FACEBOOK

Visszapillantás Nagyváradra

Visszapillantás Nagyváradra
hozzászólás, 2009.09.13.

A nagyváradi felkészülési tornán részt vett magyar csapatok az eredménytől függetlenül hasznosnak értékelik a felkészülési tornát. Bár az alapozási időszak kellős közepén vannak (a válogatottak például még csak most kezdték el a munkát), ráadásul különböző okok miatt voltak hiányzók, a játék mégis lehetőséget adott a gyorsabb összecsiszolódásra és arra, hogy a fiatalok mindenütt szokják a légkört, beilleszkedjenek. A válogatottnak standard módon kerettagokat adó két magyar csapat két-két játékosát (köztük a Honvéd és az Eger csapatkapitányát) kérdeztük tapasztalataikról.

GERGELY ISTVÁN (DOMINO HONVÉD) A VLV-NEK:

- Nagyon pozitívnak ítélem meg a csapat teljesítményét, annak ellenére, hogy a negyedik helyen végeztünk. Úgy érzem, hogy az új játékosaink még nagy tartalékot rejtenek magukban, de azért megmutatták, hogy van keresnivalójuk a bajnokságban és a nemzetközi kupában is. Nagyon fontos, hogy Salamon Feri és a Marnitz Gergő is ugyanannyi gólt lőtt, mint Szivós Marci. Ez nagy terhet vehet le Marci válláról, mert több lövőjátékosra kell figyelnie az ellenfélnek. Úgy érzem, a többiek is jó formában játszottak, noha csak negyedikek lettünk. Nem szeretném minősíteni a bírók "hozzáállását", de közel azonos volt, mint amikor Bukarestben a magyar válogatottal kikaptunk a románoktól és utána nem tudom megmondani hány góllal vertük őket. Körülbelül ez a bírói felfogás volt most is.

- Nagyon várom a bajnokságot és a nemzetközi kupameccseket is, mert nagyon bízom ebben a csapatban. Jó szellemű társaság és bár van tanulni valónk, fejlődni valónk egyénileg és a csapat kialakítása  szempontjából is, igyekszünk már ebben az évben bizonyítani, utána pedig évről évre egyre jobbak lenni.

- Kovács Gábor meglehetősen szokatlan ejtésgóllal vette be a kapudat...

- Kint voltam a kapuból, "kicsúszkáltam", hogy ha hosszú passz jön, akkor elérjem. Nem vettem észre, hogy idő van, nem számítottam lövésre, így esett be az ejtés. Van ilyen. Persze, meg kellett volna fognom, de ettől még a karrierem nem tört félbe... Nagyon jól eltalálta, rafinált volt, értékelhető, hogy észrevette a helyzetet és így oldotta meg, jó elgondolás volt, meg persze az én hibám is kellett, hogy be is essen a kapuba.

- Peched volt, hogy ezt a meccset éppen a tévé is közvetítette.

- Nem hiszem, hogy ettől a jövőben jobban fogok izgulni az ő lövései miatt, de tisztelem és becsülöm azokat a játékosokat, akik megpróbálják ezeket a fifikás dolgokat. Ő megpróbálta és még sikerült is neki.

BIROS PÉTER (ZF-EGER) A VLV-NEK:

- Abból a szempontból jó volt a torna, hogy a felkészülési időszak közepén kicsit játszottunk, ugyanakkor nyilvánvaló, hogy még nem vagyunk összeszokva, ráadásul több ember - ki ezért, ki azért - hiányzott. Úgy érzem, voltak jó meccsek, voltak olyanok, amikor jól játszottunk egy vagy két negyedben, s volt olyan, amikor rosszul ment. De hát két és fél nap alatt öt meccset játszani elég fárasztó, főleg hogy alapozási időszak van nálunk is. Mindegy. Abból a szempontból mindenképpen jó volt, hogy a fiatalokkal tudtunk játszani, "szoktuk egymást" egy kicsit a bajnokság előtt.

- Mi a véleményed a fiatalokról?

- Munka lesz bőven, nem csak velük, hanem hogy összeszokjunk, csapattá váljunk, de úgy érzem, hogy azok a fiataljaink, akik az ifi korosztályban háromszor is bajnokságot nyertek, sok munka és sok beszélgetés segítségével jók lesznek.

- Milyenek a szerbek?

- Én úgy érzem, hogy nem volt nagy átütő erő a csapatukban, sokat gyengültek annak következtében, hogy Filipovics elment tőlük. Lehet, hogy később jobbak lesznek, de én úgy érzem, hogy más felfogásban fognak játszani, mint Udovicsics edzősége alatt. Nem tűntek olyan erősnek, amit az is mutat, hogy a torna csapatai felvették velük a versenyt, mondjuk pont a mi meccsünk volt egy kicsit langyos, eltelt a mérkőzés, senki nem csinált igazán semmit és a végén nyertek 9:5-re. De a többi csapattal tényleg szoros meccset játszottak, a Spandauval ikszeltek és szerintem a Honvéd döntetlenje is reális lett volna, ha nem veszik el azt az ötméterest. Szóval a Partizan nem tűnik olyan jónak, de persze ez változhat, még nekik is van idejük készülni, összeszokni, de mondjuk nagy arculatváltozáson mentek szerintem keresztül.

- És ez kedvezhet nekünk?

- Úgy érzem, igen. Nem játszották azt a kőkemény játékot, a centerpárosuk se olyan jó, mint a tavalyi, az az oldaluk pedig nagyon meggyengült, ahonnan elment a Filipovics.

KOVÁCS GÁBOR (ZF-EGER) A VLV-nek:

- Nem komplett Egerrel utaztunk ki, vannak még hiányzóink. Megpróbáltuk teljesíteni azt, amit Gerendás Gyuri kért: minél kevesebb gólt kapni, próbáljon összeszokni a csapat és a fiatalok nyújtsák azt, amit igazából tudnak, bizonyítsák, hogy miért kerültek oda a felnőtt csapatba. Szerintem többé-kevésbé mindez teljesült is.

- Hogy érzed magad Egerben?

- Nagyon jó volt visszajönni, s még jobb lesz később, mert egyelőre egész nyáron Pesten voltam a junior EB-re való felkészülés miatt. Jó lesz véglegesen Egerbe jönni.

- Mesélj valamit a Gergelynek dobott ejtésgólról...

- Nem tudok sok mindent mesélni, gondoltam, megpróbálok egy ejtést és bejött. Mást nem lehet ilyenkor csinálni, az utolsó másodpercekben - próba szerencse.

- Milyen visszhangja volt, mit mondtak a társak?

- Örültek, és azt mondták, hogy Gergely Pistával azért mostanában ne nagyon találkozzak egy sötét sikátorban..

GÓR-NAGY MIKLÓS (DOMINO HONVÉD) A VLV-NEK:

- Elsősorban nem az eredmény számított, hanem az, hogy megismerjük egymást, jó meccseket játszhassunk, együtt legyünk csapaton belül és úgy gondolom, hogy nagyon jó volt erre ez a torna, minden egyes mérkőzés. Elég jó nálunk a csapatszellem, ugyanakkor a játék képe is egész jó volt ahhoz képest, hogy például én is csak egy hete vagyok edzésben. Ráadásul egy centerrel játszottunk, Mezei még nem szerepelt nálunk, úgyhogy a nagyváradi keret még ki is fog egészülni. Örülök, hogy elmentünk, nagyon hasznos volt.

- Meglőtted az első "honvédos" góljaidat a visszatérés óta.

- Igen. Nem volt könnyű dolgom, mert elég sokat játszottam a meccseken, három negyed volt a minimum és azért másfél héttel ezelőtt még javában repültem hazafelé a nyaralásból, Japánból, úgyhogy ilyen szempontból egy kicsit hamar jött a sorozatterehelés a számomra.

- Aoyagi Kannál, a Budva-beli csapattársadnál voltál?

- Igen.

- Akkor azért erre térjünk majd vissza, kérlek, válogass nekünk képeket az útról!


TUDÓSÍTÁSUNK SOK VIDEÓVAL A TORNA ELSŐ NAPJÁRÓL

TUDÓSÍTÁSUNK SOK VIDEÓVAL A TORNA MÁSODIK NAPJÁRÓL

TUDÓSÍTÁSUNK SOK VIDEÓVAL A TORNA HARMADIK NAPJÁRÓL

FOTÓK A TORNÁRÓL (GABRIELA ARSENIE A VLV-NEK):


Szolnok-Honvéd


Nagyvárad-Eger


Partizan Belgrád-Honvéd


Nagyvárad-Szolnok


Honvéd-Spandau 04

1 régi hozzászólás

gé hozzászólása
25065
2009.09.14. 16:44

Ahogy elnéztem a magyar csapatokban - főleg a honvédban és egerben - a fiatalokat, jó érzés töltött el. nagyon ügyesek tehetségesek, és jó csapatot fognak alkotni, előbb utóbb.