FACEBOOK

Dr. Gábor Antal rendelése 24 órán keresztül tart

Dr. Gábor Antal rendelése 24 órán keresztül tart
hozzászólás, 2009.07.29.

A csapat orvosát arról faggattuk, mennyi dolga volt eddig a fiúk mellett Rómában, s vannak e játékosok a kezelése alatt. (A beszélgetés még a szerbek elleni meccs előtt zajlott.)

Van-e aki vízilabdameccsre jár, és nem ismeri Tóni bácsit? Évtizedek óta látni őt a parton klubmeccsen és a női válogatott mellett is. Az Uzsoki sebész-főorvosaként rengeteg műtétet végzett el sportolókon, s ha – reméljük, nem bántón – ironikusak akarunk lenni, akkor azt mondhatjuk, hogy a csípőprotézis-beültetéseiről ódákat zengenek immár a világ minden táján.

Decemberben életmű kategóriában Fair Play-díjat kapott, januárban pedig átvette a stafétabotot a férfi válogatottnál dr. Pavlik Gábortól. Így most természetesen Rómában, a VB alatti egyik edzésen beszélgettünk.


- Mikor kerültél kapcsolatba a sportággal, esetleg annak idején aktív játékos voltál?

- Én magam soha nem vízilabdáztam, de a két nagyobbik fiam vízilabdázó volt. Három fiam van. Az, amelyik most 44 éves 12 éves korában ment le vízilabdázni, s én is ott ragadtam, így lassan harmincegynéhány éve vagyok a medence partján. Kezdtem az úttörőknél, serdülőknél, mint orvos. Megszerettem ezt a sportot, azt hiszem, a világ legjobb játéka.

- Orvosi szempontból milyen ez a mostani VB? Hogy áll a csapat egészségügyi szempontból?

- Én úgy gondolom, hogy eddig könnyű volt ilyen szempontból a torna. Különösebb sérülés nem történt. Egy-két apróbb-nagyobb gond van, ami természetes ilyen megterhelés mellett. Úgy érzem, hogy a kondíciójuk jó, a többit meg gyógyítjuk.

- Milyen felszereléssel jöttél?

- Az elmúlt évekhez képest a felszerelésben nem sok változás van. Kivételesen hoztam most magammal egy lézerkészüléket, fizikoterápiás, elektromos gépet is, gyógyszerekből pedig körülbelül 15 kilónyit, mert mindenre számítani kell.

- Ez hány fajta gyógyszert jelent?

- Ezt pontosan nem tudom megmondani, de ötvenféle biztos van nálam.

- A szállodában, szabadidőben megkeresnek téged a játékosok?

- Meg. Rendszeresen. Ez az idő alkalmas arra, hogy a kisebb sérüléseket, betegségeket gyógyítsuk, ilyenkor a szobaajtóm mindig nyitva van. A rendelés 24 órán keresztül tart.

- Milyen természetű problémáknál kérnek segítséget?

- Vízilabdásoknál természetesen a vállsérülés a leggyakoribb. Egy-két fiúnak fájt a dereka, amit fizikoterápiás készülékkel gyógyítottuk, továbbá gyógyszerekkel, de örömmel jelentem, hogy jelen pillanatban nagy baj nincs senkinél.

- Ez a római VB a többi világversenyhez képest, amin jártál, milyen?

- Nem hiszem, hogy nagy különbséget lehet tenni, mert a montreali VB is nagystílű versenysorozat volt, akárcsak ez. Talán a meglepetések itt korábban jöttek. Olyan csapatok estek ki, amelyekre az ember szinte nem is gondolt és olyan csapatok jutottak tovább, amelyek ezzel szintén meglepetést okoztak.

Végezetül Tóni bácsit megtippeltettük a VB végeredményét illetően, de válaszát nem közöljük, mert sajnos már nem aktuális.

3 régi hozzászólás

kildiko53 hozzászólása
2009.07.30. 14:53

Nekem meg ő maga!! :-) Imádom

Bodza hozzászólása
Bodza24382
2009.07.29. 13:15

Tartom,imádnivaló ember.Nagyon sokat adott nekem ez a riport,köszönöm:)

Ani hozzászólása
Ani24380
2009.07.29. 12:21

http://www.origo.hu/sport/vizilabda/20090727-kemeny-ferenc-interju.html Fecso Ba`, imadunk! :)