FACEBOOK

Megtettük az első lépést London felé

Megtettük az első lépést London felé
hozzászólás, 2009.01.28.

ENGLISH VERSION // Lejátszotta első mérkőzését a most induló olimpiai ciklusban a magyar férfi vízilabda-válogatott. A németországi edzőtáborozás második napján a mieink hivatalos meccsen, nehéz küzdelem után, lényegében az utolsó negyedben biztosították be a győzelmet. A csapat négy újoncot avatott, s bár Kemény Dénes dohogott egy jót meccs után, mi hadd legyünk elfogultak és értékeljünk úgy, hogy jó csapat lesz, ez, na!

A németek komolyan azt hitték, hogy van esélyük elkapni az olimpiai bajnokot. Ennek számos jele volt, mindjárt reggel az, hogy a harmadik kétkapus edzésen (tudják, ami olyan, mint egy rendes mérkőzés, bár külön szabályai vannak és nem illik számolni az eredményt) alig tudtuk legyőzni őket - mindössze egyetlen góllal sikerült. Igaz, ezúttal csak két negyedet játszottak a fiúk és a nagyobb tudással bíró csapat köztudottan a végére darálja be erős ellenfeleit.


A hivatalos meccs körítése, az érezhető várakozás azt sejtette, hogy Stamm mester legényei szeretnének bekerülni a másnapi lapokba egy olyan kis hír erejéig, amelyre a sportkedvelő németek felkapják a fejüket.

Az elején úgy tűnt, ez nem lehetetlen. Hanem aztán mi egyre jobban feljöttünk, ők pedig egyre inkább elfáradtak. Védekezésben a csapat kiemelkedőt nyújtott, hét blokk és 17(!) kapusvédés volt a meccsen, mind Nagy Viktor, mind pedig a születésnapos Jászberényi Gábor remekelt. (A két kapus két-két negyedet töltött a vízben.)


Elöl ismét Varga Dumi parádézott - a rendezők rendhagyó módon a játékvezetőket, a német Haentschelt és a magyar Kiszellyt kérték fel annak elbírálására, hogy ki volt a meccs legjobbja. Az eredmény nem lehetett kérdéses így Dumi újabb ajándékokat zsebelhetett be.

A magyar csapat szerdán délelőtt még kétkapuzik egyet a németekkel (mivel a kedd esti meccs a végére kicsit eldurvult, senki se számítson laza edzegetésre...), majd este hazatér Berlinből. Legközelebb március 2-án találkoznak, akkor már a Volvo Kupára készülnek majd.

A vlv berlini villámtúrája során elsősorban videók készültek, "sima" és HD minőségben. A gólok, meccsjelenetek felkerülése nap közben folyamatosan várható, s a hét során a stáb teljes meccsfelvételét is megkapjuk, így valószínűleg a találkozó összes gólját meg tudjuk majd mutatni.

A vlv-nek videónyilatkozatot adott: Kemény Dénes, Kis Gábor és Hárai Balázs, Babay Árpád, Hegedüs Gábor, Jászberényi Gábor, Nagy Viktor, Török Béla és Bundschuh Erik, valamint a meccs legjobbja, Varga Dénes.

Németország-Magyarország 4:9 (1:1, 1:3, 2:2, 0:3)
Brandenburg, v.: Haentschelt (német), Kiszelly
Magyarország:
Nagy Viktor - Varga Dániel, Varga II. Zsolt, Biros 2, Steinmetz Á., Madaras 1, Varga Dénes 4. Cs.: Hosnyánszky 1, Kis G., Bundschuh, Hárai, Hegedüs, Babay, Török B. 1, Gór-Nagy, Jászberényi
Német gólszerzők:
Politze 2, Mackeben, Schüler

Élő - szöveges - közvetítésünk a mérkőzésről

vlv-képek

vlv-videók:

A meccs előzményei

Bevonulás

Bemutatás

Himnusz

Hajrá magyarok!

Biros ötméteresgólja

Kivédekezett hátrány

Mackeben átlövése

Dumi első gólja

Hosi ötméteresgólja

Nagy Viktor újabb védése

Hárít a blokk

Biros ejtésgólja

Schuler előnygólja

Majdnemgól húzásból

Politze ötméteresgólja

Ez a helyzet kimaradt

Jasu véd

Dani-blokk, majd német előny

Megütik Madaras könyökét, Norbi büntet

Blokkolt német lövés

Varga Dénes ötméteresgólja

Blokkolt lövés, előnyben

Török Béla ötméteresgólja

Néhány napon belül még: HD-HP-videók és a stáb felvétele a meccsről


Kemény Dénes nyilatkozataKis Gábor és Hárai Balázs nyilatkozataVarga Dénes nyilatkozataTörök Béla és Bundschuh Erik nyilatkozataBabay Árpád nyilatkozataHegedüs Gábor nyilatkozataJászberényi Gábor nyilatkozataNagy Viktor nyilatkozata

10 régi hozzászólás

im hozzászólása
im18381
2009.01.30. 10:37

Már van fenn fotó, videó bőven, lehet élvezkedni, röhögni

im hozzászólása
im18378
2009.01.30. 00:36

Úgy tűnik a képek alapján, hogy Kemény Dénes már megtalálta a jó csapatot, ehhez nem nagyon lehet hozzátenni semmit. Sok sikert kívánok nekik.

fotók? hozzászólása
fotók?18363
2009.01.28. 16:53

T. Szerk! Az MMS-eken kívül további fényképek nem lesznek?

szerk hozzászólása
szerk18362
2009.01.28. 15:39

Kedves érdeklődő! Ajánljuk figyelmedbe az élő közvetítést, amelynek linkje szerepel ebben a cikkben.

vitya hozzászólása
vitya18361
2009.01.28. 15:31

T. érdeklődő, mindig lehet ezt olvasni, meglepetésre van egy olyan link, hogy "Élő közvetítésünk a mérkőzésről" , vajon miért nem próbálod arrafelé keresgélni?

Vivi hozzászólása
Vivi18360
2009.01.28. 15:23

érdeklődő, a Híreknél ott a közvetítés, a góllövők listája,és a hivatalos eredmény:):)

érdeklödő hozzászólása
2009.01.28. 15:08

A hivatlos meccs eredményét és góllövőket lehet majd olvasni valahol?

Vivi hozzászólása
Vivi18358
2009.01.28. 14:05

T. Szerk.!További inetrjúkra lehet még számítani?:)

szerk. hozzászólása
szerk.18357
2009.01.28. 09:25

Egerben.

Sanka hozzászólása
Sanka18356
2009.01.28. 06:17

T. Szerk. Lehet tudni, hogy hol lesz idén a Volvo kupa? A választ előre is köszönöm.