FACEBOOK

Lassan kezd összerázódni a Pro Recco

Lassan kezd összerázódni a Pro Recco
hozzászólás, 2010.04.07.

Mint egy falat kenyér, úgy kellett az olasz bajnoknak a rövid budapesti városlátogatás, amelynek során kétszer a Vasassal, egyszer-egyszer az Egerrel és a Honvéddal kétkapuztak. Szerdán este a Kőér utcában fejeződött be a magyarországi edzőtábor, s a kétkapu után mindenki elégedett volt. Meccsjelenetek, a három reccós magyar videónyilatkozata és sok fotó.

Szivós Marcinak még a meccs előtt megígértük, hogy akármi lesz, nem írjuk meg a számszerű eredményt. Ehhez tartjuk magunkat, így tőlünk senki nem fogja megtudni, mi lett a pontos végeredmény (pedig a Honvéd nyert négy góllal!!!).

Meccs előtt sokan üdvözölték egymást régi ismerősként, hosszan beszélgetett például Pino Porzio vezető edző és egykori játékosa, Szivós Márton. Az olaszok olyan sokan voltak a medencében, hogy egyszerűen nem tudtam megszámolni őket (igaz, folyton mozogtak is). De azért az ember tényleg kapkodta a fejét: Molina, Udovicsics, a tarfejűre nyírt Tempesti, Alessandro Calcaterra, és persze a magyarok, Benedek, Kásás, Madaras...

A félpályánál álló Vad Lajos a vizes bemelegítésnél gyakorlatilag leüvöltötte Kásás Tamás fejét, hogy rendesen eddzen már, majd a meglepett felpillantásra nevetés volt a válasz...

A Honvéd fiataljai kicsit talán megszeppenve nézték az előkészületeket. Ám a megilletődöttség nem tartott sokáig. A hagyományos szabályok (dupla támadójáték gól esetén) szerint zajló kétkapuzás során egyáltalán nem mutattak túlzott tiszteletet. Szebbnél szebb megoldásokat alkalmaztak, s bizony rovátkák húzogatása nélkül is érezni lehetett: nem a Recco vezet.

Természetesen azért a sztárcsapat is bemutatott ezt-azt. A lefújás után négy-öt "olasz" játékos a medencében maradt, s míg a többiek öltöztek és elhagyták a medenceteret, ők legalább negyedórán át lövöldöztek - Gergelynek. (Köztük volt egyébként Molina és Benedek Tibi is.)

A videónyilatkozatokból kiderül, hogy a Recco magyarjai elégedettek a budapesti túrával, elmondják azt is, hogy hol tart szerintük a csapatépítés, mire számítanak a Belgrád ellen a Final Four elődöntőjében, s Madarast, valamint Kásást természetesen arról is megkérdeztük, nem akarnak-e ősztől több időt eltölteni magyar medencékben.

VLV-képek:


Honvéd-Pro Recco kétkapu

VLV-VIDEÓK:


Edzésjelenetek - Honvéd-Pro Recco kétkapu


Madaras Norbert nyilatkozata


Kásás Tamás nyilatkozata


Benedek Tibor nyilatkozata