FACEBOOK

Elmarad a magyar-szlovák - Szentendrén edzett a válogatott

Elmarad a magyar-szlovák - Szentendrén edzett a válogatott
hozzászólás, 2010.04.18.

A szlovák vízilabda-válogatott Athénban ragadt, ezért elmarad a hétfő estére Pécsre tervezett magyar-szlovák hivatalos mérkőzés. A meccset talán nyáron pótolják, de ez egyelőre bizonytalan.

A Kemény Dénes által áprilisra meghívott 18 játékos közül 17 kezdte meg a közös edzéseket vasárnap este Szentendrén, a Vizes Nyolcas uszodában. Steinmetz Ádám nem tudott hazarepülni Podgoricából az egész Európát sújtó, vulkáni eredetű füstfelhő miatt. (Természetesen ugyanez az oka annak, hogy a szlovákok nem tudnak elutazni Athénból.)

Először úgy volt, hogy a csapat ennek ellenére lemegy Pécsre egy bemutató meccs erejéig, de vasárnap este az a döntés született, hogy a Pécsre tervezett hétfői program teljes egészében elmarad. Így módosult a magyar csapat programja is: hétfőn délelőtt egymás között kétkapuznak, a délutáni foglalkozásra pedig nem kerül sor.

A szentendrei Vizes Nyolcas uszodakomplexumban kondizással kezdett a csapat. Ezután a vizes edzés első háromnegyed órájában mindenféle légzéstechnikai előírással nehezített úszóedzés szerepelt a programban, miközben a kapusok külön gyakoroltak. Az edzés következő szakaszában kisebb csoportokra oszlott a 17 tagú társaság a két kapu előtt négy-négy ember foglalkoztatta a hálóőröket, a medence közepén pedig párban gyakorolták a fiúk a taposást, a vízből kiemelkedést, a dinamikus gyors elmozgásokat. Végezetül sapkát húzott mindenki és az emberelőny-emberhátrány gyakorlása zárta az edzést.

Kemény Dénes a foglalkozás után a vlv-nek elmondta, hogy legközelebb már az EB-keret tagjai találkoznak és megkezdődik a közvetlen felkészülés a zágrábi Európa-bajnokságra. (Kerethirdetés a Vodafone OB-1 rájátszása, vagyis a bajnoki döntő után.)

A hangulat egyébként jó volt, s ez annak is köszönhető, hogy Vámos Márton teljesítette kötelességét: kétszer 18 darab süteménnyel lepte meg a társaságot. Egyszer 18-at azért, mert a Volvo Kupán túlesett élete első válogatott mérkőzésén, a második adagot azért, mert gólt is lőtt...

Bár az edzés zártkörű volt, természetesen sokan tudtak arról, hogy Kemény Dénes fiai Szentendrén edzenek. A lelátó a végére szinte megtelt, s a fiúknak ugyanúgy állniuk kellett a fotózkodók, autogramgyűjtők rohamát, mint bármikor máskor, amikor közönség előtt szerepelnek.

A vasárnapi edzés részvevői:

Kapusok: Baksa László (Szeged), Gergely István (Honvéd), Szécsi Zoltán (Eger)

Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Honvéd), Biros Péter (Eger), Bundschuh Erik (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Vasas), Kis Gábor (Vasas), Madaras Norbert (Pro Recco), Marnitz Gergő (Honvéd), Szivós Márton (Honvéd), Török Béla (Szeged), Varga Dániel (Vasas), Varga Dénes (Vasas), Vámos Márton (KSI).

VLV-fotók:


A válogatott edzése Szentendrén


VLV-videók:


Edzésjelenetek


Kemény Dénes nyilatkozata


Biros Péter nyilatkozata


Madaras Norbert nyilatkozata

7 régi hozzászólás

CsokiVanilia hozzászólása
2010.04.20. 22:49

Köszike az infót!!!:) Hajrá Fradi!:)

stanchi hozzászólása
stanchi28918
2010.04.19. 23:36

Igen, 19 óra Népliget.

peterszky hozzászólása
2010.04.19. 20:37

Én úgy tudom, hogy lesz. Este 7 talán, ebben nem vagyok biztos.

CsokiVanilia hozzászólása
2010.04.19. 17:50

Sziasztok! Interliga meccs meg lesz tartva csütörtökön a Népligetben? Ha lesz hány órakor kezdődik?

tamara84 hozzászólása
2010.04.18. 21:03

T.szerk! Van-e arról valamilyen hír,hogy az elmaradt meccset pótolják?Ha igen,a helyszín továbbra is Pécs marad?Ha bármilyen új információ lát napvilágot a vlv megírja,ugye?Köszönöm!

cowk hozzászólása
cowk28911
2010.04.18. 19:04

thx

Chicago hozzászólása
Chicago28910
2010.04.18. 18:49

T. szerk! Azutolso bekezdes szerint akkor a bevezeto, vastagbetus sorok felrevezetoek - idejet multak- korrigalni kellene.