FACEBOOK

Az Eger főtáblára jutott

Az Eger főtáblára jutott
hozzászólás, 2008.10.19.

Az Eger a csoportkör utolsó meccsén biztosította be a továbbjutást: sima mérkőzésen győzte le a CN Barcelonát, s ezzel megszerezte a csoport második helyét. Sok videóval számolunk be a mérkőzésről.

Mivel a meccs feléig a katalánok egyetlen gólt sem lőttek, az Eger pedig négyet, mondhatni, hogy a mérkőzés már ekkor eldőlt. A végére a hazaiak azt is megengedhették maguknak, hogy kiengedjenek.

Eger-CN Barcelona 9:5 (2:0, 2:0, 1:2, 4:3) G.: Hárai, Kiss Cs. 2-2, Varga Zs., Binder, Bárány, Nyéki, Feltham 1-1, illetve Mallarach 2, Perrone, Rodriguez, Howden 1-1

További vasárnapi eredmények: 
Sibenik-Nagyvárad 8:6 (2:3, 0:1, 2:1, 4:1).
Spandau 04 Berlin-Kassa 12:4 (1:1, 3:1, 4:0, 4:2)

A  csoport végeredménye: 1. Sibenik 15, 2. Eger 10, 3. Nagyvárad 5 (37-39), 4. CN Barcelona 5 (29-33), 5. Spandau 04 Berlin 4, 6. Hornets Kosice 3 pont

A Sibenik és az Eger jutott az Euroliga főtáblájára, a Nagyvárad és a CN Barcelona a LEN Kupában folytathatja.

Élő közvetítésünk a meccsről

vlv-videók:

Biros Péter nyilatkozata



Szécsi Zoltán nyilatkozata



Kiss Csaba nyilatkozata



Hárai Balázs nyilatkozata



Varga II. Zsolt nyilatkozata



vlv-HP-HD-videók:

Kimaradt egri előny (Eger-Barcelona)


Kiss Csaba első gólja


Varga II. Zsolt első gólja


Binder Szabolcs gólja


Bárány Attila gólja


Varga II. Zsolt kimaradt ötöse


Perrone Rocha gólja


Nyéki Balázs gólja


Hárai Balázs második gólja


Aaron Feltham büntetője


Kiss Csaba második gólja


Varga II. Zsolt nyilatkozata


Az F csoportban:

Honvéd-PSV Eindhoven (holland) 14:5 (6:3, 5:1, 3:0, 0:1) G.: Szivós 4, Paján 3, Székely, Jansik, Vindisch, Andrei, Bátori, Molnár, Vári

GERGELY ISTVÁN:

A Volgográd és a Herceg Novi ellen nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, amit kellett volna. Nem is a vereség fáj, hanem inkább a sok kapott gól, de hozzá tartozik az igazsághoz, hogy azon a napon a délelőtti, Volgográd elleni meccs nagyon sokat kivett belőlünk. Úgy hisszük, nem volt véletlen, hogy két ilyen meccset kellett játszanunk egy napon, s persze a másodikat a házigazdák ellen.

A LEN Kupában folytatjuk tovább, s bizakodóak vagyunk. Sokan azt mondják, ez a Honvéd más. Én is úgy gondolom, a csapat valóban átalakult, de ezen a tornán kiderült, hogy a fiatalok nagyon tehetségesek. Azt viszont tudomásul kell venni, hogy csapatsportágban ilyen változás nem hozza meg egyik napról a másikra a gyümölcsét.

További vasárnapi eredmények:
Szpartak Volgograd (orosz)-Mariupol (ukrán) 16:6 (3:3, 3:2, 5:1, 5:0)  
Jadran Herceg Novi (montenegrói)-Ethnikosz Pireusz (görög)  14:4 (3:1, 3:2, 4:0, 4:1)

A csoport végeredménye: 1. Jadran Herceg Novi 15, Szpartak Volgograd 12, 3. Domino Honvéd 9, 4. Eindhoven 4 (29-60), 5. Ethnikosz Pireusz 4 (29-67), 6. Mariupol 0 pont

Az Euroliga 16 csapatos főtáblájára jutott a Herceg Novi és a Volgograd, míg a Honvéd és az Eindhoven a LEN-kupa mezőnyéhez csatlakozik.

A LEN Kupában:

UTE-Istanbul Adalar (török) 22:4 (6:0, 3:2, 7:1, 6:1)

Az UTE száz százalékos teljesítménnyel jutott tovább a budapesti csoportból. 

5 régi hozzászólás

homburg hozzászólása
homburg15758
2008.10.20. 22:15

Továbbjutottunk és ez az új alakuló alakulattól teljesen elfogadható eredmény. Mitöbb siker. Igen a két könnyebb csoportból, házigazdaként hoztuk a "kötelezőt". De ezt hozni kellett Biros nélkül, Szecska beugróként, három ifivel stb.Ja és Lonzi a nyakunkon... Kösz szépen megvagyunk, az Eger továbbra is komoly csapat és így még erősebb lehet. A LEN most nem lett volna egy jó irány szerintem. Ha nagyon feszegetjük három horvát, három montenegrói és egy szerb csapat mellett azért a Vasas sem bánja, hogy van még egy magyar csapat a főtáblán... Hajrá Eger!!!

B (régi) hozzászólása
2008.10.20. 17:28

A Nagyvárad valóban nem elég jó csapat. Az Eger ennek köszönheti az Euroliga főtáblát. Nem magának, mert magától kiesett volna.

Dobó István hozzászólása
2008.10.20. 15:26

B nek. Ha - val kezdődő mondatok nincsenek. Egerből a két legjobb csapat jutott tovább, Montenegróból megint a kettő legerősebb csapat.A Nagyvárad azért nem jutott tovább, mert nem elég jó csapat.Ennyi.

Najó hozzászólása
Najó15750
2008.10.20. 13:51

Igazad van. Szerintem is kigolyóztak volna bennünket (Eger), ha nincs az a gyönyörű kassai győzelem. A sorsolást egyébként mindenütt a rendezők irányítják, ennyi előny (és ez tényleg nem kevés) jár a hazai pálya mellé. Tavaly mi véreztünk el a Herceg Novi és a Posillipo ellen a Honvéd pedig lazán fürdött egyet a Kőérben. Mindegy, szurkol(j)unk minden csapatunknak! Most jön csak a neheze! Hajrá Magyarok! Hajrá Eger!

B (régi) hozzászólása
2008.10.20. 10:31

Összességében alakulhatott volna rosszabbul is, de én ennél azért jobbra számítottam. A Honvéd becsapott, mert az első körben azon a Budván lépett át, amelyik ebben a körben a halálcsoportból jutott tovább. Most vagy a Honvéd múlta felül akkor önmagát, vagy a Budva alul. Vagy inkább mindkettő egyszerre. Fáj a házigazdák aljas meccsbeosztása Herceg Noviban, bár rögtön hozzáteszem, a Volgográd elleni meccset meg lehetett volna és meg is kellett volna nyerni. És akkor mindegy, hogy hányat nyel este a Honvéd a montenegróiaktól. Ami a meccsbeosztást illeti, hozzátartozik a teljességhez, hogy az Eger is kitett magáért rendezőként: a legnagyobb riválisnak tekintett Sibeniket ugyanúgy egy napon kínálta meg a két legkeményebb meccsel, ahogy a HN a Honvédot. Azzal a különbséggel, hogy a Sibenik köszönte szépen és jól elverte mindkettőt. Egy napon, egymás után. De még ennél is durvább a Budva esete, akik a duisburgi csoportban szintén egy napon verték meg először a Posillipot, aztán a Kazanyt. Vagyis ha egy csapat jó, akkor nem lehet vele ki.aszni. Ez a tanulság. A Honvéd ezek szerint nem jó. Izgatottan várom a Len Kupa sorsolást és szorítok mindkét érdekelt magyar csapatnak (a Honvéd asszem pihen, de cáfoljatok meg, ha nincs igazam). A két horvát csapat mellett (Rijeka, Mornar) talán csak a Vouliagmeni és a kisebbik kotori csapat (Akademija) okozhat gondot, de ők is csak házigadaként. Nagyon remélem, hogy idén mind az öt magyar csapatnak szoríthatunk a két legrangosabb kupasorozat főtáblás küzdelmein. Még egy apróság. Ha a Nagyvárad szombaton megveri a Kassát, és a Sibenik utolsó nap leadja a meccset a Nagyváradnak (megtehette volna, hiszen úgy is csoportelső), akkor most az Eger is készülhetne a Len Kupára, akárhány góllal is veri a Barcelonát. A Nagyvárad pedig az Euroligára... És még egy. Amíg a Spandau +2-es gólaránnyal totál kieső mindenhonnan, az Eindhoven -31-gyel a Len Kupában folytathatja...