FACEBOOK

Sima Vasas-győzelem a Budva ellen

Sima Vasas-győzelem a Budva ellen
hozzászólás, 2008.10.11.

Fegyelmezett játékkal, végig koncentrálva magabiztos győzelmet aratott második mérkőzésén a Vasas a belgrádi nemzetközi tornán. A piros-kékek a Gór-Nagy Miklóssal felálló Budvát győzték le. Délelőtt döntetlent játszott a Pro Recco, amely két meccs után még nyeretlen, ám furcsamód megnyerheti a tornát, ha legyőzi vasárnapi két ellenfelét, a Vasast és a házigazda Partizan Belgrádot. Tudósítás, fotók, gólok, videónyilatkozatok:

Délelőtt kiderült, hogy a Budva csapatánál valami nincsen rendben. Hallani hazaküldött vízilabdázóról, és megmagyarázhatatlan, hogy miért nem szerepeltette a torna második napján több meghatározó játékosát az edző. A Pro Reccót péntek este simán legyőző csapat szombat reggel árnyéka volt önmagának és szinte már megalázó vereséget szenvedett a házigazda Partizantól.

A másik délelőtti meccsen a Recco javuló játékot produkálva is csak bravúrral hozta döntetlenre az Olympiakosz elleni mérkőzést. Benedek háromszor, Märcz Tamás kétszer volt eredményes.

Tudósításunk a délelőtti eseményekről (a Volvo Autó Hungária Kft. támogatásával)

Este előbb a Partizán nyerte meg (nem könnyen) a görögök elleni meccsét, majd a Vasas következett a "rejtélyes  Budvával".

Partizan Belgrád-Olympiakosz 14:13 (3:2, 3:3, 4:4, 4:4)
Belgrád, v.: Hausche (német), Rakovec (szlovén)
Partizan Belgrád: Mitrovics – Mirkovics, Radjen 2, Baily, Aleksics, Pijetlovics 2, Prlainovics 2, Gocsics 2, Avramovics, Filipovics 2, Soro, Vujasinovics 2, Mitrovics 1. Edző: Udovicsics
Olympiakosz: Delegianusz - Kochilasz, Mylonakisz, Santa 4 , Chatzitheodoru 3, Theodoropulosz, C. Afroudakisz 3, Ntoskasz, G. Afroudakisz, Nikics 1, Komadina, Delakasz 2, Petkovics. Edző: P. Evangellosz
Kipontozódott: Santa (29.p.), Komadina (19.p.)
Gólok - ötméteresből: -, ill. 1/1
Gólok – emberelőnyből: 9/6 ill. 12/5



Az esti főmeccsen gyorsan kiderült, hogy a montenegrói csapat nem a Recco elleni formáját nyújtja. A Vasas sorra érte el találatait, Gór-Nagyék 5:0 után, a második negyed közepén juttatták be először a labdát a kapuba.



A Budva belső viszonyai akármilyenek is, az tény, hogy a Vasas rendkívül jól játszott ezen a meccsen.Nagyon odafigyeltek a játékosok mindenre, s ez meg is hozta az eredméynét. Emellett néhány kiemelkedő egyéni teljesítmény (Hosnyánszkyé, Varga Dumié, Tóth Marcié) nem csak eredményessé, hanem látványossá, közönségszórakoztatóvá varázsolta a Vasas játékát. Mindezt úgy, hoy nem csak a víz volt a megszokottnál jóval melegebb (erre kezdettől panaszkodnak a játékosok), hanem az uszoda levegője is nehezen elviselhető a nagy páratartalom miatt.

Élő tudósításunk a Vasas meccséről

Budva-Vasas 7:12 (0:4, 2:3, 3:4, 2:1)
Belgrád, v.: Tomics (horvát), Csirics (szerb)
Budva: Todorovics – Trajkovics, Dolicsics, Danilovics 3, Gak 2, Ticsics, Ljubanovics, Nikolics, Aoyagi, Gór-Nagy, Milanovics, Franicsevics 2, Lazovics. Edző: V. Duho
Vasas: Jónás – Takács, Kállay, Katonás 1, Hosnyánszky 3, Vörös 1, Kovács R. 1, Tóth M. 3, Varga Dénes 3, Steinmetz B., Hőna. Edző: Földi László
Kipontozódott: Dolicsics (29.p.)
Gólok – emberelőnyből: 10/5, ill. 5/4

vlv-videók:

Kovács Róbert első gólja

Tóth Márton első gólja

Hosnyánszky Norbert első gólja

Tóth Márton második gólja

Vörös Viktor gólja

Gak első gólja

Tóth Márton harmadik gólja

Franicsevics első gólja

Katonás gólja

Hosnyánszky Norbert második gólja

Danilovics első gólja

Hosnyánszky Norbert harmadik gólja

Varga Dénes első gólja

Gak második gólja

Varga Dénes második gólja

Franicsevics második gólja

Danilovics gólja

Varga Dénes harmadik gólja

Gór-Nagy Miklós és Varga Dénes közös nyilatkozata



Hosnyánszky Norbert nyilatkozata





Vasárnap 12.30-kor Pro Recco-Vasas meccs lesz, amit élőben közvetítünk. Elképzelhető, hogy a Reccóban ismét játszik Kásás Tamás, aki az eddigi két meccset lumbágó miatt volt kénytelen kihagyni.

4 régi hozzászólás

re coach hozzászólása
2008.10.12. 11:02

abszolult egyetértek. ráadásul dumi mind3 gólja óriási volt. irgalmatlan szerencsések vagyunk hogy nálunk játszik egy ilyen zseni.

t hozzászólása
t15462
2008.10.12. 10:37

Kiváló emberfór kihasználás! Szép volt fiúk! Ezért külön is gratulálok, üdv.:-Éva néni.

t hozzászólása
t15460
2008.10.12. 10:22

Szívből gratulálok! Csak így tovább!

Coach hozzászólása
Coach15458
2008.10.12. 00:43

Nem birom ki nevetes nelkul... Lattatok a Dumi masodik goljat? Sajnalom a kapust ahogy tehetetlenul 1 mp kesve emeli ki a kezet a vizbol a Dumi "kihagyasos/utemtelen" lovesenel. Dumi rahuzta a bohoc sapkat. Aki Magyarorszagon el, es erdekli a polo az remelem elmegy 1-2 Vasas edzesre megnezni es tanulni a fiuktol. Aki nem ert hozza, annak elmondom: a vilagon 4-5 ember van aki ilyen szinten tud "utemtelenul" loni. De a Dumi a vilagon jelenleg a leg jobb. Ide kell tenni meg Hosit, Kasat, es Uskokovicsot. Emellet van meg 1-2. (Es persze a Horkai Gyuri volt az eredeti tanar)