FACEBOOK

Jön az újabb kupahétvége - vlv-előzetes

Jön az újabb kupahétvége - vlv-előzetes
hozzászólás, 2009.02.27.

LEN Kupa-elődöntő, teljes forduló az Euroliga-csoportokban - újabb kupahétvége következik, sok magyar érdekeltséggel. Összeállításunkban ismertetjük a részletes programot és megszólaltatjuk a magyar szereplőket.

A Szeged csütörtökön elutazott Kazanyba, ahol szombaton játssza le a LEN Kupa-elődöntő első meccsét a Honvédot búcsúztató orosz csapattal, amely két éve a torna győztese volt. A cél természetesen az, hogy a Tisza-partiak ne kerüljenek ledolgozhatatlan hátrányba.

Elsőként a csapat edzőjét kérdeztük a ferihegyi indulás előtt, hogy milyen reményekkel kelnek útra.

KÁSÁS ZOLTÁN (Szeged) a vlv-nek:

- A reményeink mindig szépek, a valóság már nem annyira. Egy nagyon szoros meccsel elégedett lennék, és itt most maximum egygólos vereségre gondolok. Milos Korolija bordája fáj, még a Honvéd elleni meccsen sérült meg, nem is edzett a többiekkel együtt a héten. Azt mondta, hogy fog játszani, de nem tudom, mire lesz képes. Van még egy-két játékos, aki nem száz százalékos, de most mindenkinek el kell felejtenie az apró bajokat. 

Sanszunk akkor van, hogyha figyelünk és fegyelmezettek vagyunk. Van ott három-négy ember, akire nagyon kell figyelni, a két center, Szavics, Zakirov. Nem könnyű ellenfél, nem véletlenül nyerték meg két éve a kupát. Lehet esélyünk, de csak akkor, hogyha fegyelmezettek vagyunk, ami nem annyira jellemző ránk.

VARGA TAMÁS (Szeged) a vlv-nek:

- Hogy mik a reményeim? Az, hogy megnyerjük a LEN Kupát!

- Azt most még nem kell, egyelőre elég lenne bejutni a döntőbe...

- Azt remélem, hogy szoros eredményt sikerül elérni kint, habár ez egy nagyon-nagyon komplett csapat. Többször megnéztük az összevágást a játékukról, fórjaikról, hátrányaikról, támadásaikról és az egész mérkőzést. A Honvéd nagyon rendes volt,  Novák Feri bácsi odaadta nekünk a kinti meccsük felvételét, így tudtunk készülni az oroszokból. Tényleg nagyon komplett csapat, erősek, rutinos, jó játékosokkal vannak tele. Akkor van esélyünk, hogyha nagyon jól megszervezzük a védekezést, ha nagyon jól csináljuk a zónát, féligmeddig oldalról támadó fél-M zónát alkalmazunk, vagy akár csak a kettes-hármasból aktívan be tudunk segíteni a center elé, hogy ne kapjunk sok kiállítást. Kétséges, hogy a centerünk képes lesz-e a játékra, de mindenképpen a védekezésből kell kiindulni, hogy minél kevesebb gólt kapjunk. Elöl előbb-utóbb úgyis megkapjuk a kiállításokat és ha jól lőjük a fórokat, egy szoros eredményt elérhetünk. Nagyon szeretnék úgy hazatérni, hogy nem kaptunk ki, vagy legrosszabb esetben - mint a Honvéd - csak eggyel. Nagyon elégedett lennék mindkettővel.

BAKSA LÁSZLÓ (Szeged) a vlv-nek:

- Lehmann Pisti sérülés miatt nem utazik Molnár Peti kimarad, csak 13 nevet lehet beírni. A hosszú út után péntek délelőtt még pihenünk, péntek este és szombat délelőtt edzünk. Videóztunk sokat, a Honvéd jóvoltából láttuk az idegenbeli meccsüket. Szerda este még átjött kétkapuzni hozzánk a Szentes, próbáltunk olyan dolgokat csinálni, amiket szeretnénk majd megvalósítani. Úgy érzem, ha azokat a dolgokat, amiket megbeszéltünk, begyakoroltunk a héten, meg tudjuk csinálni, akkor nem lehet nagy baj. A Kazany két legerősebb játékosára megpróbálunk nagyon odafigyelni. Talán még az lehet gond, hogy a medence egyik oldala nagyon alacsony és leér az emberek lába, persze két negyedet mi is fogunk arra támadni.

- Mivel lennél elégedett?

- Döntetlen körüli eredménnyel abszolút elégedett lennék.

TÖRÖK BÉLA (Szeged) a vlv-nek:

-  Mindenféleképpen szoros meccset szeretnénk játszani, a döntetlennel már elégedettek lennénk, de hát mivel döntetlenre nem lehet játszani, ezért nyerni akarunk és majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Nyilvánvalóan nem velünk lesznek a bírók sem, a szurkolók sem, kint az egész világ ellenünk lesz, de mi ennek ellenére meg akarjuk verni a Kazanyt és a legjobb tudásunk szerint fogunk odaállni ellenük.

- Mit gondolsz, mi az a legrosszabb eredmény, aminél itthon még ki lehet harcolni a továbbjutást?

- Talán a két-három gólos vereség, de ez nem azt jelenti, hogy ha más eredmény lenne, akkor feladnánk, illetve elbíznánk magunkat.

- Hogy készülsz a jövő hétre?

- Motoszkál a fejemben, de egyelőre a Kazany-meccsre koncentrálok, Ha kint lejátszottuk a mérkőzést, akkor gőzerővel a válogatott következik.

A Kazany-Szeged LEN Kupa elődöntő első mérkőzése szombaton, helyi idő szerint 18.00 órakor kezdődik. 

A másik elődöntő első mérkőzését már szerdán lejátszották:

Panioniosz Athén (görög)-CN Barcelona (spanyol) 11:8 (2:2, 5:2, 2:3, 2:1)



Euroliga, D csoport:

Az Euroligában a csoportelsőségért játszik Belgrádban a Vasas - győzelem esetén gyakorlatilag megvan az első hely, de egy esetleges vereség sem jelent kiesést, ebben az esetben második helyen jutnak tovább a piros-kékek, akik tehát mindenképpen felszabadultan jártszhatnak, ezen a meccsen csak nyerhetnek. (Tudósításunk a Volvo Autó Hungária Kft. támogatásával készül majd.)

Az Eger számára sajnos már nincs tét, illetve annyi, hogy a csapat bosszút állhat a továbbjutási álmaikat Marseille-ben szertefoszlató franciákon, s a bajnoki folytatásra erőt, lendületet, önbizalmat adna egy magabiztos győzelem.

VARGA DÁNIEL (Vasas) a vlv-nek:

- Sajnos vagy nem sajnos, de úgy alakult, hogy ez a mérkőzés a továbbjutás szempontjából tét nélküli, de annál sokkal nagyobb a tét, mint amilyennek első pillantásra tűnik a meccs, hiszen nagyon komoly presztízsértéke van az esetleges győzelemnek. Másodsorban pedig elég kevés alkalmunk van olyan csapat ellen játszani, amely az európai elitet képviseli, és a Belgrád ilyen, márpedig ezeket a lehetőségeket ki kell használni, hogy később, a negyeddöntőre, vagy ha még tovább jutunk, a Final Fourra fel tudjunk készülni. Ezek a meccsek ezt tudják szolgálni. Éppen ezért nagyon komolyan vesszük és győzni megyünk Belgrádba!

NAGY VIKTOR (Vasas) a vlv-nek:

- A csapat nagyon elszánt és nagyon jó látni ezt! Az utóbbi időben elég magabiztosan játszottunk, jó formában érzem magamat is, a csapatot is. Csoportelsők szeretnénk lenni, ehhez nyernünk kell Belgrádban és úgy fogunk odautazni, hogy ezt meg is valósítsuk. Videóztunk, kielemeztük a Belgrádot. Ha úgy nézzük, hogy itthon egy góllal vertek meg bennünket úgy, hogy elég rosszul játszottunk - én most jó játékot várok és győzelmet.

- Van-e beteg, sérült, eltiltott?

- Kicsi bajlódott a szemével, kötőhártyagyulladása volt, a hét elején nem edzett, de ez szeirintem jó lesz, mert ahogy hallom tőle, nagyon várja a meccset - legalább a mérkőzésen bepótolja azt, amit az edzéseken kihagyott.


HEGEDÜS GÁBOR (Eger) a vlv-nek:

Sajnos továbbjutni már nem tudunk, így most, hogy egy kicsit hullámvölgybe került a csapat, ezt a mérkőzést mindenféleképpen arra szeretnénk felhasználni, hogy lendületet kapjunk. Természetesen szeretnénk visszavágni a kinti döntetlenért, illetve az egri közönségnek és magunknak is bizonyítani, hogy jó csapat vagyunk. Bár tét tehát nincs, fontosnak tartjuk a meccset, mindenképpen szeretnénk nyerni, így is készülünk. Naghyon bízom benne, hogy sokan kijönnek, szeretnénk a szurkolókat visszacsábítani, már ha vannak olyanok, akik az utóbbi időszak eredményei miatt esetleg csalódottak lennének. Igyekszünk jó játékkal nyerni.

- Van-e beteg, sérült?

- Bárány Attila betegeskedett a hét elején, de szombaton szerintem ő is tudja vállalni a játékot.

- A jövő héttel kapcsolatban milyenek a várakozásaid?

- Szeretnék bizonyítani, várom már a válogatott felkészülési időszakát. Bízom abban is, hogy Egerben, a Volvo Kupán, az egri közönség előtt is játszhatok, ez biztos nagy élmény lesz.

Eger-Marseille (francia) - szombat, 18.00 (Sort1 tévé és vlv)

Partizan Belgrád (szerb)-Vasas - szombat, 20.00 (Sport 1 tévé és vlv)

A csoport állása a 4. forduló után:

1. Partizan Beograd 10, 2. Vasas 9, 3. Eger 2, 4. CN Marseille 1 pont

A csoport:

Jug Dubrovnik (horvát)-Sturm Csehov (orosz) - szombat, 19.10

Volgográd (orosz)-Pro Recco (olasz) - szombat, 19.00

KÁSÁS TAMÁS (Pro Recco) a vlv-nek:

- Nehéz meccs lesz, de a végén el fogjuk hozni a három pontot, amire nagyon nagy szükségünk van. Mindenki tudja, milyen fontos ez a meccs, és az ilyeneken hozzuk magunkat.

- Hogy utaztok, milyen útvonalon?

- Charterrel megyünk szerencsére, Genova-Volgográd, 4 és fél óra. Meccs után egyből indulunk haza.

Az állás a csoportban négy forduló után:

1. Jug Dubrovnik 7, 2. Pro Recco 6, 3. Volgográd 6, 4. Sturm Csehov 4 pont

B csoport:

Mladost (horvát)-CNA Barceloneta (spanyol) - szombat, 15.30

Jadran Herceg Novi (montenegrói)-Budva (montenegrói) - szombat, 18.00

GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Sajnos nem játszom, mert sérült a vállam és elérkezett az idő, hogy kikezeljük. Már jó ideje fájt, most viszont már pihentetni is kell, nehogy komolyabb baj legyen.

- Mi a baja?

- Van benne egy részleges szakadás, szokásos vízilabda-sérülés.

- Hogy kezelik?

- Járok fizikoterápiára, mágneses, lézeres kezeléseket kapok, gyógytornára járok és csak nagyon könnyed edzéseket végzek. Annyi előnye van, hogy most lesz időm keményen lábtempózni.

- Mennyi ideig tart a kiesés, műtétre nincs szükség?

- Műtét nem lesz, igyekszem elkerülni. Most két hétig megy ez a terápia, utána meglátjuk, hogy mi lesz. Érzek javulást folyamatosan, bízom benne, hogy két hét múlva elkezdhetem a rendes edzéseket.

- Herceg Noviba elmész azért?

- Persze.

- Mire számítasz?

- Rajtam kívül sérült az elsőszámú centerünk és a harmadik bekkünk is, úgyhogy tartalékos a csapat. Igazából a mindent eldöntő meccsünk otthon lesz március 21-én a Zágráb ellen és nagyon remélem, hogy akkor már én is játszhatok.

Az állás a csoportban négy forduló után:

1. Jadran Herceg Novi 7, 2. Budva 6, 3. Mladost Zágráb 5, 4. CNA Barceloneta 3 pont

C csoport:

Olympiakosz Pireusz (görög)-Sibenik (horvát) - szombat, 19.00

A Primorac Kotor (montenegrói)-Brescia (olasz) mérkőzést szerdán játszották le, a Kotor 15:7-re nyert.

Az állás a csoportban négy és fél forduló után:

1. Olympiakosz 10, 2. Sibenik 9, 3. Kotor 7, 4. Brescia 0 pont

Tudósításaink a korábbi kupahétvégékről - gólokkal, nyilatkozatokkal, élő közvetítésekkel:

2009. február 7.

2009. január 17.

2008. december 13.

2008. november 22.

13 régi hozzászólás

im hozzászólása
im19282
2009.03.02. 11:08

Amióta egyáltalán nézem a vizilabdát, Vasas szurkoló vagyok, de ettől függetlenül megnézem a többi magyar csapatot is, mert néha meglepő dolgokat tudnak produkálni. Őszintén tudok örülni, ha nekik más csapatokkal összejön a meccs és sajnálom, amikor hiába szurkolok a saját csapatomért.

Csak a Honvéd! hozzászólása
2009.02.28. 17:16

Kazan-Szeged 10-10 lett a végeredmény. Az utolsó szegedi gólt Varga Tamás szerezte, ezzel lett még 10-8 a szegedieknek, aztán kiegyenlítettek az oroszok.

Csak a Honvéd! hozzászólása
2009.02.28. 17:01

Harmadik negyed után: Kazan-Szeged 8:9. Wesze 3, Varga T. 2, Mihajlo Korolija 2,Török 1, Vejzagics 1 szerk: A helyszínről kapom az infókat

szerk hozzászólása
szerk19170
2009.02.28. 16:49

Csak a Honvéd! Forrás???

Csak a Honvéd! hozzászólása
2009.02.28. 16:40

Kazan-Szeged 6-5 a félidőben. Gólszerzők: Varga T. 2, Wesze 2, Mihajlo Korolija 1

Csak a Honvéd! hozzászólása
2009.02.28. 16:27

Kazan-Szeged 3-2 az első negyed után. Eddig Varga Tamás és Weszelovszky talált be.

Dezse hozzászólása
Dezse19167
2009.02.28. 14:22

Sajnos a MK elvesztette a varázsát,illetve a fontosságát,mivel 4-5csapat szerepelhet ígyis-úgyis! Régen ha nyertél MK-t mehettél KEK-be... A bajnok meg a BEK-be...

szerk hozzászólása
szerk19165
2009.02.27. 20:34

kérdés, nem, mivel nem vagyunk ott. Ha találunk műholdon orosz tévét, ami adja, akkor persze igen, de ez akkor fog csak kiderülni.

... hozzászólása
...19164
2009.02.27. 20:00

Online közvetítés lesz a kazany-szeged mérkőzésről?

móka hozzászólása
móka19163
2009.02.27. 19:47

nos lássunk egy kis helyzetelemzést....nagyon sajnálom, hogy a D-kvartettben nem maradt ok körömrágásra az utolsó két fordulóban, pedig nagyon örültem volna, ha az angyalföldi szurkolók mellett, a hevesi szimpatizánsok ajkai is mosolyra görbültek volna....ott, Marseilleben elúszott a hajó...látva az Eger jelenlegi formáját, nekik most az az elsődleges, hogy önbizalmat szerezzenek a rájátszásra,mert ezt az idényt nagyon elszúrták eddig(persze a Magyar Kupa a zsebben, de gondolom nem ez volt a maximális célkitűzés a szezon elején) szóval össze kell kapni magukat, ha komoly sikereket szeretnének.. Nézzük a Vasast!Nagyon örülök az utóbbi tétmérkőzéseken látott sziporkázó játéknak, a lehengerlő emberhátrányos védekezésnek, és annak, hogy ez most egy nagyon sikeréhes, jól összerakott társaság nagy étvággyal.Úgy érzem a realitások talaján maradva, az idén a bajnokságban nem kell megfeszülni a trónért,viszont az Euroligában való domborításhoz jóval több kell!Első lépésban letaszítani a trónról a partizánokat, és nekünk kell beszívni a magaslati levegőt!Nem kell számolgatni, taktikázni, beleadni apait -anyait és HAJRÁ VASAS SZOMBATON IS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No meg hajrá Eger és Szeged!

... hozzászólása
...19162
2009.02.27. 19:19

Online közvetítés lesz a holnapi kazany-szeged mérkőzésről?

kérdés hozzászólása
2009.02.27. 19:12

a vlv holnap közvetíti a kazany-szeged mérkőzést?

Én hozzászólása
Én19159
2009.02.27. 16:03

Hajrá Magyarok!!!