FACEBOOK

Relikviák a padlásról - újabb akció a vízilabdázás népszerűsítésére

Relikviák a padlásról - újabb akció a vízilabdázás népszerűsítésére
hozzászólás, 2009.07.16.

A csütörtök délelőtti - az ausztrálokkal közösen tartott - edzés után elkészültek a hivatalos VB-csapatfotók, majd egészen különleges sajtótájékoztatóra invitálták az újságírókat a Hajós teraszára. Tisztség, cím és eredménylista nélkül, ülési sorrendben írjuk le az asztalnál helyet foglalók nevét: Biros Péter, Madaras Norbert, Kemény Dénes, Kárpáti György, Gyarmati Dezső, Faragó Tamás.

Az ötletgazda a Vodafone volt, az apropó pedig egy akció: a magyar vízilabdázás sikerekkel teli történetének bemutatása céljából sportági relikviák gyűjtését hirdették meg.

Korábbi és jelenlegi pólós nagyságok ajánlották fel ereklyéiket, amelyekből október 1-én, Budapesten, a Westendben kiállítás nyílik. Két héttel később az ereklyék vándorútra kelnek, hiszen a tárlatot Egerben, Szegeden és Székesfehérvárott is bemutatják majd.

A sajtótájékoztatón egy asztalon elhelyeztek néhány ereklyét, közülük talán Kemény Dénes három ruhadarabja a legérdekesebb: ezt a három inget viselte a sydney-i, az athéni és a pekingi döntő napján, s mindegyik vizes lett, hiszen félig önként, félig játékosai "noszogatására" a kapitány is megfürdött a döntő lefújása után.

Az érintettek különféleképpen viszonyulnak emlékezetes tárgyaikhoz, van, akinek minden érme megvan, van, aki nem vigyáz annyira az értékeire, s Kemény Dénes is elárulta: amikor a szervezők megkeresték, az egyik "híres inge" éppen a szennyesben volt, egy másikat pedig a padláson kerített elő...

Gyarmati Dezső az 1990-ben kiérdemelt "minden idők legjobb magyar sportolója" címmel járó impozáns serleget bocsátotta a szervezők rendelkezésére, Kárpáti az 56-os olimpia emlékét őrző fotót, Faragó 1976-os montreali aranyérmét adta kölcsön a tárlat idejére. Madaras Norbert az egyik "aranyos" fürdőnadrágját hozta el, míg Biros azt a 10-es számú, fehér vízilabdasapkáját ajánlotta fel a kiállítás számára, amelyben három gólt lőtt az Egyesült Államoknak a tavalyi pekingi döntőben.

VLV-GALÉRIÁK:


(Magyar-ausztrál edzés - TZS-képek)



(geyza-képek)


(hivatalos képek)


(TZS-képek)

2 régi hozzászólás

matthew hozzászólása
matthew23363
2009.07.19. 14:31

"Gyarmati Dezső az 1990-ben kiérdemelt "minden idők legjobb magyar sportolója" címmel járó impozáns serleget bocsátotta a szervezők rendelkezésére..." amiről azt nyilatkozta Dezső bácsi, hogy annyira "impozáns", hogy nem törné össze a szívét, ha esetleg kézen-közön eltűnne. nagy fazon! :D (és milyen igaza van a kupával kapcsolatban! :P )

nettyus:) hozzászólása
2009.07.16. 21:34

Kíváncsian várom ezt a kiállítást is! A szegedi Móra Múzeumban már láttam Varga Tamás aranyérmét, úh. jöhet a folytatás.:)