FACEBOOK

Hosszabbításos meccs után bajnoki döntőben a Pro Recco

Hosszabbításos meccs után bajnoki döntőben a Pro Recco
hozzászólás, 2009.05.06.

Az olasz bajnokság elődöntőjének második meccsén biztosította döntőbeli részvételét a címvédő. Madarasék az otthon simán megnyert első meccs után váratlan ellenállásba ütköztek Bresciában. A rendes játékidő utolsó perceiben a hazaiak kettővel vezettek, épphogy sikerült döntetlenre menteni a meccset. A hosszabbításban két gyors magyar gól helyre tette a dolgokat. A magyar mérleg: Madaras 3, Märcz 2, Kásás 1. Megmutatjuk mindegyiket.

A Brescia nagyon összeszedte magát, tényleg utolsó lehetőségként fogták fel a meccset. A harmadik negyed végéig csak ők vezettek, a Recco futott az eredmény után, s mindig egyenlített. Madaras biztos kézzel értékesített ötméteresgóljával vezettek először (6:7), de a Brescia tovább erősített és a negyedik negyed második felében 10:8-ra és 11:9-re is vezetett. A sikeres egyenlítés után a hosszabbítás következett, amelynek első felét egy Kásás-Madaras-akcióval és egy Märcz-előnygóllal 2:0-ra megnyerte a Recco, s ezzel el is dőlt a meccs.

A Pro Recco most pihenhet, viszont a másik ágon a Posillipo visszavágott a Savonának a hazai pályán elszenvedett vereségért, idegenben(!) nyert, s így szombaton otthon játszhat mindent eldöntő mérkőzést a döntőbe jutásért.

Brescia-Pro Recco 12:14  (2:1, 2:3, 2:3, 5:4 - hosszabbítás: 0:2, 1-1)
Brescia, v.: Mario Bianchi és Cristina Taccini
Brescia: Ferrari, Guidaldi, Magalotti 1, Fresia 3, Molina 1, Calcaterra R. 2, Scebba, Foresti 3, Binchi 1, Gitto, Ivan Perez 1, Rath, Cenci. Edző: Sandro Bovo
Pro Recco
: Tempesti, Presciutti 1, Madaras 3 (1 ötméteres), Mangiante 2, Kásás 1, Felugo 3, Di Costanzo, Angelini, Figari, Calcaterra A. 2, Lapenna, Märcz 2, Bencivenga. Edző: Pino Porzio
Gólok - emberelőnyből: 6/12, ill. 7/12
Gólok - ötméteresből: -, ill. 1/2
Piros lap: Sandro Bovo a harmadik negyedben
Kipontozódott: Gitto, Magalotti és Mangiante a hosszabbítás második félidejében

MADARAS NORBERT a VLV-nek:

- Megizzadtunk, nem játszottunk jól. Fej fej mellett haladtunk, de végig ők vezettek és ez kijózanítólag hatott ránk, a végére megint nagyon összekaptuk magunkat és az utolsó negyedben meg tudtuk fordítani. Összességében egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert év közben hiányoztak az ilyen nehéz meccsek. Nem pont a hosszabbításra gondolok, de az olyan szituációk, amikor súlya van mondjuk egy emberelőnynek, tehát amikor a végén dől el. Egészen más egy fór, ha mondjuk néggyel vezetsz, vagy ha kétgólos hátrányban vagy. Az utóbbi esetben minden labda nehezebb. Ilyen szempontból ez a mai meccs még jót is tehet. Annak is örülök, hogy nem kell játszanunk harmadszor is a döntőbe jutásért, sok meccsünk volt, jól fog jönni a pihenés a hétvégén.

MäRCZ TAMÁS a VLV-nek:

- Úgy látszik, a legutóbbi két Brescia-meccsen azt kellett gyakorolni, hogy amikor krízishelyzet van, ezt hogy tudjuk megoldani. Ez sem volt egyszerű mérkőzés, a Brescia az idei formájához képest nagyon-nagyon jól játszott, és azért nem olyan könnyű egy ilyen szintű csapatot egymás után ötször megverni. Hála Istennek sikerült, úgy gondolom, hogy a végén több erőt tudtunk mozgósítani, főleg a hosszabbításban. Tudtuk, hogy nehéz lesz, örülünk, hogy már a második meccsen sikerült bejutni, így a hétvégét már nem kell az elődöntővel töltenünk. Ami az ötméterest illeti: a pipába akartam lőni, a kapus bal kezéhez és végül a keresztlécet találtam el, ha jól láttam. Benne van az ilyen.

KÁSÁS TAMÁS a VLV-nek:

- Örülök, hogy bejutottunk, mert ezzel most csináltunk magunknak egy szabad hétvégét. Másrészt nem úgy állt ez a meccs az utolsó negyedben, hogy örülni fogunk a végén. Szerencsére valahogy mindig találunk a végén néhány szép gólt, olyan megoldásokat, amikkel sikerül feljönnünk és megnyerni a meccset. Nem gondoltam volna, hogy ennyire jól fogják tartani magukat, igaz, a végén éreztem, hogy ők is nagyon elfáradtak. Nagyon fontos győzelem volt, nem lett volna jó most még egy harmadik meccset játszani. Szerintem a szezon eddigi legkeményebb mérkőzését játszottuk.

VIDEÓK:



Kásás Tamás gólja

Märcz Tamás első gólja

Madaras-Kásás-ötméteres-Märcz-kapufa

Madaras első gólja, ötméteres

Madaras második gólja

Madaras harmadik gólja Kásás passza után

Kásás-labdaszerzés emberhátrányban

Märcz Tamás második gólja