FACEBOOK

Varga Dániel és Varga Dénes a kormányszóvivői tájékoztatón

Varga Dániel és Varga Dénes a kormányszóvivői tájékoztatón
hozzászólás, 2009.03.24.

Újra jószolgálati feladatot vállalt Varga Dániel és Varga Dénes, a válogatott és a Vasas olimpiai bajnok játékosa. Ezúttal a "Szűréssel az életért" program népszerűsítőiként vettek részt a kormányszóvivői tájékoztatón. Átadtak az egészségügyi miniszternek és a kormányszóvivőnek egy-egy labdát, amelyet a Vasas játékosai írtak alá, s amely ajándékként kerül majd egy-egy, a szűrőprogramon részt vevő szerencséshez.

Március 28. és június 28. között 44 kistelepülésen szervez ingyenes lakossági szűrővizsgálatot és életmód-tanácsadást az Egészségügyi Minisztérium - jelentette be Székely Tamás egészségügyi miniszter a keddi kormányszóvivői tájékoztatón.

A hétvégéken egyszerre négy településen szervezik meg a programot, a soron következőn Ibrány, Demecser, Záhony és Cigánd lesz a helyszín. A programmal a leghátrányosabb helyzetű - észak-magyarországi, észak-alföldi és dél-dunántúli - településeken is megteremtik a szűrés lehetőségét. 

A népegészségügyi szempontból legfontosabb betegségek szűrését végzik el: a szív- és érrendszeri vizsgálat vérnyomásmérésből, vércukorszint-mérésből, a testtömegindex és az esetleges érszűkület megállapításából áll. A szemészeti szűrés látásélesség, szemfenék- és glaukóma-, azaz zöldhályog-vizsgálatot tartalmaz. Fogszakorvos szájüregi szűrést, a bőrgyógyász bőrrákvizsgálatot végez. A gyermekek ortopédiai szűrésénél a lábstatikai problémákra és a gerincrendellenességre koncentrálnak.

A program népszerűsítése céljából a szervezők megnyertek három jól ismert magyarországi sportklubot: a TEVA-VasasPlaket vízilabda-csapata, az MKB Veszprém férfi és a Győri Eto KC női kézilabda-csapata tevékeny szerepet vállal a program megvalósításából. Egy-egy szűrésnél sportolók is jelen lesznek és minden századik, szűrésen részt vevő állampolgár egy labdát kap, amelyet az adott csapat valamennyi játékosa aláírt.

A kormányszóvivői tájékoztatón Varga Dániel Székely Tamás miniszternek, Varga Dénes pedig Budai Bernadett kormányszóvivőnek nyújtott át egy-egy vízilabdát, a felületükön tele értékes aláírásokkal.

(Amikor Dani átnyújtotta a lasztit, a miniszter kiejtett a kezéből egy papírt, s a Vasas játékosa fényképezőgépek villogása közepette megelőzte Székely Tamást a papír felvételével.)







10 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk20233
2009.03.25. 14:02

Vruc, nem volt jó poén.

Vruc Vetár hozzászólása
2009.03.25. 13:51

Kösz az előző hozzászólásom kimoderálásért. Kár, hogy egy ártatlan poén is fennakad a cenzúrátokon. OFF: Ilyen látványkampányok engem nem hatnak meg azok után, amit az egészségüggyel csináltak.

Vruc Vetár hozzászólása
2009.03.25. 10:03

Ha elájul Bugyik kisasszony, őt csak a Nagy Gondolkodó segítheti fel:-)

nett hozzászólása
nett20196
2009.03.24. 20:02

Remélem, hogy a program többi megállója is fönn lesz az oldalon, hátha eljutnak hozzánk is! Nagyon jó ötletnek tartom!!!!

vivi hozzászólása
vivi20194
2009.03.24. 19:31

hm,ezen nem kellen meglepődni,ez csupán Dani jólneveltsége.Székely Tamás meg biztos izgult,h egy olimpiai bajnok adta át neki a labdát..vagy alapból ennyire szerencsétlen.Viszont az meglepett,h Budai Bernadett nem ájult el...:):)

vili hozzászólása
vili20192
2009.03.24. 17:59

nagyon jó ez a mondat semmi gond vele Még papírt sem tud a kezében tartani

szerk hozzászólása
szerk20189
2009.03.24. 15:57

Kedves Csak a Honved! Mi sem tudunk folyton szenzaciot szallitani, nezd el, hogy errol az esemenyrol ennyire futotta...

szerk hozzászólása
szerk20188
2009.03.24. 15:52

Kedves Csak a Honved! Mi sem tudunk folyton szenzaciot szallitani, nezd el, hogy errol az esemenyrol ennyire futotta...

Csak a Honvéd! hozzászólása
2009.03.24. 15:02

Nagyon jó, hogy a vlv ilyen jellegű témákról is beszámol, hogy sportolóink mikor, milyen közérdekű tévekenységben vesz részt. Viszont könyörögve kérem a vlv-t, hogy ne húzza a le témát egy olyan megjegyzéssel, idézem: "Amikor Dani átnyújtotta a lasztit, a miniszter kiejtett a kezéből egy papírt, s a Vasas játékosa fényképezőgépek villogása közepette megelőzte Székely Tamást a papír felvételével." Most ugye ennek a hírnek nem az az utolsó gondolata, hogy Varga Dániel felvett egy papírt, mert valaki véletlen leejtette???? Ez még érdekességnek is gyenge...

Szilvi hozzászólása
Szilvi20185
2009.03.24. 13:36

nem is DAni lett volna:)