FACEBOOK

Magyar Kupa - büntetett a szövetség

Magyar Kupa - büntetett a szövetség
hozzászólás, 2008.12.07.

Az MVLSZ honlapjára szombat este kikerült hivatalos tájékoztatás szerint a szövetség illetékes testülete, a Versenybíró Bizottság szankciókat hozott több, az egri Magyar Kupa négyes döntőn történt megnyilvánulás miatt. Pénzbírságot kapott a Honvéd, mert csapata nem vett részt az ünnepélyes eredményhirdetésen, s Molnár Tamás csapatkapitányt is megbüntetik a játékvezetést bíráló vlv-nyilatkozata miatt. Ugyanakkor az érintett játékvezetőt és a szóban forgó mérkőzés ellenőrét is elmarasztalták.

Az MVLSZ hivatalos tájékoztatását szó szerint idézzük:

A hosszabbítás után 1 gólos Honvéd vereséggel végződött TEVA-VasasPlaket-DOMINO Honvéd meccs után dr. Molnár Tamás vlv.hu portálon tett nyilatkozata, melyet játékvezetéssel kapcsolatban tett, a Versenybíró Bizottság szerint fegyelmi vétség, ezért az ügyet a Fegyelmi Bizottság elé utalta.
A Domino Honvéd vereségével a Magyar Kupa bronzérmese lett, de az ünnepélyes eredményhirdetésen nem vett részt, ezért a VB 200.000 Ft-os pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A Versenybíró Bizottság kivizsgálta a nem mindennapi cselekmények kiváltó okait is, és megállapította, hogy Juhász György játékvezető a "mérkőzésen nyilvánvalóan súlyos hibát vétett", egyébként éppen a Molnár Tamás által kifogásolt helyzetben.
Juhász Györgyöt ezért a VB 2008. december 31-ig felnőtt férfi és női mérkőzésken nem foglalkoztatja. A VB kérésére az Ellenőri Bizottság is felülvizsgálta a mérkőzés ellenőre, Szentgyörgyi Ferenc tevékenységét, és mivel nem kellő mértékben marasztalta el a játékvezető teljesítményét, írásbeli figyelmeztetésben részesítette és felhívta a figyelmét, hogy ellenőri tevékenységét a "jövőben kellő szigorral, a vízilabda szabályok, valamint a tovább képzéseken elhangzottak szerint végezze".

26 régi hozzászólás

nyúl hozzászólása
nyúl17126
2008.12.10. 03:17

Dr.Molnár a csapatot képviseli és én becsülöm ezért a fellépéséért.Bár a Vasanak drukkok.

T Macskako! hozzászólása
2008.12.09. 16:14

sajnos azt kell hogy írjam, több hozzászólóval egyetemben akik már jelezték Feléd, hogy anno 2002-ről beszélni, stb már nincs értelme. Ilyen alapon lehetne beszélni, a mohácsi vészről, esetleg az államalapításról, a Muhi csatáról, a Don kanyarról stb. De lehet, hogy az "Avarok" voltak a hibásak, mert keveredett a vérük a tiszta magyar vérrel.:) Viccet félretéve: A vasas több mint tíz éven át nem nyert magyar bajnokságot, tavaly és tavalyelőtt igen és jelenleg a legerősebb játékosállománnyal rendelkezik. Véleményem szerint a jelennel kellene foglalkozni, háromszoros olimpiai bajnok a válogatott, 4 capatunk van a nemzetközi ligákban (Euroliga és LEN)és nem szabadna hagyni, hogy ezt a csodálatos csapatjátékot egyesek elrontsák a maguk kénye kedve szerint. Üdv Misu

macskako hozzászólása
2008.12.09. 13:24

T.Misu69 ! Mea culpa maxima,hogy rosszat szoltam ,,szegeny " / :)) / Molnar Tamasra . Soraidat olvasvan konny szokott a szemembe,s onkritikat kell gyakorolnom . Majd elmegyek gyonni,meg ugysem volt eddigi eletemben . summa summarum : nem tudom sajnalni Molnart !!!!!!!!! ui . : Mar megint,es ismet csak egy datum : 2002. majus. 18 . !!!!!!!!!!!!!!! akkor miert nem magyarazott a papesz ?????????????????????????????????????????????????? Udv !

Misu69 hozzászólása
Misu6917114
2008.12.09. 12:27

Azoknak akik folyamatosan szidják Dr. Molnár Tamást "Papeszt"! 1. Háromszoros olimpiai bajnokként nap, mint nap el kell tűrnie a vízben, hogy a magyar bírók irigységből, vagy csak egyszerűen azért mert nem kedvelik, minden víz alatti dolgot eltűrnek vele szemben. Nálam is elszakadna a cérna, ha olyan játékos aki még szinte semmit sem nyert az életben, a lehető legalattomosabb eszközökkel üt vág a víz alatt, felett és teszik ezt úgy, hogy a bírók jelentős része - tisztelet a kivételnek - fittyet hánynak rá. Ha szóvá teszi kiállítják. magamból indulok ki, nekem az edzőm annak idején egy más sportágban azt mondta, ha az ellenfél folyamatosan inzultál, a következő alkalommal tanítsd meg tisztességre, úgy, hogy ne állítsanak ki, de ne merjen még egyszer a közeledbe jönni. Ennek meg voltak a maga módszerei, vagy fejberúgtam a labdával 2 méterről, vagy kitettem az evezőket és kapott egy maflást. legközelebb ha felemeltem a lábam, az ellenfél becsukta a szemét és nem mert mégegyszer megrúgni az biztos. 2. A Domino játékosok a magyar bajnokin kikaptak a Vasastól és a játékosok mind azt nyilatkozták a vlv-n megnézhető, hogy szeretnék kiemelni, milyen korrekt játékvezetés volt a mérkőzésen. Holott kikaptak nem???? 3. Magyar Kupa elődöntő: ha a bíró ekkorát tévedett, amit kénytelenek voltak elismerni, akkor meg kellene ismételni a mérkőzést ha a Domino óvott volna. Ezt nem tették, csak felhívták a figyelmet arra, hogy ezafajta bíráskodás nem vezet jó irányba. 4. Mérkőzés utáni nyilatkozatok: Amennyiben a játékos, vagy az edző megjegyzést tesz 24 órán belül a játékvezetőkre fegyelmi eljárást kezdeményeznek ellene. Ez nálam jobban kiveri a biztosítékot mindennél. Magyar jogrend és alkotmány szerint mindenkit megillet a szólás szabadsága, a szabad véleménynyílvánítás joga. Ki meri a magyar alkotmányt felülbírálni és ilyen hülye szabályt alkalmazni. Ha valaki azt modja, hogy szerinte nem volt korrekt a játékvezetés, vagy hibát hibára halmoztak az a saját véleménye, ehhez mindenkinek joga van európában és Magyarországon. Ha valaki azt mondja, hogy lefizették a bírót, hogy elcsalja a mérkőzést ahhoz is joga van, csak bizonyítania kell tudni, mert ha nem akkor polgári peres eljárás során a bíró élhet alkotmányos jogaival és követelhet kártérítést pénzbeli és nem pénzbeli formában. Jó lenne ha a szövetség nem akarná a magyar alkotmányt felülbírálni. Hát ennyit első felindultságomban. üdv Misu

macskako hozzászólása
2008.12.09. 08:29

Xia Yoda ! Lehet,hogy Petya motyog ,viszont kozel sem biztos hogy nekunk. Lehet,h a birot anyazza magaban . Mittomen. Mig az alabb emlitettek a padrol hatrafordulva,olykor fennhangon ,,ugatnak kifele " . Egy meccset nem tudnal emliteni,amikor Birost korusban szidtuk volna. Pl. Toth Imre,Kovacs Oliver kapta az ivet . Vajon miert ?? Hello ,,Drusza " !

Yoda hozzászólása
Yoda17104
2008.12.08. 18:21

macskako! Miért baj ha beszövegelnek a Vasas drukkereknek?:) Biros Peti is motyog, bár addig jó míg nem érted mit:P.

macskako hozzászólása
2008.12.08. 13:02

T.Szerk ,ill T.Moderator ! Mi ,,csunyat " irtam mar +int ??

macskako  hozzászólása
2008.12.08. 12:26

Ja,meg valami a ,,:) " nicknek . Elfogult vagyok . o.k. Viszont nem csak klubszinten ,hanem sportemberi szinten is . pl. A Biros Petyat soha nem szidtam,meg Dominoskent sem !! MERT NEM ADOTT OKOT RA !!! Soha nem dumalt ki a kispadrol ,tette a dolgat ,Koko bekuldte ,golt lott ,kijott a medencebol ,felvette a kopenyt ,s leult a padra . Mig pl . Molnar,Toth Imre,Kovacs oliver ,sot legutobb mikor otthon voltam ,meg a ,,tojashej " Bisztricsanyi is kifele ugatott a VASAS drukkereknek !!! Tehat ,talan ezert sem,sot sok mas ok / pl . molnar nemegyszer HASBA RUGTA CSITAT,MIKOR KOSZ inditani keszult ,a jv. persze nem fujt ... / miatt sem kedvelem molnart . Konkretan nem erdekel hanyszor nyert olimpiat a csavo . Szememben egy alattomos,nagykepu valaki . na,csa

macskako hozzászólása
2008.12.08. 12:00

egyaltalan nem tisztelt ,, :) " - nevu nicknek ,09 ora 59 perc Akkor mi van ha molnar 3x -os olimpiai bajnok ???????????? Michael Schumacher ha jol tudom 7x-es Forma 1 -es vilagbajnok ,megis egy taplo . Anno meg a sajat tesojara is rahuzta a kocsit egy versenyen . --------------------------------------------------------- Az elfogultsagot vallalom . DE: te miert nem a sajat neveden irsz ,hm ???

én véleményem hozzászólása
2008.12.08. 10:01

Szerintetek, melyik a súlyosabb egy havi bevételkiesés, vagy mondjuk a klub fél napi költségvetése? Szerintem nagy aránytalanság van a büntetések között. Molnár Tamás idén 5-ször volt kiállítva cserével, most talán kap egy 40 ezres büntetést. Ez az összeg körülbelül 16 órás fizetése és nem egyhavi. Na szerintem ennek kéne hasonlónak lennie, tehát kb 400 ezer-nek, akkor biztos nem lenne ilyen penge. Nemzetközileg miért nem szokott reklamálni??? Ott miért nem állítják ki cserével??? Jaj szegény Papesz...

:) hozzászólása
:)17093
2008.12.08. 09:59

macskakő, te egy szánalmas és elfogult szurkoló vagy. Molnár Tamás pedig háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó. Ezek a tények, hümmögni meg lehet. Még 54 év után is...

macskako hozzászólása
2008.12.07. 12:54

T.Flodd ! Nem egeszen osztom az allaspontodat . Igenis beszelni kell a 2002 -ben tortentekrol . Mint ahogy az 1990-es,1992-es,s 1996 -os dontoben tortentekrol is . ---------------------------------------------------- Most maradjunk csak a 2002-es finalenal : ha azt a nagy VASASt /abban a 2001-2002 -es szezonban a kovetkezo kupakat nyerte : 2001 dec ,magyar szuperkupa,2002 marc MK,2002 apr KEK / horvath nem gatolta volna meg abban,hogy az OB I -es bajnoki cimet is behuzza,akkor nem lett volna tovabbi 5 evig Domino hegemonia !! Az a csapat Europat vegigverte volna ,ha nincs a 4. meccsen ,az ami ... Ennek tukreben IGENIS,MINDEN LEHETSEGES FORUMON FEL KELL VETNI 2002. majus 18.-at !!! --------------------------------------------------------- Meg egy kerdes ,akar Neked,akar Molnarnak : 2003 .marc.6.,csutortok Komjadi uszoda ,MK elodonto,2.meccs, VASAS - Domino 10 - 5 !!!!!!!!!!!! /Elso meccsen 4 gollal nyert a domino a Koerben . Tehat tovabbjutott a VASAS !!!!! / E meccsen a VASAS 4 fort kapott,mig a Domino 14-et !!!!!!! Akkor miert nem sirt a molnar ,hm ??????????????????? --------------------------------------------------------- A sort meg hosszasan folytathatnam . ------------------------------------ udv !

polo hozzászólása
polo17074
2008.12.07. 12:42

Szerintem az teljesen rendben van, hogy szövegért kiállítás jár, a sértő megjegyzésekért pedig cserés! Azért ne süllyedjen már le a vízilabda a foci reklamálós szintjére....

xyz-nek hozzászólása
xyz-nek17072
2008.12.07. 11:59

Vári Attilát egy visszaúszásnál fogalmam sincs mire kiállították, Papesz ezt szóvá tette és szövegért végleg cserével kiállították. De ez a mérkőzésnek és a játékvezetői hibáknak csak egy szelete volt. Azt viszont sosem fogom megérteni, h szövegért miért lehet végleg cserés kiállítást ítélni...

Flodd hozzászólása
Flodd17071
2008.12.07. 11:55

Kedves Macskakő! Természetesen vannak olyan dolgok, amikről évekkel később is beszélünk. Ennek ellenére sztem nem kéne mindig mindenhol az elcsalt 2002-es döntőt felhozni. Számos példa van arra, hogy a Vasast hogy támogatták a játékvezetők. Legutóbbi, példának okáért az MK elődöntő. Mondom ezt annak ellenére, h a Vasasnak drukkoltam. Abban viszont teljes mértékig egyetértek, hogy az a játékvezető, aki nyíltan és pofátlan módon nyúl bele a meccsbe azt egy életre el kéne zavarni az uszoda közeléből. Függetlenül attól, h éppen melyik csapatnak fújt. Mert sztem ez az ami rengeteget árt a sportnak. A vízilabdának arról kéne szólnia, hogy melyik csapat a jobb, nem pedig arról, hogy melyik csapatnak nagyobb a hátszele éppen... ez ellen pedig csak az mvlsz tudna fellépni, de nem ilyen nevetséges büntetésekkel...

bézsi hozzászólása
bézsi17070
2008.12.07. 11:54

T. csaszi,igazad van ,persze.Nem is arra akartam rávilágítani,hogy egy vélemény hatására büntessenek meg egy játékvezetőt.Ők is emberek ,tévednek,és biztos vagyok benne,hogy nem szándékosan,pl ezen a meccsen!De Molnár Tamás is ember,és joga van elmondani azt,hogy nem volt jó a játékvezetés.

xyz hozzászólása
xyz17068
2008.12.07. 11:38

Tulajdonképpen mi történt a meccseen ami miatt ez A cirkusz van. Semmit sem hallottam róla ( azon kivül, hogy Molnár Tamás kiállították, aki ezt nehezményezte ). Milyen játékvezetői hiba történt ?

Csaszi hozzászólása
Csaszi17066
2008.12.07. 11:29

bézsi, Gondolom a versenykiírás és a vízilabda szövetség szabályzata rendelkezik a reklamáció formájáról és ha minden játékos darabokra szedné meccs után az egyes bírói ítéleteket, akkor elég nagy káosz és felesleges érzelmi feszültség lenne a helyszínen. Na, meg hát van valami hierarchia, játékos, csapatkapitány, edző, vezető edző, technikai vezetői, klubvezető vagy valami ilyesmi. A bírók helyzete sem könnyű, mert szinte biztos, hogy tévednek, pólóban ez szinte elkerülhetetlen, minden meccs után nem tilthatják el a bírókat. Szóval a csapatoknak és a szövetségnek közös erőfeszítést kell tennie, hogy egy elfogadható, kiszámítható mederben maradjon a bajnokság és ezért egy 3x olimpiai bajnok, csapatkapitánynak a higgadt, objektivitásra törekvő megnyilatkozásra kell törekedni. Például kezdeményehetnének egy közös játékos-bíró szakmai egyeztetést és talán valami visszacsatolás, értékelés is lehetne, mint ahogy az egyetemen, főiskolán a diákok értékelik az okatót, maximum a végén elfogynak a játékosok által elfogadhatónak minősített bírók :)

macskako  hozzászólása
2008.12.07. 11:27

T.Flodd,10 .25. Meg valami : akkor 2002 -ben nem ilyen buntetes kellett volna . Kb. horvathot EGY ELETRE elzavarni a medencek partjarol !!!!!!!!!!! Most,ahogy olvasgatom meg mindig vigan futyureszik ,meghozza OB I-ben . --------------------------------------------------------- Molnar Tamasrol: a dolog kb. annyi,hogy megszokta a csavo,hogy mindig nekik ,sot neki fujnak . Ld. : 2008 apr.16 . Koer , domino - VASAS ,Molnar szandekosan leverte Kovacs Robit ,mint vak a poharat . SEMMIt nem fujt a spori !!! Akkor miert nem lazadt molnar ,hm ??? Nem mellesleg ,olvastam egy kommentet ,itt a vlv-n,meg aprilisban ,az elobb emlitett meccs utan . Egy forumtars irta,kivetelesen nem en : ,, Molnar ,,alattomos " Tamas " Sztem ez igy eleg ... ------------------------------------------------------ Udv !

macskako hozzászólása
2008.12.07. 11:13

T.Flodd ! Vannak dolgok ,amelyek soha nem mulnak el ... Vonatkoztass el a vizlabdatol . Legyen mondjuk futball ,1954 VB donto : NSZK - Magyarorszag 3-2 . 3 perccel a vege elott a biro nem adta meg Puskas teljesen szabalyos goljat . 54 eve tortent ,s meg mindig beszelnek rola az emberek . 2002 pedig csak 6 eve volt,s nem 54 ... a masik : azt a bajnoksagot valszeg nem a Te csapatodtol vettek el ,hm ??

bézsi hozzászólása
bézsi17057
2008.12.07. 10:29

Teljesen igaza van Molnár Tamásnak! Mi az hogy az ember nem mondhatja el a véleményét???Ha fos volt a bíró,akkor fos volt.Nem vagyok ügyvéd,de ez szövetségi határozat "kicsikét" sérti a szabad véleménynyilvánítás jogát! Én is elmondom a véleményemet itt.Igen,fos volt a játékvezetés!Na mi van szövetség?Nekem is fegyelmit adtok?

c hozzászólása
c17056
2008.12.07. 10:26

Gábor: szerintem az eltiltas huzosabb, vszeg nem veheti fel a fizeteset (?) es ha ebbol el akkor az lehet tobb, mint 200k. foleg ugye decemberben.

Flodd hozzászólása
Flodd17054
2008.12.07. 10:25

Micsoda büntetés. Magyarán el lett tiltva kb. 3 bajnoki fordulóra... gratulálok... a Honvéd ezzel most aztán ki lett segítve... A 2002-es bajnoki döntőn meg lépjünk már túl! Valószínűleg akkor is helye lett vna egy ilyen nevetséges büntetésnek, de könyörgöm több, mint 6 éve történt...

Gy. hozzászólása
Gy.17052
2008.12.07. 10:08

Nem vagyok Honvéd szurkoló, magyar vizilabda drukker vagyok. A Honvéd, amit tett, illetve nem tett, helytelen, büntessék meg őket ezért. A VB, EB, ha komolyan venné a saját tevékenységét a játékvezetőt és a mérkőzésellenőrt is hasonló kategóriájú büntetéssel kellene elmarasztalnia, lehet úgy gondolták elég az, ha a következő ilyen eset után beír az óvónéni az üzenőfüzetükbe? Laikusként, lehet, hogy rosszul, de úgy érzem a két büntetés nincs arányban.

macskako hozzászólása
2008.12.07. 08:54

Olvastam az ,,iteleteket " . Nem tom sirjak vagy nevessek ?? Csak egy eszrevetel : 2002 majus 18.-an is volt egy meccs . Akkor senki nem marasztalta el horvath csabat ... ------------------------------------------------------- Hm ...

Gábor hozzászólása
Gábor17045
2008.12.07. 07:20

December 31.-ig eltiltva ez igen, és írásbeli figyelmeztetés húha. Bezzeg azért mert a Honvéd hazautazott 200000 Ft. Gratulálok.