FACEBOOK

Magyar Kupa-beharangozó - Villáminterjú Kiss Csabával, Varga Dániellel és Gergely Istvánnal

Magyar Kupa-beharangozó - Villáminterjú Kiss Csabával, Varga Dániellel és Gergely Istvánnal
hozzászólás, 2008.11.28.

Néhány klasszisjátékostól arról érdeklődtünk, hol töltik az egyelőre mindenki számára szépnek ígérkező hétvégét. Meglepő, hogy három különböző csapatban játszanak, s mindhárman éppen Egerben lesznek. Előzetesünk a Magyar Kupa négyes döntőjéről.


A Magyar Kupa négyes döntőjének hivatalos programja (Eger, Bitskey Aladár fedett uszoda):

November 29., szombat:
14.30  Szentes-Honvéd  női
16.00  Dunaújváros-Eger  női
17.30  UTE-Eger  férfi (élő közvetítés a vlv-n)
19.00  Vasas-Honvéd  férfi (élő közvetítés a vlv-n)


November 30., vasárnap:
11.00 női döntő (a Sport1 TV közvetíti)
12.30 férfi döntő (Sport1 TV közvetíti, s ugyancsak élő közvetítés a vlv-n)

Amennyiben a mérkőzések a rendes játékidőben döntetlenre végződnek:
- 2x3 perc hosszabbítás következik. Ha ez is döntetlen eredménnyel zárul:
- 5-5 büntető következik. Amennyiben ezután is egyenlő az állás:
 
- a csapatok játékosai páronként folytatják a büntetőket egészen addig, amíg el nem dől a mérkőzés sorsa.

Az elődöntők vesztesei nem játszanak a harmadik helyért, egyaránt bronzérmet vehetnek át.

KISS CSABA (Eger)

- Mi a programod a hétvégén? Mit csinálsz?

- A hétvégén??? Nagyon remélem, hogy két izgalmas mérkőzést fogok játszani, és hogy a végén, vasárnap, olyan fél kettő kettő körül nagyon-nagyon boldog leszek... Ez a tervem.

- Jó, hát ehhez még előbb szombaton is nyerni kell.

- Azért mondom, hogy két mérkőzésről van szó.

- A szombati meccsel kapcsolatban nem tartod veszélyesnek, hogy minden mellettetek szól? Ti vagytok a címvédők, otthon játszotok, az UTE-t kaptátok ellenfélül, s ezt a csapatot szerette volna mindenki...

- Ez egy Magyar Kupa-elődöntő, kiderül majd, hogy a legjobb ellenfelet kaptuk-e. Komoly feladat lesz, talán éppen azért, mert az Újpest nem számít a Magyar Kupa favoritjának, Egerben ők teljesen felszabadultan játszhatnak. Ez komoly csapda lehet, remélem, nem lépünk bele és hazai pályán tudjuk hozni ezt a mérkőzést, bizonyítva, hogy jobb csapat vagyunk, mint az Újpest.

- Mi a helyzet a csapattal? Biros Péter játszik?

- Ez még nem dőlt el száz százalékosan. Nagyon szeretnénk, ha játszana, nyilván ő is - majd kiderül. Bízom benne, hogy ha nem is nagyon sokat, de valamennyit fog játszani, és már az is nagyon nagy segítség lesz. Egyébként a csapattal minden rendben, próbáljuk kiheverni a Vasas elleni legutóbbi vereséget és tiszta fejjel "megérkezni" a Magyar Kupa-meccsre szombaton.

- Készültök-e olyasmire, hogy esetleg hosszabbítás, vagy ötméteresdobás lesz az elődöntőben vagy a döntőben?

- Nem nagyon fordul meg ez a fejünkben. Természetesen amennyire lehet készülni egy ilyen szituációra, annyira készülünk, hiszen tényleg benne lehet ezekben a mérkőzésekben a döntetlen eredmény. Nem hiszem, hogy a hátrányunkra válhatna, ha ilyen helyzetbe kerülnénk, már csak azért sem, mert azért mégiscsak hazai pályán játszunk.

- Van-e számotokra külön prémium beígérve a döntőbe jutásért vagy a kupagyőzelem megismétléséért?

- Nincs.

- Mire számítasz a lelátón? Mekkora közönségre, milyen hangulatra?

- Én abban bízom, hogy Egernek a vízilabdához értő, fantasztikus közönsége van. Aki kint volt a legutóbbi Eger-Vasas mérkőzésen, az jó mérkőzést látott, azzal együtt, hogy nem sikerült győznünk és nagyon.sok hibát követtünk el. Egy felkészült, erős Vasas volt az ellenfél. Ha ez a két csapat játssza majd a döntőt, akkor megint jó meccsre lehet számítani és bízom abban, hogy megint megtelnek a lelátók, s lelkes szurkolásban lesz részünk, ami nekünk mindig is sokat számított.

Köszönöm szépen, találkozunk szombaton!



VARGA DÁNIEL (Vasas)

- Mit csinálsz a hétvégén?

- A Mátrába megyek kirándulni a barátnőmmel.

- Nem rossz. De sokan hiányolni fognak Egerben, az uszodában.

- Hála Istennek nincs messze, azért majd lenézek oda is.

- Hogy készülsz, szombaton már otthon alszol?

- Szombaton szállodában fogok aludni.

- Vasárnap civilben nézed a döntőt?

- Vasárnap látni fogom a meccset, de valószínűleg nem tévében, hanem élőben, a helyszínen, sapkával a fejemen.

- Az elődöntőbeli ellenfeletek számára ez a mérkőzés talán fontosabb, mint a bajnoki volt. Ti fel tudtok pörögni, vagy esetleg tudat alatt már megnyugodtatok, hiszen minden riválist megvertetek a bajnokságban?

- Ez az általad említett „tudat alatti megkönnyebbülés” okozhatja a legnagyobb problémát. De mi néhány héttel ezelőtt Szegeden elkezdtünk egy úgynevezett „nagy meneteléses” időszakot, és úgy vagyunk vele, hogy ennek egészen december közepéig el kell tartania. Ebben pedig benne van a Magyar Kupa mindkét meccse - tisztességesen készülünk is ezekre. Megértem a Honvéd motivációját, de mi is ugyanolyan motiváltak vagyunk, ez természetes. Minden héten van egy kemény meccsünk, ezen a héten remélhetőleg kettő lesz. De mindenki tudta, hogy ez vár ránk. Azt hiszem, elvárhatjuk magunktól, hogy megnyerjük ezt a két meccset.

- Van-e a ti számotokra anyagi motiváció, külön prémium, ha bejuttok a döntőbe, illetőleg ha megnyeritek a kupát?

- Erről nem nyilatkozom.

- Szakmailag van-e komoly jelentősége annak, hogy egy vagy két „egyedi” meccs lesz, azonnali kieséssel vagy továbbjutással? Befolyásolja ez a taktikátokat?

- Azt hiszem, hogy nem is lehet készülni egy esetleges kétszer három perces hosszabbításra. Lehet, hogy a pénteki edzésen majd több ötméterest lövünk az edzés végén, hogy esetleg azt is gyakoroljuk, de ennyi a maximum. Tudatosan nem lehet készülni ilyesmire.

- Milyen légkörre számítasz a lelátón?

- Én fontosanak tartom a párbeszédet a különböző szurkolótáborok között. Nyilván ez a párbeszéd lehet metakommunikatív is. Amit most Egerben tapasztaltam, az nem tetszett, viszont az tetszik, ha egymást akarják túlkiabálni, buzdítva a csapatukat. Ez az igazi szurkolói párbeszéd, azt hiszem, hogy ez lenne a járandó út. Afelől nincsen kétségem, hogy sok ember kint lesz és kialakul egyfajta „párbeszéd”, bízom benne, hogy ez a csapatok buzdításában merül majd ki.

- Van-e nálatok sérült vagy beteg?

- Tökéletesen egészséges mindenki.

- És milyen a hangulatotok?

- Az még a tökéletesnél is tökéletesebb.

- Köszönöm szépen, találkozunk szombaton!


GERGELY ISTVÁN (Honvéd)

- Mi a programod a hétvégére?

- A hétvégén megyünk Egerbe, szombaton egy erős kétkapu lesz a Vasas ellen :). Elég fontos, hogy mi lesz a végkimenetele, és nagyon szeretnénk nyerni.

- Fontosabb, mint egy bajnoki? Hogy készültök erre a meccsre?

- Sokkal fontosabb! Erről a kupameccsről már a bajnoki találkozásunk előtt is beszélgettünk egymás között, és nagyon jó, hogy tudtunk játszani a Vasassal még a Komjádi uszodában. Bízunk abban, hogy az ott szerzett tapasztalatokat hasznosítva most sokkal jobb eredményt tudunk majd elérni.

- Mihály nevű testvéred játszik?

- Sajnos nem, mert éppen most van az az időszak, amikor már rendesen úszik, „labdázik” is, de ha rásérül, akkor később sem tudna szerepelni. Eger után viszonylag könnyebb mérkőzések jönnek, és nyugodtan fel tud készülni a bajnokság további szakaszára.

- Más beteg, sérült, van-e a csapatban?

- Nincs hála Istennek. A betegségeket „letudtuk” a bajnoki mérkőzés időszakában. Úgy érzem, hogy formában van a csapat, és nagyon nagyon bízom abban, hogy jó játékot produkálunk szombat este hétkor.

- Van felajánlva célprémium számtotokra a jó szereplés érdekében?

- A prémiumokat a szezon elején kitűzték, a feltételek szerepelnek a szerződésünkben, a feladatunk adott, az ellenfeleinket pedig nem mi választottuk meg. A döntőbe jutásért már prémium jár, de természetesen az összeg nem függ attól, hogy a bajnokkal játszunk, vagy könnyebb ellenféllel, hiszen összekerülhettünk volna az Újpesttel is. Az esetleges kupagyőzelemért plusz prémiumot kapnánk.

- Ez a Honvédnál alkalmazott új szerződés, amiről volt már szó a szezon indulásakor...

- Igen, és én azt mondom, hogy ez igazságos. Fontos, hogy egy csapat eredményorientált legyen, és ez az anyagi juttatásban is tükröződjön. 

- A Vasas most elég erős, gondolom, hogy megnéztétek az Eger elleni meccsüket. Mi a véleményed? Hol vannak gyenge pontjaik, miben tudtok esetleg felülkerekedni?

- A Vasasnak az lehet a hátránya, ami egyben az előnye - a tavaly óta bekövetkezett változás. Hiszen a Vasas egészen idáig egy nagyon kompakt kis csapat képét mutatta. Most is az, csak több lett az olimpiai bajnokuk, válogatott játékosuk. Meglátjuk, hogy ezt a helyzetet hogy tudják majd kezelni. A Honvéd nagyon sokáig élcsapat volt, „Magyarország zászlóshajója” a sportágban, rengeteg szép sikerben volt részünk, de azért nehéz is úgy játszani, hogy sok jó játékos van egy csapatban. Ez az én véleményem. És hát kíváncsi vagyok, hogy a Vasas hogy fogja tudni ezt megoldani. Mi pedig szeretnénk átvenni lassan a Vasas korábbi szerepét, hiszen éppen ők mutatták meg, hogy egy viszonylag esélytelen csapat le tudja gyűrni a nagy bajnokokból álló, erős, mindenki által favorizált gárdát. A példájukat igyekszünk követni, papíron esetleg gyengébb összeállítású csapatként győzni .

- Tudsz-e arról, hogy szurkolóitok lesznek-e Egerben?

- Biztos vagyok benne, hogy lesznek. Ha beférnek az Eger- és a Vasas-tábor mellé, mert azért most úgy látom, egy új harc van kialakulóban, ez az Eger-Vasas párbaj, ami nekünk egyébként nem baj, legalább minket kihagynak ebből, s nyugodtan tudunk készülni a mérkőzésekre. Sajnos nekünk nincs akkora szurkolótáborunk, mint ennek a két klubnak, de bízunk benne, hogy lassacskán mi is egyre szimpatikusabb csapat leszünk Magyarországon a vízilabda-kedvelők számára.

Köszönöm szépen, találkozunk szombaton!

16 régi hozzászólás

vivi hozzászólása
vivi16742
2008.11.29. 23:22

HAJRÁ VASAS!!!!!!

Anita hozzászólása
Anita16741
2008.11.29. 23:21

Köszönöm Ancsi és brasil82 az információt!!Akkor minél hamarabb meg is rendelem a könyvet!:)

ALBERT BARNA hozzászólása
2008.11.29. 17:10

HAJRÁ HONVÉD MA A 95 MI MIND2 MECSÜNKET NYERTÜK!! HAJRÁ HONVÉD

Rolling hozzászólása
Rolling16539
2008.11.29. 14:38

A Sport Tv szerezte meg a közvetítési jogokat. Ma az elődöntőkkel egyidőben a Sport 1-en Paks-Újpest Liga Kupának csúfolt senkit nem érdeklő magyar foci, illetve Preston-Bristol angol II. osztályú foci lesz. Közben pedig a világ legjobb vízilabda csapatai közül játszanak hárman egymás ellen. No comment.

macskako hozzászólása
2008.11.29. 12:33

Gerenda : grat ! Hajra VASAS !!!!!!!!!!!!

polo hozzászólása
polo16537
2008.11.29. 12:17

Hát igen...inkább tapssal kellene fogadni minden egyes játékost, főleg aki olimpiát nyert nekünk! Az, hogy valaki eligazol az egyik csapatból a másikba, ez teljesen természetes, a fejlődéshez ez is kell... én azt gondolom, hogy a vízilabdás szurkolók is annyira értelmiségiek vagy ha nem azok, akkor váljanak azzá, mint amennyire a vízilabdás közeg az! Legyünk méltóak a hagyományokhoz és szeressük a játékosokat, bárhol is játszanak. Szerintem a szurkolóknak se mondja meg más, hogy éppen hol dolgozik, mindenkinek a saját szuverén döntése! Buzdításra van szükség, nem szidásra! Emelkedjünk felül a kicsinyes dolgokon és hajrá fiúk, nézzük meg ki a jobb! Jó szurkolást!

S. Z. P. hozzászólása
2008.11.29. 01:09

(...) - A héten sok szó esett a Kis Gábor botrányos fogadtatásról. Erről mi a véleménye? - Kis Gábor sokat tett az egri vízilabdázás sikereiért. Nem távozott haraggal, és becsülöm benne, hogy az utolsó meccsén, amikor a leendő csapata ellen játszott mindent elkövetett az egriek sikeérért. Verekedett is mostani csapattársaival és a végén megsiratta az elvesztett vajnoki döntőt. Régóta voltam az edzője, sokat köszönhetek a jó játékának. Nem érzem úgy, hogy áruló lenne, kérem az egri ultrákat, hogy a nemes ellenfelet lássák benne és ne az árulót. Annak idején a Reccóval érkező Madaras tapsot kapott a szurkolóktól. (...) Az elmúlt hét vitájához. Gerendás nyilatkozatából egy részlet. Erről van szó. A csapatvezetőknek, játékosoknak kell megszólalniuk és elítélni bizonyos viselkedésformát a lelátón, ahhoz, hogy az uszoda hangulata ne váljon a futballstadionokban uralkodó morális válsággá. Köszönöm Gerendás Gyuri, igen sportszerű... Kár, hogy nem kap nagyobb publicitást. Remélem ezek után az egri szurkolók is hallgatnak vezérükre és nem ellenségként tekintenek az ellenfeleikre, ahogy az egri portálokon mostanában hirdetik. Hajrá Angyalföld!

brasil82 hozzászólása
2008.11.28. 23:08

Anitának: december 8-án fog megjelenni, az Aréna kiadó honlapján megrendelhető!

Grape hozzászólása
Grape16533
2008.11.28. 22:50

A kis Csaba mennyen Székesfehérvárra és fizessen azért, hogy játszhat ne a tehetségesek elől markolja fel a lóvét. Szöörnyű amit csinál, meccsek mennek el rajta és senki nem veszi észre? a Szolnoknak lő 3 gólt a Vasasnak,honvédnak,szegednek meg egyet sem. szar passzokat ad, nem megy el a lövése a kapuig. mit keres ez Egerben? tudnám neki ajánlani valamelyik OB 1/B-s csapatot, mert oda való. KRITIKÁN ALULI A CSÁVÓ

Ancsi hozzászólása
Ancsi16532
2008.11.28. 22:42

Anita! De igen: december 8. A bookline-on elő is lehet jegyezni, és az arena2000-nél is lehet alőrendelést leadni.

Anita hozzászólása
Anita16531
2008.11.28. 22:23

Sziasztok! Tudom, hogy ez nem ide tartozik,de véletlenül nem tudja valaki, hogy mikor jelenik meg az új könyv?Azt lehet már tudni, hogy lesz-e naptár a fiúkról?Remélem lesz!:)

S. Z. P. hozzászólása
2008.11.28. 18:40

Húha. Kiss Csabáék még nem heverték ki a bajnoki négyest, amit a Komiban kaptak? Akkor már értem, miért volt annyira sima az Euroliga. Remélem pszichológust nem kell vinnünk magunkkal szombaton. :)))))))))))))))))) üdv.

Linda hozzászólása
Linda16527
2008.11.28. 14:42

Dani nagyon humoros! Ki sem néztem belőle, mindig olyan komolynak mutatja magát :-)

macskako hozzászólása
2008.11.28. 13:47

Hello Mki !! A szombati elodontoket adja vmi neten is foghato radio ?? Az Oldies ,,poloradio" honlapjan kerestem,de semmi ... :(( Ha van info,irjatok ,o.k.?? Kosz !! hajra VASAS !! udv !

Gábor hozzászólása
Gábor16525
2008.11.28. 13:22

Ez komoly, hogy csak a döntőket közvetíti a tv? Ha igen, akkor ez hihetetlenül szánalmas! Csak a HONVÉD!!!

Szurkolo hozzászólása
2008.11.28. 12:40

Ujpest Kispest, Angyalfold mind a harom ciganyfold! Itthon kell tartanunk a kupat! Hajra Eger és vidék!