FACEBOOK

Kupahétvége - vigyázó szemünket Szegedre vetjük

Kupahétvége - vigyázó szemünket Szegedre vetjük
hozzászólás, 2009.03.20.

Újabb európai kupahétvége következik. Az Euroliga-csoportokban a legjobb nyolc mezőnye alakul ki, a LEN Kupában azonban már a döntő a tét. Előzetesünkben ismertetjük a programot és megszólaltatjuk a magyar szereplőket. 

LEN Kupa elődöntő, visszavágó mérkőzés:

Szeged-Sintez Kazany (orosz) - szombat, 18.00 - élőben a VLV-n (Az első mérkőzésen, Kazanyban 10:10-es döntetlent játszott a két csapat. Amennyiben Szegeden is döntetlen lesz a rendes játékodő végén, akkor kétszer három perc hosszabbítás, s ha még szükséges, ötméterespárbaj következik.)

Szegeden nézőcsúcsra készülnek, a sátortető alá pótlelátóként funkcionáló dobogó is kerül. A LEN Kupa elődöntőjének visszavágója "meccsnullról" kezdődik, hiszen Kazanyban döntetlent játszott a Szeged, tehát a legminimálisabb arányú győzelem a kupadöntőt jelentené a Tisza-partiak számára. A sérültek ha nem is épültek fel, "összedrótozták magukat", s a Szeged csapata a legjobb összeállításban kísérli meg elérni a döntőbe jutást. A mérkőzés szombaton 18.00 órakor kezdődik Szegeden, s terveink szerint a vlv-n megszokott módon élőben közvetítjük a medence partjáról.

KÁSÁS ZOLTÁN (Szeged) a VLV-nek:

- Reménykedem abban, hogy a csapat a jobbik arcát mutatja majd, azt, ami az utóbbi időszakban volt jellemző. Most már edz Baksa Laci és Varga Tamás is, úgy néz ki, hogy mindketten tudnak játszani. Kata azért természetesen készenlétben van. Az első, kinti meccsen Lehmann Pista sem játszott, most már ő is harcra fogható, tehát valamivel még erősebbek is lehetünk, mint Kazanyban. Éppen most néztem meg a kinti meccs felvételét és azt állapítottam meg, hogy az oroszok sokat hibáztak, de mi is, tehát volna még mit javítani... Nagyon fontos, hogy a két nagy testű centerüket, Belofasztovot és Schwertwitist semlegesítsük, és még ott van Szavics is.

Azt hiszem, hogy 50-50 százalék az esély. Kevés százalékos eséllyel mentünk ki, és az ottani mérkőzés után nyilvánvalóan nőttek az esélyeink, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy lefutott meccs a szombati, mert azért a Kazany nagyon erős. És ha nem figyelünk - mert kaptunk azért egy-két gólt figyelmetlenségből kint is -, akkor baj is lehet. Nagyon fontos, hogy mennyire tudunk majd koncentrálni. Az azért jó, hogy mostanában a csapat a vége felé is tudja tartani magát, általában ott szúrtuk el korábban a meccseinket.

A városban beszédtéma visszavágó, az emberek felidézik a Pescara elleni LEN Kupa-döntőt, az akkori nagyon jó Szegedben még Fodor, Papesz, Steinmetz Barna játszott. A gyengébb bajnoki és kupaszereplés után jó lenne kiharcolni a döntőbe jutást, bár megjegyzem, hogy az európai kupában a második helyezettet nem jegyzik, csak a győztest. Tehát igazából a döntőben is nyerni kéne, de odáig még el is kell jutni...

BAKSA LÁSZLÓ (Szeged) a VLV-nek:

- Hétfő óta vízben vagyok, nem érzek fájadalmat, szerda óta pedig már komolyan dolgozom. Érzem az edzéskihagyást, de próbálok minél többet védeni, hogy utolérjem magamat.

- Mekkora a feszültség bennetek?

- Feszültség még nincs, bár minden nap a meccsről beszélünk, arról, hogy hogy lehetne a Kazanyt legjobban semlegesíteni. Szombaton már mindeki pörögni fog, s azért az már most érződik, hogy ez egy nem mindannapi mérkőzés lesz.

- Szakmailag van valami meglepetés a tarsolyotokban, vagy "csak" arra koncentráltok, hogy amit tudtok, azt precízen megcsináljátok?

- Gondolom, vidózott a Kazany. mi is megtetük. Emberelőnyben lesz egy-két olyan figura, amit nem csináltunk még, sima támadásban is próbálunk új dolgokat, A védekezés meg egyszerűen ugyanaz, mint eddig, csak a legmagasabb fokon kell megcsinálni.

- A városban érezni némi vízilabda-lázat? Mi jön vissza a környezetetekből?

- Igen, eléggé sokan kérdezik hogy mi lesz, mi várható. Úgy tudom, hogy megdől az eddigi nézószám-rekord, körülbelül ezer embert várnak. Remélem, hogy tényleg sokan jönnek és hozzásegítenek minket a célunk eléréséhez.

- A másik ágat fél szemmel figyeled már, vagy ezt nem is szabad?

- Először jussunk be, aztán majd akkor. Még nem nagyon beszélünk ilyesmiről.


Az elsőszámú kontinenstorna csoportköre szombaton befejeződik, minden kvartettben kiderül tehát a továbbjutó két csapat személye. Emlékeztetőül: a csoportelsők a negyeddöntők sorsolásánál a csoportmásodikok közül kapnak ellenfelet (kivéve azt a csapatot, amellyel egy társaságban voltak most).

EUROLIGA

D csoport:

Vasas-Eger - szombat, 18.00 (Sport1 televízió és VLV)
Marseille (francia)-Partizan Belgrád - szombat, 18.00

Az állás a csoportban az utolsó forduló előtt:

1. Partizan 13, 2. Vasas 9, 3. Eger 3, 4. Marseille 2 pont


VARGA DÉNES (Vasas) a VLV-nek:

- Sokkal fontosabbnak érezzük a mérkőzést, mint amekkora tétje valójában van. Az elmúlt két meccsünk nem úgy sikerült, ahogy akartuk, ezért taktikailag ismét, sokadjára felkészültünk az Egerből. Illetve ami még fontosabb, mentálisan ráállítottuk magunkat arra, hogy mik a teendőnk a meccsen.

- Mit szeretnétek elérni? Tudjuk, hogy van, amikor a kevés kapott gól a cél, máskor az emberelőnyök minél magabiztosabb kkihasználására törekedtek.

- Magabiztos játékkal megverni az ellenfelet. Ez a feladat. Természetesen az Eger is játszhat nagyon jól, s, ha mindkét csapat jó teljesítményt nyújt, s mondjuk csak egygólos a különbség a javunkra, az ugyanúgy lehet értékes, mint egy többgólos siker.

- Van-e kieső a mandulaműtét után gyógyuló Kis Gáboron kívül?

- Más nincs.

- Mekkora érdeklődésre számítasz? Nyilván, ha enek a meccsnek a továbbjutás lenne a tétje, többen kimennének a Komjádiba.

- Nem hiszem, hogy ez számít. Akik szeretik a pólót, azok kijönnek. A múltkori Szeged-meccs iránt is nagy volt az érdeklődés, ez nekem nagyon tetszett, kimondottan sajnáltam is, hogy ilyen meccset kellett látniuk a nézőknek. Ez is egy szempont a mi számunkra, hogy összeszedjük magunkat és érett játékkal győzzük le az Egert.

BIROS PÉTER (Eger) a VLV-nek:

- Úgy állunk, mint a Vasas, mi is elvesztettünk egy centert. Ugye Gábor nem játszik náluk (jobbulást kívánok neki!), nálunk pedig valószínűleg nem játszhat Hára Balázs, akinek a válla fáj.

- Hogy készültetek?

- Videózás ezúttal nem volt, s el kell ismerni, hogy a tét nélküliség miatt egy kicsit elvesztette a varázsát a meccs. Viszont mindkét csapat nyugodtan játszhat, semmi nem nyomja a vállukat, s ebből talán kisülhet egy tényleg jó, közönségszórakoztató mérkőzés. Mondanom sem kell, hogy annak ellenére nem feltartott kézzel megyünk, hogy a Vasas az ellenfél.

- Milyen a hangulatotok, szomorúan mentek, vagy van bennetek bizonyítási vágy, elszántság?

- A hangulatunkkal nincs semmi gond. Biztos, hogy lesz rossz kedvünk mérkőzés közben, olyan nincs, hogy egy meccs kizárólag számunkra jó dolgokból áll. Úgy érzem, hogy a Ferencváros elleni bajnoki után sokat javult mindenkinek a hangulata, bízom benne, hogy hasonló teljesítménnyel rukkolunk elő. Eredménnyel kapcsolatos elvárást nem is fogalmaznék meg, a játék képével szeretnék elégedett lenni meccs után. Azzal, hogyha csapatként előre tudnánk lépni, s visszatalálnánk arra az ösvényre, amit elhagytunk valahol.

A csoport:


Pro Recco (olasz)-Jug Dubrovnik (horvát) - szombat, 18.00
Volgográd (orosz)-Sturm Csehov (orosz) - szombat, 18.00

A csoport állása:

1. Jug Dubrovnik 10, 2. Pro Recco 9, 3. Volgográd 6, 4. Sturm Csehov 4 pont

KÁSÁS TAMÁS (Pro Recco) a VLV-nek:

- Nyerni akarunk mindenféleképpen, készülünk nagyon, a csoportelsőség a célunk.

MADARAS NORBERT (Pro Recco) a VLV-nek:

- Mindenképpen szeretnénk nyerni, már csak a dubrovniki vereség miatt is! Nehéz lesz, de úgy érzem, jól felkészültünk. Jól ismerjük egymást, sok újat nem tud a két csapat egymásnak mutatni, kis dolgokon fog múlni!

- Hogy készültetek, volt videózás?

- Pénteken videózunk.

- Csináltok speciális taktikát, be lesznek-e dobva eddig nem alkalmazott figurák?

- Semmi speciális nincs, egyrészt szerintem még korai, mert ugye mindkét csapat továbbjutott már, tehát lesz még ennél fontosabb meccs is, ráadásul a Reccóra egyébként sem jellemzőek a speciális dolgok. Lehetőleg játsszuk a saját játékunkat, továbbá az egyéni (jó) képességekre épít a csapat!

- Milyen formában vagytok?

- Ezt nehéz megmondani, az utolsó fontos meccsen, a Nápoly ellen rosszul játszottunk, de az Euroliga mindig más, arra nagyon össze tudjuk kapni magunkat!

- Mi a helyzet a magyarokkal?

- Mind a négyen jól vagyunk. De amúgy is mindenki egészséges a csapatból.

- Mennyire fontos nektek a csoportelsőség?

- Végül is fontos, nem mintha a többi csoportban a másodikok gyenge csapatok lennének! Viszont mióta itt vagyok, mindig elsőnek jutottunk tovább a csoportból. Szeretném, ha folytatódna a hagyomány! Ez lenne sorozatban az ötödik!


B csoport:

Budva (montenegrói)-Mladost Zágráb (horvát) - szombat, 18.00
Barceloneta (spanyol)-Jadran Herceg Novi (montenegrói) - szombat, 18.00

A csoport állása:

1. Herceg Novi 10, 2. Mladost Zágráb 8, 3. Budva 6, 4. CNA Barceloneta 4 pont

GÓR-NAGY MiKLÓS (Budva) a VLV-nek:

- A supraspinatiusom részleges szakadása után most fogok úgymond visszatérni, szombaton. Végül is három hetet hagytam ki, illetve három hétig nem játszottam, mert azért jártam edzésre és edzettem is - ahogy tudtam. A "rendes edzéseket" most a héten kezdtem el, de azért még mindig némileg csökkentett terheléssel. Idő kell, hogy teljesen meggyógyuljak, de játszani már tudok és ez a lényeg. Az állóképességem nyilvánvalóan nem 100 százalékos, de igyekszem minél több időt a vízben tölteni.

A szombati mérkőzésre nagyon készülünk, igazából még a Jadranska Liga-meccseink is ennek jegyében teltek. A szokásos módon készülünk, sok videózással, néhány "Zágrábspecifikus" taktikai elemmel. Önbizalmat ad, hogy egy hónapja, amikor nálunk jártak a Jadran Liga-meccsen, nagy csatában, 5:4-ra mi nyertünk. Az elvárás az, hogy mindent megtegyünk a győzelemért. Persze nagyon akarják "fönt" (a vezetőségben) is a továbbjutást. Várjuk már a meccset nagyon, pénteken "karanténba" is vonulunk és onnan megyünk együtt szobaton az uszodába.

Ez egy óriási lehetőség a klub életében, hogy bejussunk Európa legjobb nyolc csapata közé. Természetesen meg is akarjuk ragadni. Ezekben a nehéz időkben nagyon fontos lenne a csapat jövője szempontjából is a siker. Szóval mindent bele fogunk adni és bízom a csapatban. Szerintem nagyon jó meccs lesz, fantasztikus hangulat és óriási küzdelem. Nekik jó a döntetlen, nekünk győznünk kell. Tiszta sor. A jó hangulat és a szurkolók biztos rásegítenek majd.


C csoport:

Sibenik (horvát)-Primorac Kotor (montenegrói)
Brescia (olasz)-Olympiakosz Pireusz (görög)

A csoport állása:

1. Olympiakosz Pireusz 13, Primorac Kotor 9, 3. Sibenik 7, 4. Brescia 0 pont

KISS GERGELY (Primporac Kotor) a VLV-nek:

- Nekünk az a képlet, hogy döntetlen vagy győzelem esetén bejutunk a legjobb nyolc közé, vereségnél pedig kiesünk. Győzelemre akarunk játszani. Ennek fényében, bár voltak betegségek, sérülések a héten, igyekeztünk minél többet gyakorolni speciálisan a Sibenikre. Átvettünk játékelemeket, kitábláztunk dolgokat, megbeszéltük taktikailag, amit lehetett. Fizikailag a csapat az egész év során jó állapotban volt, tehát ezzel nincsen gond. Marad a mentális rész, amire oda kell figyelnünk: a mi csapatunk nagyon lelkesen tud védekezni, ha úgy kezdi a meccset és úgy játszik végig, akkor olyan eredményekre képes, mint a Mladost elleni hétgólos győzelem, a Herceg Novi elleni ötgólos győzelem, a Brescia elleni nyolcgólos győzelem - hogy példákat is említsek.

Persze tudunk olyan rosszul is játszani, mint most legutóbb Splitben, úgyhogy szerintem a mentális tényezőkön fog múlni, mint annyiszor a sportágban és egyáltalán a sportban. Vigyáznunk kell, hogy ne keletkezzen "rés a pajzson", ne vitatkozzunk egymással, képesek legyünk kizárni a külső tényezőket, a játékvezetést, a hazai csapat szurkolóit. Szakmailag a tőlünk elvárható jó védekezést kell hozni és a játékosaink gyorsaságát kell talán az eddiginél jobban kamatoztatni.

29 régi hozzászólás

 jack hozzászólása
jack20010
2009.03.21. 20:56

Szia Baba, Elöször is gratula Baksának és Szegednek. Képzeld,tudok úszni,söt játszottam a válogatottban is.Ismerem Lacit,én úgy gondolom,hogy túlságosan nagyképü lett és lehet,hogy ez nagy hátrány!!!Legalábbis,ha visszaszeretne kerülni a válogatottba,akkor kicsit szerényebbnek és alázatosabbnak kellene lennie!És ez nemcsak edzésmunkára vonatkozik....

cowk hozzászólása
cowk19958
2009.03.21. 17:02

:)

cowk hozzászólása
cowk19957
2009.03.21. 16:44

Na nemá

c hozzászólása
c19956
2009.03.21. 16:40

Hajrá Szeged!

Rolling hozzászólása
Rolling19955
2009.03.21. 16:08

Szamóca! Tévedsz, össze-vissza időpontbna játszanak a csapatok, még a nap sem tuti. Volt már meccs szerdán (olaszok), vasárnap is. A Partizan pl. 20 óra után kezdte minden hazai meccsét. A Kazany-Szeged meccs magyar idő szerint 16 órakor volt. Szóval a hazai csapatok döntik el, hogy mikor játszanak.

Baba hozzászólása
Baba19954
2009.03.21. 15:28

Szia Jack te nagy szakértő vagy! Szerintem te még úszni sem tudsz!! Egyébként akkor ítélj meg egy embert, ha ismered egyáltalán. Szegeden mindenki szereti Lacit és pesten is igy van.

Rebo hozzászólása
Rebo19953
2009.03.21. 15:25

szamóca ! Annyit én is tudok, hogy Vöri az egyetlen hivatalos center. De miután, mint Te is írtad Marci és Geri is be tudnak segíteni ( szerencsére ), én csak arra gondoltam, hogy remélem ezen a tulajdonképpen tét nélküli meccsen Vöri megkapja a lehetőséget a bizonyításra. Marcinak és Gerinek már nem igazán kell bizonyitaniuk, hogy klasszisok, de Vöri a Vasasban még nem sok lehetőséget kapott.

Baba hozzászólása
Baba19952
2009.03.21. 15:18

Te Jack, te értesz a vízilabdához egy kicsit?Szerintem még úszni sem tudsz!!!!Egyébként nem Szegeden és Pesten is rendkívűl sok barátja van.

szamóca hozzászólása
2009.03.21. 13:12

Rebo, miután jelenleg Vöri az egyetlen hivatalos center... Geri és Marci is besegít majd, de más nincsen

szamóca hozzászólása
2009.03.21. 12:53

Rolling, a 18.00 a nemzetközi kupák hivatakos kezdési időpontja

Baba hozzászólása
Baba19949
2009.03.21. 12:48

Nem tudom miért irod ezt Baksáról, a szeged meccsei nem miatta mentek el. Laci remek kapus, Katának pedig szerencséje volt múlt héten. Ez azonban nem azt jelenti, hogy lenézem a teljesitményét.

Rebo hozzászólása
Rebo19948
2009.03.21. 12:30

Ez egy tét néküli meccs. Mindkét csapat nyugodtan gyakarolhat. Az Eger kipróbálhatja a fiatalok beépítését a csapatba és a Vasas is többett szerepelteteheti kiegészitő játékosait. Szerintem mindenképpen ki kellene próbálni, mennyit ér Vöri mint első számu center. Eddig nem sok lehetőséget kapott. Remélem most megkapja a lehetőséget és élni is tud vele. Kicsinek pedig mielőbbi gyógyulást !

jack hozzászólása
jack19947
2009.03.21. 12:23

kedves p, Nem Véletlen,hogy Baksa már a válogatott környékén sincs... Vasas meccs után is csak nagy nehezen tudott gratulálni Katának!?Nem lát a nagyképüségtöl,kicsit elszállt,ez a baj vele! Ezzel együtt drukkolok a Szegednek,remélem döntöt játszanak!

cowk hozzászólása
cowk19946
2009.03.21. 12:01

:)

p hozzászólása
p19945
2009.03.21. 11:41

jack, nagy szakember vagy

Bamako hozzászólása
Bamako19943
2009.03.21. 09:37

Rolling!!! Azt ígérted ha szoros eredmény lesz kint Kazanyban,lemész a hazai,szegedi meccsre.....;) Hajrá Magyarok!!

Rolling hozzászólása
Rolling19942
2009.03.21. 06:41

Elég dühítő, hogy a Szeged hazai meccsei rendszeresen ugyanakkor kezdődnek, mint a Vasas meccsei. Így az egyikről mindig le kell mondani. Mivel a Vasas-Eger meccs tétnélküli, így most nem kérdés, hogy melyik meccset áldozom be, de azért jobb lett volna mindkettőt látni. Valahogy összehangolhatnák a jövőben a csapatok és a TV a meccs kezdéseket.

jack hozzászólása
jack19940
2009.03.21. 00:55

ha Kata véd,akkor továbbjut a Szeged,ha Baksa,akkor nem!!!

móka hozzászólása
móka19938
2009.03.20. 22:28

Közeledünk a vízilabdaszezon finiséhez,most jönnek csak az igazán remekbeszabott összecsapások!Sok sikert a Szegednek, kívánom, hogy lépjenek a döntőbe, és ott pedig tegyék be a vitrinbe a Len-kupát!Szép eredmény lenne számukra és kárpótolná őket a bajnoki botladozásokért.A Vasas-Eger pedig mindig minden formában csemege,rangadó, annak ellenére is, hogy a továbbjutás már eldőlt.Gerenda most élesben tesztelheti azokat a fiatalokat akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, leszűrheti,hogy mit várhat tőlük egy erős ellenféllel szemben.Szeretett csapatom a Vasas, pedig kezdhet maximálisan ráhangolódni a negyeddöntőre.A Szeged és a Partizán ellen mutatott játék ott már nem lesz elég, de okos emberek ők és megmutatják milyen az igazi VASAS-virtus:)Angyalföld!!!!!!

t hozzászólása
t19932
2009.03.20. 17:08

HAJRÁ SZEGED!!!! Nem tudok hazamenni, mert én is be vagyok osztva versenybírónak, de nagyon, de nagyon szurkolok!!!! HAJRÁ SZEGED!

Imrek hozzászólása
Imrek19931
2009.03.20. 15:52

ZZZZ! Szegeden mint máshol is lassan lekerül a sátortető az uszodáról, akkor pedig már tudnak közvetíteni. Ezért is volt az, hogy 2 éve adtak Szegedről rájátszás-mérkőzést (Szeged-Vasas elődöntőt). Sátorból sajnos nem lehet közvetíteni.

zzzz hozzászólása
zzzz19930
2009.03.20. 15:37

számomra érthetetlen, hogy miért nem adja egy tv sem. ha a szeged véletlenül bejut a döntőbe azt sem fogják adni? :)

Vruc Vetár hozzászólása
2009.03.20. 15:09

Hát akkor oldják meg így és punktum:-) Hajrá Magyarok, Hajrá Szeged!

Bamako hozzászólása
Bamako19928
2009.03.20. 15:01

Kedves Szerk.,Vruc Vetár! Igen ez a legfőbb indok...meg az hogy nem jók a körülmények sem....Megérdemelnének már 1 normális fedett uszodát Szegeden....Hogy ne legyenek közvetítési problémák sem...A szurkolók 80% állni fog.... Vicces Hajrá Szeged,Eger,Vasas....Hajrá MAGYAROK!!!!

szerk hozzászólása
szerk19927
2009.03.20. 14:41

Vruc Vetár! A sátortetős helyszín fényviszonyai nem teszik lehetővé a tévéközvetítést. Ez az egyedüli ok.

Vruc Vetár hozzászólása
2009.03.20. 13:53

Teljesen érthetetlen számomra, hogy miért nem a Szeged meccsét közvetíti a Sport1?! Nagyon sok embert érdekelne egy európai kupaelődöntő visszavágója. A Vasas-Eger meccs immár tét nélkül zajlik, nem több gálameccsnél a jelen állás szerint.

Hajrá Eger! hozzászólása
2009.03.20. 13:49

Ahogy ismerem Gerendás Gyurit az Eger a becsületéért fog játszani. Igaz ez még akkor is, ha most a fiatalok több lehetőséget kapnak. Mikor érezzenek rá a nagy meccsek hangulatára, ha nem most. Meg kell mutatniuk, hogy mennyire lehet rájuk már most számítani.Tehetségesek, de még nem elég erősek. A jövő szempontjából nekik sem mindegy ez a meccs.Varga Dumi meg csak egy van a világon! Ő egy zseni! Szurkolunk a Szegednek, nyerjék meg a kupát!Nemcsak nagy dolog lenne tőlük, hanem az egész magyar pólóra is jó fényt vetne.HAJRÁ EGER, HAJRÁ SZEGED! A Vasasnak meg szurkolunk a továbbiakban, hogy a legrangosabb póló kupát hozzák haza!

Kritikus Péter hozzászólása
2009.03.20. 11:30

Kedves Szerkesztő! A Szeged "Euroliga negyeddöntő, visszavágó mérkőzés:" helyett nem LEN kupa elődöntő, visszavágó mérkőzést játszik?

Bamako hozzászólása
Bamako19922
2009.03.20. 10:39

Aki a Szeged meccset a helyszínen szeretné nézni a meccset,időben jöjjön ki mert sokan lesznek nagyon,és ott nincs 2000 férőhelyes lelátó.... Hajrá Szeged!!