólása
2010.06.17. 00:08

kikre gondolsz pontosan a Vasas drukkerek közül?

cowk hozzászólása
cowk31328
2010.06.16. 23:28

mondjuk arra sem, hogy hova tuntetek a meglehetosen "szovetseges", majd megis elvesztett bajnoki donto utan hetekig es miert csak a kicsi/hosi ugyre jottetek vissza habzo szajjal hisztizni =D mondjuk a magadfajtatol meg meg el is turom, mert evkozben is csak a szemet omlott beloled, de hogy pl. daret hova lett akkor es most miert szakertoskodik azt nem ertem. =D es hogy ne csak az egerre korlatozzuk, ugyanez igaz a szanalmas es ostoba vasas szurkolokra is, akik egesz evben kussoltak, aztan NEM IS A BAJNOKI DONTO, hanem ket igazolas utan jonnek ide habzo szajjal szegyent hozni a csapatukra. SZEGYEN. vegig nagybetuvel!

Szöszke hozzászólása
2010.06.16. 22:53

Hm én is kíváncsian várom Vasas végleges keretét:::)))) Lehet siránkozni de a Recco és a Partizan akár az Egernél akár a Vasasnál feljebb van egy klasszissal. Fogtkozásokat nem eredményekkel való cáfolatot akár Vasas részről is szívesen látnék.

dorka06 hozzászólása
dorka0631325
2010.06.16. 21:37

Szerintem arra gondoltak ,hogy azzal ,hogy az eger vásárolt egy két kimagaslóan tehetséges játékost még nem egyértelmű a sikere a bajnokságban!Néhány hozzászólónak az nem tetszett amilyen eszközökkel leigazolta az eger a vasas két olimpiai bajnokát!(de ezt ne boncolgassuk tovább ,mert felesleges újra szítani a vitát) Véleményem szerint az lehet a döntő az eger esetében ,hogy lesz-e csapategységük vagy csak sok tehetséges játékos "csoportja"!

Socio hozzászólása
Socio31322
2010.06.16. 19:15

Arra még mindig nem adott senki sem egy épkézláb választ,hogy miért is 'vásároltuk meg a bajnokságot'? Na mindegy.

dorka06 hozzászólása
dorka0631318
2010.06.16. 14:18

szerintem is tartogat még meglepetéseket a Vasas illetve az elkövetkező bajnokság! Az eger nem lehet 100%-ig nyugodt ,hiszen a Honvéd ,a Fradi és a Szeged is erősített...nem biztos ,hogy bajnokok lesznek... A lényeg az ,hogy mi szurkolók maradjunk sport szeretők és sportszerűek!

szamóca hozzászólása
2010.06.16. 14:00

fogtok Ti még kínotokban mosolyogni egri nagyfiúk...

Socio hozzászólása
Socio31306
2010.06.16. 13:18

Nagyon magabiztosak vagytok már. :) Eddig még az volt,hogy 'megvettük a bajnokságot' és hogy a vezetőségünk egy féreg,mert ellehetetlenítettük azt hogy pótoljátok Kicsiéket. Akkor csak lesznek erősítések.. Ezért volt a nagy hiszti.

szamóca hozzászólása
2010.06.16. 11:21

köszi! remélem minden jól alakul, és akkor lesz itt nagy meglepetés...

Daret hozzászólása
Daret31295
2010.06.16. 06:55

Úgy tudom, a hét végéig lezárulnak a tárgyalások a játékosokkal. Legalábbis ez a terv. Bejelentés időpontjáról nincs információm.

im hozzászólása
im31294
2010.06.15. 23:37

Hát... lehet, hogy egyedül vagyok ezzel, de én bírom a Recco-t. Van, aki autót gyűjt, van, aki festményeket. Van, aki elpókerezi, vagy nőkre, drogra, alkoholra költi a pénzét. Volpi vízilabdára költ. A pólós társadalom óriási szerencséjére. Az amúgy is vegetáló vízilabda sport nagyon sokat köszönhet annak, hogy életben tart egy sztárcsapatot. Nem azon kellene itthon drukkolni, hogy a Reccósok ne kapjanak annyi pénzt, hanem azon kellene dolgozni, hogy mindenhol több pénz kerüljön ebbe a sportba. Nálunk is. Attól itthon sem több, sem kevesebb nem lesz a fizetése senkinek, ha a Reccósok kevesebbet kapnak, vagy ha ott nincs ennyi kiválóság. Nem az a megoldás, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is. Azt meg tudomásul kell venni, hogy nincs egyenlőség a játékosok között, sem tehetségben, sem pénzben, sem külföldön, sem itthon. Én speciel örülök, hogy tőlünk ennyi pólós játszik ott és hogy a lehető legmagasabb pénzt kapják. Mert ők a legjobbak! A Vasas nem tudja megfizetni Udovicic-et, sajnos. Pedig nem bánnám. Nagyon megnéznék egy Udovicic, Kis Gergő, Ádi által megerősített Vasas - kontra - Kicsivel, Hosival tuningolt Eger mérkőzést :)

szamóca hozzászólása
2010.06.15. 23:27

nagyon várom már, hogy kiderüljön végül is kikkel sikerül megegyeznie a Vasasnak. valaki nálam jobban informált tud valamit a mikorral kapcsolatban? nevek nem érdekelnek, vagyis elképzeléseim vannak, meg reményeim is, de igazából csak az érdekel, mikor lesz bejelentés?

Gábor hozzászólása
Gábor31291
2010.06.15. 21:36

Természetesen Kása egy istenáldotta tehetség, rengeteg örömet szerzett a magyar szurkolóknak mindenféle vizekben, sok sikert Neki a továbbiakban akkor is ha 3 és akkor is ha 53 meccset játszik egy klubszezonban. Tudom , hogy mindenki azt csinál a pénzével amit akar, de azért ennek a Recco-milliárdos tulajnak a szemlélete RÉM FURCSA... Az alábbi keretet olasz pólós honlapról és Szívós Marci weboldaláról "ollóztam" össze: PRO RECCO: Felipe Perrone (Barceloneta) Boris Zlokovic (Herceg Novi) Prlainovic (Partizan Belgrád) Federico Lapenna (Florentia) Stefano Tempesti Dario Gennaro Andrea Mangiante Niccol? Figari Maurizio Felugo Guillermo Rios Molina Tibor Benedek Luigi Di Costanzo Filip Filipovic Norbert Madaras Alex Giorgetti Tamas Kasas Pietro Figlioli Slobodan Nikic Damir Buric Ez nem klubcsapat, ez egy világválogatott kb. " háromszoros életnagyságban" ( mivel állítólag a felsoroltakon kívül is vannak még vagy nyolcan-tizen. Még a vízilabdás szakkommentátorok is elmondták, hogy egyeseket - ja a névsor elején az érkezők vannak és a klub neve ahonnan jön az említett pólós ráadásul Udovicsics, A. Calcaterra és Premus el is megy - már azért igazolnak, HOGY AZ ILLETŐ MÁSHOVA NE TUDJON MENNI... Ez kb. olyan, mintha hokiban pld.: a Pittsburgh Penguins kerete nem 30 hanem 80 hokisból állna és odaigazolnák még a fél Detroitot, Washingtont, San Joset hogy ne legyen vetélytárs...Tudom, hogy a Recco-főnök 3 Euroliga-győzelmet akar zsinórban, de így?... BAROMI NEHÉZ EGY ILYEN CSAPATOT KEDVELNI AZÉRT EZZEL UGYE EGYETÉRTETEK... Zárszóként: Én nem várok 10 világsztárt a Vasasba ( elég lenne 5), de Vanja Udovicsics lehet hogy ma még nem írt alá máshová... Nagy kár hogy EZ CSAK EGY VICC LEHET... - és majd "meg leszünk sértve", ha az Eger kikap az Euroligában a Reccotól itthon kettővel olasz vízben meg öttel...Pedig az lesz a realitás "Kicsistől, Hosnyánszystól ,mindenestül"... Na már legyen elég ennyi belőlem is és a témából is.

Szöszke hozzászólása
2010.06.15. 20:32

Tényleg inkább azon szurkoljunk,hogy ott legyen Londonban! A pénz meg nem hiszem,hogy pótolni volna képes azt a rengeteg fizikai és lelki terhelést amit ifi kora óta kap és sikeresen vesz.

drukker hozzászólása
drukker31289
2010.06.15. 20:27

Nagyon-nagyon sokan vannak, akiket, ha egy életen át tanítanának, edzenének, akkor sem tudnák meg sem közelíteni Kása játékát. Ő egy istenadta tehetség. Ha egy idényben csak tizenhat meccset játszik, akkor is ő az évtized pólósa. Legyünk büszkék arra, hogy vannak ilyen világsztárjaink, becsüljük meg őket, én örülök, hogy azon szerencsések közé tartozom, akik láthatták/láthatják játszani Kását és a többi olimpiai bajnokot, remélem még Londonban is.

dorka06 hozzászólása
dorka0631288
2010.06.15. 19:00

Annyira dühítő ,hogy vannak olyan elvileg vízilabda kedvelő emberek ,akik szeretik megszólni az olimpiai bajnokainkat ha esetleg olyat tesznek ami nekik nem teszik.Mindezt irigységből!Kíváncsi lennék,hogy ki tudná ezt az eredményekben gazdag 20+évet Kásás Tamás után csinálni!? Ideje lenne elgondolkoznia ezeken néhány hozzászólónak! Tamásnak pedig jó pihenést és izgalmas meccseket kívánok!

pólós hozzászólása
pólós31207
2010.06.15. 15:38

Rolling,a profi játékost ott próbáld meg benne meglátni,hogy az utóbbi 4 euroliga négyes döntőben mindig kiemelkedőt nyújtott.Az előző három döntő mindegyikén 3 gólt lőtt,mint ahogy a mostani partizán elleni hosszabbitásos elődöntőn is,ami ugye valójában egy "előrehozott döntő" volt.Lehet,hogy év közben nincsenek kiemelkedő meccsei(ami nem jelenti a rossz játékot),de amikor számit mindig hozza azt amiért megfizetik. Szárazegér,apropó megfizetik.Neked miért szúrja a szemedet,hogy dagad a pénztárcája?Teljesen egyetértek Szamárheggyel...Miért várjuk el hogy hazajöjjön játszani?harmad annyi pénzért,ilyen mentalitású emberek közé?főleg úgy,hogy minden évben sansza van nyerni euroligát..Ilyen eredményekkel a háta mögött,talán már jól teszi,hogy a jövőjére gondol. Én amúgy két évig a csapattársa voltam,irigyelhetném tőle amije van,de jól ismerem igy csak felnézni tudok rá.. Üdv

szamárhegy hozzászólása
2010.06.15. 15:03

szárazegér, Nekem úgy rémlik a korábbi írásokból, hogy a 'csak' Euroligások meccs helyett is edzenek, ez a Pro Recco-nál úszás-úszás hátán, ami helyett egy mérkőzés maga a kikapcsolódás. Egyébként nem sem lenne kedvem hazajönni oda, ahol ilyen irigy, negatív, lehúzó emberek élnek.

szamóca hozzászólása
2010.06.15. 15:02

mindenbe azért tényleg nem kellene belekötni... jelenleg is a világ legjobb vízilabdázója.

szamárhegy hozzászólása
2010.06.15. 13:22

Huszonévesen, semmi eredménnyel engem is megdöbbentene, de ebben a kontextusban teljesen érthető, örüljünk minden évnek, amit játékkal tölt el egy ilyen nagyszerű játékos, London előtt (remélem ott lesz :) meg pont ez kell neki, mert a közel másfél évtizednyi klub+válogatott terhelésbe láthatóan belefáradt már Pekingre. Jó pihenést Tamásnak és további sport sikereket!

Coach hozzászólása
Coach31200
2010.06.15. 12:16

Szerintem te vagy nevetseges. 20+ (nem 10!) ev utan a vilag leg jobb jatekosa kap 1-2 "piheno" evet, hogy feltoltse magat egy kicsit az 5. Olimpijaja elott es neked ezzel bajod van? Orulj neki es elvezd, hogy milyen szinten tud polozni meg mindig.

Rolling hozzászólása
Rolling31199
2010.06.15. 10:14

"idén sem panaszkodhattam, jól feküdt nekem ez a tíz meccses évad, de az nem baj, ha hat mérkőzéssel több lesz." Tényleg nem bántásként, de azért megdöbbentő, ha ez a profi játékos szemlélete. 16 meccs egy idényben. Nevetséges még akkor is, ha tizen évig odateszi magát valaki.