FACEBOOK

Tízezren lesznek a Szeged athéni vendégjátékán!

Tízezren lesznek a Szeged athéni vendégjátékán!
hozzászólás, 2009.03.26.

Újabb lépést tett a Szeged a hőn óhajtott kupagyőzelem felé - pedig le sem vetkőztek a játékosok. A LEN Rómában kisorsolta, hogy a második számú európai klubtorna, a LEN Kupa döntőjében az első meccset Athénban játsszák, s a visszavágó lesz Szegeden. Kásás Zoltán vezető edzőt és Baksa Lászlót, a Kazany elleni győztes szegedi elődöntő egyik hősét kérdeztük: mit szólnak a szerdai hírhez.

- Úgy tűnik, hogy a szerencse mellénk pártolt, hiszen az előző három ellenfelünkkel szemben is idegenben kezdtünk és mindig itthon harcoltuk ki a továbbjutást. Jó lenne nem megszakítani ezt a sorozatot. Tudjuk, hogy ez egy egészen más mérkőzés lesz, hívott épp egy újságíró Görögországból, mondta, hogy tízezer néző, őrült közönség várható, történelmet akarnak írni.

- Erre mint válaszoltál?

- Csak annyit mondtam, hogy mi is...

- Hogy tudtok felkészülni belőlük?

- Próbálunk hozzájutni mérkőzéseik felvételéhez, beszéltünk Szirányi Balázzsal, aki a Barcelonában játszik és Varga Zsolttal is, aki a Posillipóban, meglátjuk, hogy sikerül-e szerezni valamit. Nagyjából ismerem a görög csapatot, rendkívül
veszélyesek tudnak lenni és ha ilyen őrült közönség van, ez még a játékvezetőket is befolyásolhatja. Ennek ellenére az igazi kérdés az, hogy a mi játékosainkat mennyire fogja befolyásolni a kinti hangulat. A Panioniosz nem erősebb a Kazanynál, de a görögök hihetetlen módon össze tudják szedni magukat egy-egy meccsre, Kazanyban pedig nem volt nagy létszámú közönség, így a légkör Athénban biztosan más lesz.

- Van-e arra esély, hogy az április 22-i visszavágóra lekerüljön a medence fölül a sátortető és pótlelátókkal lehessen növelni a közönségnek szánt helyet?

- Sajnos nincs, csak majd valamikor májusban kerülhet le a tető, ugyanis az időjárás áprilisban még eléggé szeszélyes. Ha nyitott medencében rendeznénk a meccset és esetleg rossz lenne az idő, az mindent tönkre tenne, úgy mint a tavalyi Final Fournál történt Barcelonában.

- Az nem fordult meg a fejetekben, hogy elvigyétek máshova a döntő visszavágóját?

- A hódmezővásárhelyiek jelentkeztek, de eddig minden meccset itt játszottunk, most el kellene kezdeni Vásárhelyen edzeni, s úgy gondoljuk, hogy a hazai pálya előnyét kár lenne feladnunk. Ennek az uszodának azért megvan a sajátos atmoszférája még akkor is, ha sajnálatosan kevesebb néző fér be a sátorba, biztos, hogy jóval többen szeretnék megnézni a döntőt. Sajnos ebben a helyzetben nem tudunk mit csinálni.

- Arról lehet szó, hogy a kezdés időpontját tekintve kitérjetek a szintén április 22-i Pro Recco-Vasas-meccs elől, amit valószínűleg közvetít a Sport televízió?

- A mi hazai meccseink általában 18 órakor kezdődnek, szerda lévén most valószínűleg 18.30 lesz, nem tudom, a Recco mikor rendezi a hazai mérkőzéseit Soriban, de meg fogom kérdezni erről Tamást.


- Milyen visszhangja volt a bejutásnak? Másnap ingyen adták-e a kiflit a szegedi boltban? - kérdeztük Baksa Lászlót a Szeged kapusát.

- Nagyon sok ember gratulált az utcán. Amikor vasárnap ebédeltem és sorra kerültem, a pénztáros néni is gratulált és mondta hogy lehet, ő is kijön a meccsre...

- Hogy értékelték a teljesítményedet, milyen hivatalos kritikákat kaptál?

- Külön nem tértünk ki az én teljesíményemre. A hétfői edzésen a védekezésről beszélt Zoli, azzal meglehetősen elégedett volt, de tudni kell, hogy ő mindig talál hibákat a játékunkban, így volt most is. A többiek beledobták a malacperselybe ami ilyenkor jár...

- ??
 
- Varga Péter csapattársam kitalálta, hogy minden eggyes védésnél, amikor a labda ott marad nálam, 100 forint "jár" egy perselybe - persze csak a győztes meccseken... Az teszi bele, aki úgy gondolja, nem kötelező. Most belekerült pár százas, sőt az ötméteres védése miatt volt, aki nagyobb összeget dobott bele. Az év végén kiürítjük a perselyt és közösen elvacsorázzuk a pénzt...

- Szavics mondott neked valamit meccs után, esetleg a kivédett ötmétereséről?

- Gratulált, de ő inkább a saját csapattársaira volt kiborulva... Zakirov mondta a parton, hogy most már akkor nyerjétek is meg...

- Szép. Így legyen. A döntő pályaválasztásának sorsolásáról mi a véleményed?

- Az égiek meghallgatták a kívánságukat és kint kezdünk. A LEN Kupában eddig idegenben egyszer kaptunk ki - egy góllal. Úgy érzem, a kazanyihoz hasonló eredménnyel elégedettek lehetnénk. Remélem, még a szombatinál is többen lesznek a döntőn...

- Úgy hallom, a csapat ragaszkodott a megszokott szegedi medencéhez, noha Hódmezővásárhelyen több néző szurkolhatott volna nektek. Miért? Hiszen a szombatinál sokkal többen már nem nagyon lehetnek...

- Igen, ez valóban így van. Itt játsszuk minden meccsünket, ez egy katlan, iszonyú jó hangulatot lehet csinálni. Vásárhelyen a nézőtér kicsit messzebb van a medencétől, itt meg alig két méterre... Itt vagyunk itthon.

- Zolit egy görög újságíró úgy tájékoztatta, hogy a kinti meccsen 10 ezer néző várható, történelmet szeretnének írni...

- Én meg erre azt mondom, amit Dénes Pekingben, a Montenegró elleni elődöntő után: az ezüstért kár lemenni az már megvan... Ha kint is a saját játékunkkal foglalkozunk és nem a külső körülményekkel, akkor nem érhet minket baj!

- Jó felkészülést!

13 régi hozzászólás

Én hozzászólása
Én20311
2009.03.27. 13:54

Hajrá Szeged, erre csak ennyit tudok mondani :D és ne nyissátok le azt a tetőt, még belegondolni is rossz, hogy a szabad ég alatt pólózni április végén, pláne ilyen időben... Sajnos a meccsre nem tudok elmenni, nagyon messze lenne az nekem, és ha a TV meg nem adja a meccset, akkor szégyen az egész sport szövetség, és sport, illetve állami csatornák fejére!!! Igazából a meccset az M1nek kéne sugároznia, a recco meccset is igazán leadhatná az elsőszámú országos TV adó, esetleg az M2, de tudom, ebből nem lesz semmi... Sport1em meg nincs, csak csehül,az meg nem mutat magyar vizilabdát...

Bamako hozzászólása
Bamako20305
2009.03.27. 10:11

Ági!!!!!! Nyugi a Baksa nemsokára ott lesz újra...Hidd el!!! Nagyon jól véd...és ezt Deni is tudja!

Ági hozzászólása
Ági20297
2009.03.26. 19:08

Ugyan nem ide tartozik de Varga Danival van egy két oldalas cikk a képes sportba. és HAJRÁ SZEGED!!! CSAK ÍGY TOVÁBB! Nekem személy szerint Baksa Laci az egyik kedvenc, sajnálom hogy a válogatottból kimaradt.

B (régi) hozzászólása
2009.03.26. 19:00

Én azért megkérdeztem volna a görög újságírót: hol lesz 10.000 ember az athéni meccsen? Ha az olimpiai döntő helyszínére viszik a meccset, ott sem fér el annyi. Aztán meg szerintem a görög vízilabda még egy ilyen siker kapujában sem képes 10.000 embert mozgósítani. Azért is kamu az egész, mert ráadásul az Olympiakos aznap játssza a a F4-ba jutásról döntő hazai Euroliga meccsét a Mladost ellen. Szóval az athéniak örülhetnek, ha lesznek 1200-an.

Dani hozzászólása
Dani20290
2009.03.26. 16:24

Kedves vizilabda-szerető magyar barátaim! Mindannyian tudjuk, mi folyik ebben az országban, politikai szimpátia nélkül, objektív állást tudunk foglalni abban a tekintetben, hogy hozzánem-értő emberek sokasága irányítja/irányította/(s foga is) az országot. Butítják a népet, az értékeket nem becsülik meg, fejlődésre nincs sok esély. Magyar létemre (az Arnycsapaton nőttem fel) kívánom, jöjjön ki a különbség az albán-magyar focimeccsen, a SZEGED és a VASAS vizilabdacsapata pedig írjon történelmet a LEN-ben és az Euroligában. A kontárok nem ismerik fel mekkora vizes-sportág hatalom volt Magyarország (és a poló tekintetében most is az), milyen összefüggések vannak a népegészségügyi/demográfiai problémák, a sport-infrastruktúra és a sport közösségformáló, szocializáló szerepével kapcsolatban. Uszodák építése, összekapcsolva a termálvizes kincsesbánya fenntartható kiaknázásával hosszú évtizedekre biztosítaná gyermekeink egészséges életét! HAJRÁ MAGYAR VIZILABDA! HAJRÁ SZEGED! HAJRÁ EGER! HAJRÁ VASAS! (és minden vizilabdacsapat, aki kimaradt) Dani

Coach hozzászólása
Coach20289
2009.03.26. 15:49

Sajnalom, hogy a szegedi csapat nem akar Vásárhelyen jatszani. A szegedi uszoda (ahogy olvastam) a fenyviszonyok miatt nem alkalmas a TV-nek sem. Ez azt jelenti, hogy 1 millio ember helyett csak 1000 nezhetik a meccset. (???) Hazai uszoda ide vagy oda, ez bun a vizilabda ellen. En megertem a hazai palya elonyet de egy Gorog csapattal szemben akar melyik Magyar uszoda hazai palya. Plusz a szegedi klub tobb millio forintot kereshetne az eladott jegyekbol ha kiberelne pl a Komlyadi uszodat A penzt meg szetoszthatna a jatekosoknak es a vezetoknek premiumkent. Igy is, ugy is HAJRA SZEGED!!!

c hozzászólása
c20287
2009.03.26. 14:17

egyet kell hogy ertsek "miert nincs uszoda"-val. nezzetek meg az index cimlapjat, egy a VLV-rol szarmazo, felszavas cikkben emlekeztek meg a szegedrol, mig a botlabu, szanalmas, szegyen focivalogatottrol NAPI KETTO cikk kerul fel, 3 nappal a meccsuk elott! egy vicc ez az egesz orszag!

l hozzászólása
l20286
2009.03.26. 13:26

Tényleg hihetetlen, hogy egy LEN kupa döntős magyar csapatról alig esik szó a sajtóban... (több figyelmet érdemelne a Szeged és az egész sportág) Az meg tényleg felháborító, hogy egy ekkora városnak és egy ilyen csapatnak nincs egy olyan uszodája, ahová több ember is menne, csak éppen nincs hová... Hajrá Szeged!!!!

t hozzászólása
t20282
2009.03.26. 11:33

El sem tudjátok képzelni milyen családias hangulata van a szegedi sátornak. Én sem mennék el onnan.-:) HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ KICSI SZEGED!!!

sirpeter hozzászólása
2009.03.26. 10:20

igen jo lenne tobb uszoda, de sajnos nincs eleg ember aki meg is toltene es biztositana az uzemelteteshez szukseges penzt. Egy ket pl.: OB1es meccsek nezoszama, "kozonseg"uszodak kihasznaltsaga, uszo OB-k nezoszama. Es ehez mindhez melegviz es vizforgato kell, es 3000fos uszodahoz nagy telek is! Talan Benedek Tibor riportban volt ugyanaz a problema amit most Kasas mester mond, az idojarassal kapcsolatban. Miert nincsenek ezek a meccsek kora nyaron? Sajnos ez van. Szeressuk azt ami van! Szurkoljunk annak, hogy Szeged es Vasas az orrom ala dorgolje, mi megtettuk a maximumot!

Miert nincs uszoda hozzászólása
2009.03.26. 10:02

Azert, mert Gera Zolika szerintem nem tul kulonleges golja 3 napig cimlapon van minden Magyar hirportalon, addig a BBC vagy a Times meg sem emliti!!Es meg sorolhatnam a sok tehetsegtelen focista kezdemenyt, akirol odakat zengenek az ujsagirok evek ota...jellemzoen kulfoldi szaklapok meg sem emlitik oket, mint kiemelekedo focistakat.A Szegednek jutott egy kis cikk a jobb also sarokban... A foci kell a "nepnek", amig kijarhatnak felreszegen, qrva anyazni a birot, addig nem figyelnek masra... Az, hogy egy Szeged vagy egy Eger koltsegvetese harmada/negyede egy NBI-es focicsapatenak, mar csak hab a tortan... Nah ezert nincs egy 5 ezer ferohelyes uszodaja Szegednek, ahol kulturaltan lehetne buzditani egy arra erdemes sportot es csapatot! Mert milliardok usznak el a Magyar "profi" liganak csufolt, silany es szinvonaltalan, grund focira(mert ez nem profi sport). De a lenyeg, hogy a nep elvezi...torhet,zuzhat, ordibalhat kedvere!

Dani hozzászólása
Dani20277
2009.03.26. 09:33

Kedves szerk.! Varga Tamással miért nem készült interjú? Egyébként több mint felháborító, hogy a 9szeres magyar olimpiai bajnoki címmel rendelkező magyar vizilabda milyen infrastruktúrális helyzetben van. Minimum a nagyobb városokba kellene fedett, 3-4ezres uszoda, egy paradicsom lehetne ez az ország. Hajrá Szeged!

Kritikus Péter hozzászólása
2009.03.26. 08:48

Persze itt az a kérdés, hogy egy közel kétszázezres városnak miért nincs már egy normális uszodája, ha már egyszer a csapata rendre vitézkedik az európai kupákban. A "meghalgatták" szó úgy tudom két "l" betűvel íródik.