FACEBOOK

Nagy Viktor bizonyítani akar - interjú a válogatottságért harcba induló kapussal

Nagy Viktor bizonyítani akar - interjú a válogatottságért harcba induló kapussal
hozzászólás, 2009.05.07.

A Vasas sokszoros válogatott kapusában mély nyomot hagyott, hogy tavaly az utolsó pillanatban kiesett az olimpiáról aztán aranyéremmel hazatért csapatból. Az akkor történtekből igyekezett tanulni, most a bajnoki döntőre koncentrál, hogy utána harcba szálljon a vb-részvételért.

- Mi foglalkoztatja jobban a csapatot az elmúlt időszakban, a jégkorong-vébé vagy a labdarúgó Bajnokok Ligájának finise?
 
- Mindkettő. A Barcelona-Chelsea meccset többen közösen néztük – kár, hogy gyengécskére sikerült. Ami pedig a jégkorong világbajnokságot illeti: nem tudom elfelejteni azt a tavalyi döntő meccset, amellyel a válogatott bejutott a Divízió I-ből az A-csoportba. Megkönnyeztem. Bár most nem volt időm minden vébémeccsüket megnézni, de nagyon szurkoltam nekik, különösen Horváth Andrásnak, akit jól ismerek. Szükség van arra, hogy a hoki is népszerű legyen Magyarországon, s hogy minél több csapat és hokipálya legyen. Eleve minél több olyan dolog kellene a sportban, ami örömöt és élményt jelent a magyar embereknek - főképp a mostani nehéz időkben.
 
- Nektek eddig sikerült az örömszerzés a szurkolóitok számára: egy döntetlent leszámítva 100 százalékos volt a Vasas teljesítménye a bajnokság alapszakaszában, és már döntőben vagytok.
 
- Szeptemberben öt olimpiai bajnokkal indultunk. Egyre erősebbek lettünk, s az év vége felé már azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy száz százalékosak legyünk az alapszakasz végére. Ez csak az Szeged elleni döntetlennel bicsaklott meg. Intő példa volt, hogy nem engedhetjük el magunkat.
 
- Azzal, hogy ilyen jól ment a csapatnak, sokan már a Final Fourban láttak titeket. Egész évben arról nyilatkoztatok, hogy idén ez a fő célotok.
 
- Már a csoportmérkőzések során is mondtam, hogy nem szabad jósolgatni, s nem dőlhetünk hátra az itthoni sikereink után, mert akkor pórul járhatunk.


- Pórul járásnak megtette, hogy a Pro Reccót kaptátok a negyeddöntőben, meglehetősen érdekes bíráskodással a Komjádiban…
 
- Meccs közben nemigen foglalkoztam a bírókkal, de valóban emlékszem egy-két olyan ítéletükre, amit határesetnek vagy rosszindulatúnak éreztem. Itthon is és Reccóban is voltak helyzeteink, de végül is minden a Komjádiban dőlt el, azzal, hogy három góllal ők nyertek.
 
- Annak ellenére, hogy a továbbjutás nem sikerült, a reccói győzelem után boldognak tűntetek. 
 
- Nagyon-nagy dolog volt kint nyerni, ott, ahol még senki sem győzte le a Pro Reccót. Örültünk, mert sikerült véghez vinnünk azt, amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk: felszabadultan játszottunk. Nem kellemes érzés, hogy most csak ennyire futotta. Több hónapon át, fokról-fokra megmásztunk egy meredek lépcsőt, eljutottunk a küszöbig, de az ajtón már nem léphettünk be, és most vissza kellett mennünk a lépcső aljára, jövőre újra kezdve a lépcsőmászást. Ilyen a sport.
 
- Mielőtt viszont újra elkezditek a lépcsőmászást a Final Fourba jutásért, következik a bajnoki döntő. Még nem volt olyan éve a Vasasnak, amikor a döntő előtt pihenhetett volna. Rendre nehéz elődöntőket vívott, majd egy kipihent ellenfél várta a döntőben.
 
- Most, hogy mondod, ez valóban furcsa érzés lesz…
 
- A döntőbeli lehetséges ellenfelek közül kitől tartasz jobban, a Honvédtől vagy Egertől?
 
- Mindegy, hogy kivel kerülünk össze. Nagyon jó csapatunk van, s ahhoz, hogy újra aranyérmesek legyünk és megvédjük a bajnoki címünket, bárki jöjjön is, meg kell vernünk. A Komjádiban különösen.
 
- Van, amikor az ellenfél szemét is kivéded, s van, hogy olyan gólt kapsz, amit talán még edzésen sem. El tudod csípni, hogy mikor miért megy jobban vagy kevésbé jól a játék?
 
- Van már néhány év tapasztalatom, de még nem igazán jöttem rá a dolog nyitjára. Pár hónapja egy sportpszichológus azt mondta, hogy a mérkőzések előtt túl feszültnek lát, és ez vesz vissza az eredményességemből. Azóta igyekszem minden meccsre lazábban készülni. De úgy érzem, hogy fiatal vagyok még, és van időm a játékom csiszolására.


- Tavaly, az olimpia előtt hárman versengtetek a két kapusposztért. Most vébé jön, és Jászberényi Gáborral kibővülve négyen álltok a képzeletbeli ringben.
 
- Nem foglalkozom azzal, hogy hányan vagyunk kapusok a válogatottban. Megteszem amit tudok. Ha elég, elég, ha nem, nem. Igyekszem, hogy elég legyen. Nagy bizonyítási vágy van bennem, és úgy gondolom, hogy minél több kapusból kerül ki az a kiválasztott kettő, az annál nagyobb érdemnek számít.

- Tavaly, miután nem jutottál ki az olimpiára, Amerikába utaztál pihenni. Aztán a döntőben az USA lett az ellenfelünk. Furcsa lehetett, hogy bármilyen messzire is mentél, utolért az olimpia… 
 
- Tényleg érdekes volt, hogy így alakult. Több ezer kilométert utaztam az itthoni dolgok elől, hogy pihenjek és felejtsek, mégis utolértek az események. A sajtóból nemigen figyeltem az olimpiát, SMS-ben értesültem arról, hogy az USÁ-val kerültünk össze a döntőben. Útközben voltunk, ezért nem láttam a meccset. De már lezártam magamban azt az időszakot, s nem látom értelmét, hogy múltbéli dolgokon rágódjak. Természetesen egész életemre nyomot hagyott a szívemben és a lelkemben, hogy az utolsó pillanatban kiestem egy olyan csapatból, amely később aranyéremmel tért haza. Úgy érzem, hogy ebből a tapasztalatból is építkeztem, tanulnom kellett belőle. Most csak azt tudom, hogy szeretnék minél jobb évet zárni a Vasasban, mindig a legjobb teljesítményre törekszem, és ha lehetőséget kapok a válogatottban, azt ki szeretném használni.

Veress Kata

23 régi hozzászólás

im hozzászólása
im21728
2009.05.09. 20:28

Na akkor én is idézek a riportból: "Úgy érzem, hogy ebből a tapasztalatból is építkeztem, tanulnom kellett belőle." Nyögve nyelős lecke, az tény, de biztosan nem minden haszon nélkül való. Remélem, most összejön a válogatottság!!

Vizisport17 hozzászólása
2009.05.09. 20:28

Kedves Yoda ! Ezt megvitattuk, természetesen Kemény Dénesnek mindíg igaza van, még akkor is amikor nem, hiszen 3x nyert nem akármit, sőt mellette egyet, s mást is. Mégegy, sajnos igazad van, az a portás valóban többször jött ki jobban a délszlávokkal szemben. Üdv, és nyomjad tovább a Ria-ria....

Barbee1202 hozzászólása
2009.05.09. 18:43

Szerintem amig Szecska birja addig neki is meg kell hagyni/adni a lehetöséget hogy harcoljon a helyért! A többieknek ez csak kihivás hogy le kell gyözni Szecskát, hiszen neki is lehet rossz szezonja ! De szerintem ö a legjobb és 2012ig szerintem biztos ott lesz még az élvonalban! Ha vizsont lenne két olyan teljesítmény pl. Jasunál meg Viktornál akkor lehet hogy ök mennének egy nívosabb versenyre és szerintem ezt a kapitány is igy gondolja! Szecskának nincs bebetonozva a helye, szerintem

vivi hozzászólása
vivi21719
2009.05.09. 17:51

Figyi,én egyáltalán nem kérdőjelezem meg Dénesnek a döntését,csak sajnálom,h nem Viktor ment ki tavaly.Sztem meg igenis meg kellene adni a lehetőséget a fiataloknak is,ergo én nem bánnám ha Szecska visszamondaná a válogatottságot,mert persze,h az érvek Szecska mellett szólnak,most már 3szoros olimpiai bajnok,majdnem egy évtizednyi tapasztalattal,de könyörgöm a többieknek,nem csak Viktornak,hanem Baksa Lacinak meg Jasunka mikor lenne úgymond ideje arra, h tapasztalatot gyűjtsön,hogyha ott van Szecska.Elismerem a kapusteljesítményét,az egekig szökik,de úgy gondolom,h öregszik ő is,és át kellene adnia a helyét.

Alberto hozzászólása
Alberto21709
2009.05.09. 11:09

Viktor! Ha olvasod: Londonban is lesz olimpia, don't give up, :) csak mindig teljes odaadással készülj edzéseken és a meccseken meg mindent bele. Hajrá Magyarok! :) "Természetesen egész életemre nyomot hagyott a szívemben és a lelkemben, hogy az utolsó pillanatban kiestem egy olyan csapatból, amely később aranyéremmel tért haza." Szerintem Londonban ott leszel, és onnan is aranyéremmel tér haza a magyar csapat és te is! Nyugi! :)

Tomute hozzászólása
Tomute21674
2009.05.08. 13:10

" A sajtóból nemigen figyeltem az olimpiát, SMS-ben értesültem arról, hogy az USÁ-val kerültünk össze a döntőben." ("Útközben voltunk, ezért nem láttam a meccset.") Ez egy kicsit merész nekem...Korábban is volt egy olyan sanda gyanúm, hogy nem csak szakmai okok miatt maradt ki a csapatból, de az érthető csalódottsága ellenére egy csapatközeli embertől nagyobb szolidaritást, azonosulási vágyat remélnék...

Yoda hozzászólása
Yoda21673
2009.05.08. 11:30

Kedves Vizisport17! Viktor kapusteljesítményéről nem tudok és nem is akarok véleményt formálni, mert sajnos nem járok(jártam) ki annyi Vasas meccsre, hogy ezt megtehessem. A Honvéd akkorii derbijeire azonban rendszeresen kijártam és bátran állíthatom neked, hogy az Olimpia előtti időszakban Pista kiemelkedő formában védett (plusz ugye ott a másik dolog, hogy szerintem eléggé érzi a "délszláv" játékosokat)... Nem tudom ki mit érdemelt meg, nem is akarok belemenni, mert nem vagyok szövetségi kapitány, se senki, én csak ülök és nyomom a RIARIA-t...de az a véleményem, hogy a megfelelő szempontok alapján történt a mérlegelés és a kiválasztás is,annál is inkább hiszen nyertünk, utólag pedig mindenki nagyon könnyen mondhat bármit, akkor és ott 1 emberen van a választás terhe. Van jónéhány olyan mezőnyjátékos is, akit én pl. vittem volna, aztán nem ment. Ez van. Akkor baromira nem értettem. Ugyanakkor akik helyettük utaztak, maximálisan odatették magukat, így semmi okom kétségbe vonni az utazási jogosultságukat:). A kapott lehetőségek száma: nem rémlene, hogy Viktor kevesebb lehetőséget kapott volna kapusposzton mint a többiek...az más dolog, hogy mennyire élt vele és ezt az akkori nyilatkozataiban ő is elmondta. Ezért lesz nagy kapus. Ez most nem jött neki össze, de fiatal és ugyan csak 4 évenként van Olimpia még simán ott lehet (többen is). Nem hiszem, hogy ez a magyar válogatott szimpátia csapat lenne, hiszen akkor jól tudjuk ki az aki ott sem lehetett volna...:)

Vizisport17 hozzászólása
2009.05.08. 10:22

Kedves Yoda ! Még mielőtt az a vád is elér felém, hogy nem örültem az olimpiai győzelemnek, megnyugtatok mindenkit mérhetetlenül boldog voltam. Megemeltem a kalapom olyan játékosok előtt is akikről nem gondoltam volna, hogy ekkorát játszanak, és bár nem kedvelem őket, de olyan általuk szokatlan dolgokat csillogtattak meg amiért a legfényesebb érem járt. Valóban igazad van, ugyanarra a kapusra gondolunk, és valóban nagyot alakított mikor beállították ! Bejöttek az első védések, és ugye tudjuk ez mennyit számít !! Ebben a helyzetben tehát előtte is le a kalappal. Amire viszont én (még) gondoltam azt szerintem a Viktor is érezte annak idején. Ki mennyi és főképpen milyen lehetőséget kapott a válogatottban való helytállásra. Ugye Te is láttad a két kapus védési lehetőségeit az Olimpia előtt ? Sajnos nem mindegy, hogy milyen fal mögött, milyen lövőkkel szemben !! Az olimpiát megelőző szezonról pedig ne is beszéljünk. A Viktor valóban kap időnként potyákat, de ha formában van, ami akár egy fél szezonon át is tart, a vizen jár. A spanja viszont stabil de középszerű, tartós kiemelkedő formát sohasem mutatott.

brasil82 hozzászólása
2009.05.08. 09:39

Azért ez is tipikus magyar! Lassan egy éve vagyunk túl az olimpiai győzelmen, és még mindig itt tartunk, hogy ki miért igen és miért nem! Még egyszer: egy GYŐZTES OLIMPIA UTÁN!!! Nevetséges! Az rendben van, hogy aki klubszimpatizáns is, az nyilván szívesebben látna több játékost a saját csapatából! De miután megvan az utazó 13, nekünk nincs más dolgunk és kötelességünk, mint bízni a döntésben, és utolsó erőnkig szurkolni nekik, akik akkor nem a Vasas, a Honvéd, stb. csapat játékosai, hanem a MAGYAR VÁLOGATOTTÉ!!! Vagy ahogy Dénes fogalmazta egyszer: ők a Margitsziget SC Jön a VB, és engem hidegen hagy, hogy ki lesz a két utazó, ha a két legjobb megy! Inkább örüljünk, hogy ilyen széles a választék!

Barbee1202 hozzászólása
2009.05.08. 08:32

Én arra gondoltam, hogy megkérdőjelezed hogy a pekingi csapatban nem olyan kapus védett aki azt megérdemelte! Akkor ök voltak a legjobbak és sajna ezt Viktor is tudja ! De most itt van az esély!!! és én örülök annak is ha Viktor megy vagy ha Jasu föleg akkor ha nyerünk!!! De azért Szecska :)

Szöszke hozzászólása
2009.05.08. 04:51

Szecska szintű kapus lehet ha elhiszi magáról. Mondom ezt én a nagy Szecska rajongó!

vivi hozzászólása
vivi21666
2009.05.07. 22:41

Barbee1202 ,szted nem örültünk a pekingi győzelemnek??...mert ha igen,akkor nem tudom hol élsz... ja,am azt teszek hozzá a cikkhez,amit akarok,végülis nincs megszabva..:P

Yoda hozzászólása
Yoda21665
2009.05.07. 21:25

Barbee1202! Pont erre próbáltam rámutatni a hszemmel... Viszont ezt a kérdésedet nem értem; "Ti nem örültök ennek?" Totál nem erről volt szó sztem, de mind1. Az interjú jó, Viktornak Hajrá, részemről meg ugye CSAK A MAGYAR PÓLÓ!

Barbee1202 hozzászólása
2009.05.07. 21:11

Szerintem nem kellene a riporthoz hozzátenni hogy kinek hol lett volna a helye! megnyertük Pekinget és mindenki örül neki! Ti nem örültök ennek? az számit hogy mind a kettö kapus akkor a toppon volt, de sajna ezt el kell fogadni hogy akkor Viktor nem remekelt ! Ezért nem vitte ki Dénes!!! De itt van a lehetöség ugyanugy mint a többi kapusnak hogy harcoljon! én szrukolok!!! Mindegyiknek!!!

Yoda hozzászólása
Yoda21663
2009.05.07. 20:29

Kedves Vizisport17! Ha arra gondolsz, akire gondolom, hogy gondolsz, nézd már meg még egyszer az elődöntőt please... Ha nem, akkor légyszives világosíts már fel ki volt itt a "túrista"...

vivi hozzászólása
vivi21662
2009.05.07. 18:03

Gyerünk Viktor,csak így tovább!!Akkor tuti te mész júliusban Rómába,és hidd el,sztem tavaly Neked ott lett volna a helyed Pekingbe!!! Hajrá Vasas!!!

Trooper hozzászólása
Trooper21661
2009.05.07. 16:22

HAJRÁ VASAS, HAJRÁ VIKTOR! Remélem idén is Te kapod a Steinmetz-díjat. Eddig ugye még csak nálad volt, és nem örülnék neki, ha át kéne adnod.

lila mámor hozzászólása
2009.05.07. 15:30

köszike,most funkcionál,üdv.

letiltott hozzászólása
2009.05.07. 15:26

Ez valami játék?

cowk hozzászólása
cowk21658
2009.05.07. 15:20

ha tudod, hogy nem vagy letiltva miert regisztralsz be ujra "letiltott" neven..?

letiltott hozzászólása
2009.05.07. 15:11

már dobtam emilkét cowk@vlv.hu-ra.... ahogy kérték....

letiltott hozzászólása
2009.05.07. 15:08

tisztelt szerk! már a második reg néven se tudok belépni,tudom nem vagyok letiltva csak nem tudok belépni,megtudhatnám az okát,esetleg.Néhai lila mámor aki komment elek is volt. üdv......

Vizisport17 hozzászólása
2009.05.07. 11:15

Ez az Viktor ! Csak így tovább céltudatosan és keményen, meg lesz neked is !! Végül is Te igazi "túristaként" kerültél kapcsolatba az olimpia alatt az USA-val, míg más fizetett túrista volt. Nagy különbség !